Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Απάντηση: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Δεν έχω εντοπίσει πότε χάνει τη σειρά. Ίσως γίνεται αν πατήσω το off όταν είμαι στο κομμάτι του media player.

Εγώ έχω εξακριβώσει ότι χάνεται η σειρά αν κάνεις χειροκίνητη αναζήτηση καναλιών. Του βάζω πχ να ψάξει την 52 μπας και πιάσω τα κρατικά, δεν βρίσκει τίποτα και μόλις τελειώσει και βγαίνει από το μενού, έχει αλλάξει η σειρά και στα υπόλοιπα κανάλια. Ίσως συμβαίνει κάτι παρόμοιο και σε εσένα.

Re: Απάντηση: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Εγώ έχω εξακριβώσει ότι χάνεται η σειρά αν κάνεις χειροκίνητη αναζήτηση καναλιών. Του βάζω πχ να ψάξει την 52 μπας και πιάσω τα κρατικά, δεν βρίσκει τίποτα και μόλις τελειώσει και βγαίνει από το μενού, έχει αλλάξει η σειρά και στα υπόλοιπα κανάλια. Ίσως συμβαίνει κάτι παρόμοιο και σε εσένα.

Αυτό με την αναζήτηση το ξέρω και είναι λογικό σε κάποιο βαθμό. Δεν έχω κάνει όμως αναζήτηση πέρα απο την αρχική.
Το πρόβλημα είναι οτι χάνει τη σειρά χωρις προφανή λόγο, απλά παρακολουθώντας τηλεόραση ή παίζοντας αρχεία στον media player.

Re: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Συγχαρητήρια για τη προσπάθεια σου,δίνει μια πρωτη εικονα τι παιζει στην αγορά!!Μπαινω γρηγορα στο θέμα..
Αγορασα προ 1 χρονου τον Hyundai HDT3025PVR ο οποιος δουλευει μια χαρά για SD. Το θεμα ειναι οτι θελω τωρα να βλεπω HD (ERT HD πχ)και δεν μπορω,οποτε καταριεμαι την ωρα που πηρα sd και οχι hd για λιγα ευρω παραπανω...Τωρα λοιπον μου προεκυψε δώρο μια παλια (3 ετων!!) samsung 32' lcd χωρις αποκωδικοποιητή βέβαια και ετσι λεω να παρω πλέον εναν HD,γυρω στα 40 ευρω. Λεω για Crystal audio micro hd που ακουω καλά λόγια , αλλιως DOOP hdmp 100..Δεν ξερω και θα ηθελα την συμβουλη σας...Μεσα στον Ιουλιο και λογω διακοπης σηματος Υμηττού πιστεύω θα υπαρξουν καλες προσφορες με καλα προιοντα!! Α,να σας πω οτι εχω επισης ήδη ενα Western Digital TV mini Media Player..
Ευχαριστω εκ των προτερων,
Νικος- Αθηνα

Απάντηση: Re: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Συγχαρητήρια για τη προσπάθεια σου,δίνει μια πρωτη εικονα τι παιζει στην αγορά!!Μπαινω γρηγορα στο θέμα..
Αγορασα προ 1 χρονου τον Hyundai HDT3025PVR ο οποιος δουλευει μια χαρά για SD. Το θεμα ειναι οτι θελω τωρα να βλεπω HD (ERT HD πχ)και δεν μπορω,οποτε καταριεμαι την ωρα που πηρα sd και οχι hd για λιγα ευρω παραπανω...Τωρα λοιπον μου προεκυψε δώρο μια παλια (3 ετων!!) samsung 32' lcd χωρις αποκωδικοποιητή βέβαια και ετσι λεω να παρω πλέον εναν HD,γυρω στα 40 ευρω. Λεω για Crystal audio micro hd που ακουω καλά λόγια , αλλιως DOOP hdmp 100..Δεν ξερω και θα ηθελα την συμβουλη σας...Μεσα στον Ιουλιο και λογω διακοπης σηματος Υμηττού πιστεύω θα υπαρξουν καλες προσφορες με καλα προιοντα!! Α,να σας πω οτι εχω επισης ήδη ενα Western Digital TV mini Media Player..
Νικος- Αθηνα

Εγω θα ελεγα να μηνεις μακρια απο τον doop. Ο micro-HD ειναι μια παρα πολυ καλη επιλογη οπως και ο lifeview lv6tboxhd που ειναι και στα 29 στο e-shop...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Εγώ έχω εξακριβώσει ότι χάνεται η σειρά αν κάνεις χειροκίνητη αναζήτηση καναλιών.
Πρόκειται για ένα πρόβλημα κοινό σε όλους τους δέκτες.

Απάντηση: Re: Σύντομος οδηγός αποκωδικοποιητών της αγοράς

Καλησπέρα, είναι το πρώτο μου post
Έχω μπερδευτει λιγάκι με τους SD και HD αποκωδικοποιητές.
Τι να διαλέξω για μια τηλεόραση CRT και τι για μια lcd HD Ready;
Αν σε ενδιαφέρουν τα αθλητικά, θα πάρεις HD λόγω ERT HD και για τις δύο, αλλά ο ένας θα πρέπει να έχει και SCART ή AV RCA για την CRT.
Αν δεν σε ενδιαφέρουν, πάρε ότι νομίζεις. Πάντως για TV με HDMI θα πρότεινα οπωσδήποτε ΗD.

Νικος- Αθηνα
Έχω τον Doop πολλά προβληματάκια, καλύτερα να τον αποφύγεις.

Re: Απάντηση: Re: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Αντιθετα, εγω δεν βρισκω καποιο προβλημα. Μαλλον ευχαριστημενος ειμαι και το μαλλον εχει σχεση με το μικρο διαστημα που εχω στην κατοχη μου το συγκεκριμενο μηχάνημα....

Καλημέρα σε όλους! Θα ήθελα έναν δεκτή hd που να κουμπωνει κατευθείαν πίσω απο την tv μέσω hdmi λόγω έλλειψης χώρου . Βρήκα τον TELESystem TS6010 HD Stelth (Full HD-1080p) φαίνεται καλος αλλά τον έχει δοκιμάσει κανείς απο εσάς ; Αυτά που με ενδιαφέρουν στον δεκτη ειναι να κάνει καλα την δουλειά του σαν δέκτης!!! Δεν με ενδιαφέρει τόσο η λειτουργία του σαν media player. Και εννοείται να έχει αξιόπιστο τηλεκοντρολ. Ευχαριστω πολυ εκ των προτέρων συγγνώμη αν κούρασα!!!

Βίντεο με τα μενού 38 επίγειων δεκτών της αγοράς παρουσιάζει το περιοδικό Digital TV Info από το πρόσφατο συγκριτικό του τεύχους που κυκλοφορεί.

Τα βίντεο από τη παρουσίαση είναι στη διεύθυνση http://www.digitaltvinfo.gr/index.php?option=com_magazine&task=viewArticle&id=6362

Καλημέρα σε όλους! Θα ήθελα έναν δεκτή hd που να κουμπωνει κατευθείαν πίσω απο την tv μέσω hdmi λόγω έλλειψης χώρου . Βρήκα τον TELESystem TS6010 HD Stelth (Full HD-1080p) φαίνεται καλος αλλά τον έχει δοκιμάσει κανείς απο εσάς ; Αυτά που με ενδιαφέρουν στον δεκτη ειναι να κάνει καλα την δουλειά του σαν δέκτης!!! Δεν με ενδιαφέρει τόσο η λειτουργία του σαν media player. Και εννοείται να έχει αξιόπιστο τηλεκοντρολ. Ευχαριστω πολυ εκ των προτέρων συγγνώμη αν κούρασα!!!

Δείχνει πολύ καλός. Εξελληνισμένο εγχειρίδιο, Ιταλικής κατασκευής και καλό τηλεχειριστήριο.
Εναλλακτικά υπάρχουν οι DigitalWorld HDMI-200 και Digitalbox HDT-950.

Λίγο δύσκολα θα βρεις λεπτομέρειες σε φόρουμ. Ίσως σε κάποιο Ιταλικό.

Αυτό με την αναζήτηση το ξέρω και είναι λογικό σε κάποιο βαθμό. Δεν έχω κάνει όμως αναζήτηση πέρα απο την αρχική.
Το πρόβλημα είναι οτι χάνει τη σειρά χωρις προφανή λόγο, απλά παρακολουθώντας τηλεόραση ή παίζοντας αρχεία στον media player.
Δεν μου έχει χάσει τα κανάλια. Ίσως όταν τον πρωτοαγόρασα. Μετά τα έχει χάσει μόνο μετά από αναβάθμιση ή βγάζοντάς τον από την πρίζα. Μπορεί να φταίει ότι έχω αποθηκευμένα τα κανάλια ανά μπουκέτο/συχνότητα για ταχύτερο ζάπινγκ. Δηλαδή δεν βάζω μεταξύ καναλιών της ίδιας συχνότητας κάποιο κανάλι άλλης.

Αν έχω καταλάβει καλά, την απόλυτα καλύτερη εικόνα (που είναι το βασικό μου κριτήριο) δίνει ο F&U DTR2205HDPVR?
Υπάρχει κάποια διαφορά από τον Digimax DX 121; Κάποιος λόγος να προτιμήσω τον ένα ή τον άλλο;
Άν έχει την απόλυτα καλύτερη εικόνα, ο επόμενος καλύτερος ποιος είναι και αν μπορεί κάποιος να προσδιορίσει ποιοτικά/ποσοτικά τις διαφορές αυτές;
Ως media player δεν με ενδιαφέρει: ο υπολογιστής είναι στο ίδιο δωμάτιο.
Ναι, ο 121 είναι ίδιος. Προτίμησε όποιον έχει μεγαλύτερη εγγύηση.
Με την εξαφάνιση από την αγορά του 2205, αλλά και την εμφάνιση του mVision 450T, μάλλον ο 450Τ είναι η καλύτερη πια επιλογή για καλή εικόνα σε τιμές κάτω των 50 .

Ναι, ο 121 είναι ίδιος. Προτίμησε όποιον έχει μεγαλύτερη εγγύηση.
Με την εξαφάνιση από την αγορά του 2205, αλλά και την εμφάνιση του mVision 450T, μάλλον ο 450Τ είναι η καλύτερη πια επιλογή για καλή εικόνα σε τιμές κάτω των 50 .

Θα εννοείς €500: http://www.ebw.gr/el/Product/10339/M-VISION-HD-450-T

Ο 2205 εμφανίζεται σε αρκετά καταστήματα στο σκρουτζ. Αν είναι ο καλύτερος και καλύτερος του 450Τ (που ούτως ή άλλως είναι στη στρατόσφαιρα από τιμή)...

Ναι, υπάρχουν και πιο σοβαροί δέκτες γα τους απαιτητικούς στην ποιότητα εικόνας. Κάποιοι μάλιστα προέρχονται από κατασκευαστές δορυφορικών.
Κάνε μια αναζήτηση πληροφοριών στο ίντερνετ για τους:
Mvision 450T
Gemini 4 HD usb
Telestar TD 2210T HD
Telesystem TS6511HD

Προσωπική προτίμηση ο 450Τ, επειδή μου αρέσει να αλλάζει γρήγορα κανάλια ο δέκτης και αυτός έχει ένα από τα γνωστά για την ταχύτητά τους ALi. Επίσης έχει πολύ καλή τιμή.

o Telesystem TS6511HD εχει 71-77ευρω και ο Telesystem TS6512HD εχει 44 ευρω? ΑΝ και μπηκα στο σιτε τησ εταιριας δεν βρηκα διαφορα ...... καθε βοηθεια δεκτη......

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

o Telesystem TS6511HD εχει 71-77ευρω και ο Telesystem TS6512HD εχει 44 ευρω? ΑΝ και μπηκα στο σιτε τησ εταιριας δεν βρηκα διαφορα ...... καθε βοηθεια δεκτη......

Ο 6511 βλέπω είναι παλιός και έχει το MStar 7828. O 6512 είναι νεότερος και έχει ALi, άρα και ταχύτερο ζάπινγκ, ενώ είχε μια νέα αναβάθμιση τον Μάρτιο.

Με την ευκαιρία, να διορθώσω το παραπάνω:
Υπάρχουν και πιο σοβαροί δέκτες γα τους απαιτητικούς στην ποιότητα εικόνας. Κάποιοι μάλιστα προέρχονται από κατασκευαστές δορυφορικών:
Mvision 450T
Gemini 4 HD usb
Telestar TD 2210T HD
Telesystem TS6512HD

Στη CRT ποιο θα ειναι το οφελος να βάλω HD δέκτη; Μόνο για να βλέπω τα κανάλια HD;
Ή θα έχει και διαφορά η ποιότητα εικόνας; Με scart θα τη συνδεσω, δεν έχει HDMI

Απάντηση: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Στη CRT ποιο θα ειναι το οφελος να βάλω HD δέκτη; Μόνο για να βλέπω τα κανάλια HD;
Για τα HD και για να βλέπεις βιντεάκια.
Η όποια τυχών διαφορά στην ποιότητα εικόνας, μάλλον δεν θα είναι εύκολα αντιληπτή με τους νέους SD δέκτες σε παλιές ή μικρές CRT τηλεοράσεις.

Γενικά απ ότι έχω καταλάβει τα hd είναι λίγο καλύτερα ως μηχανήματα (ποιοτικότερη κατασκευή, ίσως με μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο) και με περισσότερες δυνατότητες, κυρίως multimedia. Για μένα ο μόνος λόγος να πάρεις sd είναι αμα βρεις κάποιο πολύ φτηνό (~20 ευρώ) ή να πάρεις τύπου scart αν δεν έχεις χώρο ή δε σου αρέσουν τα καλώδια.

Σε CRT ΔΕΝ μπορείς να δεις HD γιατι απλα η τηλεόραση δεν υποστηρίζει τις αναλύσεις. Επομένως διάλεξε έναν SD εκτός και αν η διάφορα τιμής είναι πολυ μικρή.