Το 2009 που ειχα παει Νεα Υορκη μου ειπε ενας ελληνοαμερικανος οτι στο ενα και μοναδικο μαγαζι της ΝΥ ηρθε στικακι 16GB.
Και το ελεγε με υπερηφανεια.
Δεν φανταζοταν πως στην Ελλαδα κυκλοφορουσαν 64GB. Που να το φανταστει. Και που να φανταστει πως υπαρχουν μαγαζια σε καθε γειτονια.
Η Αμερικη της κρισης ειχε μεινει πισω. Και δεν υπηρχε και αποθεμα. Δυο τρεις μαρκες, να μην πω μονο μια, ενα-δυο μοντελα και αυτα πολλες φορες οχι ετοιμοπαραδοτα.
Νομιζαν οτι ειχαμε μεινει στην σκάφη...
Εκεινη την εποχη και μερικα χρονια πριν, και για αρκετα χρονια, στην Ελλαδα επικρατουσε μια καταναλωτικη τρελα. Κουτια Η/Υ, σκετο κουτι 999 ευρω. Ετοιμοπαραδοτες ολες οι μαρκες και τα μοντελα. Καρτες γραφικων δυο-δυο. Εβγαλαν και δυνατοτητα 4 καρτων, μαλλον για την... Ελλαδα...
Εγκαινια το Σατουρν, να μια τηλεοραση 104", ή και παραπανω, στα 140,000 αν θυμαμαι καλα.
Ενισχυτες. Καλωδια.... καλωδια που κοστιζουν οσο ενα παπακι... παρε λεει καλωδιο ρευματος σουκο που θα αναδειξει τον ενισχυτη σου...
Νομιζω πως καποια στιγμη θα συνελθουμε.
Εγω παντως δεν χρωσταω. Βεβαια εχω εναν ενισχυτη 5.1 του `99 που τον παντρευτηκα αλλά αυτο ειχα βαλει στο μυαλο μου απο την αρχη.
Οποτε τωρα πηγαμε στο αλλο ακρο. Με ενα μηχανακι 39 να προσπαθουμε να δουμε ταινιες, με σωστους υποτιτλους, μεταβαση στην ταινια, ηχο, κτλ.