Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Εγω πάντως τον παρηγγειλα (τον Thomson ) θα σας πω εντυπώσεις όταν παραλάβω

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Τελικά ο THOMSON THT501 φαίνετε πολυ ok μηχάνημα σκέφτομαι να τον πάρω για μια Samsung LE32A756 Full HD.
Με ενδιάφερει και η πολύ καλή απόκριση του τηλεκοντρόλ. Αλλα το καφέ μενού του ειναι πολυ χάλια...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: R

Επειδή έχεις LCD, θα προτιμούσα τον mini T65 που έχει Mstar. Έτσι δεν θα έχεις το περίεργο λευκό των ALi στις LCD.
Δεν νομίζω ότι οι ALI είναι ακατάλληλες για LCD. Είναι αλήθεια ότι έχουν μία περίεργη αρχική ρύθμιση εικόνας που θέλει άλλαγμα. Το περίεργο λευκό που λες είναι αυξημένη αντίθεση που "καίει" το λευκό και του δίνει μία περίεργη απόχρωση. Διορθώνεται με άλλαγμα των ρυθμίσεων της τηλεόρασης στην θύρα HDMI που είναι συνδεδεμένος ο δέκτης. Μείωση της αντίθεσης, αύξηση της φωτεινότητας γιατί είναι λίγο σκοτεινή η εικόνα, και μία μικρή μείωση των χρωμάτων. Και η εικόνα γίνεται όπως των άλλων δεκτών.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: R

1. Δυστυχώς δεν έχω εντοπίσει τον Τ65 στην ελληνική αγορά. Έχει κανονικό κουτί, με οθόνη. Λογικά το εσωτερικό του είναι ίδιο με τον Τ65 mini.

Καλημέρα,

Ήμουν σε αναζήτηση δέκτη και τελικά αγόρασα ( δεν τον έχω παραλάβει) τον Τ65. Σε επικοινωνία με την κατασκευάστρια εταιρεία μου έδωσαν δύο αντιπροσώπους στην Ελλάδα.
1. http://www.stamelectronics.com/home.php
2. Βέσκας http://93.174.121.45/~skbesa/prod.php?pr=5907115001807
Από τον 2 αγόρασα τον δέκτη ( το e-κατάστημα δεν έχει πλήρη λειτουργία και τον αγόρασα τηλεφωνικά)
Ελπίζω να έκανα καλή επιλογή.
Επίσης έχει το νεότερο τηλεκοντρολ rcu 240 που αυτός είναι ένας από τους λόγους που τον επέλεξα.

1. Δυστυχώς δεν έχω εντοπίσει τον Τ65 στην ελληνική αγορά. Έχει κανονικό κουτί, με οθόνη. Λογικά το εσωτερικό του είναι ίδιο με τον Τ65 mini.

Καλημέρα,

Ήμουν σε αναζήτηση δέκτη και τελικά αγόρασα ( δεν τον έχω παραλάβει) τον Τ65. Σε επικοινωνία με την κατασκευάστρια εταιρεία μου έδωσαν δύο αντιπροσώπους στην Ελλάδα.
1. http://www.stamelectronics.com/home.php
2. Βέσκας http://93.174.121.45/~skbesa/prod.php?pr=5907115001807
Από τον 2 αγόρασα τον δέκτη ( το e-κατάστημα δεν έχει πλήρη λειτουργία και τον αγόρασα τηλεφωνικά)
Ελπίζω να έκανα καλή επιλογή.
Επίσης έχει το νεότερο τηλεκοντρολ rcu 240 που αυτός είναι ένας από τους λόγους που τον επέλεξα.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Τα 50 για τον Τ65 ειναι καλή τιμή, περίμενα να κοστίζει γύρω στα 60.

Φαίνεται η καλύτερη επιλογή για δέκτη με 7818. Περιμένουμε αναλυτική παρουσίαση με φωτογραφίες μόλις παραλάβεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Α

...Φαίνεται η καλύτερη επιλογή για δέκτη με 7818...

Στο site φαινεται οντως πολυ καλος! Λες να ειναι οντως η καλυτερη επιλογη...; Αν ναι, θελω πολυ να το παρω αλλα δεν εχω αλλη tv χωρις δεκτη!! Γαμωτο...

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Στο site φαινεται οντως πολυ καλος! Λες να ειναι οντως η καλυτερη επιλογη...; Αν ναι, θελω πολυ να το παρω αλλα δεν εχω αλλη tv χωρις δεκτη!! Γαμωτο...

Όπως έγραψα και πιο πάνω, απο πλευράς λογισμικού είναι το καλύτερο που έχω δει. Μένει να δούμε αν η ποιότητα του hardware είναι το ίδιο καλή.

Μήπως θες να χαρίσεις τον ΒΟΧ για να κάνεις χώρο για τον Τ65; ;)

Μηπως να συντασαμε ενα top δεκτων με mstar και ενα top με ali;

Όρεξη για καυγάδες έχεις; :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Όπως έγραψα και πιο πάνω, απο πλευράς λογισμικού είναι το καλύτερο που έχω δει. Μένει να δούμε αν η ποιότητα του hardware είναι το ίδιο καλή.

Μήπως θες να χαρίσεις τον ΒΟΧ για να κάνεις χώρο για τον Τ65; ;)

Όρεξη για καυγάδες έχεις; :p

Ασε γιατι στο τσακ ειμαι να πουλησω τον εναν BOX και να παρω τον ariva!! Εχει και τελευταια αναβαθμιση 13/08/2012! ΜΑς αναψες φωτια Κωστα!!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ασε γιατι στο τσακ ειμαι να πουλησω τον εναν BOX και να παρω τον ariva!! Εχει και τελευταια αναβαθμιση 13/08/2012! ΜΑς αναψες φωτια Κωστα!!!

Και γιατί δεν βάζεις το fw του Τ65 στον ΒΟΧ; Δοκιμασμένο είναι, μια χαρά δουλεύει. Με ένα USB-300 θα είσαι εντάξει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Α

Με το λογισμικό δεν έχω απωθημένο, το έχω δουλέψει αρκετά. Τον ίδιο τον T65 (όχι τον mini, τον κανονικό) θέλω, με το άψογο τηλεκοντρόλ του. :smile:

Απορώ γιατί δεν έφερε κανείς Ferguson 2 μήνες πριν, όταν έψαχνε η μισή Αθήνα για δέκτη. Θα είχε ξεπουλήσει.

Το πρόβλημα που έχουν οι δέκτες με Mstar να χάνουν τα κανάλια (το κυριότερο) και να αργεί το zapping το έχουν λύσει στον Ferguson?

Αυτό για τα κανάλια, ναι. Όπως και οι F&U, Crystal, Edision (πρώτη-πρώτη), Legent (για τον πλαστικό) και Lifeview.
Το ζάπινγκ είναι όπως σε όλους τους Mstar.

Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ούτε refresh την σελίδα δεν πρόλαβα να κάνω και μου απάντησες!!!!! Τα σέβη μου :worshippy:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Και γιατί δεν βάζεις το fw του Τ65 στον ΒΟΧ; Δοκιμασμένο είναι, μια χαρά δουλεύει. Με ένα USB-300 θα είσαι εντάξει.

Εχω usb-300!! Μαλλον θα το δοκιμασω! Να 'σαι καλα ρε Κωστα!

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Τελικά είμαι ανάμεσα στον Ferguson mini και στον opticum HD N1 http://www.praktiker.gr/Product/dektis-mpeg4-opticum-stb-hd-n1-23053?catNavId=135#attributes
Να μοιραστώ τις σκέψεις μου για να με βοηθήσετε?
Τον Ferguson μπορώ να τον συνδέσω μόνο με scart
Τον Opticum μπορώ να τον συνδέσω με scart αλλά και με HDMI to DVI καλώδιο και τον ήχο να τον πάρω από την RCA L+R έξοδο ήχου.
Από θέμα λήψης έχω πειστεί πως είναι θέμα κεραίας και θα έχω και στους 2 το ίδιο (ελπίζω) , από θέμα εικόνας θα έχω το ίδιο και με scart (Ferguson) και με hdmi to dvi (Opticum) , αν όχι θα είναι μεγάλη η διαφορά ?
Έχω σχεδόν πιστή να πάρω τον Ferguson και ειδικά το τ/χ φαίνεται πάρα πολύ καλό ( το scart θα βγάλει όλα τα καλά που προσφέρει?), αλλά σκέφτομαι μήπως με 12e λιγότερα έχω τελικά καλύτερη εικόνα με τον Opticum .

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Τελικά είμαι ανάμεσα στον Ferguson mini και στον opticum HD N1 http://www.praktiker.gr/Product/dektis-mpeg4-opticum-stb-hd-n1-23053?catNavId=135#attributes
Να μοιραστώ τις σκέψεις μου για να με βοηθήσετε?
Τον Ferguson μπορώ να τον συνδέσω μόνο με scart
Τον Opticum μπορώ να τον συνδέσω με scart αλλά και με HDMI to DVI καλώδιο και τον ήχο να τον πάρω από την RCA L+R έξοδο ήχου.
Από θέμα λήψης έχω πειστεί πως είναι θέμα κεραίας και θα έχω και στους 2 το ίδιο (ελπίζω) , από θέμα εικόνας θα έχω το ίδιο και με scart (Ferguson) και με hdmi to dvi (Opticum) , αν όχι θα είναι μεγάλη η διαφορά ?
Έχω σχεδόν πιστή να πάρω τον Ferguson και ειδικά το τ/χ φαίνεται πάρα πολύ καλό ( το scart θα βγάλει όλα τα καλά που προσφέρει?), αλλά σκέφτομαι μήπως με 12e λιγότερα έχω τελικά καλύτερη εικόνα με τον Opticum .

Με scart δεν θα έχεις την ποιότητα που πρέπει σε HD υλικό (EPTHD, MKV), ο δέκτης θα κάνει downscale σε SD ανάλυση. Τα υπόλοιπα του Ferguson θα παίξουν κανονικά.

Για την λήψη, μην θεωρείς τίποτα δεδομένο. Έχουν διαφορές οι δέκτες.

Με scart δεν θα έχεις την ποιότητα που πρέπει σε HD υλικό (EPTHD, MKV), ο δέκτης θα κάνει downscale σε SD ανάλυση. Τα υπόλοιπα του Ferguson θα παίξουν κανονικά.

Τον Opticum τον έχω δει στον γαμπρό μου που με παλιά εσωτερική κεραία έχει σχεδόν σε όλους τους σταθμούς 75%-100% σήμα, τον Ferguson δεν τον έχω δει. Γνωρίζεις αν οι Ferguson δέκτες έχουν καλή λήψη?
Στα υπόλοιπα κανάλια εκτός ΕΡΤHD θα έχω την ίδια εικόνα είτε με hdmi είτε με scart?

Last edited:

Καλησπέρα Παίδια

Θα ήθελα την βοήθεια σας για μηχανηματάκι HD σε Samsung LE32A756 Full HD με καλή απόκριση του τηλεκοντρόλ (οπως των EDISION που εχω δοκιμάσει).
Ηδη έχω το Crypto 210AD MP αλλά το τηλεκοντρόλ είναι απαράδεκτο και επίσης χρειάστηκε να βγάλω το πλαστίκο κάλυμα μπροστα απο τον δέκτη για να έχω καλύτερη απόκριση.
Μπροστά στο τηλεκοντρόλ της Samsung μοίαζει να ειναι απόπειρα σχολικού project... Σαν Media Player δεν θα το χρησιμοποιω ιδιαίτερα.

Αναμένω τις απόψεις σας

Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλησπέρα Παίδια

Θα ήθελα την βοήθεια σας για μηχανηματάκι HD σε Samsung LE32A756 Full HD με καλή απόκριση του τηλεκοντρόλ (οπως των EDISION που εχω δοκιμάσει).
Ηδη έχω το Crypto 210AD MP αλλά το τηλεκοντρόλ είναι απαράδεκτο και επίσης χρειάστηκε να βγάλω το πλαστίκο κάλυμα μπροστα απο τον δέκτη για να έχω καλύτερη απόκριση.
Μπροστά στο τηλεκοντρόλ της Samsung μοίαζει να ειναι απόπειρα σχολικού project... Σαν Media Player δεν θα το χρησιμοποιω ιδιαίτερα.

Αναμένω τις απόψεις σας

http://www.thomsonstb.net/en/products/tht501 έχει εξωτερικό ματάκι για υπέρυθρες

Η διαφορά της ποιότητας εικόνας του hdmi με το scart γίνετε αντιληπτή μόνο σε HD κανάλια, στα βλέπεις το ίδιο?