Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Οποτε τωρα πηγαμε στο αλλο ακρο. Με ενα μηχανακι 39 να προσπαθουμε να δουμε ταινιες, με σωστους υποτιτλους, μεταβαση στην ταινια, ηχο, κτλ.

Θυμάμαι το αντίστοιχο (με αρκετα περισσότερα ευρώ), την ίδια δεκαετία, με τους Dream, box κι αυτοί!

Το 2009 που ειχα παει Νεα Υορκη μου ειπε ενας ελληνοαμερικανος οτι στο ενα και μοναδικο μαγαζι της ΝΥ ηρθε στικακι 16GB.
Και το ελεγε με υπερηφανεια.
Δεν φανταζοταν πως στην Ελλαδα κυκλοφορουσαν 64GB. Που να το φανταστει. Και που να φανταστει πως υπαρχουν μαγαζια σε καθε γειτονια.
Η Αμερικη της κρισης ειχε μεινει πισω. Και δεν υπηρχε και αποθεμα. Δυο τρεις μαρκες, να μην πω μονο μια, ενα-δυο μοντελα και αυτα πολλες φορες οχι ετοιμοπαραδοτα.
Νομιζαν οτι ειχαμε μεινει στην σκάφη...

Εκεινη την εποχη και μερικα χρονια πριν, και για αρκετα χρονια, στην Ελλαδα επικρατουσε μια καταναλωτικη τρελα. Κουτια Η/Υ, σκετο κουτι 999 ευρω. Ετοιμοπαραδοτες ολες οι μαρκες και τα μοντελα. Καρτες γραφικων δυο-δυο. Εβγαλαν και δυνατοτητα 4 καρτων, μαλλον για την... Ελλαδα...
Εγκαινια το Σατουρν, να μια τηλεοραση 104", ή και παραπανω, στα 140,000 αν θυμαμαι καλα.

Ενισχυτες. Καλωδια.... καλωδια που κοστιζουν οσο ενα παπακι... παρε λεει καλωδιο ρευματος σουκο που θα αναδειξει τον ενισχυτη σου...

Νομιζω πως καποια στιγμη θα συνελθουμε.
Εγω παντως δεν χρωσταω. Βεβαια εχω εναν ενισχυτη 5.1 του `99 που τον παντρευτηκα αλλά αυτο ειχα βαλει στο μυαλο μου απο την αρχη.

Οποτε τωρα πηγαμε στο αλλο ακρο. Με ενα μηχανακι 39 να προσπαθουμε να δουμε ταινιες, με σωστους υποτιτλους, μεταβαση στην ταινια, ηχο, κτλ.

Ποσο δίκιο έχεις σε αυτά.

Και για να θυμηθούμε τον Ελληνα μόλις 4 χρονιά πισω σε εγκαίνια καταστήματος ηλεκτρονικών (τα οποία, ω συμπτωσις δεν άντεξαν και για να μην εξευτελιστεί η μαμά κράτησε μονό το online):

http://www.youtube.com/watch?v=x32t4V4mrq8&feature=youtube_gdata_player

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Χαιρετώ τη παρέα.
Έχω μια 42" plasma και ψάχνω αποκωδικοποιητή. Πρώτη μου προτεραιότητα είναι η τιμή (top τα 60-65 ευρώ), αλλά αυτά τα χρήματα θα τα έδινα μόνο για διπλο tuner αφού θέλω να βλέπω ένα κανάλι και να γράφω ένα άλλο. Απ'ότι είδα όμως είναι δύσκολο να βρω κάτι τέτοιο στη παρούσα φάση. Από τους hd που διάβασα (δεν τους είδα όλους) κατέληξα μεταξύ του ferguson t65 και του triton +HD.
Διάβασα όμως στο forum ότι ο πρώτος έχει θέμα με την μεγάλη οθόνη όσον αφορά την ποιότητα της εικόνας. Τι προτείνετε;
ΥΓ Δεν ψάχνω για καλό media player (έχω ένα lg HB954), ψάχνω για καλό decoder

Ευχαριστώ!

O Edision mini-triton+HD έχει καλό τηλεχειριστήριο, αλλά δεν νομίζω να έχει διαφάνεια ή ρύθμιση διάρκειας του OSD του.
Ο Micro-HD είναι μια καλή επιλογή με καλό λογισμικό, μιας και δεν σε ενδιαφέρει ως media player, αλλά μετριότατο τηλεχ/ριο.
Και ο F&U 3467 με τις νέες αναβαθμίσεις είναι πια μια αξιόλογη επιλογή, αν δεν μπορέσεις να βρεις κάποιον από τους παραπάνω.
Βγήκε και ένας νέος F&U, o MPFD3838HS που είναι σε scart μορφή και δείχνει κλώνος το Sigmatek 50, αλλά δεν ξέρω αν έχει και κατά πόσο βελτιωμένο λογισμικό.

Ενδιαφέρομαι για ψηφιακό δέκτη τον οποίο θα χρησιμοποιώ αποκλειστικά ως pvr.
Οπωσδήποτε θα ήθελα να γράφει σε φορμά που θα υποστηρίζει, χωρίς μετατροπές, το pc και να μη σπάει την εγγραφή σε πολλά μικρά αρχεία (με τον crypto 220 δυστυχώς την σπαει).
Επιπλέον θα ήθελα καλό δέκτη, προγραμματισμό εγγραφής χωρίς να χρειάζεται epg και καλή ποιότητα εικόνας αναπαραγωγής.

Τι προτάσεις υπάρχουν στην αγορά στα 50 με 100 ευρώ?´

Οι ικανότητες του ως media player μου είναι αδιαφορες αφού υπάρχει το western digital για αυτή τη χρήση.
Εννιαίες εγγραφές κάνουν οι Ferguson T65 και Τ65 mini, Edision mini-triton+HD.
Δεν θυμάμαι για τον Crystal Micro-HD, αλλά με μια αναζήτηση στο θέμα του θα το βρεις πιστεύω.
Νομίζω ότι και οι Xoro 7520, F&U 2302 και Sigmatek 50 επίσης κάνουν ενιαίες εγγραφές, αλλά βεβαιώσου κάνοντας και εκεί μια αναζήτηση.

Με αφορμή το από πάνω ποστ μια σύνοψή.
1) αποδεδειγμένα μονοκόμματη εγγραφή κάνουν οι ferguson T65, xoro 7520, Edision mini triton hd km και lifeview boxhd (με τα τελευταία επίσημα κανει επίσης ο βοχ?) + 1-2 ακόμη. Όλοι με τα επίσημα f/w.

2) ποιος από τ65, mini triton hd και boxhd δίνει πιο "καλη εικόνα" σε σκαρτ και σε hdmi. Aπο άποψη ευκρίνειας, ομαλής κίνησής, χρωμάτων. Επίσης ποιος έχει καλύτερή λήψη?

3) αν εξαιρέσουμε το κομμάτι τ/χ ποιος είναι ένα καλό all around πακέτο και για ποιους λογους (υπάρχουν και τα νήματά τους για λεπτομέρειές αλλά ρωτάω εδώ μήπως κάποιος φίλος έχει ταυτοχρονη εμπειρία από περισσότερο από έναν από αυτούς που αναφέρω)?

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Αν κάποιος που δεν έχει πολλές γνώσεις διαβάσει αυτό το μήνυμα, ίσως να παρερμηνεύσει και να απορρίψει όλη την κατηγορία των ALI. Αφορά μόνο όσους έχουν ενισχυτή και είναι συνδεδεμένος με την ψηφιακή έξοδο του δέκτη. Ήχο DTS απευθείας στην τηλεόραση έτσι και αλλιώς κανείς δεν δίνει. Είναι απάντηση στην ερώτηση του φίλου bilham και όχι γενική άποψη.

Αν κάποιος που δεν έχει πολλές γνώσεις διαβάσει αυτό που έγραψα μάλλον δεν θα καταλάβει λέξη, οπότε...:p

Ανέφερα ταινίες σε MKV. Με το 95% των ταινιών να βγαίνουν πλέον με DTS, οι ALi έχουν μεγάλο μειονέκτημα.
Οι τηλεοπτικές σειρές σε MKV είναι άλλη περίπτωση αν και εκει το DTS έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος.
Ούτε εγώ το είχα γράψει σωστά, και δεν έβγαινε άκρη. Δεν εννοούσα τηλεοπτικό πρόγραμμα με DTS, αλλά απευθείας σύνδεση του δέκτη με την τηλεόραση. Εκεί ούτε και με M-Star δεν έχει κανείς ήχο DTS. Αν βέβαια υπάρχει ενισχυτής εκεί υπάρχει το πλεονέκτημα των M-Star γιατί δίνουν DTS στον ενισχυτή, ενώ οι ALI όχι. Οι περισσότεροι όμως δεν έχουν ενισχυτή. Αλλά δεν είναι αυτό και το μόνο πλεονέκτημα των M-Star. Η καλύτερη διαχείριση υποτίτλων είναι άλλο ένα πλεονέκτημα των M-Star. Αλλά ένας καλός ALI δεν είναι άχρηστος στον τομέα media player. Εγώ που έχω μέτριες απαιτήσεις media player με τον Lifeview LV6TBOXHD-A έχω βολευτεί. Έχει παίξει ότι του έχω βάλει, έχει μεγάλους υπότιτλους για ALI και έχω μήνες να χρησιμοποιήσω τον M-Star 7828 που έχω. Και έχω και τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα των ALI. Αλλά φυσικά δεν διαφωνώ ότι οι M-Star έχουν ακόμα καλύτερες επιδόσεις σε αυτόν τον τομέα. Για ποιο έντονη χρήση media player είναι καλύτεροι.
Δεν καταλαβαίνω μόνο την επιλογή μετά τον πολύ καλό M-Star 7828 που είχε φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο, να τον παρατήσουν και να βγάλουν τον M-Star 7818. Που ήθελε από την αρχή βελτίωση για να λυθούν οι παιδικές ασθένειες. Ένας χαμένος χρόνος. Αν ακόμα ασχολούνταν με τον M-Star 7828 τώρα θα είχε γίνει εργαλείο. Αλλά πως θα είχαν κέρδος έτσι; Μας έβαλαν να αγοράζουμε από την αρχή.

ρε παιδια ψαχνω να αγορασω τον crystal audio sd αλλα δεν το εχουν. εχετε καμια αλλη προταση δοκιμασμενη που να μην κολλαει κ να ειναι σχετικα ευχρηστη σε αυτα τα λευτα? (30ευρω)

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Edision Mini Triton SD είναι αυτό που ψάχνεις. Στα 35 είναι η επίσημη τιμή του αλλά τον πουλάνε 30 ευρώ στα περισσότερα συνοικιακά μαγαζιά.

Last edited by a moderator:

Εγω αναρωτιεμαι, γιατι στη Ελλαδα κυκλοφωρουν δεκτες μονο με ALi ή Mstar επεξεργαστη και κανα NEC που και που. Δεν υπαρχουν αλλες εταιρειες κατασκευης επεξεργαστων; Δε μπορει να μην υπαρχουν...

Δεν την ξέρω καλά την αγορά αλλά ίσως παίζει το ανάλογο δίπολο intel-amd. Νομίζω πλέον nec (τουλάχιστον στην ελληνική αγορά δεν πρέπει να παίζουν). Μονό ο γερόλυκος 2205 ξεχασμένος σε κανα ράφι.

Και στο εξωτερικό έτσι είναι.
Ρωτήστε τους κινέζους τον λόγο. Μηδαμινός αριθμός μοντέλων με Renesas (NEC) ή Sunplus. Ή έστω Novatek (καλύτερα, είναι χάλι). Για STI, ούτε κατά φαντασία, λόγω κόστους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

O Edision mini-triton+HD έχει καλό τηλεχειριστήριο, αλλά δεν νομίζω να έχει διαφάνεια ή ρύθμιση διάρκειας του OSD του.
Ο Micro-HD είναι μια καλή επιλογή με καλό λογισμικό, μιας και δεν σε ενδιαφέρει ως media player, αλλά μετριότατο τηλεχ/ριο.
Και ο F&U 3467 με τις νέες αναβαθμίσεις είναι πια μια αξιόλογη επιλογή, αν δεν μπορέσεις να βρεις κάποιον από τους παραπάνω.
Βγήκε και ένας νέος F&U, o MPFD3838HS που είναι σε scart μορφή και δείχνει κλώνος το Sigmatek 50, αλλά δεν ξέρω αν έχει και κατά πόσο βελτιωμένο λογισμικό.

Ευχαριστώ για την απάντηση!
Θα ήθελα να μάθω επίσης αν οι μόνες μου επιλογές για διπλό απωκωδικοποιητή είναι ο xoro 8300 (πολύ ακριβός στο eshop-78,90- αλήθεια βρίσκεται κάπου σε καλύτερη τιμή; ) και ο Telesystem TS6520 HD. Ποιες επιλογές έχω σ'αυτή τη κατηγορία; Και πάντα έχοντας υπόψιν ότι ψάχνω για αποκωδικοποιητή και όχι media player...

Καλησπέρα, μια ερώτηση:

Χρειάζομαι 2 δέκτες για crt τηλεοράσεις, 28 και 21 ιντσών αντίστοιχα. Έχω ήδη αγοράσει τον crystal audio micro hd για μια lcd τηλεόραση και είμαι αρκετά ευχαριστημένος, έχει όμως κάποια μειονεκτηματάκια (μη αναπαραγωγή πολυκάναλου ήχου και πρόβλημα με το ρεύμα που απαιτούν κάποιοι HDD). Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν κάποιοι δέκτες χωρίς αυτά τα προβλήματα, αλλά με τα καλά του micro hd (αναπαραγωγή υποτίτλων και καλό μέγεθος, mp4, mkv, καλή εικόνα digea, αναπαραγωγή από NTFS) και ίσως να είχαν καλύτερο/μεγαλύτερο τηλεκοντρόλ.

Έχω δει τους παρακάτω:
http://www.skroutz.gr/s/279977/Lifeview-LV6TBOXHD-Version-1.html
http://www.ebw.gr/el/product/14042/...0i-720p)-Ψηφιακός-δέκτης-Free-to-Air-με-ενσωμ
http://www.ebw.gr/el/product/13662/...-Επίγειος-ψηφιακός-δέκτης-PVR-(MPEG-4)-PVR-(Ε

Μπορεί να με καλύψει κάποιος εξ'αυτων;
Ευχαριστώ προκαταβολικά

Κάτι αντίστοιχο ψάχνω κι εγώ: Απροβλημάτιστη TV και αξιοπρεπές media player με AC3.

Είμαι ανάμεσα στους (ταξινομημένοι κατά σειρά προτίμησης μου):

1) Edision mini triton +HD
2) Ferguson Ariva T65
3) Lifeview LV6TBOXHD v2

Τι λέτε;

Ελπίζω σε προτάσεις κάτω του ψυχολογικού ορίου των 40 . :p

Και στους δύο θα πρότεινα τον Lifeview LV6TBOXHD v2, αν μπορείτε να τον βρείτε. Το firmware του έχει ωριμάσει πολύ και πλέον έχει σχεδόν τα πάντα.

Ο Ferguson δυστυχώς έχει κάποια προβλήματα στην τηλεοπτική εικόνα αλλα ειναι πολύ καλός media player και έχει το καλύτερο τηλεκοντρολ.

Ο Synaps, αν καταλαβαίνω σωστά αυτά που γράφει στο επίσημο site, δεν κάνει AC3 downmix.

Ο MediaTech έχει άγνωστο τσιπάκι (NOVATEK-NT78310) και δεν ξέρουμε τι μπορεί να κάνει.

Ευχαριστώ. Σαν δεύτερη επιλογή; Ο Edision; Το SD πάντως της ίδιας εταιρείας είναι εξαιρετικό.

Δεν τον έχω δοκιμάσει αλλα ακούω καλές γνώμες.

Και στους δύο θα πρότεινα τον Lifeview LV6TBOXHD v2, αν μπορείτε να τον βρείτε. Το firmware του έχει ωριμάσει πολύ και πλέον έχει σχεδόν τα πάντα.

Ο Ferguson δυστυχώς έχει κάποια προβλήματα στην τηλεοπτική εικόνα αλλα ειναι πολύ καλός media player και έχει το καλύτερο τηλεκοντρολ.

Ο Synaps, αν καταλαβαίνω σωστά αυτά που γράφει στο επίσημο site, δεν κάνει AC3 downmix.

Ο MediaTech έχει άγνωστο τσιπάκι (NOVATEK-NT78310) και δεν ξέρουμε τι μπορεί να κάνει.

Ευχαριστώ για την πρόταση. To version 1 δεν είναι το ίδιο καλό;

Ευχαριστώ για την πρόταση. To version 1 δεν είναι το ίδιο καλό;

O version1 έχει το προηγούμενο τσιπ της Μstar, το 7828. Ο δέκτης δεν κυκλοφορεί στην αγορά εδω και πολύ καιρό. Το link του Skroutz αναφέρει version1, έχει φωτογραφία του version2 και στη λίστα βγάζει αποτελέσματα αναζήτησης και για τον BOXHD-A, ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο. Το μπάχαλο δηλαδή.