Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Θα συμφωνήσω και εγώ. Ειδικά ο 7828 σε μηχάνημα με πλήθος εξόδων δίνει την ευχέρεια δοκιμής για την μέγιστη δυνατή ποιότητα εικόνας. Στον δικό μου από σκαρτ-hdmi-component ή τελευταία μου δίνει την καλύτερη αίσθηση. Απλά θέλει προσοχή και διάβασμα εδώ των ανάλογων θρεντ για να μην έχει πρόβλημα με κρατικά κανάλια. Από τους δύο που έχω ο ένας έχει πρόβλημα (hdt-150) έχει πρόβλημα ενώ ο δεύτερος (crystla audio cdvb-hd) δεν έχει πρόβλημα. Απλά πλέον είναι δύσκολο να βρεθεί καινούριο μηχάνημα αν και όλο και κάπου θα υπάρχει κανένα στοκ.

Last edited by a moderator:
Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Σε αναζητήσεις που έκανα σε fora του εξωτερικού πριν 1-2 μήνες, είδα αρκετούς δέκτες με Mstar7828. Δεν έχει "πεθάνει" ακόμα το συγκεκριμένο τσιπ.

Αυτό μου θυμίζει την επιλογή "Τροφοδοσία κεραίας" κάποιων δεκτών. Μήπως έχει κάποιου είδους ενσωματωμένου ενισχυτή σήματος και όταν είναι ενεργός "μπουκώνει" ο δέκτης;

Θα θέλαμε και λίγες παραπάνω πληροφορίες για τον συγκεκριμένο δέκτη. Δεν νομίζω να τον έχω δει κάπου.

Κωστα, ο δεκτης αυτος ειναι SD, με 2 SCART, θυρα USB, Ελληνικο (μεταξυ πολλων) μενου & manual, βαρια σχετικα κατασκευη.
Αγορασα τα τελευταια 3-4 κομματια απο Σουπερ Μαρκετ Γαλαξιας της Λαμιας, τον Μαιο του 2011, οταν ενεργοποιηθηκε ψηφιακα το Δοβρουτσι και διαπιστωσα οτι ειχα ληψη.
Προφανως ηταν αποκλειστικη εισαγωγη του Γαλαξια, καθοτι δεν τον ειδα πουθενα αλλου εκτοτε.
Παντως ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το μηχανακι αυτο. Εχω χρησιμοποιησει και στικακι για αναπαραγωγη mp3 και λειτουργει και αυτο αψογα. Διαβαζω εδω για δεκτες που χανουν τη σειρα καναλιων και αλλα προβληματα, και λεω εγω πετυχα κελεπουρι!

Kαλησπερα ειμαι και εγω στην αναζητηση δεκτη και ενω εχω διαβασει πολλες σελιδες θα ηθελα μια διευκρινηση πριν με βοηθησετε στην τελικη μου επιλογη!:D
Θελω να αγορασω εναν δεκτη αποκλειστικα για pvr που θα τον συνδεσω πανω στην τηλεοραση Samsung c530 που εχει δικο της δεκτη.Το θεμα μου ειναι το εξης ενω θα γραφει ο αποκωδικοποιητης(συνδεδεμενος με hdmi πανω στην TV)θελω να γυρναω και να βλεπω κανονικα τηλεοραση οπως και οταν ειναι κλειστος.Για να γινει αυτο θα πρεπει ο δεκτης να εχει και αρσενικο και θηλυκο βυσμα κεραιας ωστε να περνω σημα ταυτοχρονος ακομα και οταν ειναι κλειστος ή γινετε και με δεκτες με μια υποδοχη κεραιας;
Να σημειωσω οτι με τον F&U 2205 που εχω δοκιμασει και εχει αρσενικο και θηλυκο RF το κανω κανονικα αυτο και σκεφτομαι αν το ιδιο ισχυει και με μια εισοδο ωστε να ξερω τι επιλογες εχω.:chinscratch:

Last edited:

Και μόνο είσοδο κεραίας να έχει ο δέκτης, με ένα διακλαδωτή "Ταυ" μπορείς να στείλεις το σήμα στην τηλεόραση. Θα γλιτώσεις και την απώλεια σήματος που δυστυχώς συμβαίνει όταν το σήμα της κεραίας περνάει απο το loop-through του δέκτη.

Aυτο με τις απωλειες δε το ειχα σκεφτει,κατι τετοιο ενοεις ετσι--> http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10102243
Mε αυτο υπαρχουν παλι απωλειες; Nα υποθεσω πως οχι αφου περναει(μονο) κατευθειαν απο τον διακλαδωτη;
Γνωριζεις αν αυτο μπαινει μονο σε οσους εχουν ενα RF η μπαiνει και σε οσους εχουν διπλα ωστε να αποφυγουμε τι διαδρομη μεσα απο τον αποκωδικοποιητη;

Απ' αυτά ππυ διαβάζω πιό πάνω:
Υπάρχει δηλαδή δέκτης (any δέκτης, δορυφορικός λη επίγειος) που δεν έχει RF Out?

Aυτο με τις απωλειες δε το ειχα σκεφτει,κατι τετοιο ενοεις ετσι--> http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10102243
Mε αυτο υπαρχουν παλι απωλειες; Nα υποθεσω πως οχι αφου περναει(μονο) κατευθειαν απο τον διακλαδωτη;
Γνωριζεις αν αυτο μπαινει μονο σε οσους εχουν ενα RF η μπαiνει και σε οσους εχουν διπλα ωστε να αποφυγουμε τι διαδρομη μεσα απο τον αποκωδικοποιητη;
Ναι, αυτό το Τ χρειάζεσαι. Προσοχή μόνο στα αρσενικά-θηλυκά.

Σε όλους τους δέκτες ταιριάζει το βάζεις στο RF In και αφήνεις το Rf\LOOP Out κενό.
Υπάρχει δηλαδή δέκτης (any δέκτης, δορυφορικός λη επίγειος) που δεν έχει RF Out?
Πρόχειρα, ο Crystal Audio MicroHD και ένας παλιός Mstar7828 που έχω :smile:

Δεν έχω πετύχει κανέναν αλλά σίγουρα είναι πολύ αυτοί οι οποίοι είτε δεν αφήνουν καθόλου το σήμα να περνάει είτε περνάει πολύ "μειωμένο"¨, όταν είναι κλειστοί. Αν και σε μέρη που δεν υπάρχουν αναλογικές εκπομπές (π.χ. Υμηττός) είναι μάλλον κάτι άχρηστο.

Και αποκλειστικά ψηφιακό σήμα να υπάρχει, το RF LOOP είναι χρήσιμο.Έχω ίδιο set-up με αυτό που θέλει να κάνει ο Rm.Geko: ο εξ. δέκτης για PVR και ο ενσωματωμένος της τηλεόρασης για παρακολούθηση εκπομπών. Αν δεν έριχνε την ποιότητα του σήματος, θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι...

Ναι, αυτό το Τ χρειάζεσαι. Προσοχή μόνο στα αρσενικά-θηλυκά.

Σε όλους τους δέκτες ταιριάζει το βάζεις στο RF In και αφήνεις το Rf\LOOP Out κενό.

Πρόχειρα, ο Crystal Audio MicroHD και ένας παλιός Mstar7828 που έχω :smile:

Ε τότε, είναι σίγουρα υποψήφιος για βραβείο Guiness (αν δε το έχει πάρει ήδη!)
Δηλ. ο δέκτης σηματοπνίχτης, παίρνει το σήμα και δε το δίνει πουθενά!

Καλό ! :-)

Και αποκλειστικά ψηφιακό σήμα να υπάρχει, το RF LOOP είναι χρήσιμο.Έχω ίδιο set-up με αυτό που θέλει να κάνει ο Rm.Geko: ο εξ. δέκτης για PVR και ο ενσωματωμένος της τηλεόρασης για παρακολούθηση εκπομπών. Αν δεν έριχνε την ποιότητα του σήματος, θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι...
Εννοείς να έχει mpeg4 και η τηλεόραση. Αυτόν τον συνδυασμό δεν τον είχα σκεφτεί και είναι πράγματι βολικό. Οπότε μπορείς να μου χαρίσεις την σαπίλα που πήγες και πήρες (Τ65) και να πάρεις (ξανά) έναν ΒΟΧ με επιλογή να περνάει το σήμα όταν είναι κλειστός του νέου firmware. Οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται!!

Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αναλογικά ή δεν θέλεις να δώσεις το σήμα σε άλλες συσκευές, τι να το κάνεις το RF Out;
Καθόλου δεν μου έλειψε στον δέκτη που έχω βάλει στην κρεβατοκάμαρα.

Εννοείς να έχει mpeg4 και η τηλεόραση. Αυτόν τον συνδυασμό δεν τον είχα σκεφτεί και είναι πράγματι βολικό. Οπότε μπορείς να μου χαρίσεις την σαπίλα που πήγες και πήρες (Τ65) και να πάρεις (ξανά) έναν ΒΟΧ με επιλογή να περνάει το σήμα όταν είναι κλειστός του νέου firmware. Οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται!!

Ο Τ65 δεν χρειάζεται αναβάθμιση αγαπητέ! Είναι απο καλό σπίτι και το έχει το σήμα στα ωπα-ωπα!

Last edited:

Ο Τ65 δεν χρειάζεται αναβάθμιση αγαπητέ! Είναι απο καλό σπίτι και το έχει το σήμα στα ωπα-ωπα!
Όχι ρε γμτ. Έχασα την ευκαιρία μου. Παλιοπολωνοί... Πάνε και τα φτιάχνουν εξαρχής καλά... :-)

Καλησπερα σε ολους, εχω αγορασει σχετικα προσφατα 4 δεκτες Edision Argus Mini Triton HD. Εχω την εξης απορια αφου ρυθμισα τα καναλια με ταξινομιση μετα απο λιγες μερες αυτα απορυθμιζονται και μπαινουν παλι με την αρχικη σειρα!Τα φτιαχνω και μετα απο λιγο καιρο τα ιδια!!!!ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΕΥΡΑ και οι δεκτες ειναι 4 θα τρελαθω αν κανω συνεχεια αυτη τη δουλεια... TALOS εσυ που εισαι ψαγμενος η οποιος αλλος γνωριζει υπαρχει λυση η να αρχισω να παιρνω χαπια; :furious3:
Πας στο Edision.gr και κατεβάζεις την τελευταία αναβάθμιση.
Την γράφεις σε στικ USB FAT32 (να μην είναι σε .zip και να μην είναι μέσα σε φάκελο) και κάνεις αναβάθμιση στον δέκτη σου.

Να σημμειώσεις την version που έχεις ήδη στον δέκτη, γιατί υπάρχουν διάφορα USB Memory Srick
που δεν τα βλέπουν σωστά οι δέκτες και ενώ νομίζεις πως έχει γίνει αναβάθμιση, τελικά δεν έχει γίνει.

Και επειδή μόλις εξήγησα τις διαφορές μεταξύ ALI και MSTAR στους.... συν-ενδιαφερόμενους, και είχα... έντονες πρωτροπές για MSTAR (πάρολη την όση έρευνα που έκανα....), μεταξύ Edision Mini Triton +HD και Ferguson Ariva T65 τι προτιμάμε?
Εγώ, και τους δύο.

"Για τους δέκτες Netvil και συγκεκριμένα τον Netvil HD3 http://netvil.net/index.php/gr/digit...rs/item/8-hd-3 γνωρίζετε αν είναι κλώνος κάποιου και αν δέχεται firmware κάποιου άλλου δέκτη γιατί για αυτόν δεν βρήκα κάτι."

"Οι Netvil φαίνεται ότι είναι της GIEC, όπως σχεδόν όλοι οι SD και πολλοί HD δέκτες, όπως ο BOXHD και ο F&U 3467.
Θεωρώ πάρα πολύ πιθανό να παίρνει το λογισμικό του BOXHD, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει και δεν μπορώ να σου πω έτσι με σιγουριά.
Μπορεί να έχει διαφορετικό τηλεχ/ριο (δεν βρήκα φωτογραφία) και κάποια πλήκτρα να είναι σε διαφορετικές θέσεις ή να λείπουν κάποια. Η πρώτη περίπτωση λύνεται με οποιοδήποτε φθηνό τηλεχ/ριο με δυνατότητα εκμάθησης/απομνημόνευσης, όπως το Silvercrest του Lidl ή το TELE USB-300. Η δεύτερη λύνεται μόνο με το TELE USB-300."

Παιδια καλημερα!
Εχουμε κανα νεοτερο σχητικα με αναβαθμιση για Netvil HD3?

Δεν ξέρουμε κάτι...
Ίσως μπορούμε να κάνουμε ένα αντίγραφο του λογισμικού του ώστε να δοκιμάσεις άλλων δεκτών αν έχεις προγραμματιζόμενο τηλεχ/ριο όπως το USB-300.

Καλημέρα.
Στο θέμα εικόνας και μόνο εικόνας (ούτε Media player, PVR, EPG κλπ.) τί προτείνετε; Ali ή Mstar.
Ευχαριστώ.
Θα συμφωνήσω και εγώ. Ειδικά ο 7828 σε μηχάνημα με πλήθος εξόδων δίνει την ευχέρεια δοκιμής για την μέγιστη δυνατή ποιότητα εικόνας. Στον δικό μου από σκαρτ-hdmi-component ή τελευταία μου δίνει την καλύτερη αίσθηση. Απλά θέλει προσοχή και διάβασμα εδώ των ανάλογων θρεντ για να μην έχει πρόβλημα με κρατικά κανάλια. Από τους δύο που έχω ο ένας έχει πρόβλημα (hdt-150) έχει πρόβλημα ενώ ο δεύτερος (crystla audio cdvb-hd) δεν έχει πρόβλημα. Απλά πλέον είναι δύσκολο να βρεθεί καινούριο μηχάνημα αν και όλο και κάπου θα υπάρχει κανένα στοκ.
Σε αναζητήσεις που έκανα σε fora του εξωτερικού πριν 1-2 μήνες, είδα αρκετούς δέκτες με Mstar7828. Δεν έχει "πεθάνει" ακόμα το συγκεκριμένο τσιπ.
Συνεχίζει να υπάρχει κανονικά προς πώληση και στην Ελλάδα δέκτης με το 7828, ο Optium T50.

Επεξεργασία: Εδώ έχει μερικες καλές φωτογραφίες του.

Συνεχίζει να υπάρχει κανονικά προς πώληση και στην Ελλάδα δέκτης με το 7828, ο Optium T50.

Επεξεργασία: Εδώ έχει μερικες καλές φωτογραφίες του.

Τον πήρε το μάτι μου στο e-shop αυτόν...

Έχω ίδιο set-up με αυτό που θέλει να κάνει ο Rm.Geko: ο εξ. δέκτης για PVR και ο ενσωματωμένος της τηλεόρασης για παρακολούθηση εκπομπών.
Φιλε Κωστα μιας και εχεις ειδη αυτο που θελω να κανω για τι συγκεκριμενη χρηση(PVR) απο επεξεργαστη επειδη ειμαι σε διλημμα τι προτειμησες ALi η MStar;
Αν δεν έριχνε την ποιότητα του σήματος, θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι...
Eννοεις για καποιον που χρησιμοποιει το RF Loop out ετσι;

Last edited:
Τον έχω υπόψη μου αυτόν αλλά πρέπει να είναι ο πιο φτωχός σε εξόδους δεκτης. ΜΌΝΟ hdmi σύνδεση. Απλά απαράδεκτο. Και απορώ με ποιο σκεπτικό φτιάχτηκε. Καλύπτει μόνο όσους έχουν τιβι με,, hdmi αλλά χωρίς mpeg4. Δλδ για 3-4 χρόνια μόνο. Αν είχε σκάρτ η κομπονεντ τον είχα πάρει χτες.
Επίσης τώρα που τον παρατηρώ δεν έχει και rf loop. Άλλη μια πρωτοτυπία. Εξαιρετικά τσιγκουνης ο κατασκευαστής. Νομίζω ότι απλά βρέθηκε με μεγάλο στοκ ο κατασκευαστής και κάποια τμχ βρήκαν τον δρόμο τους για την Ελλάδα.