Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Λόγω της αγγελίας έψαξα να βρω πληροφορίες για τον 250Combo αλλα είναι πολλά τα λεφτά Σάκη...

Last edited by a moderator:

Παιδιά ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή σας. Έχω μια samsung LE26R7.
Τον δέκτη τον θέλω για λίγο από όλα. Δεν ήξερα καν ότι κάθε δέκτης είναι για διαφορετική χρήση. Διαβάζοντας τον οδηγό του talos_2002 κατάλαβα ότι για media player καλύτερα να επιλέξω Mstar επεξεργαστή, αλλά βέβαια η ταχύτητα αλλαγής καναλιών δε θα ήθελα να μου βγάλει το λάδι (σημαντικοί για μένα είναι και οι υπότιτκοι). Εσείς τι λέτε για αυτό, κάνω λάθος? Τον Audio Prime - HD, τον έβαλα στην λίστα γιατί μου τον πρότειναν ως καλό - άκυρο?
atillas24, το τ/κ τι είναι?

Κοιτα, αυτη τη στιγμη οι περισσοτεροι ειδικοι εδω θα σου πουνε να παρεις τον LV6TBOXHD v2 αν τον βρεις πουθενα(επειδη ομως ειναι σχεδον αδυνατο να τον βρεις ομως, μπορεις να παρεις τον manta dvbt06 απο το eshop και να του περασεις το firmware του BOXHD v2 και θα ειναι το ιδιο πραγμα) καθως εχει το πιο ολοκληρωμενο firmware για mstar. Εγω πρωσοπικα βρησκω ενα αρνητικο(καπως σημαντικο): οι υποτιτλοι ειναι καπως μικροι, εμφανιζονται χαμηλα στην οθονη και σε φωτηνες σκηνες δεν φαινονται καλα. Αφου και συ θες media player χρηση εγω θα προτεινα ferguson T65 που εχει και καλυτερο τ/κ(=τηλεκοντρολ)...

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Νομίζω το λογισμικό του Prime-HD ίσως είναι λίγο άγουρο ακόμη, και σίγουρα δεν ξέρουμε πολλά ακόμα για τον δέκτη.
Ο Τ65 είναι από τις καλύτερες επιλογές σίγουρα, η εναλλακτική του BOXHD (ο Manta 06) είναι μια καλή επιλογή με ένα πρόβλημα όμως στην εμφάνιση των υποτίτλων στα τελευταία firmware και ο F&U 3467 είναι μια μάλλον υποτιμημένη επιλογή.
Tα Xoro 7520 και Edision mini-triton+HD είναι καλές επιλογές με μικρά μειονεκτήματα όπως π.χ. την έλλειψη κάποιων χαρακτηριστικών όπως η διάρκεια της Infobar.

Καλησπέρα,

με αφορμή την αλλαγή σε ψηφιακό σήμα από το Χορτιάτη στις 14/12 μπήκα στη διαδικασία για αναζήτηση δέκτη.
Έχω ήδη διαβάσει τον σύντομο οδηγό για τους δέκτες ο οποίος με κατατόπισε σχετικά απλά έχω κάποιες απορίες.

Ενδιαφέρομαι για δέκτη scart ο οποίος θα συνδέεται σε CRT τηλεόραση, άρα και SD.
Με βάση τη διαθεσιμότητα, έχω δει ότι τα περισσότερα καταστήματα έχουν είτε τον Crypto Redi 25 MP ή τον F&U MPF2829S.

Τα μόνα κριτήρια είναι το εύκολο μενού διαχείρισης, η γρήγορη αλλαγή καναλιών και η ευκολία ανταπόκρισης στο τηλεκοντρόλ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δεν είναι απαραιτητο να πάρεις δέκτη SD. Οι HD δέκτες δουλεύουν μια χαρά σε CRT τηλεοράσεις και κερδίσεις ένα αρκετά καλό media player.

Θα γίνεται χρήση από μέλη της οικογένειας που ουδεμία σχέση θα έχουν ποτέ με τον media player, οπότε όσο φθηνότερο, τόσο καλύτερο.

Δεν είναι πολλές οι επιλογές. Οι 2829 και 2828 της F&U, ο scart της Lifeview και ο Crypto 25.
Οι τρεις τελευταίοι είναι ουσιαστικά ίδιοι, αφού χρησιμοποιούν τον ίδιο επεξεργαστή της ALi και μάλλον είναι και του ίδιου κατασκευαστή.
Ο 2829 έχει της επεξεργαστή της ITE και δύσκολα θα βρεις κάποιον να σου δώσει μια γνώμη για αυτόν.

Καλοί είναι οι Cabletech, και αν κρίνω και από τα λογισμικά που δίνει και στον Crypto 220 έχει και πολύ καλή υποστήριξη. Αλλά δεν νομίζω ότι έρχονται στην Ελλάδα. Τουλάχιστον δείχνει ότι φτιάχνει και η Panodic δέκτες με ALI 3801, οπότε όλο και κάποιος θα έρθει κατά εδώ. Εξάλλου νομίζω ότι και εσύ έβαλες το βίντεο για να πάρουμε απλά μία ιδέα.
Πάντως ο συγκεκριμένος δέκτης φαίνεται να έχει κάποια πράγματα που είναι διαφορετικά από τους 3601. Να δούμε αν είναι χαρακτηριστικά όλων των νέων 3801 ή προσθήκες μόνο της Cablatech. Είδα διαφορετικό media player, αλλά κυρίως ρυθμίσεις εικόνας (φωτεινότητα, αντίθεση κτλ) και πλήρη διαχείριση υποτίτλων (χρώμα, μέγεθος κτλ). Αν υπάρχουν σε όλους τους 3801 σημαίνει ότι η ALI κατάλαβε τα 2 μεγαλύτερα προβλήματα των 3601. Σημαίνει βέβαια ότι δεν πρόκειται να λυθούν στους 3601 (πάλι κορόιδο πιαστήκαμε), αλλά αν έρθουν 3801 με λυμένα αυτά τα δύο προβλήματα μάλλον θα τους κάνω την χάρη να πάρω και έναν 3801.

Για πειτε καμια ιδεα βρε παιδια:
Εχω μια πανυ hd και εναν ενισχυτη 5.1
Θελω εναν δεκτη, κυριως για media player. Απο τηλεοπτικο σημα δεν εχω πολλες απαιτησεις. Κυριως με ενδιαφερει για ταινιες. Θελω να εχει οπτικη ή ομοαξονικη εξοδο για να συνδεθει με τον ενισχυτη. Θελω να παιζει οσο γινεται περισσοτερα αρχεια (ο τωρινος μου crystal δεκτης πολλες φορες δεν αναγνωριζει πλεον τις ταινιες οταν ειναι σε 720ρ ή 1080ρ) Θελω να εχει ευκρινεις υποτιτλους με δυνατητα παραμετροποιησεων τους. Το τ/κ δεν με ενδιαφερει ισως καθολου, μιας και εχω το silvercrest.

Μήπως ξέρετε να μου προτείνετε κάποιον αποκωδικοποιητή mpeg4 που να διαθέτει ρυθμίσεις εικόνας όπως χρώμα, φωτεινότητα, αντίθεση και οξύτητα εικόνας;

Μόνο ένας υπάρχει. Ο Telesystem TS6512HD. Έχει επεξεργαστή ALI M3601, οπότε τα ρυθμιστικά ίσως απλά προσπαθούν να λύσουν ένα θέμα με την ποιότητα της εικόνας που έχουν αρκετοί ALI 3601. Κάποιοι άλλοι λένε ότι έτσι και αλλιώς έχει πολύ καλή εικόνα. Δεν ξέρουμε ακριβώς τι γίνεται τελικά. Πάντως ο μόνος δέκτης που έχει τέτοια ρυθμιστικά είναι αυτός. Έχει και αυτός κάποια θεματάκια, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να τον βρεις. Είναι Ιταλικός και ελάχιστα κομμάτια ήρθαν. Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα.
Να δούμε αν θα έχουν τέτοια ρυθμιστικά οι δέκτες με τον νέο επεξεργαστή ALI 3801. Ένα βίντεο από έναν τέτοιο του εξωτερικού δείχνει τέτοια ρυθμιστικά. Αλλά ο επεξεργαστής αυτός είναι νέος. Μόνο δύο δέκτες με τέτοιον επεξεργαστή έχουν έρθει προς το παρόν χωρίς να έχει αναφερθεί η ύπαρξη τέτοιων ρυθμιστικών.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/97733-Telesystem-TS6512-HD

Καλησπέρα,

Είμαι απο Θεσσαλονίκη και εχω ήδη μπει στην διαδικασία αναζήτησης αποκωδικοποιητή. Απο TV εχω μια Samsung40'' FULLHD. Παρακαλώ για την βοήθεια σας καθώς ψάχνω για τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

1. Γρήγορη αλλαγή καναλιών ( μάλλον Ali ψάχνω)
2. Full HD
3. Καλός ήχος
4. Χωρίς κολλήματα

Δεν με ενδιαφέρει να έχει δυνατά χαρακτηριστική ως media player καθώς έχω ξεχωριστό unit.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Last edited:

Ανάμεσα στον Doop-HDMP-100 του ΠΛΑΙΣΙΟΥ και το ferguson, ο οποίος είναι στην ίδια κατηγορία τιμής (το e-shop έχει κατεβάσει την τιμή του Ferguson στα 37.90 ευρώ σήμερα), ποιόν προτείνετε?

Ευχαριστώ.
-

Καλησπέρα,

Είμαι απο Θεσσαλονίκη και εχω ήδη μπει στην διαδικασία αναζήτησης αποκωδικοποιητή. Απο TV εχω μια Samsung40'' FULLHD. Παρακαλώ για την βοήθεια σας καθώς ψάχνω για τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

1. Γρήγορη αλλαγή καναλιών ( μάλλον Ali ψάχνω)
2. Full HD
3. Καλός ήχος
4. Χωρίς κολλήματα

Δεν με ενδιαφέρει να έχει δυνατά χαρακτηριστική ως media player καθώς έχω ξεχωριστό unit.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Παρε εναν Opticum STB HD N1.
Τα εχει ολα αυτα (μερικοι ειτε δεν εχουν καλο/καθαρο ηχο μεσω scart και αλλοι εχουν χαμηλη ενταση ηχου μεσω hdmi ) και επιπλεον:

Πολυ καλη εικονα.
Καλο τηλεχειριστηριο και καλη ληψη τηλεχειριστηριου.
Το καλυτερο PVR που κυκλοφορει σε δεκτες. Δεν χανει εγγραφη με τιποτα, εχει 30 μνημες προγραμματισμου εγγραφων (ο μονος).
Μικρο μεγεθος, μικρη καταναλωση.
Καλη κατασκευη (μεταλλικος).
Πολυ καλη υποστηριξη αρχειων ηχου/βιντεο.
Υποστηριξη εξωτερικων υποτιτλων srt και εξωτερικων υποτιτλων idx/sub.
Συνεχεις αναβαθμισεις. Αλλά ακομα και με το αρχικο παιζει σουπερ. Εγω ακομα το αρχικο εχω...
Δεν χρειαζεται να ψαχνεσαι και να περιμενεις μπας και παιξει με καποια αναβαθμιση...

Εργαλειο.

Ανάμεσα στον Doop-HDMP-100 του ΠΛΑΙΣΙΟΥ και το ferguson, ο οποίος είναι στην ίδια κατηγορία τιμής (το e-shop έχει κατεβάσει την τιμή του Ferguson στα 37.90 ευρώ σήμερα), ποιόν προτείνετε?

Ευχαριστώ.
-

Ο Τ65 είναι από τους κορυφαίους δέκτες. Ο Doop είναι μάλλον από τους χειρότερους, οπότε Τ65.
Κι αν δεν σε ενδιαφέρει η μπροστινή οθόνη, δες και τον T65 mini που είναι ένας μικρότερος Τ65 (σε μορφή scart) και με χαμηλότερη τιμή.

Ευχαριστώ για την προτροπή.

Μόλις ένα ποστ πιο πάνω, είδα μιαν αναφορά από τον audiov στον Opticum STB HD N1, που αν και λίγο ακριβότερος από τον Ferguson, βλέπω να γράφονται καλά λόγια.

?????

Ευχαριστώ.
-

Ευχαριστώ. Το έψαξα αρκετά και καταλήγω τελικά στον προτεινόμενο Opticum STB HD N1.

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι ακόμα:
1. Θα πετύχω καλύτερη απόδοση εαν χρησιμοποιήσω την σύνδεση hdmi ή είναι το ίδιο εαν βάλω scart;
2. Έχω 4 συσκευές: TV Samsung 40''Full hd, media player emtec, ενισχυτής Sony και τον αποκωδικοποιητή. Θα μπορέσω να χρησιμοποιήσω universal remote control και για τις 4 συσκευές (ή παραπάνω); ποιό προτείνετε;

Με δεδομενο το οτι τα καναλια εκπεμπουν SD σημα και το οτι εχεις 40" τηλεοραση δεν θα δεις διαφορά εφοσον η τηλεοραση εχει πανω απο 2,5 μετρα αποσταση.
Οποτε χρησιμοποιησε οτι καλωδιο εχεις ευκαιρο. Αν μαλιστα σου δωσουν τσαμπα καλωδιο scart τοτε εισαι μια χαρα.
Το πλεονεκτημα του scart ειναι οτι γυρναει αυτοματα σε αυτη την εισοδο η τηλεοραση με το που ανοιξεις τον δεκτη. Ασχετα σε ποια εισοδο ηταν προηγουμενως ρυθμισμενη η τηλεοραση.
Οι Samsung θυμουνται την προηγουμενη επιλογη εισοδου σε περιπτωση που χρησιμοποιησεις HDMI. Οποτε και τετοια συνδεση να κανεις και παλι οταν θα κλεινεις και μετα θα ανοιγεις την τηλεοραση δεν θα εχεις το προβλημα να χρειαζεται αλλαγη εισοδου. Θα θυμαται την προηγουμενη επιλογη και εφοσον εβλεπες μεσω του δεκτη και παλι σε αυτον θα γυρισει.

Tele USB-300. 4 συσκευες, προγραμματιζομενα ολα τα πληκτρα, σωζεις το αρχειο για μελλοντικη χρηση, κουμπι SHIFT (χρησιμο σε μερικες συσκευες οπως Yamaha ενισχυτες).
Ειναι επισης φθηνο και εχει καλα κουμπια και εμβελεια/γωνια (αν και θα μπορουσε να ηταν καλυτερη αν και δεν εχω παραπονο, ομως χρησιμοποιω επαναφορτιζομενες μπαταριες και υποθετω με αλκαλικες που εχουν μεγαλυτερη ταση η γωνια θα ειναι ακομα καλυτερη).

Ευχαριστώ για την προτροπή.

Μόλις ένα ποστ πιο πάνω, είδα μιαν αναφορά από τον audiov στον Opticum STB HD N1, που αν και λίγο ακριβότερος από τον Ferguson, βλέπω να γράφονται καλά λόγια.

?????

Ευχαριστώ.
-
Εξαρτάται τι απαιτήσεις έχεις από τον δέκτη σου. Και οι δύο είναι από τις καλύτερες υλοποιήσεις των επεξεργαστών Mstar 7818 και ALi 3601.