Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

απο stickaki υπαρχει καποιος περιορισμος για να μπορω να γραφω ?

Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι η ταχύτητα εγγραφής. Καλό είναι να πάρεις κάποιο με ταχύτητα 8-9ΜΒ\s αν θέλεις να γράφεις και απο την EPTHD.

Last edited by a moderator:

Για σας παιδιά, ως άσχετος με τα επίγεια ψηφιακά μπορείτε να μου πείτε τι δέκτη να αγοράσω.
έχω πελαγώσει με την ποικιλία που υπάρχει και δεν ξέρω τι να εμπιστευτώ .

Ευχαριστώ

Πρεπει να μας πεις τις προτιμησεις σου. Θελεις να εχει και καλο media player, το θελεις μονο για παρακολουθηση καναλιων, θες να εχει γρηγορη αλλαγει καναλιων; Ειναι πολλα. Δες τον οδηγο του talos να παρεις μια ιδεα και μετα θα σε βοηθησουν οι ειδικοι να επιλεξεις συγκεκριμενον

Αν κριναμε τους δεκτες αποκλειστικα με βαση την ισχυ του ως δεκτη ποιος πιστευετε οτι
ειναι ο καλυτερος?
Θα με ενδιεφεραν πολυ οι απαντησεις οσων εχουν δοκιμασει περισσοτερους δεκτες στην
ιδια tv και με την ιδια κεραια.

http://www.avclub.gr/forum/showthre...OXHDA1?p=1056640324&viewfull=1#post1056640324

http://www.avclub.gr/forum/showthre...80-Eco?p=1056641423&viewfull=1#post1056641423

απο stickaki υπαρχει καποιος περιορισμος για να μπορω να γραφω ?
Σε κάποιους δέκτες είχε αναφερθεί ότι δεν μπορούν να δουλέψουν μεγάλα στικ. Όλοι τα καταφέρνουν μέχρι 24GB, αλλά σε μερικούς (ίσως λίγους) αυτό είναι το όριο. Σε άλλους έχουν αναφερθεί χρήση στικ 32GB χωρίς πρόβλημα. Άρα πρέπει να ρωτήσεις στο thread του δέκτη που έχεις αν έχει κάποιο όριο στο στικ.

Γεια σας. Πρόλαβα και πήρα 6 Supra SDT-90 από το e-shop και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την επιλογή που έκανα, με τη δική σας βοήθεια φυσικά και σας ευχαριστώ πολύ. Όμως δε πρόλαβα να πάρω άλλους 7-8 που χρειάζομαι γιατί εξαντλήθηκαν πριν η προσφορά λήξει. Σκέφτομαι να πάρω τον TV Star T910 USB PVR. Σύνδεση σε απλές τηλεοράσεις, CRT οι περισσότερες και χρήστες ανθρώπους μεγάλης ηλικίας. Η τιμή του είναι πολύ καλή. Ποια η γνώμη σας; Ευχαριστώ.

Ούτε να το σκέφτεσαι. Έχει απαράδεκτο Τ/Κ ειδικά για μεγάλους ανθρώπους. Με πλακέ μπαταρία. Εφόσον θέλεις τόσα τμχ πάρε και ζήτησε καλύτερη τιμή (την τιμή που αγόρασες δλδ). Πιθανόν να σου κάνουν κάτι καλύτερο. Αλλά και 4-5 ευρώ να δώσεις περισσότερα αξίζει μόνο για το Τ/Κ.

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

καλημερα, και καλο σκ σε ολους!

παιδια, εχω μια lg 32lg5600

με δεκτη mpeg2.

θα ηθελα οποιος γνωριζει να μου προτεινετε δεκτες που να παιζουν με αυτην την tv. εψαξα λιγο και ειδα για ενσωματομενο μιας και παιρνει τετοιον η τηλεοραση.
διαβασα για ασυμβατοτητες κτλ...

μπορει καποιος να με βοηθησει? το ιδανικο θα ηταν να επαιρνα καποιον που να μπαινει στην tv...
αλλα αν ειναι να εχουμε καλητερα αποτελεσματα(γρηγοροτερη ενναλαγη καναλιων,καλητερη εικονα) με εξωτερικο τοτε θα παω σε εξωτερικο...

χρηματα μπορω να διαθεσω μεχρι 50-60 ευρο.. δεν ξερω αν υπαρχει κατι καλο σε αυτα τα χρηματα...

ευχαριστω.

υ.γ. εδω κιλκις αρχισε να χαλαει η ποιοτητα των αναλογικων παντως.

edit.

διαβασα καλα λογια για αυτον

http://www.stavrianos-dw.gr/product_info.php?products_id=21259

θα ημουν οκ με ενα τετοιο?
αλλες προτασεις>?

Last edited:

Μια χαρά είναι ο Ferguson. Αν δεν χρειάζεσαι οπωσδήποτε δέκτη-scart, δες και τους Opticum T90, Ferguson T65, Lifeview BOXHD-A1 & BOXHD-A2.
Όλοι κάτω απο 40 στις προσφορές του e-shop.

Ενσωματωμένο δέκτη (κάρτα CI) δεν θα πρότεινα. Το μόνο θετικό που έχουν είναι τα λιγότερα καλώδια και τηλεκοντρολ. Είναι και αρκετά ακριβοί. Με τη διαφορά στην τιμή παίρνεις ένα εξωτερικό δέκτη και ένα προγραμματιζόμενο τηλεκοντρόλ για κάνεις τη δουλειά σου.

ευχαριστω φιλε μου!

βλεπω και τον Opticum T90

αυτο που με ενδιαφερει κυριως ειναι η ταχυτητα, και η ποιοτητα. η τιβι μου ειναι 1080p.

η ενσωματομενοι ειναι αληθεια οτι καθυστερουν στις εναλλαγες τον καναλιων?

καλησπερα και καλο μηνα σε ολους
ενα μπραβο κατ αρχην σε ολους που βοηθανε εμας τους μη γνωριζοντες
επειδη σε 2 βδομαδες παμε κ εδω στη θεσσαλονικη στα ψηφιακα πλεον θα ηθελα να μου προτεινεται καποιους δεκτες

1 για philips 32αρα του 2008 που παιζει μονο mpeg2 αλλα ειναι HD ready οποτε ναχει HDMI
κ αυτο που θελω ειναι να εχει καλο τηλεχειριστηριο να κανει γρηγορες αλαγες καλη εικονα κ τελετεξτ
δε με απασχολει ο media player

2 εχω αλλες 2 tv οι οποιες ειναι πιο παλιες οποτε να συνδεεται με scart
αλλα κ αυτοι να εχουν καλο τηλεχειριστηριο κ να κανουν γρηγορες αλαγες
κ να ειναι οικονομικοι κ στις 2 περιπτωσεις δλδ 30 κ κατι για το πρωτο κ κατω απο τα 30 για τους αλλους
ενα μεγαλο ευχαριστω κ συνεχιστε το κοινωφελες εργο που κανετε

υ.γ. να πω οτι εχει μερες που διαβαζω κ εχω επιλεξει μερικους αλλα δεν ειμαι σιγουρος

Σημερα βαλτοι ειναι.
Και να μην ειχες αποκωδικοποιητη σε κανουν να παρεις. Και εναν να εχεις σε κανουν να παρεις τρεις !

Σπαζοκεφαλια!
Αλφα -> Αλ. Τσαντιρι 9:00 (η γυναικα θελει) -> DTR2205
Μεγκα -> Η μαγισσα 9:15 (εγω να το γραψω για μενα) -> PC DUAL DVB-T tuner
ΑΝΤ1 -> Μαδαγασκαρη 9:00 (εγγραφη για τον μικρο) -> HTPC DVB-T tuner
Σταρ -> Σρεκ 2 9:00 (εγγραφη για τον μικρο) -> Opticum STB HD N1

Και επειδη δεν θελω να δω τωρα το Αλ. Τσαντιρι νιουζ θα το γραφει και αυτο το PC DUAL DVB-T tuner και το HTPC ενω γραφει θα παιζει MKV.

ΥΓ. Σαλονικιέ παρε εναν Opticum STB HD N1, δοκιμασε τον και μολις εκπλαγεις παρε και τους υπολοιπους.
Μονο να μην ειναι στον ιδιο χωρο (κουζινα/σαλονι ας πουμε) και μπερδευονται οι εντολες τηλεχειριστηριου του ενος με του αλλου.

ΥΓ. Σαλονικιέ παρε εναν Opticum STB HD N1, δοκιμασε τον και μολις εκπλαγεις παρε και τους υπολοιπους.
Μονο να μην ειναι στον ιδιο χωρο (κουζινα/σαλονι ας πουμε) και μπερδευονται οι εντολες τηλεχειριστηριου του ενος με του αλλου.

Γιατί να μην προτιμήσει τον Opticum T90; Πιο φθηνός απο τον STB HD N1 είναι πλέον.

Δεν τον εχω τον δεκτη.
Φανταζομαι το ιδιο θα ειναι, με οθονη ομως.

Οσο για την τιμη.

στα 39 ευρω τους πηρα με δωρο καλωδιο Scart και διπλα απο το σπιτι μου.
Τους πρωτους τους πηρα και με δωρο καλωδιο κεραιας.
Αν βαλεις καλωδιο και βενζινη τοτε το ιδιο ειναι και χωρις καν να μπαινεις στο αυτοκινητο.
Και δεν εχει οθονη να σου αναβει μεσα στα μουτρα.
Αλλά εφοσον δεν τον εχω και δεν τον εχω δοκιμασει δεν μπρω να τον προτεινω με ανεση.

Μετά από το στραβοπάτημα του Crystal Audio Prime-HD (βλ.στο σχετικό νήμα, post #105, kostiger) με τους υπότιτλους που τους βγάζει χαμηλά και χάνονται, ξαναγύρισα στο σκοτάδι όσον αφορά έναν καλό αποκωδικοποιητή media player.
Και, δυστυχώς, ο χρόνος είναι πολύ πιεστικός για μένα. Θα πρέπει να δώσω εντός δεκαημέρου τον παλιό πλην τίμιο crystal cd-sd στον πατέρα μου ξεμένοντας - εγώ που ήθελα και media player - με το τίποτα.
Θυσιάζω το κομμάτι της αποκωδικοποίησης και ότι αφορά τα κανάλια για να μπορεί να διαχειρίζεται ένα στικάκι των 8 (gb).
Aν εξαιρέσουμε τα T65, Numeriqs HT4402FA (δεν θέλω την Usb πίσω) τι άλλο υπάρχει βρε παιδιά ως ένα καλό media player;

Last edited:

Μια χαρά είναι ο Ferguson. Αν δεν χρειάζεσαι οπωσδήποτε δέκτη-scart, δες και τους Opticum T90, Ferguson T65, Lifeview BOXHD-A1 & BOXHD-A2.
Όλοι κάτω απο 40 στις προσφορές του e-shop.

Ενσωματωμένο δέκτη (κάρτα CI) δεν θα πρότεινα. Το μόνο θετικό που έχουν είναι τα λιγότερα καλώδια και τηλεκοντρολ. Είναι και αρκετά ακριβοί. Με τη διαφορά στην τιμή παίρνεις ένα εξωτερικό δέκτη και ένα προγραμματιζόμενο τηλεκοντρόλ για κάνεις τη δουλειά σου.

με τον OPTICUM HD T90 και με hdmi θα ειμαι οκ ετσι?
λεω να τον παρω απο e-shop.gr.

Βγαζοντας εξω απο το παιχνιδι τον DTR2205 δεν θα στραβωσει τιποτα.
Ολες οι εγγραφες θα πραγματοποιηθουν με επιτυχια.
Μονο να μην κοπει το ρευμα !!! Χαχαχα

ΥΓ. αν και ο DTR2205 μπορουσε να γραψει ολοκληρο το stream (το μπουκετο) και ετσι στην ουσια να γραψει δυο ή τρεις εκπομπες... αλλά... δεν... δεν εχω καμια εμπιστοσυνη στο PVR του μετα απο τοσες αποτυχημενες εγγραφες...

ΥΓ2. Δεν επιλεγουμε μονο δεκτη. Αλλά και PVR (βιντεο) αλλά και media player.
Ειναι μια συσκευη που αξιζει στο 100% τα χρηματα της και παλι καλα που γυρισαμε σε DVB-T.
Τερμα η εικονα μεσα στην εικονα χωρις καν η τηλεοραση να υποστηριζει PIP (ειδωλλα, παρεμβολες αλλου καναλιου)

τον παρηγειλα ηδη τον OPTICUM HD T90 DUAL CORE γιατι ηταν ενας απ αυτους που ειχα επιλεξει
τωρα για κατι πιο απλο για τις αλλες, η να περιμενω να δοκιμασω αυτον κ να τον παρω κ για τις πιο παλιες tv
ευχαριστω πολυ παντως για τη γρηγορη ανταποκριση :worshippy:

Τι να σου πω.
Το σιγουρο ειναι πως θα γινει χαμος τωρα που γινεται η αλλαγη στην Θεσσαλονικη. Μεχρι εξαντλησεως των αποθεματων.

Παντως πιο απλο δεν υπαρχει. Για 5 ευρω να παρεις SD... δεν λεει με τιποτα. Ασε που θα εχεις καλο PVR και στις αλλες. Δεν ειδες τι επαθα σημερα... εβαλα να γραφουν μεχρι και οι κατσαρόλες...

ΥΓ. καλωδια HDMI υπαρχουν με 1.5 ευρω σε περιπτωση που δεν εχεις. Στο ebay (αλλά θα περιμενεις εναν μηνα)
Για να μην σου κοστισει το switch off ο κουκος αηδονι.

Last edited: