Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...
καλησπερα σας και μπραβο για το site γτ εχει της Παναγιας τα ματια απο πληροφοριες.
στο θεμα τωρα,14/12 κατεβαινουν οι διακοπτες στην Θεσ/νικη και εδω και 3 μερες ειμαι στο ψαξιμο.
πρωτον ευχαριστω πολυ το μελος Kostas_Y που με ελυσε ηδη πολλες βασικες αποριες μου σε αλλο board
μιας και δεν σκαμπαζω γρυ απο DVB-T .
και τωρα που εμαθα την..."βασικη Α-Β"

,ωρα για AVClub.gr και τα περαιτερω με την γνωμη σας για αγορα.
Το θεμα :
24" CRT με scart
Tα θελω :
Θελω στην ουσια μια μειξη καλου δεκτη με δυνατα media player στοιχεια και καλο PVR.
Δεν με απασχολει να αλλαζουν σφαιρα τα καναλια,ουτε σωνει και καλα με νοιαζει η παραμετροποιηση της info bar,ουτε με απασχολει αν θα κανει παπαδες απο την hdmi,ουτε αν θα μπορει να τον χειριστει και ενα παιδακι ή μια γιαγια π.χ.
Με νοιαζει π.χ. να μην κανει σπασιματα στην εικονα στην γρηγορη κινηση,τοσο στα καναλια οσο και ως media player.
Mε ενδιαφερει να παιζει ολα τα συνηθη φορμα (MKV,AVI,XVID,MPEG4,MP4) και να παιζει υποτιτλους ειτε ενσωματωμενους ειτε εξωτερικους τοσο στα ελληνικα οσο και αγγλικα.
Δεν θα πρεπει να χανει την μπαλα αν εχει ενσωματωμενους υποτιτλους η ταινια και εγω θελω να παιξει εξωτερικους (υποθετω οτι αφαιρουνται ευκολα οι ενσωματωμενοι στο pc,αλλα δεν εχω χρεαστει να το κανω ποτε).
Δεν θεωρω ως προβλημα να πρεπει να αλλαξω τους υποτιτλους απο .srt σε .sub κτλ κτλ ή UTF-8<=>ANSI<=>Unicode , δεν χρειαστηκε να το κανω ποτε στο pc,αλλα πρεπει να ειναι απλη διαδικασια...
Απαραιτητα οι υποτιτλοι να ειναι σε ενα ευλογο μεγεθος στην 24"αρα CRT μεσω scart,ενταξει ο καναπες ειναι κοντα,προβληματα ορασης δεν εχω δα,αλλα να μην ειναι και ψειρες!
Απαραιτητα downmix απο DD/AC3 - E-AC3 σε stereo,και αν εχει DTS και AC3 stream το αρχειο να επιλεγει το σωστο για να μην εχουμε δραματα και ξενερωσω απο την ζωη μου

Επιπλεον εαν εχει 2 ιδια audio stream,αλλα το 1 ειναι γιαπωνεζικο και το αλλο αγγλικο,να επιλεγω αυτο που θελω εγω (βλεπουμε και κανα anime που και που...)
Στο PVR κομματι τωρα,
οπως με ξεκαθαρισε ο φιλος
Kostas_Y ταυτοχρονα εγγραφη εκπομπης και θεαση μιας αλλης σε διαφορετικη συχνοτητα = γιοκ , εκτος αν εχει 2 tuners,αλλα αυτα ειναι μαλλον ακριβα...
εαν γινεται να γραφω εκπομπη και να βλεπω ενα βιντεο θα ηταν καλοδεχουμενο...
εαν γινεται προγραμματισμενη εγγραφη και μετα σβησιμο του δεκτη αν θελω θα ηταν καλο...
εαν γινεται να κανω εγγραφη μια εκπομπη και να την βλεπω ταυτοχρονα,και να την κανω και pause στο live (ίσως και rewind και FF και καρε-καρε),δηλαδη ενα καποιο παντρεμα Timeshift και Record αν τα εχω σκεφτει σωστα...ξερω ισως ζηταω πολλα σε αυτο το σημειο αλλα θα μετραγε απειρα για ποδοσφαιρο να βλεπεις και να γραφεις τον αγωνα,να πατησεις παυση για...τουαλετα

ή τηλεφωνο ή πορτα και μετα συνεχεια,ή εκει που την βλεπεις και την γραφεις να πας προς τα πισω και να δεις αν ηταν offside ή "πως το εκανε αυτο" κτλ κτλ...
εχω βαλει στο ματι μου τα εξης 3 :
Ferguson Ariva T65
Lifeview LV6TBOXHD-A
Opticum HD T90 .
ποιο λετε ειναι καλυτερο,και που κερδιζει το ενα και χανει το αλλο στα θελω μου?
Σας ευχαριστω εκ των προτερων ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ