Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Στους ALi είναι 4GB, σε ορισμένους Mstar το μόνο όριο είναι η χωρητικότητα του δίσκου. Έχω γράψει ενιαίο αρχείο 9,5GB με Mstar
Στους Ferguson T65 και Lifeview BOXHDv2 που αναφερες παραπανω για ενιαιο αρχειο εννοουσες των 4gb ανεξαρτητος διαρκειας η γενικα γραφει οσο παει απλος ειναι ενιαιο;
Το Timeshift είναι άλλη ιστορία. Οι ALi δεσμεύουν πάντα 1-2GB για Timeshift, οι Mstar όχι. Έτσι αν έχεις ένα 8αρι στικάκι, σε ALi δέκτη θα είναι διαθέσιμα για εγγραφή τα 6-7GB
1-2GB για καθε timeshift η το δεσμευει μια φορα και μετα κανεις οσες εγγραφες θελεις;

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Οι δέκτες έχουν σταθερό ρυθμό εγγραφής. Αν γράψεις 1 ώρα απο οποιοδήποτε απο τα "μεγάλα" κανάλια, το αρχείο που θα πάρεις θα είναι γύρω στα 1,8GB. Δεν μπορεί ο δέκτης δηλαδή να "στριμώξει" περισσότερο χρόνο εγγραφής σε 2 ή 4GB.
Οι Mstar που ανέφερα γράφουν ένα ενιαίο αρχείο χρησιμοποιώντας όσο χώρο χρειάζεται. Αν γράψεις 3 ώρες, θα πάρεις ένα αρχείο των 5,5GB. Σε άλλου δέκτες θα πάρεις τρία (2+2+1,5GB) ή δύο (4+1,5GB) αρχεία.

Για τους ALi καλύτερα να σου πουν αυτοι που έχουν πρόσφατη εμπειρία. Νομίζω όμως οτι υπάρχει επιλογή να μην δεσμεύουν καθόλου χώρο για timeshift.

Last edited by a moderator:

Τωρα το καταλαβα αρα και οι δυο γραφουν τα ιδια Gb αναλογα με την ωρα που θα γραψεις απλα αλλοι τος κανουν ενιαιο αρχειο και αλλοι κομματια, μικρο το κακο...

Για τους ALi καλύτερα να σου πουν αυτοι που έχουν πρόσφατη εμπειρία. Νομίζω όμως οτι υπάρχει επιλογή να μην δεσμεύουν καθόλου χώρο για timeshift.
Αυτο αν μπορει καποιος που εχει ALi ας μυ το διευξκρινησει!

Απο τη μια εχουμε τα μειον των Ali σε σχεση με τους Mstar
-στις εγγραφες δε βγαζουν παραθυρο για να συνεχισεις απο εκει που ειχες σταματησες
-δεν εχουν GoTo
-εχουν χειροτερη εικονα στα γραμμενα
-και εχουν το θεμα με το timeshift που πιανει χωρο

και απο την αλλη τα πλεονεκτηματα των ALi εναντι των Mstar
-βλεπεις κατι που εχεις γραψει ενω γραφεις κατι αλλο
-οι Mstar δεν μπορεις να προγραματισεις εγγραφη αν δεν εχει EPG

μεγαλο μπερδεμα...:hmmmm2:

Last edited:

Τωρα το καταλαβα αρα και οι δυο γραφουν τα ιδια Gb αναλογα με την ωρα που θα γραψεις απλα αλλοι τος κανουν ενιαιο και αλλοι κομματια μικρο το κακο...

Αυτο αν μπορει καποιος που εχει ALi ας μυ το διευξκρινησει!

Ακριβως.
Απλα για να γνωριζεις τις απαιτησεις σου σε χωρητικοτητα μια εγγραφη σε SD καναλι καταλαμβανει 3.81GB ανα 115 λεπτα εγγραφης.
Δηλαδη περιπου 4GB τις δυο ωρες. Δηλαδη ενα στικακι 32GB χωραει χονδρικα 8 εγγραφες... 7 θα ελεγα μιας και τα στικακια οπως και οι δισκοι αναφερουν την χωρητικοτητα σε δεκαδικο συστημα ενω κατα το φορματ που ειναι σε δυαδικο συστημα η τελικη χωρητικοτητα μειωνεται. Πρακτικα ενα στικακι/δισκος 32GB εχει 29.5GB διαθεσιμα (ασχετως δεκτη).
Δηλαδη... δεν αξιζει οπως ειπα και σε προηγουμενο μηνυμα κατι μικροτερο απο 32GB...

Απο τη μια εχουμε τα μειον των Ali σε σχεση με τους Mstar
-στις εγγραφες δε βγαζουν παραθυρο για να συνεχισεις απο εκει που ειχες σταματησες
Opticum STB HD N1 παιζει απο κει που σταματησες την προηγουμενη φορά.

-δεν εχουν GoTo
Opticum STB HD N1 εχει καλυτερο απο GOTO, πηγαινεις με τα πληκτρα αρ-δεξια στην μπαρα προοδου, οπως θα εκανες και σε εναν Η/Υ. Επιπλεον εχει και μεταβαση ανα μισο/ενα/πεντε λεπτα (ενα απ`ολα που θα εχεις επιλεξει απο τις ρυθμισεις). Ετσι περναει τις διαφημισεις στο φτερο.
Με λιγα λογια... καλυτερο απο GOTO.

-εχουν χειροτερη εικονα στα γραμμενα
Δεν ισχυει.

-και εχουν το θεμα με το timeshift
Μπορει να απενεργοποιηθει και ετσι δεν καταλαμβανει καθολου χωρο στο στικακι.
Ωραια, και θα ρωτησεις... και δεν θα εχω timeshift?
Θα εχεις. Καλυτερο απο timeshift...
Θα πατας το κουμπι REC αντι του Pause και θα λειτουργει σαν timeshift με προηγμενη λειτουργια κιολας, γραφοντας στο τελος την εκπομπη. Κατι που μερικοι δεκτες δεν το υποστηριζουν (την εγγραφη του timeshift).

και απο την αλλη τα πλεονεκτηματα των ALi εναντι των Mstar
-βλεπεις κατι που εχεις γραψει ενω γραφεις κατι αλλο
Αυτο δεν το εχω καταφερει στον Opticum. Ισως γινεται με νεοτερο λογισμικο, κατι ειχε παρει το ματι μου αλλά μπορει να κανω και λαθος.

-οι Mstar δεν γραφουν αν δεν εχει EPG
Δεν ξερω για τους Mstar παντως δεν εχω χασει καμια εγγραφη στον Opticum (ALi).

ΥΓ. Απ`οσο εχω καταλαβει ο Opticum μπορει να φοραει ALi διαφερει απο τους υπολοιπους.

Last edited:

Πρώτα από όλα η απάντηση είχε γενικές διαφορές, και μάλλον δεν σε αφορούν όλες. Απλά διαλέγεις τι σε ενδιαφέρει.
Mπορω να πω οτι διαβαζοντας το αρθρο του talos_2002 στην αρχη μου ειχε δωθει η εντυπωση πως για τι συγκεκριμη χρηση PVR μου ταιριαζει περισσοτερο ο Μstar

1)Απο οσα εχω διαβασει αυτο το κανουν και οι Mstar αν και δεν ειμαι σιγουρος αν το κανουν και σε αμεση εγγραφη και αν ειναι συγκεκριμενοι αυτοι που το κανουν ποιοι ειναι αυτοι;
Οι ALI πατώντας μία φορά REC αρχίζουν άμεση εγγραφή. Πατώντας δεύτερη φορά REC βγαίνει παράθυρο που μπορείς να ορίσεις χρόνο εγγραφής που θες. Και με ακρίβεια λεπτού. πχ 01:52. 1 ώρα και 52 λεπτά. Ή 10 ώρες και 40 λεπτά. Ότι θέλεις. Μάλιστα στους ALI είναι μάλλον υποχρεωτικό να χρησιμοποιήσεις αυτή την δυνατότητα γιατί η στάνταρ ρύθμιση είναι 2 ώρες. Αν δεν ορίσεις δηλαδή εσύ χρόνο θα σταματήσει η εγγραφή στις 2 ώρες.
Οι M-Star με ένα πάτημα του REC αρχίζουν άμεση εγγραφή. Απεριόριστη, δηλαδή μέχρι να γεμίσει ο δίσκος. Από εκεί και πέρα εξαρτάται από τον κάθε δέκτη και το λογισμικό που έχει. Πολλοί δεν κάνουν τίποτα με δεύτερο πάτημα του REC. Πολλοί με κάθε πάτημα του REC από το δεύτερο και μετά προσθέτουν μισή ώρα. 1 πάτημα μισή ώρα. 2 πατήματα 1 ώρα κτλ, μέχρι ένα σημείο (2 ώρες συνήθως) που το επόμενο πάτημα το πάει πάλι σε απεριόριστη εγγραφή. Αφού έχεις F&U 2205 θα το είχες δει και εκεί γιατί δούλευε με τον ίδιο τρόπο.
Και σε λίγους M-Star το δεύτερο πάτημα του REC βγάζει παράθυρο που μπορείς να ορίσεις ακριβώς τον χρόνο εγγραφής που θέλεις με ακρίβεια λεπτού, όπως στους ALI. Ποιοι είναι αυτοί δεν τους θυμάμαι όλους.

2)Aυτο δε με απασχολει απο τι στιγμη που εχει και η tv δεκτη και θα το γυρανω εκει
Εδώ ισχύει αυτό που λέει ο Kostas_Y. Δηλαδή δεν το κατάλαβες καλά. Μπορείς να δεις μία άλλη εγγραφή. Όπως τα δύο ημίχρονα που λέει. Αρκεί τα δύο ημίχρονα να είναι δύο ξεχωριστές εγγραφές.

3)Διαρκεια μπαρας κτλ στη παρακολουθηση καναλιων οπως ειπαμε δε με ενδιαφερει..
Αρα στον τομεα της ευχρηστιας οταν θα παρακολουθησουμε κατι που εχουμε γραψει θεωρεις καλυτερους τους Mstar;
Κανείς δεν έχει ασχοληθεί να γράψει τέτοιες λεπτομέρειες για τους 7818. Απλά το έχω δει στον 7828 που έχω. Δεν νομίζω όμως να έχει αλλάξει στους 7818.

4)Αρα αυτο ειναι ενα μειον των Αli ειδικα απο τι στιγμη που θα χρησιμοποιω στικακι δε θα μπορω να κανω πολλες εγγραφες και θα πρεπει να εχω στο νου μου να σβηνω τις παλιες εγγραφες.
Οταν λες λογισμικα και των δυο; αφου στους Ali εντοπιζετε το προβλημα... δηλαδη με καποιο firmware μπορουνε και αυτοι να τα κοβουν σε λιγοτερα GB και αν ναι ειναι καποιοι συγκεκριμενοι που εχουν προχωρισει σε αυτη την αναβαθμηση και αν ναι ποιοι;
Και εδώ δεν το κατάλαβες καλά. Αυτό δεν αφορά την χρήση σε δέκτη, αλλά σε υπολογιστή. Σε δέκτη κάθε εγγραφή φαίνεται ενιαία και προβάλλεται ολόκληρη. Και στις δύο κατηγορίες πιάνουν περίπου τον ίδιο χώρο. Γιατί σχεδόν όλοι γράφουν το ίδιο τύπο αρχείου, δηλαδή .ts. Έτσι μία ταινία 2 ωρών πιάνει περίπου 4 GB, ανάλογα με το κανάλι βέβαια. Αλλά χονδρικά πάει 2 GB την ώρα. Αν δεις την ταινία μετά θα πρέπει να την σβήσεις γιατί θα έχει πιάσει 4 GB από το στικ σου. Και σε στικ 8GB (ονομαστικά) θα έχεις ελεύθερα άλλα 1,7 περίπου πραγματικά GB που δεν φτάνει για άλλη ταινία.
Όλο αυτό που είχα γράψει δεν αφορά την χρήση σε δέκτη αλλά σε υπολογιστή. Γιατί εκεί θα δεις ότι με M-Star στην πραγματικότητα έχουν γίνει 2 αρχεία των 2 GB, ενώ σε ALI μπορεί να είναι και 1 μόνο αρχείο. Αυτό χρησιμεύει σε αυτούς που αποθηκεύουν ή επεξεργάζονται τις εγγραφές σε υπολογιστή. Γιατί χρειάζονται ενιαία κομμάτια.
Αλλά και εδώ αλλάζει αυτό από δέκτη σε δέκτη. Μερικοί M-Star και μερικοί ALI δεν κόβουν τα αρχεία, αλλά φτιάχνουν ένα ενιαίο.Δεν θυμάμαι καθόλου ποιοι.

5)Aρα αυτο ειναι ενα + των Mstar εναντι των Ali απο το να ψαχνεις καθε φορα που σταματησες.
Υπάρχουν μερικοί ALI που το κάνουν. Αυτός που λέει ο audiov, και έχω εγώ έναν που το έκανε, αλλά το αφαίρεσαν στην πρώτη αναβάθμιση!

Αυτο το κανει και ο F&U 2205 που εχωκαι δεν φοραει κανενα απο τους δυο αυτους επεξεργαστες και οντως ειναι λιγο ενοχλητικο..
Ναι το ίδιο ακριβώς που κάνει ο F&U2205. Πατάς Play και ξεκινάει 20 δευτερόλεπτα παρακάτω. Γινόταν στους 7828, γίνεται και στους 7818, αν και σε έναν διάβασα ότι έχει βελτιωθεί πολύ. Μπορεί κανείς να μην το έχει αναφέρει για άλλον 7818 που πιθανόν να βελτιώθηκε. Πάντως δεν γίνεται στους ALI που ξεκινάνε στο καρέ που πάτησες το Play.

Και ένα άλλο πρόβλημα που είχα αντιμετωπίσει με τους M-star 7828 είναι όταν είχα πατήσει Pause, πατώντας μετά PLay είχα έναν αρχικό αποσυγχρονισμό ήχου και εικόνας για μερικά δευτερόλεπτα. Αυτό μόνο στους 7828, δεν το έχω ακούσει στους 7818 που κυκλοφορούν τώρα.
6)Ας μας διευκρινησει καποιος καποιος για σιγουρια αν το κανει στους 7818
Αυτό ήταν δική μου κρίση, γιατί σταμάτησα να χρησιμοποιώ τον 7828 για εγγραφές. Δεν νομίζω να γίνεται σε 7818.

7)Επειδη εχω ενα θεμα με την ποιοτητα της εικονας ;) αλλο ενα + στους Mstar στο συγκεκριμενο τομεα..

8)Οι τομεις που με προβληματιζουν ειναι αυτο που χανουν τα καναλια(ειναι καποιοι συγκεκριμενοι που το κανουν; ) και αυτο που μου ειπε πιο πανω ο Kostas_Y οτι εχει τον φοβο μη ξεχασει να του γραψει αυτο που προγραματισε.. Αν βρουμε καποιον που να καλυπτει αυτα τα δυο θεματα πιστευω ειμαι οκ.

και συγνωμη αν σας κουρασα..:rolleyes:

Στην ερώτηση αν οι ALI έχουν GOTO, δεν έχουν, αλλά υπάρχει μετακίνηση πάνω στην μπάρα με τα βελάκια δεξιά-αριστερά. Πιο χονδρικό, πάντως ψιλοκάνεις την δουλειά σου.

Τώρα για την ποιότητα εικόνας, είναι γενικά θέμα των ALI και δεν αφορά μόνο τις εγγραφές. Αλλά είναι μεγάλο θέμα και υπάρχουν και πολλές διαφωνίες γιατί πολλοί λένε ότι δεν βλέπουν τίποτα και ότι το παρακάνουμε με την γκρίνια. Πάντως ότι έχεις F&U 2205 που έχει μία από τις καλύτερες εικόνες, ίσως να μην βοηθάει και πολύ.

1-2GB για καθε timeshift η το δεσμευει μια φορα και μετα κανεις οσες εγγραφες θελεις;
Οι ALI δεσμεύουν χώρο στον δίσκο για αποκλειστική χρήση με timeshift. Εγώ έχω δει 2 GB στους 3 ALI που έχω χρησιμοποιήσει, αλλά ο talos_2002 έχει αναφέρει ότι σε μεγάλο δίσκο έχει αναφερθεί μέχρι και 20 GB. Αυτό σημαίνει ότι σε εμένα, από τα 8 GB του στικ που χρησιμοποιώ, μόνο τα 6 είναι ελεύθερα για εγγραφή. Γιαυτό οι ALI έχουν επιλογή απενεργοποίησης του timeshift και μετά είναι και τα 8 GB ελεύθερα για εγγραφή.

Απο ολα τα θεματα που αφορουν εναν δεκτη οσο αφορά το θεμα εικονας -και εχοντας σαν συγκριση Η/Υ συνδεμενο μεσω HDMI και εναν 2205- και PVR ειμαι ευχαριστημενος με τον STB.
Μονο αυτο... το οτι δεν παιζει μια παλια εγγραφη ενω γραφει κατι αλλο.
Ευτυχως αν εχεις προγραμματισει μια εγγραφη και βλεπεις μια παλια τοτε σταματαει να παιζει την παλια και ξεκιναει την νεα. Τουλαχιστον δεν χανει εγγραφες με τιποτα...
Που να χτυπιεσαι εγγραφη δεν χανει. Οχι σαν τον 2205... καρκινο μου ειχε βγαλει και τον ειχα σε αχρηστια, εγραφα αλλά και εβλεπα με timeshift μεσω του Η/Υ...
Τωρα τον 2205 τον εχω σαν δευτερο δεκτη αν τυχον γραφω κατι και θελω να δω κατι αλλο απο αλλο μπουκετο.

Απο θεμα media player δεν λεει και πολλα με την μικρη σε μεγεθος γραμματοσειρα, το μαυρο πλαισιο (αισχος), και την στοιχιση της πλακας.
Στους υποτιτλους χανει πολυ, αλλά ετσι και αλλιως δεν αλλαζω τον KMPlayer (windows) με κανεναν αλλο...

ΥΓ. Το "στικακι" μου κοστισε περιπου 21 και εχει και καλη ταχυτητα... αλλά τωρα επεσε η τιμη και σε ενα αλλο που πρεπει να ειναι καλο, στα 32GB ενα ταχυτατο Kingston (DTE30/DTR30)

Τώρα να σου πω..., δε θυμάμαι ποιό fw είχα τότε (νομίζω ήταν 1η Οκτωβρίου που έγινε ο αγώνας??).
Αυτή τη στιγμή γράφω το Scooby-doo που έχει το Star, χρησιμοποιώντας το τελευταίο fw. Το πρωί θα σας πω αποτέλεσμα...

Καλημέρα!
Η εγγραφή διάρκειας 2 ωρών δημιούργησε ένα αρχείο mts, 3.379 Mb (3,3 Gb).
Τελευταίο FW και δίσκος NTFS.

Re:Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Κανείς δεν έχει ασχοληθεί να γράψει τέτοιες λεπτομέρειες για τους 7818. Απλά το έχω δει στον 7828 που έχω. Δεν νομίζω όμως να έχει αλλάξει στους 7818.

Oι Mstar δεν βγάζουν μπάρες και ενδείξεις στην οθόνη κατα τη διάρκεια της αναπαραγωγής. Το μόνο που βγάζουν είναι μικρά και άσχημα εικονίδια REW\FF\Play\Pause όταν και για όσο χρειάζεται. Πληροφορίες χρόνου βγάζει μόνο με το πλήκτρο info

Αυτο το κανει και ο F&U 2205 που εχωκαι δεν φοραει κανενα απο τους δυο αυτους επεξεργαστες και οντως ειναι λιγο ενοχλητικο..
Ναι το ίδιο ακριβώς που κάνει ο F&U2205. Πατάς Play και ξεκινάει 20 δευτερόλεπτα παρακάτω. Γινόταν στους 7828, γίνεται και στους 7818, αν και σε έναν διάβασα ότι έχει βελτιωθεί πολύ. Μπορεί κανείς να μην το έχει αναφέρει για άλλον 7818 που πιθανόν να βελτιώθηκε. Πάντως δεν γίνεται στους ALI που ξεκινάνε στο καρέ που πάτησες το Play.

Δυστυχώς δεν έχει βελτιωθεί και τόσο στους 7818. Είναι λίγο φλου το σημείο που θα σταματήσει το FF\REW με το πάτημα του Play. Μόνο ο MicroHD είχε σχεδόν άμεση απόκριση αλλα και πάλι δεν έκανα πολλές δοκιμές για να έχω ασφαλές συμπέρασμα. Ο Ferguson έχει τα ίδια χάλια με τον ΒΟΧ αν και αρχικά μου έδωσε άλλη εντύπωαη.

Το Jump 10-20 δευτερολέπτων εμπρός ή πίσω είναι ένα απο τα καλύτερα χαρακτηριστικά των ALi. Θα με κάνετε στο τέλος να αγοράσω ALi και δεν θέλω!
:bigcry:

Καλημέρα!
Η εγγραφή διάρκειας 2 ωρών δημιούργησε ένα αρχείο mts, 3.379 Mb (3,3 Gb).
Τελευταίο FW και δίσκος NTFS.
Δύο ενδεχόμενα έχουμε: ή έχουν βάλει το όριο στα 4GB ή δεν έχει καθόλου όριο.

Last edited:

Δύο ενδεχόμενα έχουμε: ή έχουν βάλει το όριο στα 4GB ή δεν έχει καθόλου όριο.

Μάλλον το 2ο, γιατί όπως είπα πιό πάνω, έγραψα από ERT HD ποδόσφαιρο (περίπου 1h 45m) και δημιουργήθηκε mts, 8+ Gb.
Βέβαια, άν γραφεις σε FΑT32, δεν υποστηρίζονται τέτοια αρχεία...

Σωστά, το είχα ξεχάσει.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε FAT32 οι MStar (τουλάχιστον) κόβουν τις εγγραφές σε κομμάτια των 500ΜΒ τη στιγμή που το όριο του συστήματος αρχείων είναι τα 4GB...

Μια και έχουμε μείνει στους Lifeview Box2, υπάρχει τρόπος να γράφουν σε άλλο format αρχείου εκτος από mts?
Απ' ότι φαίνεται το mts δεν είναι ευρέως υποστηρίξιμο. Πχ, θέλω να κόψω τις διαφημίσεις που γράφονται μαζί και δε βρίσκω converter από mts σε κάποιο άλλο είδος αρχείου (πχ avi, mpg κλπ, χωρίς απώλεια ποιότητας).
Στη συνέχεια θέλω να το κόψω-ράψω με Pinnacle studio v10.

Μαλλον ισχυει το αντιθετο.
Το προγραμμμα επεξεργασιας που εχεις ειναι πολυ παλιο, και οχι οτι τα αρχεια mts ειναι πολυ λιγο διαδεδομενα.
Καιρος λοιπον για... Cyberlink PowerDirector.
Αν εχεις και καρτα γραφικων nvidia που υποστηριζει CUDA τοτε πεταει.
Εγω αν και δεν παιζω καθολου παιχνιδια αλλά κανω αρκετη επεξεργασια σε βιντεακια εχω μια GTS250...

ATI 5450 εδώ.
Τ' αρχεία παίζουν, αλλά χρειάζομαι να κόψω τις διαφημίσεις για να τα βάλω στον οικιακό server.

Μια και έχουμε μείνει στους Lifeview Box2, υπάρχει τρόπος να γράφουν σε άλλο format αρχείου εκτος από mts?
Απ' ότι φαίνεται το mts δεν είναι ευρέως υποστηρίξιμο. Πχ, θέλω να κόψω τις διαφημίσεις που γράφονται μαζί και δε βρίσκω converter από mts σε κάποιο άλλο είδος αρχείου (πχ avi, mpg κλπ, χωρίς απώλεια ποιότητας).
Στη συνέχεια θέλω να το κόψω-ράψω με Pinnacle studio v10.
Δεν γίνεται να αλλάξει ο μορφή εγγραφής, αλλά νομίζω ότι το mkvmerge GUI μπορεί να το μεταφέρει σε MKV container.

Ξαναδιαβαζοντας τις απαντησεις σας κατεληξα πανω κατω σε αυτα που ζηταω και μαλλον καληγω σε ALi..

Αυτα που ζηταω απο το PVR ειναι τα εξης:
1)Να εχει γρηγορο FF-REW η να μπορω ακομα καλυτερα να κανω μεταπηδηση γρηγορα στις διαφημησεις π.χ.
2)Να μην εχω την εννοια οτι θα ξεχασει να μου γραψει αυτο που προγραμματισα
3)Να μπορω να ξεκινησω την προβολη μου απο εκει που σταματησα την προηγουμενη φορα(δεν ξερω αν αυτο ειναι προνομιο μονο των Mstar αλλα απ' οτι μου ειπε ο audioV αυτο το κανει και ο opticum HD N1 που εχει ΑLi)
4)Στο θεμα μπαρας στο PVR δε με πειραζει να υπαρχει αντιθετος μαλιστα(ξερω και που βρισκομαι) αλλα θα ηθελα να φευγει μονη της μετα απο λιγο και να μη χρειαζετε να παταω το exit ολη την ωρα.
5)Να μην εχω αποσυγχρονισμο οταν το παω μπρος πισω(εδω απο οτι ακουω εχουν προβλημα μονο οι Mstar)
6)Και να μπορω να ρυθμισω ωρα αμεσης αλλα και προγραμματισμενης εγγραφης

...οσο το δυνατον περισσοτερα μπορουμε να βρουμε απο αυτα καλος!

Last edited:

1. Mόνο σε ALi υπάρχει αυτό για τις διαφημίσεις. Θέλεις μοντέλα με ρυθμιζόμενη λειτουργία Jump όπως τα Strong και Thomson. Ίσως υπάρχει και για τα Opticum, Crypto 215/215D και Lifeview BOXHD-A.
2. Δεν είχα πρόβλημα με τα Mstar, αλλά αν ξεχαστείς και τον σβήσεις ενώ βλέπεις κανάλι χωρίς EPG, την πάτηασες... Δεν θα γράψει τίποτα. Οπότε και πάλι ALi.
3. Το κάνουν οι Mstar, αλλά από ALi μόνο οι Opticum. Μπορείς με κάποιους ALi που δεν το κάνουν, όπως οι Strong και Thomson, να βάλεις ένα δείκτη (όπως είχαν τα video) σε όποιο σημείο της εγγραφής θέλεις. Έτσι πας στο σημείο του δείκτη αμέσως και συνεχίζεις την προβολή της εγγραφής, ενώ μπορείς να βάλεις και όσους δείκτες θέλεις.
Ζήτησα από Lifeview και Strong/Thomson να το προσθέσουν με αναβαθμίσεις, ενώ δεν ξέρω αν το κάνουν τα Crypto.
4. Εδώ μόνο τα ALi σε καλύπτουν, αλλά ο κάθε δέκτης έχει διαφορετική συμπεριφορά. Θα πρέπει να ρωτήσεις για τον κάθε ένα που σε ενδιαφέρει ξεχωριστά.
5. Δεν την πολυδουλεύω τις εγγραφές, αλλά δεν έχω πρόβλημα με κανέναν δέκτη μου.
6) Οι προγραμματισμένες ρυθμίζονται σε όλους.
Για την άμεση, όλοι οι ALi είναι το κάνουν. Ουσιαστικά και όλοι οι Mstar με νέο firmware, αλλά σε ελάχιστους -όπως ο Xoro 7520 (και ίσως ο μόνος)- ρυθμίζεται σε βήματα των 30'.

Ειδα οτι κυκλοφορει και ο F&U MPFD3462H, καινουριος και αυτος.

Με τοσα μοντελα που βγαζει εχω μπερδευτει εντελως. Θελω να παρω εναν για PVR και player
αλλα δεν ξερω τι?

Ξαναδιαβαζοντας τις απαντησεις σας κατεληξα πανω κατω σε αυτα που ζηταω και μαλλον καληγω σε ALi..

Αυτα που ζηταω απο το PVR ειναι τα εξης:
1)Να εχει γρηγορο FF-REW η να μπορω ακομα καλυτερα να κανω μεταπηδηση γρηγορα στις διαφημησεις π.χ.
2)Να μην εχω την εννοια οτι θα ξεχασει να μου γραψει αυτο που προγραμματισα
3)Να μπορω να ξεκινησω την προβολη μου απο εκει που σταματησα την προηγουμενη φορα(δεν ξερω αν αυτο ειναι προνομιο μονο των Mstar αλλα απ' οτι μου ειπε ο audioV αυτο το κανει και ο opticum HD N1 που εχει ΑLi)
4)Στο θεμα μπαρας στο PVR δε με πειραζει να υπαρχει αντιθετος μαλιστα(ξερω και που βρισκομαι) αλλα θα ηθελα να φευγει μονη της μετα απο λιγο και να μη χρειαζετε να παταω το exit ολη την ωρα.
5)Να μην εχω αποσυγχρονισμο οταν το παω μπρος πισω(εδω απο οτι ακουω εχουν προβλημα μονο οι Mstar)
6)Και να μπορω να ρυθμισω ωρα αμεσης αλλα και προγραμματισμενης εγγραφης

...οσο το δυνατον περισσοτερα μπορουμε να βρουμε απο αυτα καλος!
Ας το προσωποποιήσω λίγο μετά τις γενικές αναφορές στους ALI.
1) O BOXHD-A που έχω έχει μία μορφή Jump, αλλά νομίζω άλλοι όπως ο Strong 8105 έχει πιο εξελιγμένη με αριθμητικά νομίζω πλήκτρα. Πάντως και ο BOXHD-A έχει Jump με τα πλήκτρα next-previous και κάθε πάτημα σε πάει 30sec μπροστά ή πίσω. Εκτός από τους δύο άλλους τρόπους μετακίνησης όλων των ALI, την μετακίνηση με μπάρα και δεξιά-αριστερά, και τα πλήκτρα FF και FB.
2) Εγγραφή έχω χάσει μόνο με τον F&U 2205. Αλλά δεν έχω M-Star 7818, Μόνο 7828 και δεν έχω χάσει εγγραφή.
3)Προβολή από το σημείο που σταμάτησες κάνει από ότι φαίνεται μόνο ο Oprticum. Το κάνουν και οι ALI της GIEC όπως ο Crypto 210 AD (ίσως και ο 210A) και ο Digitalbox 300. Στον Crypto 210AD όμως βγήκε αναβάθμιση που το αφαιρούσε αυτό το χαρακτηριστικό. Δεν ξέρω τι λογισμικό φοράει πάνω τώρα από την εταιρία. Αλλά οι ALI της GIEC δεν είναι και οι καλύτερες υλοποιήσεις σε ALI και δεν έχουν κάποια άλλα χαρακτηριστικά που έχουμε πει νωρίτερα.
Μερικοί ALI όπως οι Strong και Thomson έχουν μία λειτουργία σελιδοδεικτών μέσα σε κάποια εγγραφή για να πηγαίνεις κατευθείαν σε κάποιο σημείο. Ο BOXHD-A που έχω δεν έχει καμία τέτοια λειτουργία. Βρίσκεις μόνος σου το σημείο που ήσουν.
4) Όντως δουλεύει διαφορετικά κάθε ALI. Πάντως ο BOXHD-A που έχω δοκιμάσει δεν είναι πολύ κουραστικός σε αυτόν τον τομέα, και στις εγγραφές η μπάρα δουλεύει σωστά και γρήγορα. Φεύγει γρήγορα χωρίς να επηρεάζεται από ρύθμιση χρόνου, μόνο στα εξωτερικά αρχεία ακολουθεί την ρύθμιση χρόνου που έχουμε κάνει για την μπάρα στο μενού. Ρύθμιση διαφάνειας εφαρμόζεται και σε εγγραφές και σε εξωτερικά αρχεία. Ο Strong από ότι λέει ο talos_2002 έχει στάνταρ χρόνο παραμονής (και στις εγγραφές ή μόνο στα εξωτερικά αρχεία; ), σε άλλους ALI δεν έχουμε τέτοιες λεπτομέρειες.
5) Ούτε οι M-Star 7818 φαίνεται να έχουν τέτοιο θέμα. Είπαμε, αυτό ήταν δικό μου θέμα που είχα με τους 7828. Συγκεκριμένα με έναν που έχω, αλλά με όλα (μπόλικα) λογισμικά που του είχα δοκιμάσει.
6) Δεν λέμε για προγραμματισμένη εγγραφή, όλοι το κάνουν. Μόνο που θέλει προσοχή γιατί στους M-Star συνήθως η προεπιλογή στο παράθυρο εγγραφής είναι για προβολή και όχι εγγραφή προγράμματος. Σε κάθε εγγραφή θέλει άλλαγμα. Στους ALI η προεπιλογή είναι εγγραφή.
Σε άμεση εγγραφή ρύθμιση χρόνου έχουν όλοι οι ALI. Και μάλιστα πρέπει να ορίζεις εσύ κάθε φορά χρόνο εγγραφής, γιατί όπως είπαμε η στάνταρ ρύθμιση όταν πατάς REC είναι για εγγραφή 2 ωρών.
Οι M-Star έχουν διαφορές. Και μάλιστα από λογισμικό σε λογισμικό του ίδιου δέκτη. Άλλοι δεν κάνουν τίποτα, άλλοι έχουν βήματα μισαώρου, και μόνο μερικά πολύ τελευταία λογισμικά έχουν ακριβή ρύθμιση χρόνου με το πλήκτρο REC.

Να προσθέσω αυτά που λέει ο Kostas_Υ για τα συμβολάκια που εμφανίζουν οι M-Star 7818 στα πλήκτρα FF, FB, Pause, Stop αντί της μπάρας των ALI. Έτσι όπως φαίνεται πως ήταν και στους 7828. Εμένα με βόλευαν περισσότερο από την μπάρα των ALI που μπαίνει στην μέση.

Και τελευταίο, άχρηστο για σένα, αλλά μια που μπήκαμε σε τόσες λεπτομέρειες να προσθέσουμε τις διαφορές που έχουν οι ALI στους υπότιτλους στα εξωτερικά αρχεία. Η αρχική ρύθμιση είναι μικροί και σε ορισμένες περιπτώσεις με περίεργη τοποθέτηση υποτίτλων. Σιγά σιγά έχουν αρχίσει να φτιάχνουν με αναβαθμίσεις και να λύνουν τα προβλήματα. Την καλύτερη υλοποίηση υποτίτλων πάντως φαίνεται προς το παρόν να την έχει ο BOXHD-A.

Παιδιά το έγραψα κι εδώ αλλά μάλλον το θέμα δεν ήταν το κατάλληλο γιατί παραπέμπει σε ρυθμίσεις της τηλεόρασης και μάλλον ξεπεράστηκε.
Ο ήχος DTS τι ακριβώς σημαίνει;