Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ναι, αλλά αυτό μόνο με δοκιμή. Φυσικά κανείς μας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί κάτι.

Τον ενισχυτη πωςθα τον δοκιμασω, πρεπει να βρω αλλον
Δύο δοκιμές...

1) Το καλώδιο κεραίας που πάει στο ΙΝ του ενισχυτή, το βγάζεις και θα το ενώσεις με το καλώδιο που πάει στον χώρο σου.
2) Ο ενισχυτής έχει ρυθμιστικά για το πόση ενίσχυση βγάζει. Θα "χαμηλώσεις" την ενίσχυση για να δεις αν το πρόβλημα σου είναι από "μπούκωμα".

Last edited by a moderator:
Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Αγαπητοι φιλοι καλημερα.

Ψαχνω εναν αποκωδικοποιητη με βασικη αναγκη την οσο καλυτερη αποδοση σε περιοχη με ασθενες σημα.Θα μπει πανω σε μια LCD Samsung (768p) μεσω HDMI.Επιθυμητα (οχι απαραιτητα) ενας στοιχειωδης Media Player, βασικη λειτουργια PVR (για instant recordings) και η δυνατοτητα αναγνωσης δισκων NTFS.

Και ακομη εναν μονο για Media Player (δισκοι NTFS) και PVR σε τηλεοραση αναλυσης Full HD.

Το μπατζετ ειναι περιορισμενο αλλα πειτε και βλεπουμε. :smile:

Ευχαριστω.

Κοιτα, για το κομματι του media player που λες πας σε ferguson T65 ασυζητητη! http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.705215
Τωρα για το αλλο θεμα δε ξερω και πολλα, ξερω ομως οτι ο f&u 2205, που εχει σταματησει να παραγεται, εχει την καλυτερη ληψη και τη καλυτερη ποιοτητα εικονας αλλα νομιζω δε διαβαζει NTFS και το media player του ειναι για τα απολυτως βασικα. Αν κοιταξεις τον οδηγο του talos θα βρεις και καποιους κλωνους

atillas24 ευχαριστω για την απαντηση.

Η αληθεια ειναι οτι διαβασα αρκετα (και τον οδηγο του talos που παρεπιπτοντως κανει απιστευτη δουλεια) και τελικα κατεληξα στον Ferguson Ariva T65 με μια επιφυλαξη για την ικανοτητα διαχειρισης ασθενους σηματος (αν και υπαρχει ενισχυτης).

Τι να πω ακομη και για τους αποκωδικοποιητες χρειαζεται πολυ "ψαξιμο". :smile:

Ως δέκτης είναι λίγο χειρότερος απο τον Lifeview BOXHD. Αν δεν σε ενοχλεί η θύρα USB στο πίσω μέρος, προχώρα. Μπορείς να συνδέσεις USB hub αλλα με αυτό τον τρόπο ο δικός μου δεν βγάζει υποτίτλους. Όταν συνδέω στικάκι απευθείας στον δέκτη, όλα καλά.

Δες και τους Crystal Audio.

Ο Legent HD Max διατείνει ότι έχει καλή λήψη.
Και ο F&U 3469 νομίζω ότι βγαίνει με βελτιωμένο tuner. Είχε ειπωθεί ότι έχει το tuner του 2205, αλλά όχι τον demodulator του.

Ευχαριστω για την ενημερωση.Σκεφθηκα να δοκιμασω τον Ariva σε 1η φαση και αν δε μου κανει δουλεια να τον βαλω για PVR/media player στη 2η TV.Οποτε ισως σας "ξαναενοχλησω". :smile:

Ως δέκτης είναι λίγο χειρότερος απο τον Lifeview BOXHD. Αν δεν σε ενοχλεί η θύρα USB στο πίσω μέρος, προχώρα. Μπορείς να συνδέσεις USB hub αλλα με αυτό τον τρόπο ο δικός μου δεν βγάζει υποτίτλους. Όταν συνδέω στικάκι απευθείας στον δέκτη, όλα καλά.

Δες και τους Crystal Audio.

Να σου πω την αληθεια το USB πισω το βρισκω καπως πιο πρακτικο για μονιμη συνδεση δισκου.Αλλα και εσυ με τοσους αποκωδικοποιητες που εχεις τεσταρει κατι παραπανω θα ξερεις για να το λες.:cool:
Αν γνωριζεις μπορω να βαλω NTFS formatted δισκο (απο PC με περιεχομενο) ή πρεπει να κανει την μορφοποιηση ο Ariva για να τον "δουλεψει"? Και παιζει ρολο οτι ο δισκος ειναι 2.5" (χωρις τροφοδοσια)?
Κοιταξα τους Crystal αλλα τους βρισκω καπως υπερτιμημενους και για να πω την αμαρτια μου απο αποψης design και ποιοτητας κατασκευης o Ariva δειχνει σαν κατι "καλυτερο" (παρα οτι εσωτερικα ειναι ενα και το αυτο).

Να σου πω την αληθεια το USB πισω το βρισκω καπως πιο πρακτικο για μονιμη συνδεση δισκου.Αλλα και εσυ με τοσους αποκωδικοποιητες που εχεις τεσταρει κατι παραπανω θα ξερεις για να το λες.:cool:
Αν γνωριζεις μπορω να βαλω NTFS formatted δισκο (απο PC με περιεχομενο) ή πρεπει να κανει την μορφοποιηση ο Ariva για να τον "δουλεψει"? Και παιζει ρολο οτι ο δισκος ειναι 2.5" (χωρις τροφοδοσια)?
Κοιταξα τους Crystal αλλα τους βρισκω καπως υπερτιμημενους και για να πω την αμαρτια μου απο αποψης design και ποιοτητας κατασκευης o Ariva δειχνει σαν κατι "καλυτερο" (παρα οτι εσωτερικα ειναι ενα και το αυτο).

Για μόνιμη σύνδεση, ναι. Αν όμως κατεβάζεις και βλέπεις πολλά βίντεο και χρησιμοποιείς στικάκια όπως εγώ , είναι μεγάλος μπελάς. Ασε που έχουν στριμώξει την θύρα ανάμεσα σε άλλα καλώδια και πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να τραβήξεις κάποιο και μετά να σπας το κεφάλι σου για να βρεις τι έπαθε το μηχάνημα...

Δεν είχα προβλήματα με ήδη μορφοποιημένους δίσκους. Τώρα, αν ο δίσκος είναι πολύ μεγάλος και δεν έχει δική του τροφοδοσία ίσως να ζοριστεί. Μέχρι 320GB έχω δοκιμάσει και δούλεψε.

Καλησπέρα κι από μένα

Επειδή το νήμα έχει γίνει τεράστιο, μου είναι αδύνατον να το διαβάσω όλο. Αναζητώ, λοιπόν, ένα δέκτη - HD κατά προτίμηση - που θα συνδεθεί σε μια υπάρχουσα τηλεόραση και αν γίνεται να έχει και δυνατότητες PVR, σε εξωτερικό δίσκο USB φυσικά. Φορμά ήχου κ.α. τέτοια δεν ενδιαφέρουν ιδιαίτερα. Η εικόνα SD ενδιαφέρει από άποψη ποιότητας, ειδικά στην όποια αναλογική έξοδο εικόνας (όσο, βέβαια μπορεί αυτό να είναι δυνατό). Το βαλάντιό μου κυμαίνεται γύρω στα 30-35 ευρώ.

Υπάρχει καμιά πρόταση;

Υ.Γ.:
Φίλος πουλάει τον Crystal Audio micro HD κοντά στο 35άρι και τον SD κοντά στα 30 ευρώ. Τί λένε αυτοί οι δύο γι αυτά τα λεφτά;

Ευχαριστώ.
-

Καλησπέρα κι από μένα

Επειδή το νήμα έχει γίνει τεράστιο, μου είναι αδύνατον να το διαβάσω όλο. Αναζητώ, λοιπόν, ένα δέκτη - HD κατά προτίμηση - που θα συνδεθεί σε μια υπάρχουσα τηλεόραση και αν γίνεται να έχει και δυνατότητες PVR, σε εξωτερικό δίσκο USB φυσικά. Φορμά ήχου κ.α. τέτοια δεν ενδιαφέρουν ιδιαίτερα. Η εικόνα SD ενδιαφέρει από άποψη ποιότητας, ειδικά στην όποια αναλογική έξοδο εικόνας (όσο, βέβαια μπορεί αυτό να είναι δυνατό). Το βαλάντιό μου κυμαίνεται γύρω στα 30-35 ευρώ.

Υπάρχει καμιά πρόταση;

Υ.Γ.:
Φίλος πουλάει τον Crystal Audio micro HD κοντά στο 35άρι και τον SD κοντά στα 30 ευρώ. Τί λένε αυτοί οι δύο γι αυτά τα λεφτά;

Ευχαριστώ.
-

Σε τι τηλεόραση θα μπει ο δέκτης; Στις περισσότερες CRT δεν θα δεις ιδιαίτερη διαφορά εικόνας.
PVR έχουν όλοι, το θέμα είναι μέχρι τι μέγεθος δίσκου μπορούν να σηκώσουν χωρίς προβλήματα.

Έτσι κι έτσι τιμή τα 35 για τον MicroHD. Καινούριος κυκλοφορεί στα 39.

Καλησπέρα κι από μένα

Υπάρχει καμιά πρόταση;

Υ.Γ.:

Ευχαριστώ.
-
Αλμυρούτσικες οι τιμές. Ένας καινούριος SD έχει 30 , με τον νέο SD Crystal να είναι στα 35 .
Ο νέος HD Crystal έχει κοντά στα 40 (αν θυμάμαι σωστά), οπότε μάλλον δεν αξίζει και ο Micro-HD του γνωστού σου.

Όπως είπε ο Kostas_Y, αυτά που ζητάς τα κάνουν όλοι.
Επειδή θέλεις να τον συνδέσεις σε CRT θα σου πρότεινα να κοιτάξεις τους δέκτες με τσιπ της ALi. Έχουν γρήγορο ζάπινγκ, καλή εικόνα μέσω SCART και συνήθως μπορούνε να κάνουν εγγραφή ενώ παρακολουθείς μια παλιότερη.

Ευχαριστώ...

Ευχαριστώ κ. συντονιστή μας για τις επισημάνσεις, πολύ χρήσιμες. Υπάρχει κάπου στο νήμα καμιά αναφορά για τους δέκτες με chip της ALi (ή σε κάποιο άλλο νήμα)? Θα εκτιμούσα μια παραπομπή, για να μην ψάχνω όλο το νήμα ή όλη την κατηγορία. Να πω εδώ ότι αν υπάρχει κάτι αξιόλογο με αυτό το τσιπ, έστω και με κάτι παραπάνω (ας πούμε κοντά στα 40 ευρώ), θα το κοίταζα.

Και πάλι ευχαριστώ.

Σε τι τηλεόραση θα μπει ο δέκτης; Στις περισσότερες CRT δεν θα δεις ιδιαίτερη διαφορά εικόνας.
PVR έχουν όλοι, το θέμα είναι μέχρι τι μέγεθος δίσκου μπορούν να σηκώσουν χωρίς προβλήματα.

Έτσι κι έτσι τιμή τα 35 για τον MicroHD. Καινούριος κυκλοφορεί στα 39.

Σ' ευχαριστώ, Κώστα, για τις πληροφορίες, καλά έκανες και μου τα επισήμανες, τόσο για τη σύνδεση με CRT όσο και για τις τιμές. Η αλήθεια είναι ότι μάλλον με CRT θα συνδεθεί, αλλά δεν αποκλείεται να συνδεθεί και με τη Kuro, που έχω, γι αυτό και θα με βόλευε να ήταν HD. Αλλά, όπως είπα, μάλλον για CRT προορίζεται.

Σ' ευχαριστώ, Κώστα, για τις πληροφορίες, καλά έκανες και μου τα επισήμανες, τόσο για τη σύνδεση με CRT όσο και για τις τιμές. Η αλήθεια είναι ότι μάλλον με CRT θα συνδεθεί, αλλά δεν αποκλείεται να συνδεθεί και με τη Kuro, που έχω, γι αυτό και θα με βόλευε να ήταν HD. Αλλά, όπως είπα, μάλλον για CRT προορίζεται.
Αν και δεν έχει περάσει δέκτης με τσιπ της ALi απο τα χέρια μου, διαβάζω παράπονα για την ποιότητα εικόνας. Διορθώνονται βέβαια ρυθμίζοντας την τηλεόραση αλλα εγώ δεν θα πείραζα "στρωμένη" Kuro :smile:

Για εγγραφές μεγάλης διάρκειας, είναι πιο βολικοί κάποιοι δέκτες με Mstar: γράφουν σε ένα ενιαίο αρχείο, ανεξάρτητα απο την διάρκεια της εγγραφής. Άλλοι δέκτες κόβουν το αρχείο σε κομμάτια των 2 ή 4GB. Στην αναπαραγωγή απο τον δέκτη δεν φαίνεται διαφορά αλλα αν χρειαστεί επεξεργασία σε Η/Υ, βολεύει περισσότερο το ενιαίο αρχείο.

Καλά λόγια έχω ακούσει για τον Edision mini-triton + HD . Καλή κατασκευή και τηλεκοντρόλ, καλή εικόνα, ώριμο λογισμικό και εγγύηση 5 ετών. Τιμή, 35- 40. Τα μεγάλα καταστήματα δεν τον έχουν για κάποιο λόγο αλλα μπορεί να βρεθεί στα "μαγαζάκια της γειτονιάς"

Ευχαριστώ κ. συντονιστή μας για τις επισημάνσεις, πολύ χρήσιμες. Υπάρχει κάπου στο νήμα καμιά αναφορά για τους δέκτες με chip της ALi (ή σε κάποιο άλλο νήμα)? Θα εκτιμούσα μια παραπομπή, για να μην ψάχνω όλο το νήμα ή όλη την κατηγορία. Να πω εδώ ότι αν υπάρχει κάτι αξιόλογο με αυτό το τσιπ, έστω και με κάτι παραπάνω (ας πούμε κοντά στα 40 ευρώ), θα το κοίταζα.

Και πάλι ευχαριστώ.

Ο Άγγελος έχει συγκεντρώσει τα υπέρ και τα κατά των Mstar και ALi στον Σύντομο οδηγός αποκωδικοποιητών της αγοράς

Περιμένουμε περισσότερα δείγματα με το νέο ALi 3801. Στα χαρτιά φαίνεται πολύ καλό τσιπ.

Περιμένουμε περισσότερα δείγματα με το νέο ALi 3801. Στα χαρτιά φαίνεται πολύ καλό τσιπ.

Ξερουμε ποτε περιπου θα αρχισουμε να βλεπουμε δεκτες μ αυτο το τσιπακι στην ελληνικη αγορα;

Όταν σκέφτομαι καλό δέκτη με Mstar 7818, το μυαλό μου πάει στον Ferguson T65. Αλλά οι πιο απαιτητικοί στην εικόνα παρατήρησαν ότι υστερεί η ποιότητά της σε σχέση με άλλων δεκτών με το 7818.

Εκείνοι συνήθως προτείνουν τον Edision mini-triton+HD. Δεν ξέρω όμως αν έχει το λογισμικό του τις ρυθμίσεις που έχουν προστεθεί σχετικά πρόσφατα στο firmware άλλων δεκτών. Όπως π.χ. η ρύθμιση για την διάρκεια της Infobar.

Προσωπικά μου αρέσει ο Xoro 7520 και θα ήθελα την άποψη των παρατηρητικών στο θέμα ποιότητας της εικόνας. Τα δικά μου μάτια (παρα)είναι ανεκτικά σε αυτό το θέμα.

Εάν τυχών βρεις έναν LV6TBOXHD (όχι BOXHD-A) σε στοκ σε κάποιο κατάστημα, μάλλον θα ήταν η καλύτερη επιλογή. Έχει πολύ σύγχρονο λογισμικό, δεν έχει το πρόβλημα με τους επικαλυπτόμενους υπότιτλους που μόλις παρουσιάστηκε στον Τ65, ούτε το πρόβλημα ποιότητας, ενώ δεν του λείπουν και οι επιλογές των νέων firmware της Mstar.

Σαν να δυσκόλεψε η επιλογή δέκτη με Mstar τώρα που τα λέμε. Κι αρχίζω να νοιώθω άσχημα που έχω τον BOX σε crt... Schaub Lorenz! :D

Αν από την άλλη επιλέξεις δέκτη με ALi, δεν είναι πολλές οι επιλογές.
LV6TBOXHD-A και 215D είναι οι συνήθεις προτάσεις και ο λίγο καλύτερος ο Thomson ΤΗΤ501, αλλά μάλλον θα χρειαστεί να πειράξεις ρυθμίσεις στην τηλεόραση, καθώς η HDMI τους υστερεί λίγο σε ποιότητα.
Για τα ALi της Opticum μόνο έχει αναφερθεί ότι δεν έχουν αυτό το πρόβλημα της ποιότητας στην HDMI. Σίγουρα είναι από τις καλύτερες επιλογές σε ALi, αλλά έχει και αυτός τα μειονεκτήματά του. Δεν μπορείς να βλέπεις μια εγγραφή και να γράφει μια νέα, ενώ υπάρχει και πρόβλημα με τους ελληνικού υπότιτλους στα βιντεάκια (νομίζω στην επόμενη αναβάθμιση θα διορθωθούν). Στους δέκτες με ALi, το καλύτερο είναι να μετατρέπεις τους υπότιτλους σε Vobsub (idx/sub), καθώς δεν έχουν προβλήματα και μπορείς να τους ρυθμίσεις όπως ακριβώς θέλεις (χρώμα, μέγεθος, περίγραμμα, απόσταση γραμμών κτλ) σε λίγα δευτερόλεπτα στον η/υ.

Ξερουμε ποτε περιπου θα αρχισουμε να βλεπουμε δεκτες μ αυτο το τσιπακι στην ελληνικη αγορα;
Υπάρχει ήδη ο F&U 3469.
Και τα Audioline AL-HD022 και ο Digiview DV-913 το έχουν, αλλά δεν νομίζω πως έχουν Dolby Digital.
Θα ήθελα να 'ξερα τί διορθώνει η αναβάθμιση του 913...

Last edited:

Όταν σκέφτομαι καλό δέκτη με Mstar 7818, το μυαλό μου πάει στον Ferguson T65. Αλλά οι πιο απαιτητικοί στην εικόνα παρατήρησαν ότι υστερεί η ποιότητά της σε σχέση με άλλων δεκτών με το 7818.

Εκείνοι συνήθως προτείνουν τον Edision mini-triton+HD. Δεν ξέρω όμως αν έχει το λογισμικό του τις ρυθμίσεις που έχουν προστεθεί σχετικά πρόσφατα στο firmware άλλων δεκτών. Όπως π.χ. η ρύθμιση για την διάρκεια της Infobar.

Προσωπικά μου αρέσει ο Xoro 7520 και θα ήθελα την άποψη των παρατηρητικών στο θέμα ποιότητας της εικόνας. Τα δικά μου μάτια (παρα)είναι ανεκτικά σε αυτό το θέμα.

Εάν τυχών βρεις έναν LV6TBOXHD (όχι BOXHD-A) σε στοκ σε κάποιο κατάστημα, μάλλον θα ήταν η καλύτερη επιλογή. Έχει πολύ σύγχρονο λογισμικό, δεν έχει το πρόβλημα με τους επικαλυπτόμενους υπότιτλους που μόλις παρουσιάστηκε στον Τ65, ούτε το πρόβλημα ποιότητας, ενώ δεν του λείπουν και οι επιλογές των νέων firmware της Mstar.

Αν δεν είχε αυτά τα προβλήματα στο τηλεοπτικό σήμα ο Ferguson θα τον πρότεινα χωρίς δεύτερη σκέψη σε όποιον ψάχνει κάτι σε Mstar7818. Όπως έχει όμως τώρα η κατάσταση, μόνο σαν media player μπορώ να τον προτείνω.
Σαν να δυσκόλεψε η επιλογή δέκτη με Mstar τώρα που τα λέμε. Κι αρχίζω να νοιώθω άσχημα που έχω τον BOX σε crt... Schaub Lorenz! :D
Ευχαρίστως να τον υιοθετήσω, έχω χώρο δίπλα στην G10 ;)

Θέλω να διαπιστώσω αν τα προβλήματα εικόνας του Τ65 οφείλονται στο λογισμικό ή στο υλικό.

Αν θυμάμαι καλά, ο BOX με το λογισμικό του Τ65 είχε μια χαρά εικόνα.

Και ο Edision +HD έχει ίδιο hardware με τον T65.
Αν βάλεις το fw του BOX στον Τ65, τότε πάλι θα μπορείς να διαπιστώσεις τι φταίει.

SOS!
Διάβασα αρκετά posts και σχετικά threads αλλά είναι τέτοιος ο όγκος που δεν μπορώ να καταλήξω. Μπορώ να έχω λίγο επιπλέον βοήθεια?
1) κατέληξα στο Crystal Audio Prime - HD, είναι καλή επιλογή;
2) Crystal ή F&U
3) Η SCHAUB LORENZ έχει HD μοντέλο και αξίζει;
Αν παλι έχετε μια καλύτερη πρόταση παρακαλώ πείτε μου (έχω μπερδευτεί με όλα όσα διάβασα παραπάνω και αλλού στο φοροουμ)
Please help, πάω για αγορά...
Ευχαριστώ!!!!!!!