Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλημέρα,

Θα ήθελα τη γνώμη σας για δέκτη με Twin-Receiver.
Έχω διαβάσει λίγο για τον Xoro HRT 8300 HD DVB-T αλλά αν δεν κάνω λάθος έχει ένα κακό ότι δεν έχει Ελληνικό μενού. Άρα δεν θα έχει και Ελληνικούς υπότιτλους σωστά?

Υπάρχει και κάποιος άλλος της ίδιας κατηγορίας με Ελληνικά?

Καλημέρα,

Θα ήθελα τη γνώμη σας για δέκτη με Twin-Receiver.
Έχω διαβάσει λίγο για τον Xoro HRT 8300 HD DVB-T αλλά αν δεν κάνω λάθος έχει ένα κακό ότι δεν έχει Ελληνικό μενού. Άρα δεν θα έχει και Ελληνικούς υπότιτλους σωστά?

Υπάρχει και κάποιος άλλος της ίδιας κατηγορίας με Ελληνικά?

Με μια αναζήτηση στο θέμα του 8300 θα δεις ότι υπάρχει αναβάθμιση που του δίνει ελληνικό μενού. Έχει και ελληνικούς υπότιτλους, αλλά δεν έχει ελληνικό EPG.

Η εναλλακτική που ψάχνεις είναι ο Telesystem 6520, που όμως μάλλον δεν θα τον βρεις εύκολα. Αναμένεται νέα εισαγωγή του προς το τέλος του Σεπτέμβρη.

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Παιδιά θα ήθελα πρόταση για καλό δέκτη HD που ο media player να παίζει αρχεία mkv με DTS ήχο, Ο ενισχυτής μου έχει μόνο οπτική είσοδο ψηφιακού ήχου. (ζητώ συγνώμη αν έχει γίνει τέτοια πρόταση σε προηγούμενες σελίδες αλλά δεν έχω καταφέρει να τις διαβάσω)
Ευχαριστώ.

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Παιδιά θα ήθελα πρόταση για καλό δέκτη HD που ο media player να παίζει αρχεία mkv με DTS ήχο, Ο ενισχυτής μου έχει μόνο οπτική είσοδο ψηφιακού ήχου. (ζητώ συγνώμη αν έχει γίνει τέτοια πρόταση σε προηγούμενες σελίδες αλλά δεν έχω καταφέρει να τις διαβάσω)
Ευχαριστώ.

Οι Power Plus HD 2000 & Neco Maxima HD έχουν οπτική έξοδο ήχου.

Ο πρώτος έχει αρκετά καλό firmware, για τον Neco δεν ξέρουμε πολλά ακόμα.

Οι Power Plus HD 2000 & Neco Maxima HD έχουν οπτική έξοδο ήχου.
Και ο TV Star T1010p, αλλά μάλλον δεν συνίσταται λόγω firmware.

Ευχαριστώ.
Αν ο ενισχυτής σου αποκωδικοποιεί DTS πάρε όποιο δέκτη θέλεις που έχει οπτική έξοδο.
Αν δεν έχει, το μοναδικό firmware με δυνατότητα αποκωδικοποίησης DTS είναι το 1.013 του Ferguson Ariva T65. Μόνο αυτός ο δέκτης και μόνο με αυτή την έκδοση firmware.

Ίσως αξίζει να περισσότερο να κοιτάξεις για ξεχωριστό media player με 30 από το eBay.

Και ο TV Star T1010p, αλλά μάλλον δεν συνίσταται λόγω firmware.

Αμ δε...ο δικός μου δεν έχει :p

Εκτός αν υπάρχουν 2 εκδόσεις του δέκτη και εγω πήρα τη μάπα...

Ο XORO έχει συνδέσεις: Video: HDMI, SCART (RGB/FBAS)
Audio: S/PDIF (koaxial)
οπότε κρίνε ανάλογα με τις συνδέσεις που έχουν τα μηχανήματα σου.
Για το δεύτερο, νομίζω οι δέκτες είναι κλώνοι, άρα ίδιοι, και δεν ξέρω που μπορεί να βρεθεί ο Lifeview. Είναι στα τελειώματα. Η διαφορά είναι στο λογισμικό και ο Lifeview έχει πιο ανεπτυγμένο λογισμικό. Ο XORO δεν έχει βγάλει ακόμα λογισμικό. Αλλά νομίζω ότι ο XORO παίρνει το λογισμικό του Lifeview αν έχεις προγραμματιζόμενο τηλεκοντρόλ με τον κωδικό του XORO γιατί έχουν διαφορετικό τηλεκοντρόλ. Ελπίζω να τα θυμάμαι καλά όλα αυτά, να μην κάνω λάθος, και αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια Tolias! :ernaehrung004:

καποια ενημερωση για τα παρακατω τσιπ μιας και τα περισσοτερα κουτια πλεον ειναι παλια...
υπαρχει καποιος hd με aLi chip και να παιζει σωστα σαν media player?
υπαρχει καποιος hd με mstar chip αλλα να μην κανει 3 sec αλλαγη καναλιου?

καποια ενημερωση για τα παρακατω τσιπ μιας και τα περισσοτερα κουτια πλεον ειναι παλια...
υπαρχει καποιος hd με aLi chip και να παιζει σωστα σαν media player?
υπαρχει καποιος hd με mstar chip αλλα να μην κανει 3 sec αλλαγη καναλιου?

O Lifeview LV6TBOXHD-A φαίνεται να είναι ο πιο ικανός ALi στο κομμάτι του media player. Έχω μια αδυναμία στους Opticum αλλα βλέπω οτι οι υπότιτλοι που βγάζουν είναι τραγικοί.

Όχι, οι Mstar είναι για υπομονετικούς ανθρώπους :p

Ο micro hd με το τελευταίο FW δουλεύει σβέλτα. Και είμαι ο τελευταίος που μπορεί να μιλήσει για υπομονή. ;)
Όταν κάνει χρόνους που φτάνουν τα 3", είναι ακόμα αργός.
Στα πολύ νέα firmware από την Mstar υπάρχει διαφορά, όπως φαίνεται από τους χρόνους του BOXHD με το firmware 4-9-12
Κυρίως όταν αλλάζει συχνότητα στα MPEG4, αλλά και γενικότερα δείχνει ότι έχει κερδίσει από λίγα δέκατα έως πάνω από μισό δευτερόλεπτο. Έτσι, δεν βλέπουμε χρόνους στα 3" πια. Μεταξύ 2" και 2,5" κυμαίνεται στα MPEG4 και λίγο πάνω από το 1" στα MPEG2.

θελω εναν hd με ALi chip που να εχει ομως και εξοδο με rca.
θελω να συνδεσω την hdmi(αποκ/τη) σε dvi-i(τν) για εικονα και να παρω ηχο rca left right απο αποκ/τη στην tv!
αν συνδεσω hdmi σε dvi και μετα παρω απο scart ->rca ηχο να δουλεψει?ή επιλεγεις αν θα εκπεμπει απο scart ή hdmi?!

Last edited:

θελω να συνδεσω την hdmi(αποκ/τη) σε dvi-i(τν) για εικονα και να παρω ηχο rca left right απο αποκ/τη στην tv!
αν συνδεσω hdmi σε dvi και μετα παρω απο scart ->rca ηχο να δουλεψει?ή επιλεγεις αν θα εκπεμπει απο scart ή hdmi?!

Ο μόνος που μπορώ να σκεφτώ είναι ο Strong SRT 8105

Kαι ο XORO 8300 μπορεί να κάνει εν μέρει αυτό που θες. Μπορείς να έχεις εικόνα από hdmi και ταυτόχρονα να έχεις ήχο από τα δύο rca (component/rca/hdmi ταυτόχρονα αλλά όχι σκαρτ). Αν όμως επιλέξεις scart τότε δεν θα έχεις εικόνα από το hdmi.

Re: Σύντομος οδηγός αποκωδικοποιητών της αγοράς

Γεια σας.
Ειναι το πρωτο μου ποστ.
Συγχαρητηρια στον talos_2002 για τον φοβερο οδηγο σετικα με τους αποκωδικοποιητες.
Επειδη δεν εχω σχεση με το χωρο αυτο, θα ηθελα τη γνωμη σας.
Εχω τηλεοραση CRT και θελω να προμηθευτω εναν φτηνο (κατω απο 50 ευρω) επιγειο αποκωδικοποιητη mpeg-4 με media player, προκειμενου να βλεπω ταινιες mkv και mp4 με ελληνικους υποτιτλους.
Η λειτουργια της συσκευης ως αποκωδικοποιητη θα μου χρειαστει του χρονου που θα καταργηθει η αναλογικη τηλεοραση στην περιοχη μου.
Προς το παρον με ενδιαφερει να αναπαραγω τις ταινιες.
Ο αποκωδικοποιητης Crystal Audio Prime-SD ειναι καλος για την περιπτωση μου;
http://www.crystalaudio.gr/ProductDetails/Prime-SD.aspx
Το manual του ειναι εδω: http://www.crystalaudio.gr/Handlers...6a3-f40d-4112-9d0c-f7893ebff5a9&extension=pdf και το τεχνικο φυλλαδιo του εδω: http://www.crystalaudio.gr/Handlers...823-923d-4998-ab28-0602118e4b34&extension=pdf
Οι ταινιες mkv θα εχουν ηχο;
Θα ειναι ευκολο να μετατρεψω μεσω υπολογιστη τον ηχο τους σε μια μορφη καταλληλη να ακουγεται στον Crystal Audio Prime-SD;
Μηπως υπαρχει αποκωδικοποιητης που να παιζει καθε φορματ ηχου στην περιπτωση των αρχειων mkv;
Ευχαριστω εκ των προτερων για τη βοηθεια.

Γεια σας.
Ειναι το πρωτο μου ποστ.
Συγχαρητηρια στον talos_2002 για τον φοβερο οδηγο σετικα με τους αποκωδικοποιητες.
Επειδη δεν εχω σχεση με το χωρο αυτο, θα ηθελα τη γνωμη σας.
Εχω τηλεοραση CRT και θελω να προμηθευτω εναν φτηνο (κατω απο 50 ευρω) επιγειο αποκωδικοποιητη mpeg-4 με media player, προκειμενου να βλεπω ταινιες mkv και mp4 με ελληνικους υποτιτλους.
Η λειτουργια της συσκευης ως αποκωδικοποιητη θα μου χρειαστει του χρονου που θα καταργηθει η αναλογικη τηλεοραση στην περιοχη μου.
Προς το παρον με ενδιαφερει να αναπαραγω τις ταινιες.
Ο αποκωδικοποιητης Crystal Audio Prime-SD ειναι καλος για την περιπτωση μου;
http://www.crystalaudio.gr/ProductDetails/Prime-SD.aspx
Το manual του ειναι εδω: http://www.crystalaudio.gr/Handlers...6a3-f40d-4112-9d0c-f7893ebff5a9&extension=pdf και το τεχνικο φυλλαδιo του εδω: http://www.crystalaudio.gr/Handlers...823-923d-4998-ab28-0602118e4b34&extension=pdf
Οι ταινιες mkv θα εχουν ηχο;
Θα ειναι ευκολο να μετατρεψω μεσω υπολογιστη τον ηχο τους σε μια μορφη καταλληλη να ακουγεται στον Crystal Audio Prime-SD;
Μηπως υπαρχει αποκωδικοποιητης που να παιζει καθε φορματ ηχου στην περιπτωση των αρχειων mkv;
Ευχαριστω εκ των προτερων για τη βοηθεια.

Μου φαίνεται ότι ο οδηγός δεν κάνει σαφές ότι media player δυνατότητες έχουν ουσιαστικά μόνο οι HD δέκτες...

Πάρε έναν HD δέκτη, όπως ο Xoro 7520 ή ο Ferguson T65 που είναι σε προσφορά ως το Σάββατο στα 36 .
Σύνδεσμο προς την προσφορά θα βρεις στο αντίστοιχο στίκι θέμα.

Επεξεργασία: Η προσφορά ισχύει ως 22/9/2012.
Ευχαριστώ για την διόρθωση Kostas_Y!

Last edited:

Οι δεκτες HD μπορουν να δουλεψουν με μια CRT τηλεοραση (Sony 21" του 2002), αρκει να εχουν μια θυρα scart;

Μου φαίνεται ότι ο οδηγός δεν κάνει σαφές ότι media player δυνατότητες έχουν ουσιαστικά μόνο οι HD δέκτες...

Πάρε έναν HD δέκτη, όπως ο Xoro 7520 ή ο Ferguson T65 που είναι σε προσφορά ως το Σάββατο στα 36 .

Μια μικρή διόρθωση: η προσφορά θα τρέχει μέχρι τις 22/9/2012 (Δεν είναι Crazy Sundays)

Σημεια πωλησης αποκωδικοποιητων Xoro ή Ferguson στη Θεσσαλονικη πού θα μπορουσα να βρω;