Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Εφοσον δεν σε νοιαζει το PVR & media player θα βρεις και αλλους δεκτες να παιζουν καλα.
Λεγεται και οτι ο LV6TBOXHDA1 εχει καλη εικονα αν ρυθμιστουν τα χρωματα και η φωτεινοτητα.

Καλημέρα!

Μέσα στις μέρες πρόκειται να πάρω έναν δέκτη (τύπου scart) από τους παρακάτω:

α) sigmatek hd 50
β) crypto redi 170
γ) f&u 3838

Θα ήθελα λοιπόν να κάνω τρεις σύντομες ερωτήσεις.

α) Κάνουνε και οι τρεις downmix το AC3 σε στερεο?
β) Ξέρουμε αν κάποιος από αυτούς μπορεί να δεχθεί το firmware από crystal audio ή εναλλακτικά από boxhd ?Το θέμα ανάγκης άλλου χειριστηρίου το γνωρίζω και ήδη έω το USB 300.
γ) Από ανανεώσεις, είδα ότι ο α) και ο γ) είχανε σχετικά πρόσφατα (νοέμβριο και σεπτέμβριο). Ξέρουμε κάτι άλλο?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

επειτα απο αποτυχημενη συμβιωση με τον fu 2205 λογω σπασιματων εικονας αναζητω ξανα εναν δεκτη με μονο κριτηριο την ποιοτητα εικονας. (ομολογουμενως ο 2205 ηταν κορυφαιος)

το ερωτημα ειναι ποιος μπορει να ειναι διαδοχος του;

Κάποιος με Mstar 7828, όπως ο Opticum T50. Ίσως ο μόνος δέκτης που κυκλοφορεί ακόμα με το 7828. Σε συνοικιακά καταστήματα ίσως μπορεί να βρεθούν και άλλα μοντέλα με το ίδιο τσιπ, όπως ο Grundig AK-04 και ο Vision DVB 5100HD.
Όλο και κάπου θα βρεις και τον made in Germany Telestar TD 2210 T HD.

Ο μοναδικός δέκτης με επεξεργαστή Sunplus, o Crypto ReDi 250, είχε πολύ καλά σχόλια για την εικόνα του. Είχε και πολλές ρυθμίσεις όπως πόσα bit χρώματος για την HDMΙ, και άλλες ρυθμίσεις για απαιτητικούς (π.χ. YCbCr 4:4:4, YCbCr 4:2:2, RGB). Θυμάμαι ότι όταν εξαντλήθηκε από την Ελλάδα, τον παρήγγελναν από την Κύπρο για να τον συνδέσουν σε προβολείς.
Τώρα υπάρχει πάλι δέκτης με Sunplus, o ολοκαίνουριος Synaps THD-2856+ και ελπίζουμε ότι τα Sunplus συνεχίζουν να είναι συναρπαστικά, αλλά δεν τον έχει κάποιο μέλος του φόρουμ για να έχουμε περισσότερες πληροφορίες.

Καλημέρα!

Μέσα στις μέρες πρόκειται να πάρω έναν δέκτη (τύπου scart) από τους παρακάτω:

α) sigmatek hd 50
β) crypto redi 170
γ) f&u 3838

Θα ήθελα λοιπόν να κάνω τρεις σύντομες ερωτήσεις.

α) Κάνουνε και οι τρεις downmix το AC3 σε στερεο?
β) Ξέρουμε αν κάποιος από αυτούς μπορεί να δεχθεί το firmware από crystal audio ή εναλλακτικά από boxhd ?Το θέμα ανάγκης άλλου χειριστηρίου το γνωρίζω και ήδη έω το USB 300.
γ) Από ανανεώσεις, είδα ότι ο α) και ο γ) είχανε σχετικά πρόσφατα (νοέμβριο και σεπτέμβριο). Ξέρουμε κάτι άλλο?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.
α) Ο 3838 κάνει. Ο 170 δεν έχει το γράμμα D στο όνομά του, οπότε δεν κάνει. Ο 50 κάνει.
β) Δεν ξέρουμε και μάλλον δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να κάνει δοκιμή.
γ) Αναβαθμίσεις μην περιμένεις από την Crypto, δεν ασχολούνται πολύ. Για την αναβάθμιση του Sigmatek δεν ξέρουμε κάτι, νομίζω είσαι ο 1ος που την ανακάλυψε :a0210:

Επεξεργασία: Nα προσθέσω ανάμεσα στα μοντέλα με MSD7828 και στον Manta DVBT01, ο οποίος διαθέτει και component έξοδο.

Last edited:

α) Ο 3838 κάνει. Ο 170 δεν έχει το γράμμα D στο όνομά του, οπότε δεν κάνει. Ο 50 κάνει.
β) Δεν ξέρουμε και μάλλον δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να κάνει δοκιμή.
γ) Αναβαθμίσεις μην περιμένεις από την Crypto, δεν ασχολούνται πολύ. Για την αναβάθμιση του Sigmatek δεν ξέρουμε κάτι, νομίζω είσαι ο 1ος που την ανακάλυψε :a0210:
Πάω λοιπόν για F&U 3838 ή για sigmatek 50.

Άγγελε, ευχαριστώ πολύ!
Όπως πάντα, ΑΨΟΓΟΣ!

Κάποιος με Mstar 7828, όπως ο Opticum T50. Ίσως ο μόνος δέκτης που κυκλοφορεί ακόμα με το 7828. Σε συνοικιακά καταστήματα ίσως μπορεί να βρεθούν και άλλα μοντέλα με το ίδιο τσιπ, όπως ο Grundig AK-04 και ο Vision DVB 5100HD.
Όλο και κάπου θα βρεις και τον made in Germany Telestar TD 2210 T HD.

Ο μοναδικός δέκτης με επεξεργαστή Sunplus, o Crypto ReDi 250, είχε πολύ καλά σχόλια για την εικόνα του. Είχε και πολλές ρυθμίσεις όπως πόσα bit χρώματος για την HDMΙ, και άλλες ρυθμίσεις για απαιτητικούς (π.χ. YCbCr 4:4:4, YCbCr 4:2:2, RGB). Θυμάμαι ότι όταν εξαντλήθηκε από την Ελλάδα, τον παρήγγελναν από την Κύπρο για να τον συνδέσουν σε προβολείς.
Τώρα υπάρχει πάλι δέκτης με Sunplus, o ολοκαίνουριος Synaps THD-2856+ και ελπίζουμε ότι τα Sunplus συνεχίζουν να είναι συναρπαστικά, αλλά δεν τον έχει κάποιο μέλος του φόρουμ για να έχουμε περισσότερες πληροφορίες.

Ευχαριστω πολυ για την διαφωτιστικη σου απαντηση!!!

Μεταξυ των δεκτων με 7828 που ανεφερες υπαρχει διαφορα στην ποιοτητα εικονας;

Σκεφτομαι μηπως δοκιμασω κ τον Synaps Thd-2856.

Ο Thd-2852 εχει διαφορετικο chip;

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

O 2852 έχει το Mstar 7818. Πιθανότατα είναι κλώνος του Crystal Micro-HD.

Μεταξύ των δεκτών με 7828, δεν έχω να σου προτείνω κάποιον. Απλώς, όσοι είχαν δέκτη με 7828 και μετά χρησιμοποίησαν κάποιον νεότερο με ALI ή Mstar τσιπ, είπαν ότι ο 7828 έχει την καλύτερη ποιότητα.

Καλησπέρα είμαι νέος στο φόρουμ και θα ήθελα να μου πείτε μερικές πληροφορίες για την αγορά καινούργιου δέκτη... Έψαξα και λίγο και κλείνω προς τους Crypto 210AD και 211D... Αν έχετε να μου προτείνεται κάτι ευπρόσδεκτα όλα:)

Last edited by a moderator:

Μεταξύ των δύο, τον 211D.

Επειδή καταλαβαίνω οτι τον θέλεις και για βιντεάκια, δες και τους δέκτες με επεξεργαστή MStar 7818. Κυρίως τους Crystal Prime-HD και F&U 3838S. Κι αν θέλεις κάποιον με πολύ καλό τηλεχειριστήριο, δες και τον Ferguson Τ65.

(το ξεκίνησα στο θέμα του avira μάλλον ταιριάζει παραπάνω εδώ, λοιπόν:)

με ενδιαφέρει πολύ η ποιότητα εικόνας και θέλω ένα δέκτη για τον να τον χρησιμοποιήσω σε μια 42ρα panasonic PX70 με σύνδεση HDMI.
Πρόσφατα δοκίμασα τον Opticum T90 και τον σύγκρινα με HDMI με το APPSTREMER TV (που έχει και ψηφιακό δέκτη).
Λοιπον, το CRYSTAL είναι μια κλάση πάνω σε εικόνα (εννοείται ίδιο κανάλι και ίδιες ρυθμήσεις στην TV). Στο Τ90 απλά δεν υπήρχαν πάρα πάρα πολλές λεπτομέρειες που τις είχε η εικόνα του APPSTREMER TV και δεν πρόκειται για κάτι που διρθώνεται με αλλαγή ρυθμίδεων. Τελικά μετά τη σύγκριση απλά δεν ήθελα να βλέπω την εικονα του Τ90. (Με scart σε CRT 21" το Τ90 ήταν πολύ καλό).
Οπότε έτσι έχω αποκλείσει την καλύτερη ίσως υλοποίηση ALI και ψάχνω για τον καλύτερο Mstar. Ποιός είναι; είναι o Ferguson avira T65 ή κάποιος άλλος;

Ο Appstreamer TV είναι μια συσκευή πολλαπλάσιας τιμής και δεν ξέρω αν μπορεί να τον πλησιάσει σε ποιότητα εικόνας κάποιος δέκτης.
(Με την ευκαιρία, μήπως μπορεί κάποιος να κάνει ένα IR για τον Appstreamer TV με το TELE USB-300;)

Δες το 3ο μήνυμα του τρέχουσας σελίδας όπου έγραψα την άποψή μου για την ερώτηση αυτή.
Αν σε ενδιαφέρει μόνο η θέαση τηλεόρασης, ρίξε μια ματιά και στον F&U 2205 και τους κλώνους του.

(το ξεκίνησα στο θέμα του avira μάλλον ταιριάζει παραπάνω εδώ, λοιπόν:)

με ενδιαφέρει πολύ η ποιότητα εικόνας και θέλω ένα δέκτη για τον να τον χρησιμοποιήσω σε μια 42ρα panasonic PX70 με σύνδεση HDMI.
Πρόσφατα δοκίμασα τον Opticum T90 και τον σύγκρινα με HDMI με το APPSTREMER TV (που έχει και ψηφιακό δέκτη).
Λοιπον, το CRYSTAL είναι μια κλάση πάνω σε εικόνα (εννοείται ίδιο κανάλι και ίδιες ρυθμήσεις στην TV). Στο Τ90 απλά δεν υπήρχαν πάρα πάρα πολλές λεπτομέρειες που τις είχε η εικόνα του APPSTREMER TV και δεν πρόκειται για κάτι που διρθώνεται με αλλαγή ρυθμίδεων. Τελικά μετά τη σύγκριση απλά δεν ήθελα να βλέπω την εικονα του Τ90. (Με scart σε CRT 21" το Τ90 ήταν πολύ καλό).
Οπότε έτσι έχω αποκλείσει την καλύτερη ίσως υλοποίηση ALI και ψάχνω για τον καλύτερο Mstar. Ποιός είναι; είναι o Ferguson avira T65 ή κάποιος άλλος;

Ξαναδιαβάζοντας το #2103 παραπάνω και δεδομένου ότι ο opticum Τ50 έχει μόνο HDMI (και όχι scart για την περίπτωση που δεν μας κάτσει η εικόνα στη μεγάλη TV αλλά ούτε και coaxial) λέω να δοκιμάσω με τον Ferguson που "ακούει" και το forum σε ότι αφορά την υποστήριξη.

Καλησπερα σε ολους!συγχαρητηρια φοβερη δουλεια!σας παρακολουθω τον τελευταιο διαστημα και επειδη με βοηθησατε να μαθω αρκετα πραγματα γυρω απο τους αποκωδικοποιητες αποφασισα να συμμετεχω στην παρεα σας.
Λοιπον αγορασα παραμονη Χριστουγεννων τον Ariva t65 με fw 1 050. αυτο που με ενδιαφερει ειναι να βλεπω τις ταινιες και τις σειρες που εχω με ενσωματωμενους υποτιτλους.Οσο προλαβα να τον δοκιμασω ολα καλα.
Ομως παιδια η εικονα των καναλιων δεν μου αρεσε τοσο.
Απο την αρχη ημουν αναμεσα στον
ariva
edision mini triton +hd
crypto 211d
Πιστευετε οτι ενας απο τους αλλους 2 θα ειχε καλυτερη εικονα στα καναλια?

ΥΓ:εχω διαβασει ολα τα threads και αληθεια δεν ξεκαθαρισε το μυαλο μου. μαλλον ζαλιστικα!:BDBDG54:

Ευχαριστω για το χρονο σας!!!

Last edited by a moderator:

Τι δεν σου αρεσε στην εικονα;
Κοκκος; Χρωματα; Φωτεινοτητα/αντιθεση; Βαθος χρωματων; Ευκρινεια;

Επισης θα βοηθουσε πολυ αν μας ελεγες:
Τι τηλεοραση εχεις, απο τι αποσταση βλεπεις και με τι την εχεις συνδεσει;

ΥΓ. Παντως υπαρχει σχετικο νημα: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

εχω μια 32'' sony bravia( kdl 32u3000). εχω συνδεσει με hdmi.η αποσταση ειναι περιπου 3 μετρα.
δεν μου αρεσε το λευκο.πολυ εντονο(προσπαθησα να το ρυθμισω απο τη τηλεοραση αλλα τιποτα)
επισης η ευκρινεια δεν ειναι καλη.δεν ειναι τραγικα τα πραγματα αλλα αν μπορουσα να βρω κατι καλυτερο γιατι οχι.
πριν απο τον ariva ειχα digital sat και η εικονα του δεν ειχε θεμα.φυσικα δυνατοτητες media player φτωχες.

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ωραια, εχεις μια τηλεοραση και μια αποσταση που ειναι παραπανω απο σωστη.
Γιατι υπαρχουν και φαινομενα "ταινιακιδων" που αγοραζαν την μεγαλυτερη τηλεοραση που αντεχε η πιστωτικη και μετα την εβαζαν κατω απο την μιση αποσταση απο το σωστο, για να υπαρχει "φηλινγκ" κινηματογραφου. Εκει ουτε το 1080p ειναι ανεκτο.

Σε αυτη την αποσταση και με scart να την ειχες συνδεσει και παλι το ιδιο θα ηταν. Αν θα εβλεπες διαφορά θα ηταν αμελητεα (με την προϋποθεση οτι ο δεκτης δινει καλη εξοδο scart).

Τοτε κοιταξε σε (τυχαια σειρα)
LIFEVIEW LV6TBOXHDA1 (εχει ρυθμιστικα και λενε οτι μεσω ρυθμισεων εχει καλη εικονα)
Opticum STB HD N1 (εχει καλη εικονα)
Και εδω αυτους τους δεκτες

Αν σε ενδιαφερει το PVR σαν βασικη καθημερινη λειτουργια πας καρφωτα σε Opticum STB HD N1

Μεταφέρθηκε.:a0210:

:a0210:
Βασικα απαντουσα στο νημα, πριν μεταφερθει το μηνυμα, και αντι να μου βγαλει μηνυμα (το φορουμ) οτι παω να απαντησω σε ανυπαρκτο νημα το μηνυμα μου μεταφερθηκε αυτοματα στο παρον νημα. Πολυ ωραια λειτουργια να θεωρει οτι απαντω σε μηνυμα και οχι σε νημα και ετσι να μεταφερεται αυτοματα.
Την ωρα δηλαδη που πατουσα save message το νημα ειχε μεταφερθει ηδη (το ειχες μεταφερει ηδη). Αυτη ειναι σβελταδα !

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ωραια, εχεις μια τηλεοραση και μια αποσταση που ειναι παραπανω απο σωστη.
Γιατι υπαρχουν και φαινομενα "ταινιακιδων" που αγοραζαν την μεγαλυτερη τηλεοραση που αντεχε η πιστωτικη και μετα την εβαζαν κατω απο την μιση αποσταση απο το σωστο, για να υπαρχει "φηλινγκ" κινηματογραφου. Εκει ουτε το 1080p ειναι ανεκτο.

Σε αυτη την αποσταση και με scart να την ειχες συνδεσει και παλι το ιδιο θα ηταν. Αν θα εβλεπες διαφορά θα ηταν αμελητεα (με την προϋποθεση οτι ο δεκτης δινει καλη εξοδο scart).

Τοτε κοιταξε σε (τυχαια σειρα)
LIFEVIEW LV6TBOXHDA1 (εχει ρυθμιστικα και λενε οτι μεσω ρυθμισεων εχει καλη εικονα)
Opticum STB HD N1 (εχει καλη εικονα)
Και εδω αυτους τους δεκτες

Αν σε ενδιαφερει το PVR σαν βασικη καθημερινη λειτουργια πας καρφωτα σε Opticum STB HD N1

:a0210:
Βασικα απαντουσα στο νημα, πριν μεταφερθει το μηνυμα, και αντι να μου βγαλει μηνυμα (το φορουμ) οτι παω να απαντησω σε ανυπαρκτο νημα το μηνυμα μου μεταφερθηκε αυτοματα στο παρον νημα. Πολυ ωραια λειτουργια να θεωρει οτι απαντω σε μηνυμα και οχι σε νημα και ετσι να μεταφερεται αυτοματα.
Την ωρα δηλαδη που πατουσα save message το νημα ειχε μεταφερθει ηδη (το ειχες μεταφερει ηδη). Αυτη ειναι σβελταδα !

ευχαριστω πολυ για την απαντηση!για τον crypto 211d?
to pvr δε με απασχολει καθολου.ταινιες μονο με ενσωματωμενους κυριως υποτιτλους.

Τοτε ο Opticum STB HD N1 δεν σου κανει. Δεν παιζει εσωτερικους υποτιτλους, τουλαχιστον δεν παιζει οσους ερχονται ετοιμοι. Ευτυχως που δεν τους παιζει για μενα, αλλά εσυ που θελεις να τους παιζει δεν σου κανει.

Αν δεν κανω λαθος τους εσωτερικους τους παιζουν καλυτερα οι δεκτες με Mstar. Δες ομως και το νημα του LIFEVIEW LV6TBOXHDA1, εκτος αν θες και εξοδο DTS, που δεν εχει ο LV6TBOXHDA1. Οποτε τοτε πας σε δεκτη με Mstar

Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Τοτε ο Opticum STB HD N1 δεν σου κανει. Δεν παιζει εσωτερικους υποτιτλους, τουλαχιστον δεν παιζει οσους ερχονται ετοιμοι. Ευτυχως που δεν τους παιζει για μενα, αλλά εσυ που θελεις να τους παιζει δεν σου κανει.

Αν δεν κανω λαθος τους εσωτερικους τους παιζουν καλυτερα οι δεκτες με Mstar. Δες ομως και το νημα του LIFEVIEW LV6TBOXHDA1, εκτος αν θες και εξοδο DTS, που δεν εχει ο LV6TBOXHDA1. Οποτε τοτε πας σε δεκτη με Mstar

:a0210: ευχαριστω θα το κοιταξω για τον LIFEVIEW. θα προτιμουσα καποιον με Mstar.Βασικα ο Ariva ειναι πολυ καλος.Λιιιιγη καλυτερη εικονα θα ηθελα!αν το βρω σε καποιον αλλον που θα εχει και καλο media player δεν θα λεγα οχι!:2thumb22sup:

xristafr, αν είχες παράπονο από το deinterlacing θα έλεγα να πάρεις οποιονδήποτε άλλο Mstar 7818. Αλλά επειδή σε προβληματίζει το λευκό και η ευκρίνεια... προβληματίζομαι κι εγώ :smile:
Για το λευκό δεν έχω κάποια ιδέα, αν και στον Edision mini-triton+HD αναφέρθηκε ότι με επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων λύθηκαν κάποια παρόμοια προβλήματα.
Για το θέμα την ευκρίνειας, φταίνε λίγο και τα ελληνικά κανάλια, αλλά ίσως βοηθούσε αν δοκίμαζες μερικές άλλες αναλύσεις εξόδου στον δέκτη.

Αν επιλέξεις τον LV6TBOXHDA1, ελπίζω να μας γράψεις και τις εντυπώσεις σου από την εικόνα του. Νομίζω αρκετοί θα ενδιαφέρονται να τις διαβάσουν, κι εγώ ανάμεσά τους :smile: