Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

καλησπερα παιδια

θα ηθελα την βοηθεια σας
διαβαζω εδω και μερες στο site για τους ψηφιακους δεκτες και θελω ως γνωστες να μου λυσετε καποιες αποριες...

θελω ενα αποκωδικοποιητη για να βλεπουν οι δικοι μου τα digea καναλια και ελεγα να παρω εναν με Media player επανω για να ειναι πιο ευκολη η ζωη μου απο το να συνδεω το λαπτοπ.
1)ειναι ευκολο το μενου τους καταλαβαινετε οτι δεν θα ειναι advance χρηστες τις περισσοτερες ωρες...
2) μετα απο διαβασμα κατεληξα στο θεμα τιμη και τι δινει στο lifeview αλλα θελω να μου πειτε τι διαφορα εχει αυτο http://www.stosfiri-shop.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=35223 με αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702535...

ευχαριστω για τον χρονο σας

καλησπερα παιδια

θα ηθελα την βοηθεια σας
διαβαζω εδω και μερες στο site για τους ψηφιακους δεκτες και θελω ως γνωστες να μου λυσετε καποιες αποριες...

θελω ενα αποκωδικοποιητη για να βλεπουν οι δικοι μου τα digea καναλια και ελεγα να παρω εναν με Media player επανω για να ειναι πιο ευκολη η ζωη μου απο το να συνδεω το λαπτοπ.
1)ειναι ευκολο το μενου τους καταλαβαινετε οτι δεν θα ειναι advance χρηστες τις περισσοτερες ωρες...
2) μετα απο διαβασμα κατεληξα στο θεμα τιμη και τι δινει στο lifeview αλλα θελω να μου πειτε τι διαφορα εχει αυτο http://www.stosfiri-shop.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=35223 με αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702535...

ευχαριστω για τον χρονο σας
1) Τα μενού είναι λίγο πολύ ανάλογα θα έλεγα. Αλλάζουν βέβαια σε συνάρτηση με ποιον επεξεργαστή φοράνε αλλά μέσες άκρες βγάζεις άκρη. Αν και σε μεγαλύτερους ανθρώπους το μενού δεν θα είναι πολύ συχνά απαραίτητο. Θα αναφερθώ όμως παρακάτω.
2) Αυτός του e-shop είναι η "νέα" έκδοση καθώς η έκδοση στο stosfiri είναι η υπάρχουσα που οδεύει προς κατάργηση . Ακόμη δεν έχει μαθευτεί αν εσωτερικά είναι ίδιος ή αν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές. Το σημαντικό είναι ότι αν ο "νέος" έχει το ίδιο Τ/Χ με τον "παλιό" τότε τα πράγματα δεν είναι και πολύ καλά για μεγαλύτερους ανθρώπους. Πολύ μικρά πλήκτρα, πολύ μικρές αποστάσεις μεταξύ τους, όπως μπορείς να δεις στη φωτό από το πρώτο λινκ που έβαλες.

Γενικότερα, από προσωπική εμπειρία, βλέπω ότι το Τ/Χ των Edision αρχίζει και βολεύει τους δικούς μου:

-edision-mini-triton.jpg

Tα πλήκτρα έχουν καλή απόσταση μεταξύ τους και είναι "άνετο" και σαφές στα πατήματα. Ένα ακόμη + ότι αν υπαρχει ενδιαφέρον για χρήση του αποκωδικοποιητή ως "βίντεο" τότε σχεδόν όλες οι λειτουργίες εγγραφής/αναπαραγωγής γίνονται από την κάτω σειρά των πλήκτρων + το ΟΚ οπότε και αυτό διευκολύνει αρκετά. Η Edision βγάζει δύο δέκτες. Έναν SD και έναν HD. Εγώ έχω τον SD στα 30 ευρώ και είμαι αρκετά ευχαριστημένος.

Αν για κάποιο λόγο δεν έχεις "σκαλώσει" στους Lifeview θα έλεγα να κοιτάξεις και αυτούς. Το Τ/Χ το θεωρώ μάλλον το σημαντικότερο κομμάτι για όσους θέλουν απλά να βλέπουν τιβι.
http://www.edision.gr/index.php?SCREEN=products_list&fsmd=clear&strorder=&Categ_id=1&SCateg_id=&id=3 (οι δύο κάτω είναι).

εννοειτε πως δεν εχω σκαλωσει με τους lifeview και καλα κανεις και μου λες και για τους edision.

δεν σκαμπαζω και πολυ για τις δυνατοτητες και το τεχνικα χαρακτηριστικα των μηχανηματων..

απλα θελω ενα μηχανημα για να βλεπουν ψηφιακα καναλια σε full hd τηλεοραση με ωραια αναλυση χωρις πολυ φασαρια και ψαξιμο (μιασ και με την δουλεια δεν ειμαι συνεχεια σπιτι) και αν γινετε να κανει εγγραφες και να περνει εξωτερικο σκληρο για να βλεπω ταινιες που και που εγω.

ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου φιλε μου..

κάποιος φίλος είπε για έναν F&U (νομίζω) που γράφει σε ένα αρχείο αν ο δίσκος είναι exFAT
Ναι, ο F&U 2205 που γράφει ενιαία αρχεία αν χρησιμοποιηθεί το σύστημα αρχείων exFAT που είναι κάτι σαν το NTFS που χρησιμοποιούν όλοι οι υπόλοιποι δέκτες. Φορμάρισμα δίσκου δηλαδή σε exFAT που δεν υπάρχουν άλλοι δέκτες που να το χρησιμοποιούν πια. Και υποστηρίζεται από Windows 7 και Vista αλλά στα XP χρειάζεται ένα patch για να αποκτήσουν υποστήριξη. Φτιάχνει αρχεία .pvr που δεν διαβάζονται απευθείας από υπολογιστή αλλά θέλει τον KMPlayer που είναι από τα ελάχιστα προγράμματα που διαβάζει τέτοια αρχεία. Και ο ίδιος ο δέκτης δεν είναι και ο πιο σταθερός σε φανατικές εγγραφές, και αρχίζει να γίνεται σχετικά δυσεύρετος πια λόγω παλαιότητας. Αρκετά μαζεμένα μειονεκτήματα για να τον προτείνω για αυτήν την χρήση, δηλαδή τις φανατικές εγγραφές.

Δοκίμασα μια εγγραφή περίπου μιας ώρας στον HD δέκτη μου με ALi M3601 και είανι ενειάιο το αρχείο ts.
Φυσικά παίζει σε VLC και MPC-HC.
Θα δοκιμάσω μεγαλύτερη σε φλασάκι NTFS και θα σας πω. Σίγουρα την σπάει, ίσως λίγο πριν τα 4GB, ίσως στα 2.
Ο δικός μου ALI M3601 άλλης μάρκας κόβει τα αρχεία λίγο πριν τα 4 GB. Δηλαδή περίπου 2 ώρες σε εγγραφή από SD κανάλι.

ειστε σιγουροι γι αυτα που λετε?
δοκιμασα crypto και το αρχειο ηταν ενα δικο του που φυσικα δε διαβαζει το pc λογω πνευματικων δικαιωματων και παιζει μονο οταν συνδεσεις το δισκο στον αποκωδικοποιητη
παιρνω το πλαισιο μου λεεει ΟΛΟΙ ετσι κανουν, κλειδωνουν τα αρχεια, αναζητηση στο Internet me διαβεβαιωνει οτι ειναι συχνο φαινομενο
ρωταω δω μου λετε οτι ΟΛΟΙ το αντιθετο κανουν και τα αρχεια ειναι πληρως ξεκλειδωτα
τωρα μαθαινω οτι τα κοβουν και σε κομματια

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΕ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΝΟΚΟΜΑΤΟ ΚΑΙ ΞΕΚΛΕΙΔΩΤΟ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟ PC?
και οταν λετε κοβει τα αρχεια? στα 4gb? οπου θελει? γιατι?
Απλά το αρχείο που φτιάχνει ο δέκτης δεν παίζει απευθείας από τον υπολογιστή και θέλει κάποιον player που παίζει τέτοια αρχεία ή μετατροπή του σε άλλο είδος αρχείου. Αλλά δεν είναι κλειδωμένα.
Για το ποιοι δέκτες γράφουν μονοκόμματα αρχεία έχει απαντηθεί.
Οι M-Star φαίνεται να κόβουν τα αρχεία στα 2GB (περίπου 1 ώρα εγγραφή σε SD κανάλι), ενώ κάποιοι τα κόβουν σε ακόμα μικρότερα. 1 GB ή μικρότερα.
Οι ALI φαίνεται να τα κόβουν περίπου στα 4GB.
Σε ένα ξένο forum που διάβαζα κάποτε λεπτομέρειες για ένα λογισμικό που με ενδιέφερε, έγραφαν παράπονα γιατί ο δέκτης που διάβαζα δεν έσπαγε τις εγγραφές. Μίλαγαν για μονοκόμματες εγγραφές 45 - 55 GB (προφανώς HD) που δεν τις άνοιγαν τα προγράμματα επεξεργασίας βίντεο γιατί ήταν πολύ μεγάλα αρχεία. Εκείνοι ζητούσαν να κόβει ο δέκτης τις εγγραφές.

Last edited:

Ο δικός μου ALI M3601 άλλης μάρκας κόβει τα αρχεία λίγο πριν τα 4 GB. Δηλαδή περίπου 2 ώρες σε εγγραφή από SD κανάλι.
Μου έκανε έκπληξη ο δέκτης και ο φάκελος ήταν κενός...
Αλλά αφού το λέτε οι υπόλοιποι, και ο ALI 3606 τα κάνει κι εκείνος έτσι, θα πρέπει και ο δικός μου λίγο πριν τα 4GB να τα κόβει.

Καλημέρα σας!
να ευχαριστήσω όλους για την πολύτιμη βοήθειά τους!
Edit: τώρα που το σκέφτομαι είναι OFF topic αλλά δεν ξέρω που να ρωτήσω......:BDBDG54:
Ειμαι στην αναζήτηση HD ψηφιακού δέκτη.
Το ερώτημά μου είναι: έχω μια τηλεόραση με μια είσοδο HDMI και σκοπεύω να συνδέσω εκεί τον HD δέκτη. άλλα έχω και ένα Home cinema (πάλι με μία έξοδο HDMI) για να βλέπω DVDs.
Ποιός είναι ο πιό σωστός τρόπος να τα συνδέσω ΚΑΙ τον ψηφιακό δέκτη ΚΑΙ το Home Cimena με την TV?
1) Να αγοράσω HDMI switch (π.χ. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.753528) ή
2) να συνδέσω το Home Cinema με άλλο τρόπο π.χ. SCART?

Να σημειώσω οτι και η TV & Home cinema είναι HD ready και οχι Full HD.

Ευχαριστώ!
Γιάννης

Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλημέρα σας!
Edit: τώρα που το σκέφτομαι είναι OFF topic αλλά δεν ξέρω που να ρωτήσω......:BDBDG54:
Το ερώτημά μου είναι: έχω μια τηλεόραση με μια είσοδο HDMI και σκοπεύω να συνδέσω εκεί τον HD δέκτη. άλλα έχω και ένα Home cinema (πάλι με μία έξοδο HDMI) για να βλέπω DVDs.
Ποιός είναι ο πιό σωστός τρόπος να τα συνδέσω ΚΑΙ τον ψηφιακό δέκτη ΚΑΙ το Home Cimena με την TV?
1) Να αγοράσω HDMI switch (π.χ. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.753528) ή

Ευχαριστώ!
Γιάννης

Switcακι θα ελεγα εγω. Υπαρχουν και switch με τ/κ οποτε παιρνεις και ενα urc και εισαι ετοιμος. Εχει το home cinema επιλογη συνδεσης με scart;;!!

Re: Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλησπερα:ernaehrung004:

Ψαχνω αποκωδικοποιητη για ηλικιωμενους, για tv
"μπαουλο" με σκαρτ ...αλλα θελω να εχει καλο τηλεκοντρολ, και να μη χανει την ταξινομιση των καναλιων και να μην βγαζει γενικα προβλημα ...για απλη χρηση*
(Το usb δεν μας ενδιαφερει)
Ακομα αλλα θα ηθελα hd μη και το γυρισει κανα καναλι αργοτερα , και βλεπουνε μαυρο

Οι Lifeview δεν εχουν καλο τηλεκοντρολ που στην περιπτωση αυτη ειναι βασικο...
Οι Edision σε hd μοιαζουν καλη λυση, αλλα θελουν δυο και ετσι...βγαινουν λιγο ακριβοι

...
O -> OSIO OST-6190 DUR HD (που δε βλεπω κ καμια αναφορα για αυτον πουθενα) απο τηλεκοντρολ και λοιπες Βασικες λειτουργιες τι λεει;

Last edited:

τον έχω εγώ αυτόν τον δέκτη φίλε μου. γι'αυτά που ψάχνεις είναι μια χαρά ίσως και παραπάνω.
έχει μενού σαν του Mini triton + hd, αλλά διαφορετικό χειριστήριο, που δεν υστερεί σε τίποτα.

τον έχω εγώ αυτόν τον δέκτη φίλε μου. γι'αυτά που ψάχνεις είναι μια χαρά ίσως και παραπάνω.
έχει μενού σαν του Mini triton + hd, αλλά διαφορετικό χειριστήριο, που δεν υστερεί σε τίποτα.

Σ'ευχαριστω πολυ:2thumb22sup:
_Πηγα πηρα εναν απο τον Γερμανο... (φοβηθηκα να παρω δυο που ηθελα, γιατι λεει δεν εχει DOA)!

Λοιπον ...τον δοκιμασα για λιγο (σε μια δικια μου lcd χωρις δικο της αποδ/τη)

Το τηλεκοντρολ (που δεν περιελαμβανε τις μπαταριες)!!!
ειναι οπως τα λες ...πιανει ok:a0210:

..ειναι μεν πλαστικουρα και με σχετικα μικρα αριθμητικα πληκτρα ...αλλα αφου πιανει χωρις να θελει στοχευση, ειμαι νταξει

Τα καναλια με το πληκτρο πανω-κατω τα βλεπει σε περιπου τρια δευτερολεπτα, αλλα με το αριθμητικο εχει καποιο θεμα
Θελει πανω απο εξι δευτερα για να αλλαξει καναλι!!! !!! !!!
(να φταιει που εχω κακο σημα, η που δοκιμασα με σκαρτ);... δεν ξερω...

Η ταξινομιση των καναλιων γινεται ευκολα, πατωντας πρωτα το πρασινο μετα το κοκκινο, το πας οπου θελεις και πατας το ok
(Ο κωδικος που ζητα στην αρχη ειναι ολα μηδεν)
Παιχνιδια δεν ειδα να εχει
Το λογισμικο του εχει ανανεωθει ιουνιο του 2012
Το Usb του δε το δοκιμασα ακομα...

Last edited:

Καλημέρα σας!

Ευχαριστώ!
Γιάννης
Σίγουρα switch. Πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνας από το scart.
Αλλά επίσης σίγουρα όχι το συγκεκριμένο switch. Το είχα πάρει εγώ πριν κανα δυό μήνες και το επέστρεψα πίσω. Μου επέστρεφε ρεύμα στις υπόλοιπες συσκευές μέσω των θυρών HDMI. Χωρίς να είναι οι άλλες συσκευές στο ρεύμα, ανοίγοντας μία συσκευή ανάβανε τα λαμπάκια σαν να έμπαιναν στο stαnd by και οι υπόλοιπες. Είναι η περίπτωση που είχα γράψει εδώ, μήνυμα 68:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/96005-%CE%95%CE%BA%CF%80%CF%84%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD/page7
Είχα πάρει το τελευταίο μάλλον και δεν είχαν άλλο. Πιθανόν να είναι καινούρια παρτίδα και δεν ξέρω αν εγώ είχα πέσει στην περίπτωση και σε προβληματικό. Αλλά και οπτικά δεν με ενθουσίασε η ποιότητα του. Είχε ένα βάψιμο σαν να του είχαν περάσει ένα χέρι μπογιά στα γράμματα, αλλά να ξέχασαν να περάσουν το δεύτερο.
Από τα απλά χειροκίνητα προτείνω αυτό που το είχα και δούλευε μιά χαρά:
http://www.electricmarket.gr/product.asp?catid=573&ref=bestprice.gr
και αυτό που είναι καλή μάρκα:
http://www.electricmarket.gr/product.asp?catid=4550&ref=bestprice.gr
Τιμές παίζουν ανάλογα το κατάστημα που θα το βρεις. Εγώ σου δείχνω τα μοντέλα.

Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

αλλα με το αριθμητικο εχει καποιο θεμα
Θελει πανω απο εξι δευτερα για να αλλαξει καναλι!!! !!! !!!
Επιλέγεις το κανάλι και πατάς αμέσως ok για μεγαλύτερη ταχύτητα αλλαγής.

frappe, juno12, θα θέλατε να κάνετε ένα θέμα για τον δέκτη;

Μερικές φωτογραφίες μπρος, πίσω, τηλεχειριστήριο (αν γίνεται και μια από την πλακέτα) κτλ...

Να μπορούμε να κάνουμε και καμιά ερώτηση για υπότιτλους, αν υποστηρίζει AC3, UTF-8, ποιός είναι ο εισαγωγέας για να ζητηθεί το ολοκαίνουριο firmware, αν κάνει ενιαίες εγγραφές κτλ.

Re: Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλησπερα:ernaehrung004:

Ψαχνω αποκωδικοποιητη για ηλικιωμενους, για tv
"μπαουλο" με σκαρτ ...αλλα θελω να εχει καλο τηλεκοντρολ, και να μη χανει την ταξινομιση των καναλιων και να μην βγαζει γενικα προβλημα ...για απλη χρηση*
(Το usb δεν μας ενδιαφερει)
Ακομα αλλα θα ηθελα hd μη και το γυρισει κανα καναλι αργοτερα , και βλεπουνε μαυρο

Οι Lifeview δεν εχουν καλο τηλεκοντρολ που στην περιπτωση αυτη ειναι βασικο...
Οι Edision σε hd μοιαζουν καλη λυση, αλλα θελουν δυο και ετσι...βγαινουν λιγο ακριβοι

...
O -> OSIO OST-6190 DUR HD (που δε βλεπω κ καμια αναφορα για αυτον πουθενα) απο τηλεκοντρολ και λοιπες Βασικες λειτουργιες τι λεει;

Επειδή οι ηλικιωμένοι είναι συνηθισμένη στην πολύ γρήγορη αλλαγή καναλιών, συνιστώ δέκτες με ALi.
ALi και καλό τηλεχ/ριο έχουν τα Globo. Νομίζω είναι καλή επιλογή.

frappe, juno12, θα θέλατε να κάνετε ένα θέμα για τον δέκτη;

Μερικές φωτογραφίες μπρος, πίσω, τηλεχειριστήριο (αν γίνεται και μια από την πλακέτα) κτλ...

Να μπορούμε να κάνουμε και καμιά ερώτηση για υπότιτλους, αν υποστηρίζει AC3, UTF-8, ποιός είναι ο εισαγωγέας για να ζητηθεί το ολοκαίνουριο firmware, αν κάνει ενιαίες εγγραφές κτλ.
Με την πλακετα πως;;; ...Tο ξεβιδωνω αν ειναι?

_Θα τον εχω 2~3 μερες ακομα αλλα αν θελεις στειλε μου πμ για να ξερω τι να κανω :ernaehrung004:
_Τωρα ...το usb του βλεπω δεν εβγαλε ηχο σε 2 ταινιες ενω εβγαλε σε μια τριτη, αρα εχουμε θεμα εκει ...αν νοιαζεστε και για το usb
Θα δω τα φορμα ηχου κτλ αργοτερα, αλλα οπως και να εχει δεν αφηνει πρωτη καλη εντυπωση εκει...

Καλησπέρα.

Επειδή έχω αρκετά monitor για pc αλλά όχι τηλεοράσεις υπάρχει μήπως κάποιος αποκωδικοποιητής που να βγάζει dvi ή dsub για εικόνα και RCA ή mini jack για ήχο.
ή έστω αν γίνετε να βάλω converter από hdmi out σε dvi in

Καλησπέρα.

Επειδή έχω αρκετά monitor για pc αλλά όχι τηλεοράσεις υπάρχει μήπως κάποιος αποκωδικοποιητής που να βγάζει dvi ή dsub για εικόνα και RCA ή mini jack για ήχο.
ή έστω αν γίνετε να βάλω converter από hdmi out σε dvi in

o OSIO OST-6190 DUR HD έχει έξοδο rca.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/98239-OSIO-OST-6190DUR-HDMI-TV-Digital-Receiver