Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

φαινεται καλη επιλογη.. και βλεπω οτι παιζει κανονικα υποτιτλους εξωτερικους με αναβαθμιση στο firmware...

βρηκα ενα τοπικο καταστημα που ειδα στο site της edision οτι τον φερνει. θα παω να ρωτησω ποσο τον εχει.

η διαφορα της ποιοτητας της εικονας ειναι εμφανης απο τους αλλους?
Ανάλογα την τηλεόραση και πόσο «γυμνασμένα» μάτια έχει κανείς...

Γεια σας παιδια, εχω μια Loewe 28αρα crt sd με υποδοχη scart, ποιον ψηφιακο δεκτη θα μου προτεινατε γυρω στα 30-35 ευρω ή και λιγοτερα ?
Ευχαριστω

Last edited:

καλησπερα παιδια
πριν απο ενα μηνα αποφασισα να παρω ενα media player για να παιζω τα βιντεο του μικρου και να μην ασχολουμαι πλεον με εγγραφες dvd
με αφορμη λοιπον την ''υποχρεωτικη'' εγκατασταση δεκτη στην tv το καθηστερησα υποψιασμενος οτι αυτοι οι δεκτες θα ειναι και media players

στο θεμα μου.....και μετα απο διαβασμα στο φορουμ κατεληξα στους κατωθι

crystal audio prime hd
ferguson ariva t65
edision mini triton hd

μπορεσα και δοκιμασα μονο τον edision και στο θεμα αναπαραγωγης αρχειου ταινιας hd απο στικακι μεγεθους 1g με καταληξη .wmv αρχισε να κομπιαζει ανεπαισθητα

τον ferguson τον βρηκα μονο σε e-shop (θεσσαλονικη) και δεν μπορω να τον τεσταρω

το μονο που με νοιαζει ειναι η σωστη αναπαραγωγη του συγκεκριμενου αρχειου (.wmv) και δεν θελω να προβω στην αγορα media player λογω κοστους

εχετε οι γνωστες του ειδους να προτεινετε κατι?

(τα συγκεκριμενα αρχεια ειναι απο την επεξεργασια που κανω στα βιντεακια που τραβαω τον μικρο μεσω του windows live movie maker των windows, ειναι hd και αν τα μετατρεψω σε .avi χανουν μεγαλο μερος απο την ποιοτητα τους)

ευχαριστω εκ των προτερων
Τασος

το μονο που με νοιαζει ειναι η σωστη αναπαραγωγη του συγκεκριμενου αρχειου (.wmv) και δεν θελω να προβω στην αγορα media player λογω κοστους

εχετε οι γνωστες του ειδους να προτεινετε κατι?

(τα συγκεκριμενα αρχεια ειναι απο την επεξεργασια που κανω στα βιντεακια που τραβαω τον μικρο μεσω του windows live movie maker των windows, ειναι hd και αν τα μετατρεψω σε .avi χανουν μεγαλο μερος απο την ποιοτητα τους)

ευχαριστω εκ των προτερων
Τασος

Τασο το wmv δεν υποστηριζεται ευρεως μιας και ειναι κλειστο φορμα.
Φανταζομαι χρησιμοποιεις το windows live movie maker μιας και ειναι δωρεαν.
Υπαρχουν και αλλα δωρεαν προγραμματα επεξεργασιας βιντεο που βγαζουν ειτε ιδιο τυπο αρχειου με αυτο της πηγης (καμερας που εχεις) ειτε mp4.
Τωρα το mp4 ειναι ευρεως διαδομενο τοσο σε συσκευες οσο και σε προγραμματα υπολογιστη.
Και γινεται πολυ ευκολα και πολυ γρηγορα και mkv

Αν συνεχισεις να δημιουργεις wmv το μονο που θα σου μενει στο μελλον ειναι η χρηση περιορισμενων προγραμματων επεξεργασιας σε περιπτωση που θελεις να κανεις ξανα editing στο βιντεο ή/και authoring.

Απο δεκτες ισως ο Ferguson παιζει wmv αλλά και αυτο θα πρεπει να το δεις, για την περιπτωση των 720p αρχειων που μαλλον εχεις.

Για αρχεια που δεν με νοιαζουν και δεν θελω να τα κρατησω εχω χρησιμοποιησει και εγω το windows live movie maker.

Για βιντεο και συγκεκριμενα με μια βιντεοκαμερα που γραφει σε 720p 30fps 10.700bitrate MOV τα κανω ειτε MP4 ειτε τα κραταω οπως ειναι.
Προσφατα βρηκα το Smart Cutter που κανει τριμαρισμα / ενωση και δεν κανει transcoding ωστε να χαλασει η ποιοτητα ουτε στο ελαχιστο. Μενουν τα αρχεια στην αρχικη κατασταση.
Και τα παιζει τα MOV 720p o δεκτης μου μια χαρα. Ο σκοπος μου βεβαια δεν ειναι να τα παιζει ο δεκτης.
Ο σκοπος μου ειναι να εχω αυτουσια τα αρχεια ωστε να εχουν την καλυτερη δυνατη ποιοτητα αλλά και να ειναι σε ενα φορμα που αυριο-μεθαυριο θα μπορω να τα διαχειριστω με πολλα προγραμματα.
Τα MOV δεν ειναι και αυτα υποστηριζομενα ευρεως αλλά σε αυτο τον τυπο γραφει η καμερα, αρα αναγκαστικα δεν μπορω να κανω κατι. Τουλαχιστον δεν ειναι WMV...
Παντως δεν θα ηταν ποτε επιλογη μου να τα κανω wmv.

καλησπέρα, έχω μια crt sony 29' στα 100hz, θα ήθελα κάποιος να μου προτείνει έναν δέκτη, τον οποίο θα χρησιμοποιήσω κυρίως ως media player και ο οποίος να έχει την δυνατότητα να παίζει εάν όχι τα πάντα,τα περισσότερα αρχεία video και να μπορει συγχρόνως να ενσωματώνει και υπότιτλους χωρίς μετατροπή τους σε vob ή άλλη διεργασία, (παρά ίσως με κάποια αναβάθμισή του ) και με τιμή έως 50€ ( εάν αυτό βέβαια είναι εφικτό )
:smash:

Γεια σας παιδια, εχω μια Loewe 28αρα crt sd με υποδοχη scart, ποιον ψηφιακο δεκτη θα μου προτεινατε γυρω στα 30-35 ευρω ή και λιγοτερα ?
Ευχαριστω

καλησπέρα, έχω μια crt sony 29' στα 100hz, θα ήθελα κάποιος να μου προτείνει έναν δέκτη, τον οποίο θα χρησιμοποιήσω κυρίως ως media player και ο οποίος να έχει την δυνατότητα να παίζει εάν όχι τα πάντα,τα περισσότερα αρχεία video και να μπορει συγχρόνως να ενσωματώνει και υπότιτλους χωρίς μετατροπή τους σε vob ή άλλη διεργασία, (παρά ίσως με κάποια αναβάθμισή του ) και με τιμή έως 50 ( εάν αυτό βέβαια είναι εφικτό )
:smash:

LIFEVIEW LV6TBOXHD-A2 και για τους δύο. 28,50 απο το newsletter του e-shop: http://www.e-shop.gr/newsletter/mail-121121.html

Αν δεν σας αρέσει το τηλεκοντρόλ του, μπορείτε να πάτε σε Opticum ο epivitor και σε Ferguson ο g_rounis

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Σ'ευχαριστω πολυ για την προταση σου αλλα στην περιπτωση μου που η Tv μου δεν ειναι hd για ποιο λογο να παρω αποκωδικοποιητη hd ?

ΥΓ. το τηλεκοντρόλ του LIFEVIEW LV6TBOXHD-A2 εχει καποιο προβλημα ?

thxxx

Last edited by a moderator:

O A2 αυτή τη στιγμή πωλείται όσο και οι SD δέκτες. Έχει καλή εικόνα, καλό media player, φρεσκότατο τσιπ στο εσωτερικό του και είναι απο καλή "οικογένεια". Γιατί λοιπόν να προτιμήσεις κάποιον υποδεέστερο SD;

Το τηλεκοντρόλ του είναι μικρό, με μικρά πλήκτρα. Δεν είναι πολύ βολικό.

O opticum που προτεινεις να φανταστω ειναι αυτος, εχει βολικοτερο τηλεκοντρολ ? Και περα απ'το τηλεκοντρολ ειναι το ιδιο καλης ποιοτητας οπως ο LIFEVIEW LV6TBOXHD-A2 ? Αν ναι να τον παραγγειλω και σημερα ακομα :D

Ψηφιακός δέκτης με scart input σαν τον xoro 7600 δεν υπάρχει ποια;

Η απορία μου είναι πολύ απλή: Γιατί δεν μπορώ να βρω πουθενά ψηφιακό δέκτη που να έχει και scart input ή έστω κάποιας μορφής είσοδο video;
Ο xoro 7600 που είχα πάρει πριν 2 χρόνια περίπου, είχε 2 scart από πίσω, ένα εισόδου και ένα εξόδου. Επιπλέον έβγαζε και hdmi έξοδο. Θα μου πείτε τώρα τι το θες αυτό;
Λοιπόν αυτός ο συνδιασμός σου επιτρέπει να κάνεις το εξής "μαγικό": Να συνδέσεις ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ παλιά συσκευή αναλογικού βίντεο (από παλιά vhs βίντεο, κάμερες κτλ μέχρι παλιούς home micro όπως amstrad,amiga,atari st! :-) ) μέσω της scart εισόδου και να βγάλεις την εικόνα σε οποιοδήποτε σύγχρονο monitor μέσω της hdmi εξόδου!
Δηλαδή με άλλα λόγια με ένα τέτοιο tuner μετατρέπεις οποιοδήποτε σύγχρονο lcd Monitor για pc, σε τηλεόραση, αλλά και "monitor" για όλους τους home micro!
Με το κόστος ενός τέτοιου tuner γύρω στα 40euro (τόσο είχε ο xoro 7600 περίπου) είναι μακράν η ποιο φτηνή λύση για κάτι τέτοιο (είχα βρει ένα μετατροπέα από scart σε vga αλλά κόστιζε κόντα 100euro!!!)
To πρόβλημα είναι ότι τώρα τελευταί που έψαξα δεν μπόρεσα να βρω ποια κανέναν δέκτη που να έχει την "μαγική" είσοδο scart.
Ξέρει κανείς αν κυκλοφορούν ακόμα τέτοιου είδους δέκτες και που μπορούμε να τους βρούμε;

LIFEVIEW LV6TBOXHD-A2 και για τους δύο. 28,50 απο το newsletter του e-shop: http://www.e-shop.gr/newsletter/mail-121121.html

Αν δεν σας αρέσει το τηλεκοντρόλ του, μπορείτε να πάτε σε Opticum ο epivitor και σε Ferguson ο g_rounis
Σε ευχαριστω για την πρότασή σου, θα τους δω και τους δυο κι εαν εχω καποια απορια, θα επανελθω

O opticum που προτεινεις να φανταστω ειναι αυτος, εχει βολικοτερο τηλεκοντρολ ? Και περα απ'το τηλεκοντρολ ειναι το ιδιο καλης ποιοτητας οπως ο LIFEVIEW LV6TBOXHD-A2 ? Αν ναι να τον παραγγειλω και σημερα ακομα :D

Ναι, αυτός είναι. Φωτογραφίες του τηλεκοντρόλ θα βρεις εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthre...HD-T90?p=1056504242&viewfull=1#post1056504242
Είναι μεγαλύτερο απο του Lifeview, με πιο ορθολογική διάταξη πλήκτρων.

Έχω τον Opticum HDN1 ο οποίος είναι ο Τ90 χωρίς οθόνη. Καλή ποιότητα κατασκευής και μεταλλικό κουτί. Ο Lifeview είναι πλαστικός, αν δεν κάνω λάθος.

Η διαφορά στην ταχύτητα αλλαγής καναλιου μεταξύ δεκτών με ALi και δεκτών με Mstar είναι ανάξια λόγου. Έχω την εντύπωση οτι το "καλό όνομα" των ALi βγήκε επειδή βγάζουν μια παγωμένη εικόνα πριν αλλάξουν κανάλι δίνοντας έτσι την ψευδαίσθηση της ταχύτητας.

Απο τη λίστα σου:
1. Πολύ καλός αλλα με μικρό και άβολο τηλεκοντρόλ. Πρέπει να σιγουρευτείς οτι είναι το σωστό μοντέλο.
2. Δεν τον έχω ψάξει.
3. Καλός, με ικανοποιητικό τηλεκοντρόλ αλλα το λογισμικό του έχει μείνει λίγο πίσω.
4. Τα πρώτα δείγματα δείχνουν ένα καλό δέκτη, με κακό όμως τηλεκοντρόλ. Χειρότερο απο του πρώτου.
5. Πολύ καλός δέκτης με πολύ καλό τηλεκοντρόλ.

Για τον μικρό Τ65, όσο πιο μικρός είναι ένας δέκτης τόσο ανεβαίνει και η τιμή του λόγω δυσκολιών στην παραγωγή. Δεν είναι εύκολο να στριμώξεις όσα έχει ο μεγάλος Τ65 στο 1\3 του χώρου.
Παλιότερα υπήρχε αρκετή διαφορά στην ταχύτητα zapping μεταξύ ALI και M-Star. Αλλά έχουν πια βελτιωθεί πολύ οι M-Star και έχουν πλησιάσει πολύ. Ταυτόχρονα έχουν πλησιάσει αρκετά οι ALI τους M-Star στον τομέα media player. Περισσότερο οι ALI 3801 που και την εικόνα και τους υπότιτλους έχουν φτιάξει σε σχέση με πολλούς παλιότερους ALI 3601. Όταν αρχίσουν να βγαίνουν και λογισμικά που σταθεροποιούν περισσότερο και βελτιώνουν τις δυνατότητες τους ακόμα καλύτερα, γιατί σε σκληρή χρήση media player οι ALI 3801 δεν έχουν δοκιμαστεί ακόμα. Δηλαδή και τα δύο στρατόπεδα έχουν αρχίσει να προσθέτουν όσα τους λείπουν και συγκλίνουν συνεχώς.

Το 2) είναι ο δέκτης Digitalbox HDT-330 που γράφει ο salonikios. Αλλά δεν υπάρχει τέτοιος δέκτης. Υπάρχει Digitalbox HDT-300 και Digitalworld HDT-330. Κάποια sites πωλήσεων έχουν μπερδέψει τα ονόματα και “έφτιαξαν” τον Digitalbox HDT-330. Αλλά έτσι και αλλιώς οι δύο δέκτες είναι κλώνοι μεταξύ τους και κλώνοι του Crypto 210A/AD. Δεν ξέρω αν έχουν και οι δύο Digital το ίδιο λογισμικό. Πάντως για λίγο είχα και έναν Digitalbox HDT-300 και ήταν κλώνος του Crypto 210A (δηλαδή δεν είχε AC3), και δούλευε ακριβώς όπως ο Crypto με το πρώτο λογισμικό του. Δεν είναι και ο πιο βελτιωμένος ALI 3601.

Τασο το wmv δεν υποστηριζεται ευρεως μιας και ειναι κλειστο φορμα.
Φανταζομαι χρησιμοποιεις το windows live movie maker μιας και ειναι δωρεαν.
Υπαρχουν και αλλα δωρεαν προγραμματα επεξεργασιας βιντεο που βγαζουν ειτε ιδιο τυπο αρχειου με αυτο της πηγης (καμερας που εχεις) ειτε mp4.
Τωρα το mp4 ειναι ευρεως διαδομενο τοσο σε συσκευες οσο και σε προγραμματα υπολογιστη.
Και γινεται πολυ ευκολα και πολυ γρηγορα και mkv

Αν συνεχισεις να δημιουργεις wmv το μονο που θα σου μενει στο μελλον ειναι η χρηση περιορισμενων προγραμματων επεξεργασιας σε περιπτωση που θελεις να κανεις ξανα editing στο βιντεο ή/και authoring.

Απο δεκτες ισως ο Ferguson παιζει wmv αλλά και αυτο θα πρεπει να το δεις, για την περιπτωση των 720p αρχειων που μαλλον εχεις.

ειναι 1080

Για αρχεια που δεν με νοιαζουν και δεν θελω να τα κρατησω εχω χρησιμοποιησει και εγω το windows live movie maker.

Για βιντεο και συγκεκριμενα με μια βιντεοκαμερα που γραφει σε 720p 30fps 10.700bitrate MOV τα κανω ειτε MP4 ειτε τα κραταω οπως ειναι.
Προσφατα βρηκα το Smart Cutter που κανει τριμαρισμα / ενωση και δεν κανει transcoding ωστε να χαλασει η ποιοτητα ουτε στο ελαχιστο. Μενουν τα αρχεια στην αρχικη κατασταση.
Και τα παιζει τα MOV 720p o δεκτης μου μια χαρα. Ο σκοπος μου βεβαια δεν ειναι να τα παιζει ο δεκτης.
Ο σκοπος μου ειναι να εχω αυτουσια τα αρχεια ωστε να εχουν την καλυτερη δυνατη ποιοτητα αλλά και να ειναι σε ενα φορμα που αυριο-μεθαυριο θα μπορω να τα διαχειριστω με πολλα προγραμματα.
Τα MOV δεν ειναι και αυτα υποστηριζομενα ευρεως αλλά σε αυτο τον τυπο γραφει η καμερα, αρα αναγκαστικα δεν μπορω να κανω κατι. Τουλαχιστον δεν ειναι WMV...
Παντως δεν θα ηταν ποτε επιλογη μου να τα κανω wmv.

θα το δοκιμασω

ειναι αμα εχεις βολευτει με κατι...........

ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση

Re: Ψηφιακός δέκτης με scart input σαν τον xoro 7600 δεν υπάρχει ποια;

Η απορία μου είναι πολύ απλή: Γιατί δεν μπορώ να βρω πουθενά ψηφιακό δέκτη που να έχει και scart input ή έστω κάποιας μορφής είσοδο video;
Ο xoro 7600 που είχα πάρει πριν 2 χρόνια περίπου, είχε 2 scart από πίσω, ένα εισόδου και ένα εξόδου. Επιπλέον έβγαζε και hdmi έξοδο. Θα μου πείτε τώρα τι το θες αυτό;
Λοιπόν αυτός ο συνδιασμός σου επιτρέπει να κάνεις το εξής "μαγικό": Να συνδέσεις ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ παλιά συσκευή αναλογικού βίντεο (από παλιά vhs βίντεο, κάμερες κτλ μέχρι παλιούς home micro όπως amstrad,amiga,atari st! :-) ) μέσω της scart εισόδου και να βγάλεις την εικόνα σε οποιοδήποτε σύγχρονο monitor μέσω της hdmi εξόδου!
Δηλαδή με άλλα λόγια με ένα τέτοιο tuner μετατρέπεις οποιοδήποτε σύγχρονο lcd Monitor για pc, σε τηλεόραση, αλλά και "monitor" για όλους τους home micro!
Με το κόστος ενός τέτοιου tuner γύρω στα 40euro (τόσο είχε ο xoro 7600 περίπου) είναι μακράν η ποιο φτηνή λύση για κάτι τέτοιο (είχα βρει ένα μετατροπέα από scart σε vga αλλά κόστιζε κόντα 100euro!!!)
To πρόβλημα είναι ότι τώρα τελευταί που έψαξα δεν μπόρεσα να βρω ποια κανέναν δέκτη που να έχει την "μαγική" είσοδο scart.
Ξέρει κανείς αν κυκλοφορούν ακόμα τέτοιου είδους δέκτες και που μπορούμε να τους βρούμε;

Ρίξε μια ματιά στον οδηγό γα να δεις κλώνους του F&U 2205. Ίσως υπάρχουν κάποιοι σε μερικά καταστήματα. Πιθανότατα θα βρεις τον Discovery αλλά μάλλον ακριβό.
Δύο scart έχει ο Opticum HD1 και ίσως κάποιος AMTC που κυκλοφορεί στα Carrefour-Μαρινόπουλος.

Ναι, αυτός είναι. Φωτογραφίες του τηλεκοντρόλ θα βρεις εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthre...HD-T90?p=1056504242&viewfull=1#post1056504242
Είναι μεγαλύτερο απο του Lifeview, με πιο ορθολογική διάταξη πλήκτρων.

Έχω τον Opticum HDN1 ο οποίος είναι ο Τ90 χωρίς οθόνη. Καλή ποιότητα κατασκευής και μεταλλικό κουτί. Ο Lifeview είναι πλαστικός, αν δεν κάνω λάθος.

To τηλεκοντρόλ του opticum εχει κουμπι για να αλλαζεις το volume, γιατι μονο για να αλλαζεις πανω-κατω τα προγραμματα βλεπω στις φωτο.

Με τα βελάκια πάνω-κάτω αλλάζουν τα κανάλια και με τα αριστερά-δεξιά η ένταση. Στους περισσότερους δέκτες έτσι είναι.

Nαι ετσι ειναι οπως το λες απλα στην φωτο ενω στο κουμπι για το προγραμμα εχει Ρ+ Ρ- εκει που ειναι λογικα το κουμπι της εντασης γραφει TV και FIND.

Καλησπέρα παιδιά.Θέλω να μου δώσετε τα φώτα σας για την αγορά mpeg4 δέκτη.Έχω μια philips hd 32"(plf 9603d).Κύριο μέλημα μου είναι η καλή ποιότητα είκόνας και να παίζει κανένα ματροσκα και να διαβάζει srt.Δυστυχώς το budget είναι μικρό.Κοιτούσα κάτι τέτοιο.

Ευχαριστώ :2thumb22sup: