Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Απάντηση: ΔΕΚΤΗΣ DVB-T MPEG4 ΓΙΑ ΠΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Έχω μια τηλεόραση monitor όπου εκτός απο την κεραία έχει για εισόδους μόνο VGA και AV IN. Υπάρχει τρόπος να συνδέσω έναν ψηφιακό δέκτη εκτός της λύσης δέκτη με RG OUT;
Σας ευχαριστώ εκ των πρωτέρων

To AV In τι βύσματα δέχεται;

Δέν ξέρω πως το λένε αυτό το Βύσμα πάντως είναι το ίδιο βύσμα που έχουν τα ηχεία που συνδέουμε στο pc και τα ακουστικά.
Επίσης η τηλεόραση έιχε μαζί ένα καλώσιο για να συνδέται στην θύρα AV IN που καταλήγει σε ένα κόκκινο και ένα κίτρινο βύσμα θυλικά και τα δύο.

Δέν ξέρω πως το λένε αυτό το Βύσμα πάντως είναι το ίδιο βύσμα που έχουν τα ηχεία που συνδέουμε στο pc και τα ακουστικά.
Επίσης η τηλεόραση έιχε μαζί ένα καλώσιο για να συνδέται στην θύρα AV IN που καταλήγει σε ένα κόκκινο και ένα κίτρινο βύσμα θυλικά και τα δύο.

Έχει εξειδικευμένη είσοδο AV, δηλαδή. Το κόκκινο και κίτρινο βύσμα είναι RCA ήχου και εικόνας. Μπορεις να δοκιμάσεις με καλώδιο scart<>RCA που ανέφερα πιο πάνω, βάζοντας τα βύσματα στα αντίστοιχα χρώματα.

καλησπέρα στο φορουμ. είμαι σε αναζήτηση για δέκτη hd. ημουν έτοιμος να πάρω τον Crypto ReDi 215D αλλά τελικά δεν το βρίσκω διαθέσιμο. δεν με ενδιαφέρουν οι συνδέσεις και δυνατότητες media player παρα μόνο τα ψηφιακά κανάλια, νορμαλ πληκτρολογιο και οχι κατι μινιατουρες που έχουν ορισμένοι και οσο το δυνατον ταχυτερη εναλλαγή καναλιων.
είμαι ανάμεσα στον Lifeview LV6TBOXHD και XORO HRT 7520. υπάρχει κάποια προτίμηση ή άλλη πρόταση;
ευχαριστώ

καλησπέρα στο φορουμ. είμαι σε αναζήτηση για δέκτη hd. ημουν έτοιμος να πάρω τον Crypto ReDi 215D αλλά τελικά δεν το βρίσκω διαθέσιμο. δεν με ενδιαφέρουν οι συνδέσεις και δυνατότητες media player παρα μόνο τα ψηφιακά κανάλια, νορμαλ πληκτρολογιο και οχι κατι μινιατουρες που έχουν ορισμένοι και οσο το δυνατον ταχυτερη εναλλαγή καναλιων.
είμαι ανάμεσα στον Lifeview LV6TBOXHD και XORO HRT 7520. υπάρχει κάποια προτίμηση ή άλλη πρόταση;
ευχαριστώ

Αν θέλεις γρήγορο zapping, αυτοι οι δύο δεν σου κάνουν, ασε που ο BOXHD εχει μικρό τηλεκοντρόλ.

Διάβασε τον sticky οδηγό αποκωδικοποιητών και ψάξε κάτι με τσιπ της ALi. Αρνούμαι να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο τσιπ μέχρι να φτιάξουν τα γραφικά του μενου και του OSD :p

ευχαριστώ για την απάντηση,
όταν λες οΒΟΧHD έχει μικρό, είναι πχ σαν του crystal audio sd που είχα πάρει παλιοτερα; ειναι εκνευριστικά μικρο..

OK και το τρίτο καλώδιο τοθ RCA θα είναι στον αέρα;

ευχαριστώ για την απάντηση,
όταν λες οΒΟΧHD έχει μικρό, είναι πχ σαν του crystal audio sd που είχα πάρει παλιοτερα; ειναι εκνευριστικά μικρο..

Διαστάσεις 15x4.5 εκατοστά. Δεν είναι το μικρότερο που έχει περάσει απο τα χέρια μου αλλα, σε συνδυασμό με τα μικρά πλήκτρα, γίνεται εκνευριστικό.

OK και το τρίτο καλώδιο τοθ RCA θα είναι στον αέρα;
Ναι, το ένα κανάλι ήχου θα μείνει ξεκρέμαστο. Δεν θα έχεις πρόβλημα στον ήχο.
Ίσως υπάρχουν καλώδια μόνο με ένα καλώδιο βιντεο και ένα καλώδιο ήχου.

Last edited:

Διαστάσεις 15x4.5 εκατοστά. Δεν είναι το μικρότερο που έχει περάσει απο τα χέρια μου αλλα, σε συνδυασμό με τα μικρά πλήκτρα, γίνεται εκνευριστικό.

να σαι καλά κωστα. εσύ ποιον θα πρότεινες γενικά στα χρήματα αυτά;

να σαι καλά κωστα. εσύ ποιον θα πρότεινες γενικά στα χρήματα αυτά;

Όπως έγραψα πιο πάνω, μάλλον θες δέκτη με τσιπ της ALi για γρήγορες αλλαγές καναλιών. Δυστυχώς δεν έχω ψάξει την συγκεκριμένη κατηγορία.

Δες τους Opticum, ίσως είναι καλύτεροι απο αυτούς της Crypto.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/96799-Opticum-HD-T90

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/97437-Opticum-T90-ECO-(γνωστός-και-ως-N1-ή-9W1)

Καλησπέρα,

Είμαι αρκετά νέο μέλος αν και παρακολουθώ αρκετό καιρό τις συζητήσεις σας για επιλογή ψηφιακoύ δέκτη. Ειλικρινά με έχετε βοηθήσει αφάνταστα στο να καταλάβω τις διαφορές στα μοντέλα που κυκλοφορούν και να επιλέξω βάση των αναγκών μου.

Έχω καταλήψει σε 2 δέκτες και θα ήθελα την βοήθειά σας για την τελική μου επιλογή.

Οι δέκτες είναι οι εξής:
1 - Opticum HD T90 (Eco) (απο το sticky με τις προσφορές είδα οτι υπάρχει στα 35 Ευρώ σε μαγαζί στην Καλιθέα)
2 - LIFEVIEW LV6TBOXHD (προσφορά απο γνωστή αλυσίδα στα 28,9 και κάτι ψιλά... )

Ποιόν θεωρείτε τον πιο value for money?
Ποιός μεταξύ των 2 πιστέυετε οτι έχει τον καλύτερο media player?

Σας ευχαριστώ
Μιχάλης

Re: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

ξερει κανεις αν υπαρχει αναβαθμισει για τους netvil :στο site τις εταιριας δεν βρηκα κατι ουτε καν εχει ναφορα για το θεμα

Αν έχει εισόδους RCA για ήχο και εικόνα μπορει με ένα μετατροπέα scart<>RCA να συνδέσει σχεδόν οποιοδήποτε δέκτη στην τηλεόραση.

scart_to_rca_cable.jpg

Μάλλον η τηλεόραση είναι σαν την Hyundai (!) που είχα ως φοιτητής, με μία είσοδο video και μια audio σε RCA.
Μία τέτοια τηλεόραση είχα και εγώ (Philips όχι Hyundai) που είχε δύο εισόδους. Μία video και μία audio. Γιαυτό είχα βρει ένα καλώδιο που από scart κατέληγε σε δύο και όχι τρία βύσματα. Ένα για τον ήχο και ένα για την εικόνα. Πρέπει να υπάρχει ακόμα σε κάποιο συρτάρι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΔΕΚΤΗΣ DVB-T MPEG4 ΓΙΑ ΠΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Συνδέεις την εξωτερική κεραία στο RFin του δέκτη και το RFout του δέκτη στην είσοδο της κεραίας στην τηλεόραση.
[Για την ακρίβεια] η κεραία συνδέεται στην υποδοχή ant in του δέκτη.

ευχαριστώ
Και οι δύο δέκτες που γράφεις έχουν επεξεργαστή M-Star που σημαίνει αργό zapping. Γρήγορο zapping έχει ο F&U 2205 με επεξεργαστή NEC και οι δέκτες με ALI. Επειδή έχω τον F&U 2205, και λόγω προτίμησης σε αυτόν και στους ALI επειδή θέλω γρήγορο zapping, έχω ασχοληθεί λίγο με αυτούς. Aπό ALI προτείνω με σειρά ποιότητας και πιθανών καλύτερων λογισμικών τους; Strong 8105 και 8102, Telesystem TS 6512, Opticum T80 και T90, και τελευταίους τους Crypto που διαθέτει συνέχεια καινούριους δέκτες με ALI, αλλά τους δίνει με το εντελώς βασικό λογισμικό, σαν τα αυτοκίνητα που έχουν τον βασικό εξοπλισμό και όλα τα καλά είναι έξτρα, που η Crypto φαίνεται να αρνείται να πληρώσει και να φτιάξει ένα καλό λογισμικό για να το βάλει στους δέκτες της. Αυτό όσον αφορά HD δέκτη, γιατί οι SD οι περισσότεροι έχουν ALI αλλά λιγότερες δυνατότητες και δεν έχω ασχοληθεί και πολύ.
Και όλο αυτό αν δεν έχεις ως κύριο κριτήριο ενός δέκτη το κομμάτι media player. Γιατί οι M-Star είναι ανώτεροι στον τομέα media player.

Παιδια επειδη ο mvision 450 δεν θα ερθει ελλαδα ενδιαφερομαι για δεκτη hd με οπτικη εξοδο ηχου. Καμια βοηθεια;;;

hello παιδες

ερωτηση:

υπαρχει καποιος αποκωδικοποιητης που να παιζει και high level 3.0 mkv?

Ο lifeview δεν τα παιζει καλα [θορυβο, παρασιτα]
ποιο συγκεκριμενα
General
Complete name
Format : AVI
Format/Info : Audio Video Interleave
File size : 719 MiB
Duration : 1h 2mn
Overall bit rate : 1 608 Kbps
Writing application : PotEncoder

Video
ID : 0
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : No
Format settings, ReFrames : 1 frame
Codec ID : H264
Bit rate : 1 404 Kbps
Width : 640 pixels
Height : 360 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Variable
Frame rate : 29.970 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.203
Stream size : 628 MiB (87%)

Audio
ID : 1
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Mode extension : CM (complete main)
Codec ID : 2000
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 192 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 16 bits
Compression mode : Lossy
Stream size : 85.8 MiB (12%)
Alignment : Aligned on interleaves
Interleave, duration : 32 ms (0.96 video frame)
Interleave, preload duration : 32 ms

οποια προταση δεκτη

thanks

Παιδια επειδη ο mvision 450 δεν θα ερθει ελλαδα ενδιαφερομαι για δεκτη hd με οπτικη εξοδο ηχου. Καμια βοηθεια;;;

O Power Plus HD 2000 έχει σίγουρα, ίσως και ο TVStar T1010.

O πρώτος φαίνεται λίγο δυσεύρετος αυτες τις μέρες ενω ο δεύτερος πωλείται με έκπτωση στο e-shop.

Απάντηση: Re: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

ξερει κανεις αν υπαρχει αναβαθμισει για τους netvil :στο site τις εταιριας δεν βρηκα κατι ουτε καν εχει ναφορα για το θεμα
Αν είχαμε φωτογραφίες του (τηλε/ριο κ.α) ίσως βρίσκαμε αναβαθμίσεις από κλώνους. Στείλε ένα mail, ίσως απλά δεν τις ανεβάζουν στη σελίδα τους.

Και όλο αυτό αν δεν έχεις ως κύριο κριτήριο ενός δέκτη το κομμάτι media player. Γιατί οι M-Star είναι ανώτεροι στον τομέα media player.
Αρχίζω να αμφιβάλω λίγο πια. Λίγο το πρόβλημα των UTF-8, λίγο το ελαφρώς μικρό μέγεθός τους. Αν πρέπει να τους επεξεργαστώ, τότε κάνω το ίδιο και για τα ALi που έχουν πρόβλημα μόνο με το μέγεθος. Εντάξει, δεν έχουν GoTo αλλά δεν είναι στοιχειώδης λειτουργία.