Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

...Αυτό με προβλημάτισε μπορώ να πω; Αν κάποια στιγμή χαλάσει/χαθεί το τηλεκοντρόλ από τον Supra πόσο εύκολο ή εφικτό είναι να το αντικαταστήσουμε;Οχι τίποτα άλλλο θα με κυναγάει και η πεθερά...
Ελπίζω σύντομα κάποιο μέλος να ανεβάσει ένα IR από το USB-300 για τον Supra.
Ή να ξεφορτωθείς αυτό το άγχος αλλά και το 2ο τηλεχειριστήριο, παίρνοντας ένα προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο όπως το USB-300.

Είναι πολύ λάθος κίνηση να βάλω στην Samsung 32 HD (Μοντέλο 2006) ready των γονιών μου τον συγκεκριμένο δέκτη που είναι SD. Θα χάνουν πολύ σε ποιότητα εικόνας;
Θα χάνουν, αλλά αν και πάλι τους ικανοποιεί, δεν νομίζω ότι υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.809245
Εχει δοκιμάσει κάποιος τον συγκεκριμένο με σύνδεση scart; Ο Ferguson t65 mini έχει εξαντληθεί και ψάχνω εναλλακτική λύση
Σε αυτή την περίπτωση φαίνεται ότι δενισχύει το «Ουδείς αναντικατάστατος».
Πιστεύω ότι θα έχει έρθει μέχρι το κλείσιμο των αναλογικών στη Θεσσαλονίκη. Αν είσαι στην Αθήνα, υπάρχει στο Beskas.gr αλλά είναι ακριβότερος.

καλημερα. αυτον το δεκτη Legent SD Tuner Max τον εχει δοκιμασει κανεις? αξιζει?
http://www.ebw.gr/el/product/45285/Psifiakos-epigeios-dektis-Legent-SD-Tuner-Max-gia-epig-c
τον σκεφτομαι για μια μικρη tv που εχω στο δωματιο με πτυσομενη δικη της κεραια. τον εχει δοκιμασει κανεις με εσωτερικη κεραια?
λεει εχει πανισχυρο tuner.

για τον edision SD τι γνωμη εχετε. μου ειπε καποιος που τον εχει οτι εχει πανισχυρο δεκτη.

Last edited by a moderator:

αυτον το δεκτη Legent SD Tuner Max τον εχει δοκιμασει κανεις? αξιζει? http://www.ebw.gr/el/product/45285/Psifiakos-epigeios-dektis-Legent-SD-Tuner-Max-gia-epig-c τον σκεφτομαι για μια μικρη tv που εχω στο δωματιο με πτυσομενη δικη της κεραια. τον εχει δοκιμασει κανεις με εσωτερικη κεραια? λεει εχει πανισχυρο tuner.
Αν θυμάμαι καλά, το ίδιο έγραφαν (δεν ξέρω αν ήταν το ίδιο site) και για τον Legent HD. Δεν ξέρω αν όντως έχουν δώσει βάρος στην λήψη, ή αν είναι διαφημιστικό σλόγκαν. Δεν μπορώ να αμφισβητήσω και τα λεγόμενα τους βέβαια.

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Μιλούσα με έναν φίλο και μου έλεγε να πάρω δέκτη HD για την αντίστοιχη tv γιατί κάποια στιγμή κανάλια όπως mega αντ1 θα είναι μόνο hd. Υπάρχει περίπτωση να ισχύει κάτι τέτοιο; Η κοινή λογική λέει όχι καθώς θα αναγκαστούν όλοι να πετάξουν τις παλιες CRT και να πάρουν HD tv. Αλλά επειδή ζούμε Ελλάδα ποτέ δεν ξέρεις

Καλησπέρα σας, είπα να πάρω αποκωδικοποιητή mpeg4 και είμαι ανάμεσα σε 2: στον Lifeview LV6TBOXHDA1 (το νέο μοντέλο της) και στον Ferguson Ariva T65.
Με ενδιαφέρουν περισσότερο τα χαρακτηριστικά που θα γράψω ακολούθως, αν τα υποστηρίζουν, και κατα το πόσο καλοί είναι αν τα έχουν αυτά.
Μια σύγκριση των 2 ψηφιακών δεκτών δηλαδη.

-Πόσο καλό δέκτη σήματος έχουν,
-αν κάνουν DTS downmix,
-η ποιότητα στην εικόνα αν είναι καλή,
-το πόσο καλό μενού έχουν,
-o δέκτης αλλάζει ανάλυση ανάλογα με την ποιότητα ανάλυσης του καναλιού; ,
-ευκολία τηλεχειριστηρίου; ,
-αλλάζουν γρήγορα τα κανάλια; ,
-ποιος από τους 2 υποστηρίζει καλύτερα το timeshift & το pvr; ,
-αν οι τύποι των αρχείων που υποστηρίζουν παίζουν καλά ή υπάρχουν προβλήματα κατα την αναπαραγωγη τους (π.χ. ταινία ποιότητας full hd παίζει καλα ή κολλάει);,
-έχουν ήχο σε όλους τους τύπους αρχείων που υποστηρίζουν ή σε μερικούς έχει μόνο βίντεο χωρίς ήχο; ,
-οι υπότιτλοι srt στις ταινίες παρουσιάζονται (π.χ. αν ειναι σε ANSI κωδικοποίηση και όχι σε UTF-8 ή Unicode) και εμφανίζονται ευπρεπώς ή είναι μικροσκοπικοί;

Οπόιος γνώρίζει καλά τα 2 μηχανήματα και τις δυνατότητες τους ας απαντήσει παρακαλώ. :)

Last edited:

Να γνωρίζει κάποιος καλά τον LV6TBOXHDA1 δεν γίνεται, μόνο δύο απο εμάς τον έχουμε στα χέρια μας. Εγώ ασχολήθηκα λίγο σήμερα και θα επιχειρήσω να απαντήσω στις απορίες σου:

- Ο LV6TBOXHDA1 φαίνεται να έχει καλύτερο δέκτη απο τον Ferguson. Βρήκε αμέσως τα ξενόγλωσσα κανάλια της ΕΡΤ και παίζουν χωρίς πρόβλημα. Στον Ferguson τα ίδια κανάλια εμφανίζονται οριακά, τόσο ώστε να μην μπορείς να τα παρακολουθήσεις.

-DTS downmix κάνει μόνο ο Ferguson με ένα παλιό firmware. Υπάρχουν αναφορές οτι το συγκεκριμένο firmware δεν μπαίνει στα τελευταία κομμάτια που έρχονται με την έκδοση 1.050

- Ποιότητα εικόνας καλή και στους δύο.

-Ο LV6TBOXHDA1 (ίσως και ο Crypto με ALi3801) είναι ο πρώτος δέκτης που αλλάζει κανάλι ανάλογα με την ανάλυση του καναλιού.

-Ferguson. Το τηλεκοντρόλ του παραμένει αξεπέραστο. Του LV6TBOXHDA1 είναι τραγικό.

-Είχα ακούσει για την ταχύτητα αλλαγής καναλιών των ALi. Δεν είδα όμως αξιοσημείωτη διαφορά.

-Δεν έχω δοκιμάσει εγγραφές στον LV6TBOXHDA1 αλλα οι δέκτες με ALi έχουν περισσότερες ευκολίες.

-Έχω δοκιμάσει μέχρι 720p50 στον LV6TBOXHDA1 και έπαιξε χωρίς πρόβλημα. Ο Ferguson παίζει τα πάντα.

-Για το DTS τα είπαμε. AC3 downmix κάνουν και οι δύο. Η ένταση ήχου είναι ίδια (ίσως του Ferguson να είναι λιγάκι πιο μεγάλη)

-Στον LV6TBOXHDA1 οι επιλογές μεγέθους πρέπει να αλλάξουν σε "ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ, μεγάλοι, μικροί". :p Για δέκτη με ALi είναι ικανοποιητική η ποιότητα τους.
Ο Ferguson έχει καλό μέγεθος. Μπορείς να βρεις φωτογραφίες στα θέματα των δύο δεκτών. Για την κωδικοποίηση τους, δεν γνωρίζω.

Ο LV6TBOXHD είναι δύσκολο να βρεθει, έχει σταματήσει η κυκλοφορία του. Μια εναλλακτική είναι ο MANTA DVBT06: Ουσιαστικά ίδιο μηχάνημα. Του βάζεις το λογισμικό του LV6TBOXHD και είσαι άρχοντας.

O Μαντα ειναι ο V2 που παιρνει και το δωρακι? Γιατι εχω ηδη τον V1...
Παιζει κατι καλυτερο στα 35 σε φετινα μοντελα?

Παρε εναν Opticum STB HD N1.
Ενα του ελειπε και τελικα το εχει και αυτο !
Την αναπαραγωγη παλαιοτερης εγγραφης ενω πραγματοποιει εγγραφη καναλιου.
Μονο καφε δεν ψηνει !
Καλα τι μηχανακι πηρα, παει με χιλια οργωνοντας. Χαχα.

Περισσοτερα αυριο !

O Μαντα ειναι ο V2 που παιρνει και το δωρακι? Γιατι εχω ηδη τον V1...
Ναι, αυτός είναι. Αλλά δεν νομίζω πως αξίζει να τον πάρεις μόνο για αυτό.

Παιζει κατι καλυτερο στα 35 σε φετινα μοντελα?
Αναλόγως για τι χρήση θέλεις τον δέκτη και τι τύπου/μεγέθους τηλεόραση.

καλημέρα. καποιος μου ειπε οτι με SD δεκτη δεν μπορεις να πιάσεις τα HD κανάλια της ΕΡΤ και επίσης οταν τα υπόλοιπα κανάλια mega, ant1 κτλ πάνε σε HD δεν θα μπορείς να κάνεις λήψη τους με SD δέκτη. ισχυει κατιν τέτοιο, ή τα HD θα εκπέμπουν και σε SD?

καλημέρα. καποιος μου ειπε οτι με SD δεκτη δεν μπορεις να πιάσεις τα HD κανάλια της ΕΡΤ και επίσης οταν τα υπόλοιπα κανάλια mega, ant1 κτλ πάνε σε HD δεν θα μπορείς να κάνεις λήψη τους με SD δέκτη. ισχυει κατιν τέτοιο,

Nαι

ή τα HD θα εκπέμπουν και σε SD?
Αυτο ισχυει τωρα για τη ΝΕΤ.
Για το μελλον δεν γνωριζουμε πως θα εξελιχθει η υποθεση HD.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Με ανησυχεί αυτό που αναφέρθηκε για την πιθανή παύση εκπομπής των καναλιών σε SD, επομένως θα χρειαστώ κάτι σε HD. Υπάρχει δέκτης HD με έξοδο RF-OUT;

Επίσης θα χρειαστώ κάποιους δέκτες ακόμα για τηλεοράσεις με είσοδο SCART και σκέφτομαι να αγοράσω τον MINI-TRITON MPEG4 HD. Αξίζει τα 45 ευρώ που στοιχίζει;

Καλός είναι αλλα δεν αξίζει να δώσεις πάνω απο 40 για κανένα δέκτη κατά τη γνώμη μου. Υπάρχουν άλλες επιλογές για θέαση τηλεοπτικού προγράμματος μόνο.

O STRONG SRT-8106 HD δίνει εικόνα στην RF-OUT αλλα με ανεβασμένο κόστος.

... οταν τα υπόλοιπα κανάλια mega, ant1 κτλ πάνε σε HD δεν θα μπορείς να κάνεις λήψη τους με SD δέκτη.
Δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι θα εκπέμψουν σε HD. Το αντίθετο μάλιστα.
Συνήθως κάποιοι πωλητές το λένε σε πελάτες, ώστε να πουλήσουν τους ακριβότερους HD δέκτες. Πολύ κακώς!
Να θυμίσω ότι το HD -συνήθως- είναι και συνδρομητικό.

Ας επανέλθω όμως στο θέμα...
Συνήθως μπορούμε να δώσουμε μια καλύτερη συμβουλή όταν γνωρίζουμε για τι χρήση προορίζεται ο δέκτης, σε τι τύπου τηλεόραση θα συνδεθεί (CRT, LCD) και με τι είδος σύνδεσης (HDMI, component, SCART, composite, RF).

Αν κριναμε τους δεκτες αποκλειστικα με βαση την ισχυ του ως δεκτη ποιος πιστευετε οτι
ειναι ο καλυτερος?
Θα με ενδιεφεραν πολυ οι απαντησεις οσων εχουν δοκιμασει περισσοτερους δεκτες στην
ιδια tv και με την ιδια κεραια.

Γεια σας παιδια. Ψαχνω εναν αποκωδικοποιητη που να μην εχει προβλημα αποθηκευσης και ταξινομησης καναλιων και να ειναι καλος σαν media player.Επισης να μην υπαρχει προβλημα με υποτιτλους .srt κυριως, γιατι εχω εναν doop και εχω απογοητευτει σε ολες αυτες τις παραμετρους. Ψαχνω για HD δεκτη. Ειμαι αναμεσα σε Ferguson Ariva T65, OPTICUM STB N1, LIFEVIEW LV6TBOXHDA2. Θα εχω καποιο προβλημα με καποιον απο αυτους; Ποιον θα μου προτεινατε; Eιτε απο αυτους ειτε καποιον αλλο που θεωρειται καλο.

Γεια σας παιδια. Ψαχνω εναν αποκωδικοποιητη που να μην εχει προβλημα αποθηκευσης και ταξινομησης καναλιων και να ειναι καλος σαν media player.Επισης να μην υπαρχει προβλημα με υποτιτλους .srt κυριως, γιατι εχω εναν doop και εχω απογοητευτει σε ολες αυτες τις παραμετρους. Ψαχνω για HD δεκτη. Ειμαι αναμεσα σε Ferguson Ariva T65, OPTICUM STB N1, LIFEVIEW LV6TBOXHDA2. Θα εχω καποιο προβλημα με καποιον απο αυτους; Ποιον θα μου προτεινατε; Eιτε απο αυτους ειτε καποιον αλλο που θεωρειται καλο.
Εγω θα περιμενα, γιατι κατι μου λεει οτι το ενστικτο του ταλος για ali θα τον δικαιωσει.

Πάλι αδιάβαστο σε πιάνω! :p

Ανοίξαμε ξεχωριστό θέμα.

Μα δε σας προλαβαινω! Ανακαλυπτω εναν δεκτη και βλεπω οτι ή εσυ ή ο Αγγελος θα εχετε ξεκινησει το θεμα του! Αυτο θα πει forum!! :grinning-smiley-043 :music-smiley-005: