Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Φιλε Κωστα μιας και εχεις ειδη αυτο που θελω να κανω για τι συγκεκριμενη χρηση(PVR) απο επεξεργαστη επειδη ειμαι σε διλημμα τι προτειμησες ALi η MStar;
Δύσκολη ερώτηση...
Απο τη μία έχω δοκιμάσει μόνο Mstar. Απο την άλλη, δεν είμαι 100% ευχαριστημένος. Μπορεί μεν να γράφει σε ενιαία και βολικά αρχεία αλλα πάντα έχω την έννοια μήπως "ξεχάσει" να γράψει αυτό που προγραμμάτισα.

Eννοεις για καποιον που χρησιμοποιει το RF Loop out ετσι;
Ακριβώς.

Τον έχω υπόψη μου αυτόν αλλά πρέπει να είναι ο πιο φτωχός σε εξόδους δεκτης. ΜΌΝΟ hdmi σύνδεση. Απλά απαράδεκτο. Και απορώ με ποιο σκεπτικό φτιάχτηκε. Καλύπτει μόνο όσους έχουν τιβι με,, hdmi αλλά χωρίς mpeg4. Δλδ για 3-4 χρόνια μόνο. Αν είχε σκάρτ η κομπονεντ τον είχα πάρει χτες.
Επίσης τώρα που τον παρατηρώ δεν έχει και rf loop. Άλλη μια πρωτοτυπία. Εξαιρετικά τσιγκουνης ο κατασκευαστής. Νομίζω ότι απλά βρέθηκε με μεγάλο στοκ ο κατασκευαστής και κάποια τμχ βρήκαν τον δρόμο τους για την Ελλάδα.
Μάλλον ο κατασκευαστής έδωσε μεγαλύτερο βάρος στο μικρό και διακριτικό μέγεθος. Τα άλλα μοντέλα τους δεν έχουν παρόμοιες ελλείψεις.

Last edited:

Τώρα που το λέτε, ίσως να μπορεί να βρεθούν κάποιοι Amtc 290 στην Θεσσαλονίκη. Αν βολέψει, θα κοιτάξω σε ένα carrefour.

Κωστα ευχαριστω πολυ για την εως τωρα βοηθεια:a0210:

talos_2002 διαβασα το αρθο σου για τους αποκωδικοποιητές και αν και ξεκαθαρισαν πολλα πραγματα στο μυαλο μου δεν ξερω ποιος επεξεργαστης μου ταιριαζει περισσοτερο για αυτο που θελω να κανω.
Αν ειδες θελω εναν δεκτη αποκλειστικα για pvr και οσο το δυνατον καλυτερο player σε χρειστικοτητα ειδικα αυτων που εχω γραψει (γρηγορο forword κτλ) και σε δευτερη μοιρα το ευρος υποστηριξης αρχειων, wmv κτλ που δεν υποστηριζει η τηλεοραση θα με βολευε...
Απο την αλλη δε με νοιαζει ποσο χρονο κανει η αλλαγη καναλιων κτλ γιατι αν ειδες πιο πανω δε με ενδιαφερει αυτος ο τομεας χρησιμοποιω την tv.

Πάντως καλό είναι να υπάρχει η δυνατότητα loop trough, και μάλιστα να δουλεύει χωρίς να πρέπει να είναι ανοιχτός ο δέκτης. Εγώ έχω 3 δέκτες σε λειτουργία. Και τα αναλογικά, το οποίο σημαίνει 4 καλώδια κεραίας. Έχω και έναν ενισχυτή γραμμής με 3 εξόδους. Άρα μου έλειπε μία έξοδος κεραίας. Και σε τέτοια περίεργη σύνδεση δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω και Τ. Την λύση την έδωσε ο F&U2205 που μετά από δοκιμές όλων των δεκτών μου, είδα ότι είναι ο μόνος από τους δέκτες μου που δίνει loop through ακόμα και όταν είναι κλειστός ο δέκτης. Έτσι μόνο έχει νόημα. Δεν είναι δυνατόν να ανοίγεις τον δέκτη για να πάρει σήμα και η άλλη συσκευή. Γιαυτό και βρίσκω πολύ καλή την λειτουργία που μετά από παρέμβαση του talos_2002 προστέθηκε στον BOXHDV_2 να έχει loop trough και στο stand by.

Κωστα ευχαριστω πολυ για την εως τωρα βοηθεια:a0210:

talos_2002 διαβασα το αρθο σου για τους αποκωδικοποιητές και αν και ξεκαθαρισαν πολλα πραγματα στο μυαλο μου δεν ξερω ποιος επεξεργαστης μου ταιριαζει περισσοτερο για αυτο που θελω να κανω.
Αν ειδες θελω εναν δεκτη αποκλειστικα για pvr και οσο το δυνατον καλυτερο player σε χρειστικοτητα ειδικα αυτων που εχω γραψει (γρηγορο forword κτλ) και σε δευτερη μοιρα το ευρος υποστηριξης αρχειων, wmv κτλ που δεν υποστηριζει η τηλεοραση θα με βολευε...
Απο την αλλη δε με νοιαζει ποσο χρονο κανει η αλλαγη καναλιων κτλ γιατι αν ειδες πιο πανω δε με ενδιαφερει αυτος ο τομεας χρησιμοποιω την tv.

Οι ALI έχουν την δυνατότητα να ορίζεις ανά πάσα στιγμή χρόνο εγγραφής με λεπτομέρεια λεπτού, ακόμα και σε άμεση εγγραφή με το πλήκτρο REC.
Έχει αρχίσει να προστίθεται και στους M-Star. Ένας τουλάχιστον έχω διαβάσει ότι έχει πια τον ίδιο τρόπο ορισμού.

Έχουν την δυνατότητα να βλέπεις μία εγγραφή την ώρα που γράφεις μία άλλη. Δεν νομίζω να έχει περάσει ακόμα στους M-Star.

Οι ALI έχουν λίγο πιο ενοχλητικές μπάρες που βγαίνουν μετά από πάτημα FF ή FB ή Pause ή Play. Έχουν την κανονική μπάρα που βγαίνει όπως στα κανάλια. Τουλάχιστον ρυθμίζεται η διάρκεια εμφάνισης της και η διαφάνεια της. Και στην λειτουργία παρακολούθησης καναλιών. Οι M-Star στα κανάλια τώρα έχουν αρχίσει να προσθέτουν ορισμό χρόνου παραμονής της μπάρας. Και ένας νομίζω μόνο έχει ορισμό και διαφάνειας της. Αυτό όμως στα κανάλια. Γιατί στην προβολή εγγραφών και αρχείων δεν εμφανίζουν μπάρα, αλλά πιο μικρά και βολικά παραθυράκια με πληροφορίες. Και κατά το πάτημα των FF, FB, Pause, Play εμφανίζουν μόνο τα συμβολάκια των πλήκτρων. Έτσι πάντως είναι στον παλιότερο M-Star 7828 που έχω και δεν φαντάζομαι να έχει αλλάξει στους M-Star 7818.

Εκ κατασκευής οι ALI κόβουν τις εγγραφές σε κομμάτια των 4 περίπου GB, ενώ οι M-Star των 2 GB. Αλλά υπάρχουν λογισμικά και των δύο κατηγοριών που φτιάχνουν ενιαία αρχεία

Στους περισσότερους ALI όταν διακόπτεται η προβολή ενός αρχείου ή εγγραφής, την επόμενη φορά ξαναρχίζει από την αρχή. Δεν είμαι σίγουρος τι κάνουν οι M-Star 7818, γιατί οι 7828 βγάζουν παράθυρο αν θέλω να συνεχίσω την προβολή ή αν θέλω να ξαναρχίσω από την αρχή. Έτσι θα έπρεπε να δουλεύουν όλοι οι δέκτες, αλλά νομίζω ότι οι περισσότεροι M-Star 7818 συνεχίζουν από εκεί που είχαν μείνει.

Κάτι που μου αρέσει πολύ στους ALI γιαυτό χρησιμοποιώ μόνο ALI πια για εγγραφές (εκτός της δυνατότητας που προανέφερα να ορίσω ακριβώς τον χρόνο εγγραφής που θέλω και σε άμεση εγγραφή) είναι ότι αν πατήσω FF ή FB και μετά PLay, οι ALI ξεκινούν από το καρέ που πάτησες το PLay. Οι M-Star ξεκινούν μερικά ή και αρκετά δευτερόλεπτα αργότερα. Αρκετά ασαφές όταν πχ έχεις γράψει μία αθλητική εκπομπή και θες να πας λίγο πιο πίσω για να ξαναδείς μία φάση.

Και ένα άλλο πρόβλημα που είχα αντιμετωπίσει με τους M-star 7828 είναι όταν είχα πατήσει Pause, πατώντας μετά PLay είχα έναν αρχικό αποσυγχρονισμό ήχου και εικόνας για μερικά δευτερόλεπτα. Αυτό μόνο στους 7828, δεν το έχω ακούσει στους 7818 που κυκλοφορούν τώρα.
Για τις δύο τελευταίους παραγράφους που έγραψα, και επειδή έχω M-Star 7828 και ALI, εγώ χρησιμοποιώ πια μόνο ALI για εγγραφές.

Αλλά οι ALI έχουν και ένα άλλο πρόβλημα. Οι περισσότεροι έχουν ένα θέμα με την ποιότητα εικόνας, και αρκετοί φίλοι βλέπουν διαφορά σε σχέση με τους M-Star. Πολλοί βέβαια δεν βλέπουν τίποτα, αλλά αν έχεις απαιτήσεις πιθανών να δεις διαφορά. Άρα αν γράψεις κάτι με M-Star πιθανών να το δεις με καλύτερη ποιότητα εικόνας.

Συμπέρασμα, όχι μόνο σε άλλα είναι καλύτεροι οι ALI και σε άλλα οι M-Star, αλλά διαφορές βλέπεις ακόμα και στα λογισμικά της κάθε κατηγορίας.

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Πας στο Edision.gr και κατεβάζεις την τελευταία αναβάθμιση.
Την γράφεις σε στικ USB FAT32 (να μην είναι σε .zip και να μην είναι μέσα σε φάκελο) και κάνεις αναβάθμιση στον δέκτη σου.
Να σημμειώσεις την version που έχεις ήδη στον δέκτη, γιατί υπάρχουν διάφορα USB Memory Srick
που δεν τα βλέπουν σωστά οι δέκτες και ενώ νομίζεις πως έχει γίνει αναβάθμιση, τελικά δεν έχει γίνει.

Ευχαριστω πηγα εδω το κατεβασα και μαζι με τις αναβαθμισεις κανει back up την ταξινομιση καναλιων και σε βγαζει απο αρκετο κοπο στους αλλους δεκτες....
ευχαριστω sakis :grinning-smiley-043

Last edited by a moderator:

Πάντως καλό είναι να υπάρχει η δυνατότητα loop trough, και μάλιστα να δουλεύει χωρίς να πρέπει να είναι ανοιχτός ο δέκτης. Εγώ έχω 3 δέκτες σε λειτουργία. Και τα αναλογικά, το οποίο σημαίνει 4 καλώδια κεραίας. Έχω και έναν ενισχυτή γραμμής με 3 εξόδους. Άρα μου έλειπε μία έξοδος κεραίας. Και σε τέτοια περίεργη σύνδεση δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω και Τ. Την λύση την έδωσε ο F&U2205 που μετά από δοκιμές όλων των δεκτών μου, είδα ότι είναι ο μόνος από τους δέκτες μου που δίνει loop through ακόμα και όταν είναι κλειστός ο δέκτης. Έτσι μόνο έχει νόημα. Δεν είναι δυνατόν να ανοίγεις τον δέκτη για να πάρει σήμα και η άλλη συσκευή. Γιαυτό και βρίσκω πολύ καλή την λειτουργία που μετά από παρέμβαση του talos_2002 προστέθηκε στον BOXHDV_2 να έχει loop trough και στο stand by.
Αν βαλω ενα Ταφ κεραιας θα υπαρχει παλι το προβλημα να μην εχω εικονα αν δε ειναι ανοιχτoς ο δεκτης απο τι στιγμη που δε θα περναει απο μεσα του το σημα;:chinscratch:

Υ/Γ Ευχαριστω για την υπολοιπο της απαντησης θα το μελετησω και θα σου πω αν εχω αποριες!:a0210:

Όχι δεν θα έχεις πρόβλημα. Το Τ θα έχει μία μικρή απώλεια σήματος, αλλά το loop through έχει μεγαλύτερη απώλεια. Και στους περισσότερους δέκτες δεν δουλεύει με κλειστό δέκτη. Το Τ μοιράζει πάντα σταθερά το σήμα. Κοίτα και εδώ το μήνυμα 17, τι χαρακτηριστικά είναι χρήσιμα στο Τ για μικρότερη απώλεια. Γιατί παλιότερα είχα παιδευτεί πολύ με τα Τ για να μοιράσω μία κεραία σε δύο τηλεοράσεις και είχα δοκιμάσει μερικά.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/97620-Πρόβλημα-λήψης-καναλιών-σήματος-Τί-να-κάνω/page2

Οταν λεμε απωλια σε ψηφιακο ενοουμε την ισχυς του σηματος και οχι την ποιοτητα της εικονας ετσι;

Στα ψηφιακά, (1) βλέπεις κανονικά ή (2) βλέπεις με σπασίματα και κολλήματα ή (3) δεν βλέπεις καθόλου. Δεν υπάρχουν ενδιάμεσες καταστάσεις όπως με την αναλογική όπου ακόμα και με ανύπαρκτο σχεδόν σήμα κάτι έβλεπες.
Όταν λέμε για απώλειες εννοούμε πτώσεις στην ποιότητα (κυρίως) του σήματος. Αν η ποιότητα πέσει κάτω απο 40%-50% αρχίζουν τα προβλήματα και πας απο το (1) στο (2). Αν πέσει παρακάτω, το μόνο που βλέπεις είναι μαυρη οθόνη.

θεωρώ οτι τα "ταφ" και τα loop threw είναι απαράδεκτα. Ιδικά τα loop που έχουν οι δέκτες.

Για μένα, έχοντας αδύνατο σήμα από αντανάκλαση, τα παραπάνω δούλεψαν από αισχρά έως καθόλου.
Αυτό που με έσωσε είναι ένας δορυφορικός διακλαδωτήρας. Σαν και αυτούς στο Link
http://www.e-anagnostou.gr/δορ.διακλαδωτές-splitter-sat-combiner-c-800_182_759.html

Τους πουλάνε παντού και έχουν λιγο παραπανω κόστος απο ένα ταφ. Απλά πρέπει να φτιάξετε και τα αντίστοιχα καλώδια (ή να πάρετε και τους αντίστοιχους ανταπτορες).
Από τότε δεν είχα ξανά πρόβλημα με το σήμα.

Last edited:

Mπορω να πω οτι διαβαζοντας το αρθρο του talos_2002 στην αρχη μου ειχε δωθει η εντυπωση πως για τι συγκεκριμη χρηση PVR μου ταιριαζει περισσοτερο ο Μstar
Οι ALI έχουν την δυνατότητα να ορίζεις ανά πάσα στιγμή χρόνο εγγραφής με λεπτομέρεια λεπτού, ακόμα και σε άμεση εγγραφή με το πλήκτρο REC.
Έχει αρχίσει να προστίθεται και στους M-Star. Ένας τουλάχιστον έχω διαβάσει ότι έχει πια τον ίδιο τρόπο ορισμού.
1)Απο οσα εχω διαβασει αυτο το κανουν και οι Mstar αν και δεν ειμαι σιγουρος αν το κανουν και σε αμεση εγγραφη και αν ειναι συγκεκριμενοι αυτοι που το κανουν ποιοι ειναι αυτοι;

Έχουν την δυνατότητα να βλέπεις μία εγγραφή την ώρα που γράφεις μία άλλη. Δεν νομίζω να έχει περάσει ακόμα στους M-Star.
2)Aυτο δε με απασχολει απο τι στιγμη που εχει και η tv δεκτη και θα το γυρανω εκει

Οι ALI έχουν λίγο πιο ενοχλητικές μπάρες που βγαίνουν μετά από πάτημα FF ή FB ή Pause ή Play. Έχουν την κανονική μπάρα που βγαίνει όπως στα κανάλια. Τουλάχιστον ρυθμίζεται η διάρκεια εμφάνισης της και η διαφάνεια της. Και στην λειτουργία παρακολούθησης καναλιών. Οι M-Star στα κανάλια τώρα έχουν αρχίσει να προσθέτουν ορισμό χρόνου παραμονής της μπάρας. Και ένας νομίζω μόνο έχει ορισμό και διαφάνειας της. Αυτό όμως στα κανάλια. Γιατί στην προβολή εγγραφών και αρχείων δεν εμφανίζουν μπάρα, αλλά πιο μικρά και βολικά παραθυράκια με πληροφορίες. Και κατά το πάτημα των FF, FB, Pause, Play εμφανίζουν μόνο τα συμβολάκια των πλήκτρων. Έτσι πάντως είναι στον παλιότερο M-Star 7828 που έχω και δεν φαντάζομαι να έχει αλλάξει στους M-Star 7818.
3)Διαρκεια μπαρας κτλ στη παρακολουθηση καναλιων οπως ειπαμε δε με ενδιαφερει..
Αρα στον τομεα της ευχρηστιας οταν θα παρακολουθησουμε κατι που εχουμε γραψει θεωρεις καλυτερους τους Mstar;

Εκ κατασκευής οι ALI κόβουν τις εγγραφές σε κομμάτια των 4 περίπου GB, ενώ οι M-Star των 2 GB. Αλλά υπάρχουν λογισμικά και των δύο κατηγοριών που φτιάχνουν ενιαία αρχεία
4)Αρα αυτο ειναι ενα μειον των Αli ειδικα απο τι στιγμη που θα χρησιμοποιω στικακι δε θα μπορω να κανω πολλες εγγραφες και θα πρεπει να εχω στο νου μου να σβηνω τις παλιες εγγραφες.
Οταν λες λογισμικα και των δυο; αφου στους Ali εντοπιζετε το προβλημα... δηλαδη με καποιο firmware μπορουνε και αυτοι να τα κοβουν σε λιγοτερα GB και αν ναι ειναι καποιοι συγκεκριμενοι που εχουν προχωρισει σε αυτη την αναβαθμηση και αν ναι ποιοι;

Στους περισσότερους ALI όταν διακόπτεται η προβολή ενός αρχείου ή εγγραφής, την επόμενη φορά ξαναρχίζει από την αρχή. Δεν είμαι σίγουρος τι κάνουν οι M-Star 7818, γιατί οι 7828 βγάζουν παράθυρο αν θέλω να συνεχίσω την προβολή ή αν θέλω να ξαναρχίσω από την αρχή. Έτσι θα έπρεπε να δουλεύουν όλοι οι δέκτες, αλλά νομίζω ότι οι περισσότεροι M-Star 7818 συνεχίζουν από εκεί που είχαν μείνει.
5)Aρα αυτο ειναι ενα + των Mstar εναντι των Ali απο το να ψαχνεις καθε φορα που σταματησες.

Κάτι που μου αρέσει πολύ στους ALI γιαυτό χρησιμοποιώ μόνο ALI πια για εγγραφές (εκτός της δυνατότητας που προανέφερα να ορίσω ακριβώς τον χρόνο εγγραφής που θέλω και σε άμεση εγγραφή) είναι ότι αν πατήσω FF ή FB και μετά PLay, οι ALI ξεκινούν από το καρέ που πάτησες το PLay. Οι M-Star ξεκινούν μερικά ή και αρκετά δευτερόλεπτα αργότερα. Αρκετά ασαφές όταν πχ έχεις γράψει μία αθλητική εκπομπή και θες να πας λίγο πιο πίσω για να ξαναδείς μία φάση.
Αυτο το κανει και ο F&U 2205 που εχωκαι δεν φοραει κανενα απο τους δυο αυτους επεξεργαστες και οντως ειναι λιγο ενοχλητικο..
Και ένα άλλο πρόβλημα που είχα αντιμετωπίσει με τους M-star 7828 είναι όταν είχα πατήσει Pause, πατώντας μετά PLay είχα έναν αρχικό αποσυγχρονισμό ήχου και εικόνας για μερικά δευτερόλεπτα. Αυτό μόνο στους 7828, δεν το έχω ακούσει στους 7818 που κυκλοφορούν τώρα.[/QUOTE]
6)Ας μας διευκρινησει καποιος καποιος για σιγουρια αν το κανει στους 7818

Αλλά οι ALI έχουν και ένα άλλο πρόβλημα. Οι περισσότεροι έχουν ένα θέμα με την ποιότητα εικόνας, και αρκετοί φίλοι βλέπουν διαφορά σε σχέση με τους M-Star. Πολλοί βέβαια δεν βλέπουν τίποτα, αλλά αν έχεις απαιτήσεις πιθανών να δεις διαφορά. Άρα αν γράψεις κάτι με M-Star πιθανών να το δεις με καλύτερη ποιότητα εικόνας.
7)Επειδη εχω ενα θεμα με την ποιοτητα της εικονας ;) αλλο ενα + στους Mstar στο συγκεκριμενο τομεα..

Συμπέρασμα, όχι μόνο σε άλλα είναι καλύτεροι οι ALI και σε άλλα οι M-Star, αλλά διαφορές βλέπεις ακόμα και στα λογισμικά της κάθε κατηγορίας.
8)Οι τομεις που με προβληματιζουν ειναι αυτο που χανουν τα καναλια(ειναι καποιοι συγκεκριμενοι που το κανουν; ) και αυτο που μου ειπε πιο πανω ο Kostas_Y οτι εχει τον φοβο μη ξεχασει να του γραψει αυτο που προγραματισε.. Αν βρουμε καποιον που να καλυπτει αυτα τα δυο θεματα πιστευω ειμαι οκ.

και συγνωμη αν σας κουρασα..:rolleyes:

Last edited:

Διαβάζω πιό πάνω ότι οι Mstar κόβουν τις εγγραφές σε κομμάτια των 2Gb?
Έχω τον LV Box2 και έγραψα το Ολυμπιακός-Αρσεναλ (από ERT-HD), ήταν 8,3 Gb σε ένα αρχείο...

Φταίει, γιατί να "φταίει"? Αυτό δε θέλουμε? Την εγγραφή ολόκληρη σ'ενα αρχείο?
Σημ. ήταν σκληρος 500Gb σε NTFS.

Είναι θέμα Firmware Γιάννη. "Δωράκι" να υποθέσω;

Τώρα να σου πω..., δε θυμάμαι ποιό fw είχα τότε (νομίζω ήταν 1η Οκτωβρίου που έγινε ο αγώνας??).
Αυτή τη στιγμή γράφω το Scooby-doo που έχει το Star, χρησιμοποιώντας το τελευταίο fw. Το πρωί θα σας πω αποτέλεσμα...

Mπορω να πω οτι διαβαζοντας το αρθρο του talos_2002 στην αρχη μου ειχε δωθει η εντυπωση πως για τι συγκεκριμη χρηση PVR μου ταιριαζει περισσοτερο ο Μstar

1)Απο οσα εχω διαβασει αυτο το κανουν και οι Mstar αν και δεν ειμαι σιγουρος αν το κανουν και σε αμεση εγγραφη και αν ειναι συγκεκριμενοι αυτοι που το κανουν ποιοι ειναι αυτοι;
Σε άμεση εγγραφή το κάνουν όσοι Mstar έχουν σχετικά εξελιγμένο firmware: Lifeview BOXHDv2, Crystal Audio MicroHD, Ferguson T65 μεταξύ άλλων

2)Aυτο δε με απασχολει απο τι στιγμη που εχει και η tv δεκτη και θα το γυρανω εκει

Ο tolias εννούσε οτι μπορεις να βλέπεις κάποιο βιντεο την ώρα που γράφει ο δέκτης. Φαντάσου δηλαδή να έχεις γράψει το Α ημίχρονο ενός αγώνα και να το βλέπεις ενω ταυτόχρονα γράφεις το Β ημίχρονο. Οι Mstar δεν το έχουν ακόμα.

4)Αρα αυτο ειναι ενα μειον των Αli ειδικα απο τι στιγμη που θα χρησιμοποιω στικακι δε θα μπορω να κανω πολλες εγγραφες και θα πρεπει να εχω στο νου μου να σβηνω τις παλιες εγγραφες.
Οταν λες λογισμικα και των δυο; αφου στους Ali εντοπιζετε το προβλημα... δηλαδη με καποιο firmware μπορουνε και αυτοι να τα κοβουν σε λιγοτερα GB και αν ναι ειναι καποιοι συγκεκριμενοι που εχουν προχωρισει σε αυτη την αναβαθμηση και αν ναι ποιοι;
Αν γράφεις σε στικάκι, αναγκαστικά θα σβήνεις τις παλιότερες εγγραφές. Οι δέκτες γράφουν περίπου 1,8GB\ώρα ανεξάρτητα απο το τσιπ τους. Τα στικάκια λοιπόν γεμίζουν αρκετά γρήγορα.
Αν γράψεις μια ταινία 2 ωρών σε ALi θα πάρεις ένα ενιαίο αρχείο ~4GB ενω σε αρκετούς Mstar θα πάρεις 2 αρχεία (2+2GB). Ο Ferguson T65 που έχω όμως γράφει σε ενιαίο αρχείο ανεξάρτητα απο τη διάρκεια της εγγραφής. Το ίδιο ίσως κάνει και ο BOXHDv2 με τα τελευταία firmware

5)Aρα αυτο ειναι ενα + των Mstar εναντι των Ali απο το να ψαχνεις καθε φορα που σταματησες.

Αυτο το κανει και ο F&U 2205 που εχωκαι δεν φοραει κανενα απο τους δυο αυτους επεξεργαστες και οντως ειναι λιγο ενοχλητικο..
Και ένα άλλο πρόβλημα που είχα αντιμετωπίσει με τους M-star 7828 είναι όταν είχα πατήσει Pause, πατώντας μετά PLay είχα έναν αρχικό αποσυγχρονισμό ήχου και εικόνας για μερικά δευτερόλεπτα. Αυτό μόνο στους 7828, δεν το έχω ακούσει στους 7818 που κυκλοφορούν τώρα.
6)Ας μας διευκρινησει καποιος καποιος για σιγουρια αν το κανει στους 7818
Αποσυγχρονισμό δεν έχω δει, απλά μερικές φορές υπάρχει μια παύση στον ήχο διάρκειας μισού δευτερολέπτου.

7)Επειδη εχω ενα θεμα με την ποιοτητα της εικονας ;) αλλο ενα + στους Mstar στο συγκεκριμενο τομεα..
The jury is still out on that one :p

8)Οι τομεις που με προβληματιζουν ειναι αυτο που χανουν τα καναλια(ειναι καποιοι συγκεκριμενοι που το κανουν; ) και αυτο που μου ειπε πιο πανω ο Kostas_Y οτι εχει τον φοβο μη ξεχασει να του γραψει αυτο που προγραματισε.. Αν βρουμε καποιον που να καλυπτει αυτα τα δυο θεματα πιστευω ειμαι οκ.

και συγνωμη αν σας κουρασα..:rolleyes:
Το μεγαλύτερο πρόβλημα των Mstar είναι οτι αν προγραμματίσεις μια εγγραφή και οταν κλείσεις τον δέκτη αυτός είναι συντονισμένος σε κάποιο απο τα τοπικά κανάλια που δεν εκπέμπουν EPG, τότε ο δέκτης ανοίγει στη σωστή ώρα αλλα δεν γυρνάει στο σωστο κανάλι και δεν γράφει.

Δεν καταλαβαινω τι ρολο παιζει το αν θα κοβει τα αρχεια μιας εγγραφης ή οχι στο θεμα χωρητικοτητας.
Τον ιδιο χωρο καταλαμβανει μια εγγραφη ειτε ο δεκτης δημιουργει ενα εννιαιο αρχειο ειτε πολλα μικρα.
Δεν παιζει κανενα ρολο αυτο...

Εγω χρησιμοποιω μια καρτα 32GB SDHC Class 10 + USB SDHC card reader
Που εχει ταχυτητα 14.5 MB/s και ειναι υπεραρκετη για timeshift στα SD καναλια. Πιθανοτατα να φτανει και μικροτερη ταχυτητα αλλά δεν μπορω να το ξερω μιας και δεν εχω δοκιμασει κατι αλλο.
Στην ERT-HD φτανει στο οριο... σαν timeshift. Στις εγγραφες βεβαια φτανει και περισσευει.
Εδω να πω πως ισως δεν παιζει ρολο η ταχυτητα συνεχους ροης (sequential write speed) αλλά η ταχυτητα μικρων κομματιων (random write speed) αλλά και παλι... δεν εχω κανει δοκιμες με διαφορετικες random write ταχυτητες, αν και εχω διαφορες καρτες με διαφορετικη αποδοση και σε αυτον τον τομεα.

Οπως και να εχει:
1. Χωρητικοτητα 32GB ειναι καλη. Μικροτερη ομως απο αυτη μαλλον δεν κανει.
2. Στικακι εναντιον δισκου.
Καταναλωση, θορυβος, καλωδια σε 3.5". Πολυ πιθανη μη ικανοτητα τροφοδοσιας σε 2.5" Πιθανη μη ικανη ταχυτητα σε στικακι. Και φυσικα... κοστος και χωρος

Ο δικος μου ALi το κανει.

Σε άμεση εγγραφή το κάνουν όσοι Mstar έχουν σχετικά εξελιγμένο firmware: Lifeview BOXHDv2, Crystal Audio MicroHD, Ferguson T65 μεταξύ άλλων
Καλο αυτο αρα ειναι υποψηφιοι για αγορα..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι δέκτες γράφουν περίπου 1,8GB\ώρα ανεξάρτητα απο το τσιπ τους. Τα στικάκια λοιπόν γεμίζουν αρκετά γρήγορα.
Αν γράψεις μια ταινία 2 ωρών σε ALi θα πάρεις ένα ενιαίο αρχείο ~4GB ενω σε αρκετούς Mstar θα πάρεις 2 αρχεία (2+2GB). Ο Ferguson T65 που έχω όμως γράφει σε ενιαίο αρχείο ανεξάρτητα απο τη διάρκεια της εγγραφής. Το ίδιο ίσως κάνει και ο BOXHDv2 με τα τελευταία firmware
To ενιαιο αρχειο ανεξαρτηρτητα απο τι διαρκεια ποσο ειναι 4gb;To κανουν και οι ALi αυτο γιατι διαβαζοντας το παρακατω του talos μπερδευτικα
Ο ALi Μ3601E είναι o δεύτερος συχνότερα συναντώμενος επεξεργαστής που συναντάται στους HD δέκτες της αγοράς, αν και λίγες εταιρίες τον χρησιμοποιούν.
Φημίζεται για την καλή ταχύτητα αλλαγής καναλιών, το απλό μενού και την ευκολία χρήσης του, καθώς και την πολύ καλή αναγνωσιμότητα που έχει ακόμα και σε μικρές CRT τηλεοράσεις. Το μόνο που ίσως δυσαρεστεί στην χρήση ως δέκτης είναι το ασυνήθιστο EPG. Ίσως και ο μάλλον υπερβολικός χώρος που δεσμεύει το timeshift ακόμα και όταν δεν γράφει να δυσαρεστήσει όσους χρησιμοποιούν μικρό φλασάκι.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των Mstar είναι οτι αν προγραμματίσεις μια εγγραφή και οταν κλείσεις τον δέκτη αυτός είναι συντονισμένος σε κάποιο απο τα τοπικά κανάλια που δεν εκπέμπουν EPG, τότε ο δέκτης ανοίγει στη σωστή ώρα αλλα δεν γυρνάει στο σωστο κανάλι και δεν γράφει.
Eνοεις αν ρυθμισω να γραψει καποιο τοπικο tv100 κτλ που δεν εχει EPG δεν θα το γραψει ή αν ρυθμισω καποιο οπως mega κτλ και το κλεισω ενω εχω καποιο τοπικο θα αποσυντονιστει και δε θα κανει την εγγραφη;

Ο δικος μου ALi το κανει.
Ποιον ΑLi εχεις;

Last edited:

To ενιαιο αρχειο ανεξαρτηρτητα απο τι διαρκεια ποσο ειναι 4gb;To κανουν και οι ALi αυτο γιατι διαβαζοντας το παρακατω του talos μπερδευτικα

Στους ALi είναι 4GB, σε ορισμένους Mstar το μόνο όριο είναι η χωρητικότητα του δίσκου. Έχω γράψει ενιαίο αρχείο 9,5GB με Mstar

Το Timeshift είναι άλλη ιστορία. Οι ALi δεσμεύουν πάντα 1-2GB για Timeshift, οι Mstar όχι. Έτσι αν έχεις ένα 8αρι στικάκι, σε ALi δέκτη θα είναι διαθέσιμα για εγγραφή τα 6-7GB

Eνοεις αν ρυθμισω να γραψει καποιο τοπικο tv100 κτλ που δεν εχει EPG δεν θα το γραψει ή αν ρυθμισω καποιο οπως mega κτλ και το κλεισω ενω εχω καποιο τοπικο θα αποσυντονιστει και δε θα κανει την εγγραφη;

Το δεύτερο. Αν ο δέκτης κλείσει σε κανάλι χωρίς EPG δεν θα μπορέσει να γράψει όποιο κανάλι και αν έχεις προγραμματίσει.