Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...
Όταν σκέφτομαι καλό δέκτη με Mstar 7818, το μυαλό μου πάει στον Ferguson T65. Αλλά οι πιο απαιτητικοί στην εικόνα παρατήρησαν ότι υστερεί η ποιότητά της σε σχέση με άλλων δεκτών με το 7818.
Εκείνοι συνήθως προτείνουν τον Edision mini-triton+HD. Δεν ξέρω όμως αν έχει το λογισμικό του τις ρυθμίσεις που έχουν προστεθεί σχετικά πρόσφατα στο firmware άλλων δεκτών. Όπως π.χ. η ρύθμιση για την διάρκεια της Infobar.
Προσωπικά μου αρέσει ο Xoro 7520 και θα ήθελα την άποψη των παρατηρητικών στο θέμα ποιότητας της εικόνας. Τα δικά μου μάτια (παρα)είναι ανεκτικά σε αυτό το θέμα.
Εάν τυχών βρεις έναν LV6TBOXHD (όχι BOXHD
-A) σε στοκ σε κάποιο κατάστημα, μάλλον θα ήταν η καλύτερη επιλογή. Έχει πολύ σύγχρονο λογισμικό, δεν έχει το πρόβλημα με τους επικαλυπτόμενους υπότιτλους που μόλις παρουσιάστηκε στον Τ65, ούτε το πρόβλημα ποιότητας, ενώ δεν του λείπουν και οι επιλογές των νέων firmware της Mstar.
Σαν να δυσκόλεψε η επιλογή δέκτη με Mstar τώρα που τα λέμε. Κι αρχίζω να νοιώθω άσχημα που έχω τον BOX σε crt... Schaub Lorenz!
Αν από την άλλη επιλέξεις δέκτη με ALi, δεν είναι πολλές οι επιλογές.
LV6TBOXHD-A και 215D είναι οι συνήθεις προτάσεις και ο λίγο καλύτερος ο Thomson ΤΗΤ501, αλλά μάλλον θα χρειαστεί να πειράξεις ρυθμίσεις στην τηλεόραση, καθώς η HDMI τους υστερεί λίγο σε ποιότητα.
Για τα ALi της Opticum μόνο έχει αναφερθεί ότι δεν έχουν αυτό το πρόβλημα της ποιότητας στην HDMI. Σίγουρα είναι από τις καλύτερες επιλογές σε ALi, αλλά έχει και αυτός τα μειονεκτήματά του. Δεν μπορείς να βλέπεις μια εγγραφή και να γράφει μια νέα, ενώ υπάρχει και πρόβλημα με τους ελληνικού υπότιτλους στα βιντεάκια (νομίζω στην επόμενη αναβάθμιση θα διορθωθούν). Στους δέκτες με ALi, το καλύτερο είναι να μετατρέπεις τους υπότιτλους σε Vobsub (idx/sub), καθώς δεν έχουν προβλήματα και μπορείς να τους ρυθμίσεις όπως ακριβώς θέλεις (χρώμα, μέγεθος, περίγραμμα, απόσταση γραμμών κτλ) σε λίγα δευτερόλεπτα στον η/υ.
Ξερουμε ποτε περιπου θα αρχισουμε να βλεπουμε δεκτες μ αυτο το τσιπακι στην ελληνικη αγορα;
Υπάρχει ήδη ο F&U 3469.
Και τα
Audioline AL-HD022 και ο
Digiview DV-913 το έχουν, αλλά δεν νομίζω πως έχουν Dolby Digital.
Θα ήθελα να 'ξερα τί διορθώνει η αναβάθμιση του 913...