τον παρηγειλα ηδη τον OPTICUM HD T90 DUAL CORE γιατι ηταν ενας απ αυτους που ειχα επιλεξει
τωρα για κατι πιο απλο για τις αλλες, η να περιμενω να δοκιμασω αυτον κ να τον παρω κ για τις πιο παλιες tv
ευχαριστω πολυ παντως για τη γρηγορη ανταποκριση :worshippy:
Τι να σου πω.
Το σιγουρο ειναι πως θα γινει χαμος τωρα που γινεται η αλλαγη στην Θεσσαλονικη. Μεχρι εξαντλησεως των αποθεματων.
Παντως πιο απλο δεν υπαρχει. Για 5 ευρω να παρεις SD... δεν λεει με τιποτα. Ασε που θα εχεις καλο PVR και στις αλλες. Δεν ειδες τι επαθα σημερα... εβαλα να γραφουν μεχρι και οι κατσαρόλες...
ΥΓ. καλωδια HDMI υπαρχουν με 1.5 ευρω σε περιπτωση που δεν εχεις. Στο ebay (αλλά θα περιμενεις εναν μηνα)
Για να μην σου κοστισει το switch off ο κουκος αηδονι.
Τι να σου πω.
Οι τιμες εχουν πεσει πολυ.
Ανταγωνισμος βλεπεις, ζητηση (δηλαδη φερνουν πολλα κομματια και πετυχαινουν καλυτερη χονδρικη), και η τεχνολογια εχει προχωρησει (πιο πολλα τσιπακια απο περισσοτερους κατασκευαστες, πιο πολλα στα αζητητα προς πωληση).
Χαμος γινεται.
Εγω ειχα παρει εναν δεκτη με 60 που λιγο πιο πριν εκανε 80 και τελικα τον εχω να σκονιζεται...
Στην ουσια ειναι ενα μηχανακι που κανει πολλα αλλά που κοστιζει λιγο (να παραχθει).
Απατάσθαι κύριε μου! :smile:ο Opticum δεν ειναι Dual Core (αυτο ελειπε αλλωστε! )τωρα γτ του κολλησαν αυτο το..."παρατσουκλι",αγνωστο
γενικα...διπλοπυρηνοι δεκτες δεν υπαρχουν (αν δεν απατωμαι) ,τι το περασαμε pc να παιζουμε και παιχνιδια?![]()
αλλα ενα ειναι σιγουρο,η τεχνολογια δεκτων γενικα,πλεον δειχνει ωριμοτητα,ακομα και εγω που 1 βδομαδα και καιτ εχω αρχισει να ασχολουμε,το αντιλαμβανομαι,ειναι το ιδιο εργο περιπου με τους υπολογιστες,καποτε επαιρνες διπυρηνο-τετραπυρηνο cpu για...ενα νεφρο και τωρα παιρνεις τετραπυρηνο για την πλακα σου που ειναι και πολυ καλυτερος
Ο F&U 2302 δεν κυκλοφορεί πια και ο 3838 δείχνει πολλά υποσχόμενος, αλλά είναι scart οπότε θα είναι ολόκληρος πίσω από την τηλεόραση.Μετά από το στραβοπάτημα του Crystal Audio Prime-HD (βλ.στο σχετικό νήμα, post #105, kostiger) με τους υπότιτλους που τους βγάζει χαμηλά και χάνονται, ξαναγύρισα στο σκοτάδι όσον αφορά έναν καλό αποκωδικοποιητή media player.
Και, δυστυχώς, ο χρόνος είναι πολύ πιεστικός για μένα. Θα πρέπει να δώσω εντός δεκαημέρου τον παλιό πλην τίμιο crystal cd-sd στον πατέρα μου ξεμένοντας - εγώ που ήθελα και media player - με το τίποτα.
Θυσιάζω το κομμάτι της αποκωδικοποίησης και ότι αφορά τα κανάλια για να μπορεί να διαχειρίζεται ένα στικάκι των 8 (gb).
Aν εξαιρέσουμε τα T65, Numeriqs HT4402FA (δεν θέλω την Usb πίσω) τι άλλο υπάρχει βρε παιδιά ως ένα καλό media player;
1. Η ταχύτητα αλλαγής καναλιών των δεκτών με MStar 7818 δεν νομίζω να σου φανεί πιο αργή από της τηλεόρασής σου, οπότε για να έχεις και καλό τηλεχειριστήριο πάρε έναν Ferguson T65/mini.καλησπερα και καλο μηνα σε ολους
ενα μπραβο κατ αρχην σε ολους που βοηθανε εμας τους μη γνωριζοντες
επειδη σε 2 βδομαδες παμε κ εδω στη θεσσαλονικη στα ψηφιακα πλεον θα ηθελα να μου προτεινεται καποιους δεκτες
1 για philips 32αρα του 2008 που παιζει μονο mpeg2 αλλα ειναι HD ready οποτε ναχει HDMI
κ αυτο που θελω ειναι να εχει καλο τηλεχειριστηριο να κανει γρηγορες αλαγες καλη εικονα κ τελετεξτ
δε με απασχολει ο media player
2 εχω αλλες 2 tv οι οποιες ειναι πιο παλιες οποτε να συνδεεται με scart
αλλα κ αυτοι να εχουν καλο τηλεχειριστηριο κ να κανουν γρηγορες αλαγες
κ να ειναι οικονομικοι κ στις 2 περιπτωσεις δλδ 30 κ κατι για το πρωτο κ κατω απο τα 30 για τους αλλους
ενα μεγαλο ευχαριστω κ συνεχιστε το κοινωφελες εργο που κανετε
υ.γ. να πω οτι εχει μερες που διαβαζω κ εχω επιλεξει μερικους αλλα δεν ειμαι σιγουρος
Ναι, καθυστερούν πολύ και έχουν σαφώς υποδεέστερη ποιότητα εικόνας αλλά και λειτουργίας.ευχαριστω φιλε μου!
βλεπω και τον Opticum T90
αυτο που με ενδιαφερει κυριως ειναι η ταχυτητα, και η ποιοτητα. η τιβι μου ειναι 1080p.
η ενσωματομενοι ειναι αληθεια οτι καθυστερουν στις εναλλαγες τον καναλιων?
Απατάσθαι κύριε μου! :smile:
Yπάρχουν διπύρηνοι δέκτες, π.χ. ο 3606 της ALi που υπάρχει σε δέκτη της Xoro με διπλό tuner ή σε ένα combo της Ferguson.
Ωριμότητα δεν θα έλεγα οτι υπάρχει. Όλοι οι δέκτες της αγοράς έχουν "παιδικές ασθένειες", λίγο ή περισσότερο ενοχλητικές. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύυυ καλύτερα αν έβγαζαν μηχανάκια με βελτιωμένο λογισμικό και όχι αυτό που κυκλοφορεί εδώ και χρόνια.
χμμμ και ομως δεν θα λεγες οτι καποτε χοντρα-χοντρα εμοιαζε με... Pentium4 η ολη φαση και τωρα μοιαζει ας πουμε με Core2 ?
π.χ. παλια ηξερα οτι αμα ηθελες ευκολιες και λουσα χρειαζοσουν ενα DVD Recorder ή/και ενα media player ή ακόμα καλύτερα ενα HTPC για να τα καλυψεις ολα σε 1,αλλα σε HTPC ηθελε (και φανταζομαι ακομα θα θελει) ψαξιμο το θεμα -> να βρεις το καταλληλο barebone,τα καταλληλα parts,τις καταλληλες ψυκτρες,ασυρματα kbrd-mouse που να ειναι και ομορφα,και φυσικα τα καταλληλα προγραμματα,τα περισσοτερα δωρεαν μεν,αλλα που θελουν να τα "σκαλισεις"
δεν ξερω,ισως επειδη εγω μετα το VCR,απομακρυνθηκα απο το ολο θεμα,ξαφνικα επιστρεφοντας και βλεποντας ενα μηχανακι στα 40 ευρω να κανει τοσα πραγματα να εχω παθει ενα..."πολιτισμικοτεχνολογικο σοκ" και να τα βλεπω ολα ροδινα
(ισως και το γεγονος οτι π.χ. υπαρχουν αστερισκοι με f/w και τετοια να μην με πειραζει,συνηθισμενος γαρ απο το pc να σκαλιζω, μη σε πω οτι μπορει και να με αρεσει κιολας ^^ )
Ναι, καθυστερούν πολύ και έχουν σαφώς υποδεέστερη ποιότητα εικόνας αλλά και λειτουργίας.
Αφού είσαι συνηθισμένος σε LCD τηλεόραση, δεν θα σε πειράξει η ταχύτητα αλλαγής καναλιών των δεκτών με Mstar 7818. Δες αυτούς που ανέφερα πιο πάνω σε αυτό το μήνημα.
Πολλοί προτείνεται των opticum βλέπω που απο ότι κατάλαβα έχει Ali 3601
Γιατί κάποιος να μην προτιμήσει το Lifeview Lv6boxhda1 ή 2 που έχει τον νέο Ali 3801 και έιναι και φτηνότερος(στο eshop με την προσφορά)
Για μια 28" Phillips matchline όποιον δέκτη με scart και να πάρω δεν θα δω μεγάλη διαφορά έτσι;
Γιατι δεν ειναι θεμα επεξεργαστη και μονο.
Και παμε (υπερ του STB HD N1 / T90 ) :
α) αλλο OSD με καλυτερες μπαρες πληροφοριων. Νομιζω και αλλο EPG, αν ο 3801 φοραει την παλια εμφανιση του EPG που νομιζω οτι εχει.
β) 30 μνημες προγραμματισμου εγγραφης εναντι 8 του 3801.
γ) διαπιστωμενα καλη λειτουργια σε τμημα δεκτη, PVR & media player. Μαζι με Vobsub. Κανενα προβλημα αν εχεις δει στο θεμα του. Και ο ηχος τοσο απο HDMI οσο και απο SCART εχει σωστη ενταση και καθαροτητα, σε αντιθεση με αλλους που παιζουν σε χαμηλη ενταση.
δ) δεν χρειαζεται να περιμενεις αν και ποτε θα βγει αναβαθμιση που θα διορθωνει σοβαρα bug και ελλειψεις.
ε) εχει τα παντα. Απο τηλεχειριστηριο μεχρι ολες τις ρυθμισεις (διαρκεια μπαρας, διαφανεια, κτλ). Δεν του λειπει τιποτα.
δ) παιζει με HUB, Vobsub, DTS passtrough, AC3 downmix, τα παντα.
Τι αλλο να θες;
Κατι που δεν τα εχει αυτα;
Έχω τις ενστάσεις μου. Εκτός απο τις 30 μνήμες προγραμματισμού, όλα αυτά τα έχει και ο Ferguson π.χ. Δεν χρειάζεται και να φτιάχνεις Vobsubs. Παίζει και τα πάντα στον media player, χωρίς προβλήματα. Έχει και πιο ομαλή κίνηση, με HDMI τουλάχιστον.
θα ηθελα να ρωτησω τον φιλο κ συμπατριωτη talos_2002 ποιες οι διαφορες του τ65/μινι απο τον opticum t90 γιατι ειναι κατα 15ε ακριβοτερος
Η διαφορά στην ταχύτητα αλλαγής καναλιου μεταξύ δεκτών με ALi και δεκτών με Mstar είναι ανάξια λόγου. Έχω την εντύπωση οτι το "καλό όνομα" των ALi βγήκε επειδή βγάζουν μια παγωμένη εικόνα πριν αλλάξουν κανάλι δίνοντας έτσι την ψευδαίσθηση της ταχύτητας.ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους σας κ θα ηθελα να ρωτησω
ποια η διαφορα αναμεσα στον OPTICUM HD T90 και OPTICUM HD T90/Ν1
γιατι εχω παραγγειλει τον πρωτο απο e-shop που τον εχει κ προσφορα
κ λογικα θα τον φερει σε 2/3 μερες
για τις ταχυτερες αλαγες που ζηταω κ καλο τηλεχειριστηριο ειναι καλυτερος αυτος η
1 Lifeview LV6TBOXHD
2 DIGITAL BOX HDT-330
3 XORO HRT 7515 DVB-T HD
4 LIFEVIEW LV6TBOXHDA2
5 FERGUSON ARIVA T65
θα ηθελα να ρωτησω τον φιλο κ συμπατριωτη talos_2002 ποιες οι διαφορες του τ65/μινι απο τον opticum t90 γιατι ειναι κατα 15ε ακριβοτερος
ειμαι αναμεσα στο t90 και Ferguson T65
το θεμα ειναι δεν ξερω ποιο να επιλεξω... θελω οσο καλητερη ποιοτητα γινεται και οσο μικροτερη καθυστερηση γινεται...
αυτα τα 2 μηχανακια παιζουν στα 30-40 , αν δωσω λιγο παραπανω 50 πχ υπαρχει κατι καλυτερο απο αυτα τα 2?
η συνδεση λεω να γινει με hdmi.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.