Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Οι χρόνοι είναι καλύτεροι από του Micro-HD και δεν έχω κάποια σημαντική αντίρρηση για τον δέκτη.

Ας γνωρίζεις όμως ότι ακόμη και με το νεότερο λογισμικό:
α) Δεν ρυθμίζεται η διάρκεια της infobar, ούτε η διαφάνειά της.
β) Δεν μπαίνει σε αναμονή μετά από μια διακοπή ρεύματος αλλά ξανανοίγει. Αυτό μάλλον δεν θα αλλάξει ούτε με αναβάθμιση (αν υπάρξει).
γ) Δεν έχει επιλογή ΡΜΤ (όχι πως έχει μεγάλη σημασία πια...)
δ) Στις εγγραφές, τα πλήκτρα 1-2-3 κτλ δεν λειτουργούν ως GoTo προς το 10%-20%-30% της εγγραφής.
ε) Δεν εμφανίζει εξωτερικούς υπότιτλους όταν υπάρχουν εσωτερικοί. στα βιντεάκια
στ) Οι υπότιτλοι UTF-8 εξαφανίζονται μετά από κάποιο σημείο.
ζ) Στα βιντεάκια, τα πλήκτρα 1-2-3 κτλ δεν λειτουργούν ως GoTo προς το 10%-20%-30%.
.

Εγγραφές δεν θα πολυγίνονται από αυτήν την τηλεόραση, το μόνο που με ανησυχεί είναι το στ). Δηλαδή με το μενού του δέκτη στα ελληνικά, θα υπάρχει πρόβλημα με εξωτερικούς (αποκλειστικά) ελληνικούς υπότιτλους;

Last edited by a moderator:

Με όλες τις γλώσσες και μόνο για αρχεία κωδικοποίησης UTF-8.
Διορθώνεται σε δευτερόλεπτα, δες το λινκ που υπάρχει στον οδηγό της υπογραφής μου.

Εκανα μια δοκιμη να παιξω ταινιες απο τον εξωτερικο σκληρο, κ οι υποτιτλοι δεν εμφανιζονται αμεσως αλλα "ξεδιπλωνονται" απο αριστερα προς δεξια. Δεν ξερω αν ετσι λειτουργουν γενικως η σε αυτο το μοντελο υπαρχει αυτη η ιδιαιτεροτητα..
Αυτό άλλαξε με την αναβάθμιση.

Θα ήθελα μια εικόνα που να φαίνεται το μέγεθος των υποτίτλων, το παραθυράκι που δείχνει τις πληροφορίες της εκπομπής στο EPG και μια της Infobar.
Αν και όταν τον αναβαθμίσεις, μια φωτογραφία από τα ίδια + φωτογραφία των χρωματιστών υποτίτλων.

Καλύτερα ξεκίνα νέο θέμα για τον δέκτη, ώστε να μπορούν να συγκεντρωθούν εκεί ερωτήσεις και απορίες.

Τελικά κατέληξα σε ali. Εφόσον μπορείς να πειράξεις τους υπότιτλους από πριν και γίνεται (με κάποια προετημασία) να βγαίνουν σε ότι μέγεθος θες, μου κάνει μια χαρά. Το θέμα μας τώρα είναι... ποιον ΑLI? Είδα σε προηγούμενη σελίδα να προτείνεται ο Funai 2205, ο οποίος όμως είναι παλιός? (2009?). Χάζεψα το thread του BOXHD-A και μάλλον τον απέριψα (κακή εικόνα...). Για τον Τhomson ΤΗ501 δε μπορώ να βρω πολλές πληροφορίες...

Τελικά κατέληξα σε ali. Εφόσον μπορείς να πειράξεις τους υπότιτλους από πριν και γίνεται (με κάποια προετημασία) να βγαίνουν σε ότι μέγεθος θες, μου κάνει μια χαρά. Το θέμα μας τώρα είναι... ποιον ΑLI? Είδα σε προηγούμενη σελίδα να προτείνεται ο Funai 2205, ο οποίος όμως είναι παλιός? (2009?). Χάζεψα το thread του BOXHD-A και μάλλον τον απέριψα (κακή εικόνα...). Για τον Τhomson ΤΗ501 δε μπορώ να βρω πολλές πληροφορίες...

Ο 2205 δεν έχει ALI, ούτε θα τον βρεις εύκολα πια.

Ρώτα τον audiov για τα Opticum, που έχουν και χρωματιστό μενού.

Και επειδή μόλις εξήγησα τις διαφορές μεταξύ ALI και MSTAR στους.... συν-ενδιαφερόμενους, και είχα... έντονες πρωτροπές για MSTAR (πάρολη την όση έρευνα που έκανα....), μεταξύ Edision Mini Triton +HD και Ferguson Ariva T65 τι προτιμάμε?

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλησπερα σε ολους, εχω αγορασει σχετικα προσφατα 4 δεκτες Edision Argus Mini Triton HD. Εχω την εξης απορια αφου ρυθμισα τα καναλια με ταξινομιση μετα απο λιγες μερες αυτα απορυθμιζονται και μπαινουν παλι με την αρχικη σειρα!Τα φτιαχνω και μετα απο λιγο καιρο τα ιδια!!!!ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΕΥΡΑ και οι δεκτες ειναι 4 θα τρελαθω αν κανω συνεχεια αυτη τη δουλεια... TALOS εσυ που εισαι ψαγμενος η οποιος αλλος γνωριζει υπαρχει λυση η να αρχισω να παιρνω χαπια; :furious3:

Tα χάπια είναι ακριβά!

Μάλλον εννοείς αυτόν : http://www.edision.gr/index.php?SCREEN=products_detail&ProductID=388 (χωρίς το Argus δηλαδή)?

Αν ναι κατέβασε το νέο firmware (κάτω κάτω στην σελίδα) και εγκατέστησε το. Δεν είμαι βέβαιος αν ισχύει και σε αυτόν τον δέκτη αλλά αν ισχύει κάπου θα βρεις μια επιλογή ΡΜΤ. Βάλε την στο ΟΦ και δεν θα χάνει τα κανάλια. Αν δεν έχει την επιλογή ή την ονομάζει αλλιώς ας με διορθώσει κάποιος.

Ο F&U 2205 δεν είναι ALI. Είναι NEC. Και εκτός ότι είναι δύσκολο να τον βρεις πια, είναι πολύ καλός για να βλέπεις κανάλια, αλλά πολύ κακός media player.
Αν το πρόβλημα που έχεις με τον BOXHD-A είναι η εικόνα, τότε θα το έχεις σε όλους τους ALI! Είναι μάλλον γενικό χαρακτηριστικό των ALI, και δεν ξέρω ποιος δεν το κάνει. Μεγάλη κουβέντα, και αν το ψάξεις λίγο σε όλα τα thtreads των ALI, είναι και περίεργο πρόβλημα. Οι πιο πολλοί δεν βλέπουν τίποτα, και κάπου κάπου κάποιος πετάγεται και ρωτάει τι γίνεται με την εικόνα. Συνήθως αυτοί που έχουν και δεύτερο δέκτη και μπορούν να συγκρίνουν βλέπουν την διαφορά. Ή οι πολύ "ιδιότροποι" με την εικόνα. Όπως εγώ που το ανέφερα στο thread του BOXHD-A που έχω. Οι περισσότεροι όμως δεν βλέπουν τίποτα άσχημο και ρωτάνε τι εννοούμε. Δηλαδή όχι ότι η εικόνα δεν βλέπεται. Μάλλον περισσότερο συγκριτικό είναι το θέμα.
Αν όμως κατέληξες σε M-Star, διάβασε και το επόμενο μήνυμα μου, αφορά ένα πρόβλημα των M-Star που θα πρέπει να ξέρεις για να έχεις όλα τα δεδομένα.

Καλησπερα σε ολους, εχω αγορασει σχετικα προσφατα 4 δεκτες Edision Argus Mini Triton HD. Εχω την εξης απορια αφου ρυθμισα τα καναλια με ταξινομιση μετα απο λιγες μερες αυτα απορυθμιζονται και μπαινουν παλι με την αρχικη σειρα!Τα φτιαχνω και μετα απο λιγο καιρο τα ιδια!!!!ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΕΥΡΑ και οι δεκτες ειναι 4 θα τρελαθω αν κανω συνεχεια αυτη τη δουλεια... TALOS εσυ που εισαι ψαγμενος η οποιος αλλος γνωριζει υπαρχει λυση η να αρχισω να παιρνω χαπια; :furious3:
Είναι πρόβλημα των δεκτών με επεξεργαστή M-Star 7818. Πολλοί από αυτούς χάνουν την σειρά των καναλιών. Έχουν βγει για πολλούς λογισμικά που περιέχουν μία νέα επιλογή.Αφορά το PMT, αν θα είναι ενεργό ή απενεργοποιημένο. Απενεργοποιώντας το θεωρητικά λύνεται το πρόβλημα. Αλλά τελικά ακόμα και με αυτό κάποιοι από αυτούς εξακολουθούν να έχουν πρόβλημα. Το φαινόμενο είναι ακόμα υπό εξέταση και από τις εταιρίες, και αναμένουμε λύση.
Πάντως συγκεκριμένα για τον Edition νομίζω ότι είναι από τους πρώτους που έβγαλε λογισμικό με την επιλογή για το PMT. Δοκίμασε το αν λύνει το πρόβλημα.

Παρε ενα Opticum STB HD N1, αν και υποθετω πως και ο T90 ειναι το ιδιο πραγμα απλα με οθονη.
Εγω ξεκινησα με ενα κομματι. Το δοκιμασα και επειδη ηθελα συνολικα τεσσερα κομματια για συγγενικα και φιλικα προσωπα ηξερα οτι και να μην μου εκανε σαν δεκτης θα τον εδινα.
Τελικα ηταν τοσο καλος που δεν πηγα σε επομενο δεκτη για δοκιμη αλλά πηρα τεσσερα κομματια.
Τον ειχα δοκιμασει και με SCART και με HDMI.

Βεβαια τελικα κρατησα το δευτερο κομματι μιας και επρεπε να παω εναν δεκτη στο συγγενικο προσωπο πριν την αγορα των υπολοιπων τριων δεκτων.
Το δευτερο αυτο κομματι για καποιο λογο παρουσιαζε προβλημα στην εικονα. Ειτε προβληματικο κομματι, ειτε δεν εκατσε καλα καποια αναβαθμιση.
Μαλλον προβληματικο κομματι, κατι που συμβαινει δυστυχως σε τετοιου ειδους συσκευες σε ολες τις μαρκες.

Τωρα εχω ξανα το πρωτο κομματι που ειχα αγορασει, δειχνει τελεια.
Δεν εχω κανει καμια αναβαυθμιση αλλά δεν χρειαζεται.
Σαν δεκτης και σαν PVR ειναι τελειος, με λειτουργιες στο PVR που αλλοι δεν εχουν.
Το μονο bug που υπαρχει στο αρχικο firmware ειναι στο EPG.
Αν δεις πρωτα το EPG σε κρατικο καναλι και μετα πας να δεις καποιο ιδιωτικο τοτε η γλωσσα του EPG ειναι η αγγλικη.
Γυρναει ξανα σε ελληνικα αν πατησεις το PVR δυο φορες (να μπει και να βγει απο το μενου) και πας σε ενα αλλο ιδιωτικ καναλι, απο αλλο ψηφιακο μπουκετο. Μετα η γλωσσα γυρναει ξανα σε ελληνικα σε ολα τα ιδιωτικα καναλια.
Και οτι αν κανεις μια κρατηση εγγραφης μεσω EPG τοτε μετα δεν δειχνει το προγραμμα της μερας αλλά μονο το επομενο προγραμμα. Κατι που λυνεται επισης αν πατησεις το PVR δυο φορες.
Ενδεχεται επισης αν δεν εχεις μπει στο PVR πρωτα τοτε να μην σου δειξει το σωστο πορογραμμα στο EPG.
Αυτο το bug υπαρχει μονο οταν εχεις συνδεμενο ενα στικακι (ή δισκο). Αν δεν εχεις φορτωνει εκεινη την ωρα το EPG.

Για αυτο το αστειο bug, γιατι αστειο ειναι μπροστα στα αλλα κουσουρια που εχουν αλλοι δεκτες, δεν κανω αναβαθμιση. Το αφηνω το μηχανημα οπως ειναι που δουλευει τελεια σαν δεκτης και σαν PVR.
Ολοι εχουν bug, συνηθως περισσοτερα του ενος και συνηθως πολυ πιο ενοχλητικα απο αυτο, μερικες φορες καθιστουν τον δεκτη ως κακη αγορα.

Εχω εναν ψηφιακο δεκτη μαρκας PROTON. Στο μενου του εχει το πεδιο "κατασταση δεκτη" με επιλογες "ενεργος" & "ανενεργος". Γιατι οταν επιλεγω το "ενεργος" μου βγαζει το μηνυμα: "υπερφορτωση δεκτη" και σταματαει η ληψη του, ενω στην επιλογη "ανενεργος" δουλευει αψογα? Τι ρολο παιζουν οι δυο αυτες επιλογες?

Αυτό μου θυμίζει την επιλογή "Τροφοδοσία κεραίας" κάποιων δεκτών. Μήπως έχει κάποιου είδους ενσωματωμένου ενισχυτή σήματος και όταν είναι ενεργός "μπουκώνει" ο δέκτης;

Θα θέλαμε και λίγες παραπάνω πληροφορίες για τον συγκεκριμένο δέκτη. Δεν νομίζω να τον έχω δει κάπου.

Παρε ενα Opticum STB HD N1,
.......
Σαν δεκτης και σαν PVR ειναι τελειος, με λειτουργιες στο PVR που αλλοι δεν εχουν.

Τι ακριβώς λειτουργίες είναι αυτές; Έχω αρχίσει σοβαρά να σκέφτομαι την αγορά ενός ALi μετα απο χρόνια στο "στρατόπεδο" των Mstar.

Ο F&U 2205 δεν είναι ALI. Είναι NEC. Και εκτός ότι είναι δύσκολο να τον βρεις πια, είναι πολύ καλός για να βλέπεις κανάλια, αλλά πολύ κακός media player.
Αν το πρόβλημα που έχεις με τον BOXHD-A είναι η εικόνα, τότε θα το έχεις σε όλους τους ALI! Είναι μάλλον γενικό χαρακτηριστικό των ALI, και δεν ξέρω ποιος δεν το κάνει. Μεγάλη κουβέντα, και αν το ψάξεις λίγο σε όλα τα thtreads των ALI, είναι και περίεργο πρόβλημα. Οι πιο πολλοί δεν βλέπουν τίποτα, και κάπου κάπου κάποιος πετάγεται και ρωτάει τι γίνεται με την εικόνα. Συνήθως αυτοί που έχουν και δεύτερο δέκτη και μπορούν να συγκρίνουν βλέπουν την διαφορά. Ή οι πολύ "ιδιότροποι" με την εικόνα. Όπως εγώ που το ανέφερα στο thread του BOXHD-A που έχω. Οι περισσότεροι όμως δεν βλέπουν τίποτα άσχημο και ρωτάνε τι εννοούμε. Δηλαδή όχι ότι η εικόνα δεν βλέπεται. Μάλλον περισσότερο συγκριτικό είναι το θέμα.
Αν όμως κατέληξες σε M-Star, διάβασε και το επόμενο μήνυμα μου, αφορά ένα πρόβλημα των M-Star που θα πρέπει να ξέρεις για να έχεις όλα τα δεδομένα.

Είναι πρόβλημα των δεκτών με επεξεργαστή M-Star 7818. Πολλοί από αυτούς χάνουν την σειρά των καναλιών. Έχουν βγει για πολλούς λογισμικά που περιέχουν μία νέα επιλογή.Αφορά το PMT, αν θα είναι ενεργό ή απενεργοποιημένο. Απενεργοποιώντας το θεωρητικά λύνεται το πρόβλημα. Αλλά τελικά ακόμα και με αυτό κάποιοι από αυτούς εξακολουθούν να έχουν πρόβλημα. Το φαινόμενο είναι ακόμα υπό εξέταση και από τις εταιρίες, και αναμένουμε λύση.
Πάντως συγκεκριμένα για τον Edition νομίζω ότι είναι από τους πρώτους που έβγαλε λογισμικό με την επιλογή για το PMT. Δοκίμασε το αν λύνει το πρόβλημα.
Αυτά ήταν δύο διαφορετικά μηνύματα μου που ενώθηκαν σε ένα. Το ίδιο έγινε και χθες σε άλλη περίπτωση. Μάλλον θα πρέπει να εξηγήσω την τακτική μου για να μην γίνονται παρανοήσεις. Όταν γράφω δύο μηνύματα συνεχόμενα, τότε δύο ενδεχόμενα μπορεί να ισχύουν. Πρώτον, να ξανασκέφτηκα τι έγραψα σε ένα μήνυμα, να ήθελα να το διορθώσω ή να προσθέσω κάτι, αλλά να μην πρόλαβα στον χρόνο που είχα στην διάθεση μου για επεξεργασία του μηνύματος. Τότε η συνένωση των μηνυμάτων είναι σωστή και χρήσιμη.
Δεύτερον (που ισχύει εδώ) να αφορούν δύο διαφορετικά πράγματα, ως δύο απαντήσεις σε δύο διαφορετικές ερωτήσεις δύο φίλων. Τότε δεν ξέρω αν είναι χρήσιμη η συνένωση των μηνυμάτων. Αν υπολογίσουμε την απέχθεια που έχει πολύς κόσμος στα μεγάλα μηνύματα μπορεί να κάνει τον δεύτερο φίλο να μην διαβάσει το δεύτερο μέρος του μηνύματος και να μην καταλάβει ότι απαντάω σε αυτόν. Ένα δεύτερο μήνυμα θα το καταλάβει αμέσως ως απάντηση στην ερώτηση του. Άρα δύο διαδοχικά μηνύματα από το ίδιο άτομο δεν είναι απαραίτητα κακό.

...
Δεύτερον (που ισχύει εδώ) να αφορούν δύο διαφορετικά πράγματα, ως δύο απαντήσεις σε δύο διαφορετικές ερωτήσεις δύο φίλων. Τότε δεν ξέρω αν είναι χρήσιμη η συνένωση των μηνυμάτων. Αν υπολογίσουμε την απέχθεια που έχει πολύς κόσμος στα μεγάλα μηνύματα μπορεί να κάνει τον δεύτερο φίλο να μην διαβάσει το δεύτερο μέρος του μηνύματος και να μην καταλάβει ότι απαντάω σε αυτόν. Ένα δεύτερο μήνυμα θα το καταλάβει αμέσως ως απάντηση στην ερώτηση του. Άρα δύο διαδοχικά μηνύματα από το ίδιο άτομο δεν είναι απαραίτητα κακό.
Δεν ξέρω αν ισχύει και εδώ αλλά σε κάποια άλλα φόρουμ την "συνένωση" την κάνει αυτόματα το σύστημα μέσα σε προκαθορισμένο χρονικό διάστημα. Αν "δει" δλδ δύο συνεχόμενα μνμ από τον ίδιο χρήστη π.χ. μέσα σε 5-10 λεπτά να ενώνει αυτόματα.

Σύντομα θα το έχουμε και εδώ αυτό το σύστημα. Το έχω ζητήσει 2-3 φορές.

Δύο συνεχόμενα μηνύματα όπως αυτά που γράφει ο tolias δεν είναι πρόβλημα. Έτσι κι αλλιώς γράφει πολλά και καλά σε κάθε μήνυμα χωρίς να έχει κάποια υπογραφή. Όταν όμως βλέπω συνεχόμενα one-liners με 10 γραμμές υπογραφή απο κάτω, τότε γυρνάει το μάτι μου.

"Για τους δέκτες Netvil και συγκεκριμένα τον Netvil HD3 http://netvil.net/index.php/gr/digit...rs/item/8-hd-3 γνωρίζετε αν είναι κλώνος κάποιου και αν δέχεται firmware κάποιου άλλου δέκτη γιατί για αυτόν δεν βρήκα κάτι."

"Οι Netvil φαίνεται ότι είναι της GIEC, όπως σχεδόν όλοι οι SD και πολλοί HD δέκτες, όπως ο BOXHD και ο F&U 3467.
Θεωρώ πάρα πολύ πιθανό να παίρνει το λογισμικό του BOXHD, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει και δεν μπορώ να σου πω έτσι με σιγουριά.
Μπορεί να έχει διαφορετικό τηλεχ/ριο (δεν βρήκα φωτογραφία) και κάποια πλήκτρα να είναι σε διαφορετικές θέσεις ή να λείπουν κάποια. Η πρώτη περίπτωση λύνεται με οποιοδήποτε φθηνό τηλεχ/ριο με δυνατότητα εκμάθησης/απομνημόνευσης, όπως το Silvercrest του Lidl ή το TELE USB-300. Η δεύτερη λύνεται μόνο με το TELE USB-300."

Παιδια καλημερα!
Εχουμε κανα νεοτερο σχητικα με αναβαθμιση για Netvil HD3?

Τι ακριβώς λειτουργίες είναι αυτές; Έχω αρχίσει σοβαρά να σκέφτομαι την αγορά ενός ALi μετα απο χρόνια στο "στρατόπεδο" των Mstar.

Mερικα απο αυτα:
http://www.avclub.gr/forum/showthre...πιλέξω?p=1056587669&viewfull=1#post1056587669

Αυτό μου θυμίζει την επιλογή "Τροφοδοσία κεραίας" κάποιων δεκτών. Μήπως έχει κάποιου είδους ενσωματωμένου ενισχυτή σήματος και όταν είναι ενεργός "μπουκώνει" ο δέκτης;

Θα θέλαμε και λίγες παραπάνω πληροφορίες για τον συγκεκριμένο δέκτη. Δεν νομίζω να τον έχω δει κάπου.

Μαλλον αυτο ειναι.

ΟΚ, ευχαριστώ για την υπόδειξη.

Τα περισσότερα απο αυτά τα βάζω στις δυνατότητες του media player και όχι τόσο του PVR.

Μα να μην υπάρχει ένα firmware που να ξεχωρίζει καθημερινές και σαββατοκύριακα...

Παντως ειναι χρησιμες λειτουργιες στο PVR, που τις χρησιμοποιούμε στην προβολή εγγράφων.

Δεν έχω τεστάρει ακόμα το θεμα καθημερινές και σαββτοκύριακα μιας και δεν γραφω σειρες.
Παλαιοτερα που το ειχα δοκιμασει στο WMC δουλευει κανονικα, αλλα σε δεκτη δεν το εχω δοκιμασει μιας και τωρα πηρα τον Opticum και δεν ετυχε να θελω να γραψω σειρα.
O 2205 Έτσι κι αλλιώς χάνει εγγραφές και δεν τον χρησιμοποιούσα σαν PVR.

Καλημέρα.
Στο θέμα εικόνας και μόνο εικόνας (ούτε Media player, PVR, EPG κλπ.) τί προτείνετε; Ali ή Mstar.
Ευχαριστώ.