Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

O mini απλά στηρίζεται στο scart, έχει κανονικά έξοδο HDMI για HD εικόνα. Αν χρειαστεί βέβαια μπορεις να χρησιμοποιήσεις και τη σύνδεση scart χωρίς έξτρα καλώδιο.

Την τιμή που έχει το e-shop για τον Τ65 δεν νομίζω να τη βρεις αλλού. Οι Opticum είναι λίγο πιο δύσκολο να εντοπιστούν. Τα Praktiker έχουν τον HD N1 αλλα με λίγο "τσιμπημένη" τιμή.

Last edited by a moderator:

Αν εννοείς τους Ferguson & Opticum που συζητάμε, φυσικά και υποστηρίζουν NTFS.

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

θα ηθελα την βοηθεια σας για αγορα αποκοδικωποιητη τα κυρια χαρακτηριστικα που με ενδιαφερουν ειναι να εχει
καλη ληψη σηματος με εσωτερικη κεραια και το λιγοτερο να παιζει mp4.
Καθε βοηθεια δεκτη σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Αρα φιλε Κωστα,αν αγορασω εναν Ferguson Ariva T65 mini...για παραδειγμα,,,
και του περασω και ενα 1.013(απ'οτι διαβαζω αυτο κανει την δουλεια)firmware
θα παιξει και DTS??

Κατα 99%, ναι, θα παιξει DTS με το 1.013.
Αφήνω το 1% της αμφιβολίας επειδή ο T65mini κυκλοφόρησε αρκετά μετά την έκδοση του 1.013 και υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να μην δουλέψει σωστά.

Πάντως, αν το DTS είναι σημαντικό για σένα και δεν έχεις πρόβλημα χώρου, προτίμησε τον Τ65. Και πιο φθηνός είναι, και έχει δοκιμαστεί με το 1.013.

Διόρθωση: Τώρα είδα οτι και ο Mini είναι σε προσφορά και βγαίνει φθηνότερος απο τον Τ65. Πάλι όμως ο Τ65 είναι πιο βολικός κατα τη γνώμη μου.

Last edited by a moderator:

Την κατανοηση σας παρακαλω Mr.Kostas,γιατι αυτο που θα ρωτησω,ισως σας διπλωσει απο τα γελια......
αμα περασω το firmware του Redi 250mp που παιζει DTS,στον Redi 170mp,,,,,υπαρχει πιθανοτητα να δουλεψει και να παιξει DTS??

ευχαριστω και καλημερα!

Την κατανοηση σας παρακαλω Mr.Kostas,γιατι αυτο που θα ρωτησω,ισως σας διπλωσει απο τα γελια......
αμα περασω το firmware του Redi 250mp που παιζει DTS,στον Redi 170mp,,,,,υπαρχει πιθανοτητα να δουλεψει και να παιξει DTS??

ευχαριστω και καλημερα!

Μακάρι να γινόταν, θα μας είχε λύσει τα χέρια. :smile:

Όχι όμως, δεν γίνεται. Είναι δύο εντελώς διαφορετικοί δέκτες.

καλησπερα παιδες,
ηρθε η ωρα να παρω και εγω ενα δεκτη με οριο οικονομικο τα 40 ευρω (αντε ισως λιγο παραπανω αν προκειται για κατι αξιολογο)

Προσπαθησα να διαβασω οσες περισσορες σελιδες μπορω ωστε να μην σας πρηξω και εγω αλλα ματαια...μπερδεμενος ειμαι :P Κατεληξα στις ακολουθες επιλογες

1. FERGUSON ARIVA T65 DVB-T MPEG4 HD
2. Opticum HD T90 ή 9W1 STB - απ ´οτι καταλαβα μονο η οθονη αλλαζει
3. Crystal Audio Prime-HD

αυτα που θελω ειναι τα ιδια οπως ολοι, δλδ:
καλη ποιοτητας εικονα
αξιοπρεπεστατο media player γιατι θα παιζει στην κρεβ/ρα οποτε δεν υπαρχει αλλο media player

1-2-3 ή 4 (δικια σας προταση)

Χιλια ευχαριστω εκ των προτερων

Ο Τ65 δεν έχει κορυφαία ποιότητα εικόνας, αλλά δεν νομίζω να υπάρχουν ιδιαίτερα μεγάλες απαιτήσεις από τηλεόραση κρεβατοκάμαρας.
Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και τον Τ65mini που είναι ένας Τ65 σε μικρότερη συσκευασία και βρίσκεται σε προσφορά αυτές τις μέρες.

Τα Opticum έχουν μαύρο φόντο στους υπότιτλους για να διακρίνονται και στις φωτεινές σκηνές, πράγμα που ίσως ενοχλεί αλλά ξεπερνιέται χάριν στην υποστήριξη υποτίτλων Vobsub. Η μετατροπή σε Vobsub διαρκεί δευτερόλεπτα και επιτρέπει να ρυθμίσεις όπως θέλεις ουσιαστικά κάθε παράμετρο των υποτίτλων.

Ο Prime-HD είναι νέος δέκτης και δεν ξέρουμε πολλά. Πιστεύουμε ότι χρειάζεται να ωριμάσει λίγο το λογισμικό του.

Το καλυτερο θα ηταν να μπορουσες να παρεις και τους τρεις.
Σε περιπτωση που ηθελες τρεις για συγγενεις/φιλους.

Τωρα πιστευω πως πρεπει απλα να αποφασισεις στην τυχη. Μιας και ουτε καν δεν μπορεις να τους δεις εν λειτουργια.
Σαν να αγοραζεις ηχεια που δεν τα εχεις ακουσει ενα πραγμα... Και ναι, εγω το εχω κανει σε καποια που ηταν παλαιο καταργημενο μοντελο και ευτυχως βγηκαν τζαμι αλλά συνηθως αλλο περιμενεις, αλλο βγαινει. Ευτυχως μεσω του φορουμ εχεις δει καποια θετικα/αρνητικα και εχεις παρει και αποψεις χρηστων.

Last edited:

Ο Τ65 δεν έχει κορυφαία ποιότητα εικόνας, αλλά δεν νομίζω να υπάρχουν ιδιαίτερα μεγάλες απαιτήσεις από τηλεόραση κρεβατοκάμαρας.
Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και τον Τ65mini που είναι ένας Τ65 σε μικρότερη συσκευασία και βρίσκεται σε προσφορά αυτές τις μέρες.

Τα Opticum έχουν μαύρο φόντο στους υπότιτλους για να διακρίνονται και στις φωτεινές σκηνές, πράγμα που ίσως ενοχλεί αλλά ξεπερνιέται χάριν στην υποστήριξη υποτίτλων Vobsub. Η μετατροπή σε Vobsub διαρκεί δευτερόλεπτα και επιτρέπει να ρυθμίσεις όπως θέλεις ουσιαστικά κάθε παράμετρο των υποτίτλων.

Ο Prime-HD είναι νέος δέκτης και δεν ξέρουμε πολλά. Πιστεύουμε ότι χρειάζεται να ωριμάσει λίγο το λογισμικό του.

Δυστυχως βλεπω οτι και για τους 3 εχεις καποια αρνητικα σημεια...:( βεβαια αυτο με τους υποτιτλους ειναι μεγαλο μειον για εμενα γιατι οσο απλη και αν ειναι η διαδικασια προτιμω να την αποφυγω αν θελω να δω κατι στα γρηγορα....
Μαλλον για Τ65 με βλεπω .....ειδικα στην τιμη που τον εχει το e-shop ειναι πολυ δελεαστικος....Οποτε τον φερει βεβαια γιατι ειναι σε ελλειψη

Καλημέρα κι από εμένα!
Καταρχήν ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ για τον κόπο που έχετε μπει όλοι προκειμένου να κατατοπίσετε τόσο καλά όλους εμάς τους μη σχετικούς με το θέμα των ψηφιακών δεκτών. Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής: Έχοντας μία Philips HD tv 42" στο σαλόνι και ξεχωριστό media player (popcorn v8) ενδιαφέρομαι για ψηφιακό δέκτη δίχως να με ενδιαφέρει η ικανότητά του να αναπαράγει άλλα αρχεία ως media player. Διαβάζοντας τον πληρέστατο οδηγό στο σχετικό νήμα, μάλλον καταλήγω στο να προτιμήσω HD που δίνουν την δυνατότητα καλύτερης ανάλυσης (σωστά?). Με ενδιαφέρει δλδ μόνο η γρήγορη εναλλαγή καναλιών και το καλό σήμα. Ποιόν να προτιμήσω?

καλησπερα σας και μπραβο για το site γτ εχει της Παναγιας τα ματια απο πληροφοριες.

στο θεμα τωρα,14/12 κατεβαινουν οι διακοπτες στην Θεσ/νικη και εδω και 3 μερες ειμαι στο ψαξιμο.

πρωτον ευχαριστω πολυ το μελος Kostas_Y που με ελυσε ηδη πολλες βασικες αποριες μου σε αλλο board :p μιας και δεν σκαμπαζω γρυ απο DVB-T .
και τωρα που εμαθα την..."βασικη Α-Β" :D,ωρα για AVClub.gr και τα περαιτερω με την γνωμη σας για αγορα.

Το θεμα :

24" CRT με scart

Tα θελω :

Θελω στην ουσια μια μειξη καλου δεκτη με δυνατα media player στοιχεια και καλο PVR.

Δεν με απασχολει να αλλαζουν σφαιρα τα καναλια,ουτε σωνει και καλα με νοιαζει η παραμετροποιηση της info bar,ουτε με απασχολει αν θα κανει παπαδες απο την hdmi,ουτε αν θα μπορει να τον χειριστει και ενα παιδακι ή μια γιαγια π.χ. :p

Με νοιαζει π.χ. να μην κανει σπασιματα στην εικονα στην γρηγορη κινηση,τοσο στα καναλια οσο και ως media player.
Mε ενδιαφερει να παιζει ολα τα συνηθη φορμα (MKV,AVI,XVID,MPEG4,MP4) και να παιζει υποτιτλους ειτε ενσωματωμενους ειτε εξωτερικους τοσο στα ελληνικα οσο και αγγλικα.
Δεν θα πρεπει να χανει την μπαλα αν εχει ενσωματωμενους υποτιτλους η ταινια και εγω θελω να παιξει εξωτερικους (υποθετω οτι αφαιρουνται ευκολα οι ενσωματωμενοι στο pc,αλλα δεν εχω χρεαστει να το κανω ποτε).
Δεν θεωρω ως προβλημα να πρεπει να αλλαξω τους υποτιτλους απο .srt σε .sub κτλ κτλ ή UTF-8<=>ANSI<=>Unicode , δεν χρειαστηκε να το κανω ποτε στο pc,αλλα πρεπει να ειναι απλη διαδικασια...
Απαραιτητα οι υποτιτλοι να ειναι σε ενα ευλογο μεγεθος στην 24"αρα CRT μεσω scart,ενταξει ο καναπες ειναι κοντα,προβληματα ορασης δεν εχω δα,αλλα να μην ειναι και ψειρες!
Απαραιτητα downmix απο DD/AC3 - E-AC3 σε stereo,και αν εχει DTS και AC3 stream το αρχειο να επιλεγει το σωστο για να μην εχουμε δραματα και ξενερωσω απο την ζωη μου :p Επιπλεον εαν εχει 2 ιδια audio stream,αλλα το 1 ειναι γιαπωνεζικο και το αλλο αγγλικο,να επιλεγω αυτο που θελω εγω (βλεπουμε και κανα anime που και που...)

Στο PVR κομματι τωρα,
οπως με ξεκαθαρισε ο φιλος Kostas_Y ταυτοχρονα εγγραφη εκπομπης και θεαση μιας αλλης σε διαφορετικη συχνοτητα = γιοκ , εκτος αν εχει 2 tuners,αλλα αυτα ειναι μαλλον ακριβα...
εαν γινεται να γραφω εκπομπη και να βλεπω ενα βιντεο θα ηταν καλοδεχουμενο...
εαν γινεται προγραμματισμενη εγγραφη και μετα σβησιμο του δεκτη αν θελω θα ηταν καλο...
εαν γινεται να κανω εγγραφη μια εκπομπη και να την βλεπω ταυτοχρονα,και να την κανω και pause στο live (ίσως και rewind και FF και καρε-καρε),δηλαδη ενα καποιο παντρεμα Timeshift και Record αν τα εχω σκεφτει σωστα...ξερω ισως ζηταω πολλα σε αυτο το σημειο αλλα θα μετραγε απειρα για ποδοσφαιρο να βλεπεις και να γραφεις τον αγωνα,να πατησεις παυση για...τουαλετα :p ή τηλεφωνο ή πορτα και μετα συνεχεια,ή εκει που την βλεπεις και την γραφεις να πας προς τα πισω και να δεις αν ηταν offside ή "πως το εκανε αυτο" κτλ κτλ...

εχω βαλει στο ματι μου τα εξης 3 :

Ferguson Ariva T65
Lifeview LV6TBOXHD-A
Opticum HD T90 .

ποιο λετε ειναι καλυτερο,και που κερδιζει το ενα και χανει το αλλο στα θελω μου?

Σας ευχαριστω εκ των προτερων ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ

Νομίζω τα Opticum T90/80/80ECO/HD N1 (όχι HD1) είναι ακριβώς αυτό που θέλεις.
Εναλλακτικά ο Ferguson T65/mini είναι καλή επιλογή.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση!
Πάω για Opticum HD N1 λοιπόν!

Καλημέρα κι από εμένα!
Καταρχήν ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ για τον κόπο που έχετε μπει όλοι προκειμένου να κατατοπίσετε τόσο καλά όλους εμάς τους μη σχετικούς με το θέμα των ψηφιακών δεκτών. Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής: Έχοντας μία Philips HD tv 42" στο σαλόνι και ξεχωριστό media player (popcorn v8) ενδιαφέρομαι για ψηφιακό δέκτη δίχως να με ενδιαφέρει η ικανότητά του να αναπαράγει άλλα αρχεία ως media player. Διαβάζοντας τον πληρέστατο οδηγό στο σχετικό νήμα, μάλλον καταλήγω στο να προτιμήσω HD που δίνουν την δυνατότητα καλύτερης ανάλυσης (σωστά?). Με ενδιαφέρει δλδ μόνο η γρήγορη εναλλαγή καναλιών και το καλό σήμα. Ποιόν να προτιμήσω?
Νομίζω τα Opticum T90/80/80ECO/HD N1 (όχι HD1) είναι ακριβώς αυτό που θέλεις.
Εναλλακτικά ο Ferguson T65/mini είναι καλή επιλογή.

εαν γινεται να κανω εγγραφη μια εκπομπη και να την βλεπω ταυτοχρονα,και να την κανω και pause στο live (ίσως και rewind και FF και καρε-καρε),δηλαδη ενα καποιο παντρεμα Timeshift και Record αν τα εχω σκεφτει σωστα...ξερω ισως ζηταω πολλα σε αυτο το σημειο αλλα θα μετραγε απειρα για ποδοσφαιρο να βλεπεις και να γραφεις τον αγωνα,να πατησεις παυση για...τουαλετα :p ή τηλεφωνο ή πορτα και μετα συνεχεια,ή εκει που την βλεπεις και την γραφεις να πας προς τα πισω και να δεις αν ηταν offside ή "πως το εκανε αυτο" κτλ κτλ...
Εδώ περιγράφεις δέκτες με τσιπ ALi, μάλλον τον LV6TBOXHD-A που έχει καρέ-καρέ αναπαραγωγή.
Αλλά τα ALi έχουν ένα θέμα με την συνύπαρξη εσωτερικών και εξωτερικών υποτίτλων.

Για DTS που ζητάς πιο πάνω, θα πρέπει να έχεις ενισχυτή για να το αποκωδικοποιήσει. Μόνο ο Τ65 και μόνο με ένα λίγο παλιό firmware έπαιζε DTS.

Επειδή μάλλον η προτεραιότητά σου είναι οι ταινίες, καλύτερα να πάρεις τον Τ65/mini ή τον Xoro 7520/7515.

Last edited:

Εγω παλι ειχα εναν crypto redi 200 συνδεμενο με hdmi σε av ο οποιος ειναι συνδεμενος με εναν προβολεα,στα κρατικα καναλια τα οποια ηθελα και περισσοτερο ελεω θρυλου,ειχα σπασιματα συνεχομενα στην εικονα και μονο σ αυτα,δανειστηκα εναν ιδιο απο γνωστο μου να δω μηπως εφταιγε το δικο μου μηχανακι ,μια απο τα ιδια σε λιγο μικροτερο βαθμο,πηγα να τον αναβαθμισω με αγνωστου προελευσεως firmware πανω στην τσαντιλα μου και το μηχανακι εσβησε,παπαλα,μονο το κοκκινο φωτακι αναβει,ουτε σημα δινει ουτε τιποτα..εγγυηση δεν παιζει,για φτιαξιμο πιθανον να μου κοστισει οσο ενα νεο,μπορειτε να μου προτεινετε εναν αξιοπιστο hd δεκτη που να παιζει απροβληματιστα την κρατικη και το hd με την συνδεσμολογια που προανεφερα?Μηπως εχει τυχει σε κανενα η δικια μου περιπτωση?σας ευχαριστω..

καλησπερα σας και μπραβο για το site γτ εχει της Παναγιας τα ματια απο πληροφοριες.

στο θεμα τωρα,14/12 κατεβαινουν οι διακοπτες στην Θεσ/νικη και εδω και 3 μερες ειμαι στο ψαξιμο.

πρωτον ευχαριστω πολυ το μελος Kostas_Y που με ελυσε ηδη πολλες βασικες αποριες μου σε αλλο board :p μιας και δεν σκαμπαζω γρυ απο DVB-T .
Καλως ήρθες και εδώ.

Κομμάτια έχω γίνει πια, δεν σας προλαβαίνω ;)

εχω βαλει στο ματι μου τα εξης 3 :

Ferguson Ariva T65
Lifeview LV6TBOXHD-A
Opticum HD T90 .

Τον Edision γιατί τον έβγαλες απο τη λίστα; Μια χαρά μηχανάκι είναι, αν και λιγουλάκι ακριβό.