Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλημέρα, τον βρήκα εδώ http://www.electrohoros.gr/more_details.php?id_prod=DVB_T749HD&ref=bestprice.gr και τον θέλω για 19'' HD στην κρεβατοκάμαρα. Τι προτείνεις? Έχω βρει και αυτόν και μου αρέσει που είναι μικρός και κρύβεται, γνωρίζουμε κάτι ? http://www.skroutz.gr/s/1929720/Telesystem-TS6010-HD-Stelth.html
Δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι τον 2205 ή κάποιον κλώνο του. Άσε που θα είναι δυσανάλογα ογκώδης προς την τηλεόρασή σου.
Ο 6010 νομίζω θα είναι καταλληλότερος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι τον 2205 ή κάποιον κλώνο του. Άσε που θα είναι δυσανάλογα ογκώδης προς την τηλεόρασή σου.

Γνωρίζομε τίποτα για αυτό το μηχανάκι και την Telesytem? Από ποιότητα , επεξεργαστή κ.τ.λ ?

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλησπέρα! ..κατά αρχήν να σας ευχαριστήσω για τα ωραία thread σας.

Από τα πολλά μηχανάκια και τα διαφορα που ακούω για την "κινεζικη" ποιότητα τους έχω μπερδευτεί ομολογώ.

Θα ήθελα αν γίνετε να με βοηθήσετε να αποφασίσω.. :nounder:
έχω 2 Samsung 32" full HD A756R (σε ξεχωριστά δωμάτια).
και θέλω την γνώμη σας για να διαλέξω 2 δέκτες, έχω ξεχωρίσει από τα post σας αυτούς..

• CRYPTO REDI 215 MP HD – 34,90 (λόγο DTS)

• LifeView LV6TBOXHD – 39,00

• Crystal Audio Micro-HD – 39,00

• Edision Argus Mini Triton HD – 44,80

• Strong SRT 8105 ECO – 47,90 (πιθανόν αυτός να είναι ο ένας)

• F&U DTR2205HDPVR – 58,00 (λόγο εικόνας και σήματος αν και είναι τσιμπημένο)

Σκέφτομαι να αγοράσω 2 διαφορετικούς στα 35-60 euro..
Θέλω να έχουν AC3 και Ali κατά προτίμηση για γρηγορη αλλαγή καναλιών
Όσο για media player έχω ξεχωριστό δεν με πολυενδιαφέρει, το PVR όμως είναι χρήσιμο, σήμα και εικόνα να έχουν καλή και.. ποιότητα...όσο γίνετε.
Ευχαριστώ προκαταβολικά :five:

Last edited:

Από τα πολλά μηχανάκια και τα διαφορα που ακούω για την "κινεζικη" ποιότητα τους έχω μπερδευτεί ομολογώ.

και θέλω την γνώμη σας για να διαλέξω 2 δέκτες, έχω ξεχωρίσει από τα post σας αυτούς..

O 215 δεν εχει AC3 ή DTS!!. Ίσως να μην βγάζει καν raw DTS απο την HDMI
Καλή περίπτωση.
Επισης καλη περίπτωση αλλα χωρίς AC3 downmix
Αν δεν είχε τόσο τσιμπημένη τιμή, ίσως ήταν best-seller
Απο καλή "οικογένεια"
Αν θέλεις ποιοτική κατασκευή αυτόν ή ένα παρόμοιο μοντέλο της IQ ( IQ-Smart DVB-T749HD)

Όσο για media player έχω ξεχωριστό δεν με πολυενδιαφέρει, το PVR όμως είναι χρήσιμο, σήμα και εικόνα να έχουν καλή και.. ποιότητα...όσο γίνετε.

Για την εικόνα των ALi ακούω παράπονα τελευταία. Δες και τον Lifeview LV6TBOXHD-A με ALi και αρκετά καλο λογισμικό.
Ρίξε και μια ματιά προς Telesystem μεριά :smile:

Last edited:

Για την εικόνα των ALi ακούω παράπονα τελευταία. Δες και τον Lifeview LV6TBOXHD-A με ALi και αρκετά καλο λογισμικό.
Ρίξε και μια ματιά προς Telesystem μεριά :smile:

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση..και εγώ θέλω mstar για καλύτερη εικόνα αλλα υπάρχει κάποιος με υποφερτή ταχύτητα αλλαγής καναλιών?..το θεωρώ πολύ σημαντικό.

Ανάμεσα σε LifeView LV6TBOXHD, Edision Argus Mini Triton HD και Strong SRT 8105 ECO ποίους 2 θα διάλεγες? (ανεξάρτητα από τιμή και εγγύηση) ..όσο για Telesystem το TS6512 HD κάνει 47 ευρώ και είναι Kινεζικο ..παρα Ιταλικό ..δεν ξέρω, δεν με ενθουσιάζει. αν έιxε 2-5 χρονια εγγύηση σαν τον Edision ίσως..

Last edited:

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση..και εγώ θέλω mstar για καλύτερη εικόνα αλλα υπάρχει κάποιος με υποφερτή ταχύτητα αλλαγής καναλιών?..το θεωρώ πολύ σημαντικό.

Ανάμεσα σε LifeView LV6TBOXHD, Edision Argus Mini Triton HD και Strong SRT 8105 ECO ποίους 2 θα διάλεγες? (ανεξάρτητα από τιμή και εγγύηση) ..όσο για Telesystem το TS6512 HD κάνει 47 ευρώ και είναι Kινεζικο ..παρα Ιταλικό ..δεν ξέρω, δεν με ενθουσιάζει. αν έιxε 2-5 χρονια εγγύηση σαν τον Edision ίσως..

Όλα κινέζικα είναι κι ας γράφουν επάνω ότι θέλουν (ο Strong π.χ. γράφει Strong & Co, Japan στο πίσω μέρος). Το θέμα είναι αν οι εταιρίες παραγγέλνουν ξεχωριστές συσκευές και όχι "του σωρού".

Mstar που να συγκρίνεται στην ταχύτητα με ALi, δεν υπάρχει. Θα έλεγα Edision (Mstar) για την εγγύηση και το τηλεκοντρόλ ή Strong (ALi)

Θα συμφωνήσω.. σε ευχαριστω για την γρηγορη ανταπόκριση ..πάω για παραγγελια! :2thumb22sup:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Γνωρίζομε τίποτα για αυτό το μηχανάκι και την Telesytem? Από ποιότητα , επεξεργαστή κ.τ.λ ?

Υπάρχει καμιά πληροφορία?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ιταλός κατασκευαστής. Δείχνει να φτιάχνει δικούς του δέκτες και όχι φασόν από Κινέζο κατασκευαστή, ενώ φτιάχνει και δορυφορικούς με ότι συνεπάγεται αυτό για την ποιότητά του ως κατασκευαστής.

Ο επεξεργαστής είναι ο γνωστός Mstar 7818.
Σε περίπτωση που θέλεις να επεξεργάζεσαι εγγραφές σε υπολογιστή ή να το χρησιμοποιήσεις και ως media player, ας γνωρίζει ότι τα Telesystem δεν υποστηρίζουν NTFS.

Απο την περιγραφη στο manual συμπεραίνω ότι έχει MStar7818.

To firmware εχει το παρακάτω ενδιαφέρον:

6.9 Automatic Format Descriptor AFD (optional)
The automatic format descriptor describes the portion of coded video frame that it is of interest by allowing
an automatic setting of aspect ratio. This option can be activated by menu Picture – AFD.
CAUTION
- The AFD information is sent by different broadcaster.
- This function will work only if the broadcasted signal has AFD information.

Σε περίπτωση που θέλεις να επεξεργάζεσαι εγγραφές σε υπολογιστή ή να το χρησιμοποιήσεις και ως media player, ας γνωρίζει ότι τα Telesystem δεν υποστηρίζουν NTFS.

Με πρόλαβες αυτή τη φορα ;)

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι δεν υποστηρίζουν NTFS. Μπορείτε να σκεφτείτε κάποιον λόγο;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξ

Ιταλός κατασκευαστής. Δείχνει να φτιάχνει δικούς του δέκτες και όχι φασόν από Κινέζο κατασκευαστή, ενώ φτιάχνει και δορυφορικούς με ότι συνεπάγεται αυτό για την ποιότητά του ως κατασκευαστής.

Ευχαριστώ talos. Επειδή η οθόνη μου έχει dvi και scart θα έχω πρόβλημα αν βάλω αντάπτορα από dvi σε hdmi μιας και το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει μόνο hdmi σύνδεση?

Ο 215 δεν αποκωδικοποιεί ούτε DTS ούτε AC3.
O LV6TBOXHD μάλλον δεν διατίθεται πια.
Μάλλον εννοείς τον mini-triton+HD. Καλό τηλεχειριστήριο, αλλά μάλλον μέτριο λογισμικό. Θα προτιμούσα τον Golden Media Mania HD που είναι ουσιαστικά ο ίδιος, αλλά έχει μάλλον ακόμη καλύτερο τηλεχ/ριο και λίγο καλύτερη τιμή.
Ο Strong SRT 8105 ECO έχει ALI 3601. Ισχύουν όσα λέγονται και στο θέμα του BOXHD-A, αλλά έχει κάποια, μάλλον ασήμαντα, πράγματα παραπάνω το λογισμικό του.

Ο F&U 2205 φημίζεται για την εικόνα του, την καλή λήψη και το ταχύτατο ζάπινγκ. Το τηλεχ/ριο είναι καλύτερο των περισσότερων δεκτών. Δεν θα τον βρεις εύκολα όμως. Ως media player, μην τον σκέφτεσαι καθόλου...

Αφού είσαι συνηθισμένος σε LCD, δεν νομίζω να σου φανεί αργό το Mstar. Δες τα βιντεάκια που υπάρχουν στον οδηγό.

Ο Strong SRT 8105 ECO έχει ALI 3601. Ισχύουν όσα λέγονται και στο θέμα του BOXHD-A, αλλά έχει κάποια, μάλλον ασήμαντα, πράγματα παραπάνω το λογισμικό του.

Όχι και ασήμαντο το Jump !:p

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επ

Ευχαριστώ talos. Επειδή η οθόνη μου έχει dvi και scart θα έχω πρόβλημα αν βάλω αντάπτορα από dvi σε hdmi μιας και το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει μόνο hdmi σύνδεση?

Απ' όσο γνωρίζω το HDMI είναι το ίδιο με το ψηφιακό του DVI και υπάρχουν αντάπτορες. Ίσως όμως εξαρτάται και από την ποιότητα του αντάπτορα. Ρίξε μια ματιά 2-3 σελίδες πίσω, υπάρχει κάποιο θέμα για σύνδεση δέκτη σε οθόνη. Ίσως βρεις εκεί κάποια χρήσιμη πληροφορία.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επ

Απ' όσο γνωρίζω το HDMI είναι το ίδιο με το ψηφιακό του DVI και υπάρχουν αντάπτορες. Ίσως όμως εξαρτάται και από την ποιότητα του αντάπτορα. Ρίξε μια ματιά 2-3 σελίδες πίσω, υπάρχει κάποιο θέμα για σύνδεση δέκτη σε οθόνη. Ίσως βρεις εκεί κάποια χρήσιμη πληροφορία.

Θα περάσει όμως ο ήχος απο τον αντάπτορα; Αν θυμάμαι καλά, σε κάρτες γραφικών οι αντάπτορες που είχαν στο κουτί ήταν είδικές κατασκευές που έστελναν και ήχο. Δεν ξέρω αν συμβαίνει αυτό σε όλους.

Θα περάσει όμως ο ήχος απο τον αντάπτορα; Αν θυμάμαι καλά, σε κάρτες γραφικών οι αντάπτορες που είχαν στο κουτί ήταν είδικές κατασκευές που έστελναν και ήχο. Δεν ξέρω αν συμβαίνει αυτό σε όλους.
Ναι, σε εκείνους λείπουν και κάποια «ποδαράκι», αλλά γι' αυτό ανέφερα και την ποιότητα του αντάπτορα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δ

Ναι, σε εκείνους λείπουν και κάποια «ποδαράκι», αλλά γι' αυτό ανέφερα και την ποιότητα του αντάπτορα.

Οπότε πρέπει να δω κάποιον με έξοδο scart. Η έξοδος spdif που έχει http://www.telesystem-world.com/upl...2012-scheda-tecnica-decoder-ts6010hd-5068.pdf τι ακριβώς κάνει μπορώ να την συνδέσω με την οθόνη? Νομίζω πως έχει κάτι εισόδους για ήχο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δ

Οπότε πρέπει να δω κάποιον με έξοδο scart. Η έξοδος spdif που έχει http://www.telesystem-world.com/upl...2012-scheda-tecnica-decoder-ts6010hd-5068.pdf τι ακριβώς κάνει μπορώ να την συνδέσω με την οθόνη? Νομίζω πως έχει κάτι εισόδους για ήχο.

Υπάρχει κάποιο αξιόπιστο μηχάνημα τύπου scart για να κρεμιέται στην tv? Καλή εικόνα, καλό ματάκι υπέρυθρων κ.τ.λ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιον ψηφια

Υπάρχει κάποιο αξιόπιστο μηχάνημα τύπου scart για να κρεμιέται στην tv? Καλή εικόνα, καλό ματάκι υπέρυθρων κ.τ.λ?

Δεν είναι πολλές οι επιλογές. Ο Crypto 170, που έχει αναβάθμιση με LCN αλλά δεν την έχει ανεβάσει η Crypto, και ο Sigmatek 50.
Αν έχεις το TELE USB-300 και λίγη διάθεση για παιχνίδια με firmwares, προτίμησε τον Sigmatek.