Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...
Ξαναδιαβαζοντας τις απαντησεις σας κατεληξα πανω κατω σε αυτα που ζηταω και μαλλον καληγω σε ALi..
Αυτα που ζηταω απο το PVR ειναι τα εξης:
1)Να εχει γρηγορο FF-REW η να μπορω ακομα καλυτερα να κανω μεταπηδηση γρηγορα στις διαφημησεις π.χ.
2)Να μην εχω την εννοια οτι θα ξεχασει να μου γραψει αυτο που προγραμματισα
3)Να μπορω να ξεκινησω την προβολη μου απο εκει που σταματησα την προηγουμενη φορα(δεν ξερω αν αυτο ειναι προνομιο μονο των Mstar αλλα απ' οτι μου ειπε ο audioV αυτο το κανει και ο opticum HD N1 που εχει ΑLi)
4)Στο θεμα μπαρας στο PVR δε με πειραζει να υπαρχει αντιθετος μαλιστα(ξερω και που βρισκομαι) αλλα θα ηθελα να φευγει μονη της μετα απο λιγο και να μη χρειαζετε να παταω το exit ολη την ωρα.
5)Να μην εχω αποσυγχρονισμο οταν το παω μπρος πισω(εδω απο οτι ακουω εχουν προβλημα μονο οι Mstar)
6)Και να μπορω να ρυθμισω ωρα αμεσης αλλα και προγραμματισμενης εγγραφης
...οσο το δυνατον περισσοτερα μπορουμε να βρουμε απο αυτα καλος!
Ας το προσωποποιήσω λίγο μετά τις γενικές αναφορές στους ALI.
1) O BOXHD-A που έχω έχει μία μορφή Jump, αλλά νομίζω άλλοι όπως ο Strong 8105 έχει πιο εξελιγμένη με αριθμητικά νομίζω πλήκτρα. Πάντως και ο BOXHD-A έχει Jump με τα πλήκτρα next-previous και κάθε πάτημα σε πάει 30sec μπροστά ή πίσω. Εκτός από τους δύο άλλους τρόπους μετακίνησης όλων των ALI, την μετακίνηση με μπάρα και δεξιά-αριστερά, και τα πλήκτρα FF και FB.
2) Εγγραφή έχω χάσει μόνο με τον F&U 2205. Αλλά δεν έχω M-Star 7818, Μόνο 7828 και δεν έχω χάσει εγγραφή.
3)Προβολή από το σημείο που σταμάτησες κάνει από ότι φαίνεται μόνο ο Oprticum. Το κάνουν και οι ALI της GIEC όπως ο Crypto 210 AD (ίσως και ο 210A) και ο Digitalbox 300. Στον Crypto 210AD όμως βγήκε αναβάθμιση που το αφαιρούσε αυτό το χαρακτηριστικό. Δεν ξέρω τι λογισμικό φοράει πάνω τώρα από την εταιρία. Αλλά οι ALI της GIEC δεν είναι και οι καλύτερες υλοποιήσεις σε ALI και δεν έχουν κάποια άλλα χαρακτηριστικά που έχουμε πει νωρίτερα.
Μερικοί ALI όπως οι Strong και Thomson έχουν μία λειτουργία σελιδοδεικτών μέσα σε κάποια εγγραφή για να πηγαίνεις κατευθείαν σε κάποιο σημείο. Ο BOXHD-A που έχω δεν έχει καμία τέτοια λειτουργία. Βρίσκεις μόνος σου το σημείο που ήσουν.
4) Όντως δουλεύει διαφορετικά κάθε ALI. Πάντως ο BOXHD-A που έχω δοκιμάσει δεν είναι πολύ κουραστικός σε αυτόν τον τομέα, και στις εγγραφές η μπάρα δουλεύει σωστά και γρήγορα. Φεύγει γρήγορα χωρίς να επηρεάζεται από ρύθμιση χρόνου, μόνο στα εξωτερικά αρχεία ακολουθεί την ρύθμιση χρόνου που έχουμε κάνει για την μπάρα στο μενού. Ρύθμιση διαφάνειας εφαρμόζεται και σε εγγραφές και σε εξωτερικά αρχεία. Ο Strong από ότι λέει ο talos_2002 έχει στάνταρ χρόνο παραμονής (και στις εγγραφές ή μόνο στα εξωτερικά αρχεία; ), σε άλλους ALI δεν έχουμε τέτοιες λεπτομέρειες.
5) Ούτε οι M-Star 7818 φαίνεται να έχουν τέτοιο θέμα. Είπαμε, αυτό ήταν δικό μου θέμα που είχα με τους 7828. Συγκεκριμένα με έναν που έχω, αλλά με όλα (μπόλικα) λογισμικά που του είχα δοκιμάσει.
6) Δεν λέμε για προγραμματισμένη εγγραφή, όλοι το κάνουν. Μόνο που θέλει προσοχή γιατί στους M-Star συνήθως η προεπιλογή στο παράθυρο εγγραφής είναι για προβολή και όχι εγγραφή προγράμματος. Σε κάθε εγγραφή θέλει άλλαγμα. Στους ALI η προεπιλογή είναι εγγραφή.
Σε άμεση εγγραφή ρύθμιση χρόνου έχουν όλοι οι ALI. Και μάλιστα πρέπει να ορίζεις εσύ κάθε φορά χρόνο εγγραφής, γιατί όπως είπαμε η στάνταρ ρύθμιση όταν πατάς REC είναι για εγγραφή 2 ωρών.
Οι M-Star έχουν διαφορές. Και μάλιστα από λογισμικό σε λογισμικό του ίδιου δέκτη. Άλλοι δεν κάνουν τίποτα, άλλοι έχουν βήματα μισαώρου, και μόνο μερικά πολύ τελευταία λογισμικά έχουν ακριβή ρύθμιση χρόνου με το πλήκτρο REC.
Να προσθέσω αυτά που λέει ο Kostas_Υ για τα συμβολάκια που εμφανίζουν οι M-Star 7818 στα πλήκτρα FF, FB, Pause, Stop αντί της μπάρας των ALI. Έτσι όπως φαίνεται πως ήταν και στους 7828. Εμένα με βόλευαν περισσότερο από την μπάρα των ALI που μπαίνει στην μέση.
Και τελευταίο, άχρηστο για σένα, αλλά μια που μπήκαμε σε τόσες λεπτομέρειες να προσθέσουμε τις διαφορές που έχουν οι ALI στους υπότιτλους στα εξωτερικά αρχεία. Η αρχική ρύθμιση είναι μικροί και σε ορισμένες περιπτώσεις με περίεργη τοποθέτηση υποτίτλων. Σιγά σιγά έχουν αρχίσει να φτιάχνουν με αναβαθμίσεις και να λύνουν τα προβλήματα. Την καλύτερη υλοποίηση υποτίτλων πάντως φαίνεται προς το παρόν να την έχει ο BOXHD-A.