Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Αυτόν τον δέκτη δεν τον είχα προσέξει, αν και φαίνεται ότι βγήκε την ίδια περίοδο με τους άλλους 215. Τώρα βλέπω ότι υπάρχει 215, 215Α και 215D. Εμφανισιακά μοιάζουν οι 215 και 215Α, ο 215D έχει διαφορετική εμφάνιση.
http://www.cryptoelectronics.gr/catalog/partdetail.aspx?PartNo=W004251
Αναφέρεται και ένας 218, αλλά δεν γράφεται τίποτα άλλο. Μάλλον θα έρθει σε λίγο.
Αλλά βγήκαν και δύο SD. Ο ένας λέει έχει και έξοδο RF.
http://www.cryptoelectronics.gr/catalog/partdetail.aspx?partno=W004510
http://www.cryptoelectronics.gr/catalog/partdetail.aspx?partno=W004508
Μου φαίνεται αντί να δίνει λογισμικά η Crypto βγάζει κατευθείαν νέο δέκτη.

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

O ReDi 215A πρέπει να είναι αδελφάκι του BOXHDA2, δηλαδή της Panodic με επεξεργαστή ALi M3801 αλλά χωρίς AC3. Ίδια περίπτωση είναι και ο Osio OST-6080HD.

Και οι νέοι SD είναι της Panodic. O ReDi 42 δείχνει να είναι ίδιος με τον Supra SDT-90, ενώ ο ReDi 45 φαίνεται πως είναι έκδοση με RF out, αλλαγμένο τηλεχειριστήριο που είναι όπως των του MPF3382 και των HD δεκτών της F&U (καλύτερο το παλιό) και όμορφη εμφάνιση. Και μάλλον θα αποκτήσει ανταγωνιστή ο Edision mini-triton, που είναι ο μόνος (μαζί με τους δυσεύρετους κλώνους του) με RF έξοδο για τις παλιές τηλεοράσεις που έχουν μόνο είσοδο κεραίας.

Για τον 218 δεν βρήκα κάτι, αλλά ελπίζω να έχει κάποιο νέο τσιπάκι, ίσως μάθω σύντομα.

Επεξεργασία: Σύμφωνα με την Crypto, o 218 δεν είναι μοντέλο που αναμένεται στο προσεχές μέλλον. Ο εκπρόσωπός της δεν διέθετε τεχνικά στοιχεία για να μου δώσει.

Last edited:

Σωστά. Ο 215Α από τις εικόνες του μενού του που υπάρχουν στο manual του φαίνεται ότι έχει ALI 3801. Άρα αυτός είναι ο καινούριος. Δεν τους θυμόμουν, και νόμιζα ότι ο καινούριος είναι ο 215.
Άρα η Crypto έχει τον 215 με ALI 3601 της Panodic χωρίς AC3, τον 215D με ALI 3601 της Panodic με AC3, τον καινούριο 215Α με ALI 3801 της Panodic χωρίς AC3, τον 211 με ALI 3801 της Giec χωρίς AC3, και τον 211D με ALI 3801 της Giec με AC3. Και υπάρχουν ακόμα στο site οι παλιότεροι ALI 3601 210Α και 210AD. Έχει ρεκόρ από ALI η Crypto. Καλό θα ήταν όταν θέλουν να προσθέσουν ένα χαρακτηριστικό στους δέκτες τους να μην έβγαζαν μόνο καινούριο μοντέλο που το περιέχει, αλλά να το έβαζαν και σε καμία αναβάθμιση.

Αν εβγαζαν αναβαθμιση θα σημαινε πως το προϊον που πουλησαν εχει και υποστηριξη, καθως και οτι ενδιαφερονται για αυτο που πουλανε.
Και θα εφτιαχναν και ονομα, οχι θα χαλουσαν και αυτο που εχουν.

Και κοιταξε ποσο ευκολο ειναι να φτιαξεις ονομα. Χιλιαδες κομματια πουληθηκαν, τα περισσοτερα με αστεια τηλεχειριστηρια και προβληματα.
Μπροστα στις ανυπαρκτες μαρκες, που δεν υφιστανται καν, θα μπορουσες να φτιαξεις ενα ονομα. Αυριο να βλεπουν ψηφιακη κορνιζα ή οτιδηποτε αλλο με το ονομα σου και να το αγοραζουν οχι να το προσπερνανε...
Αλλά το αρπα κολλα παει συνεφο.

Αν εβγαζαν αναβαθμιση θα σημαινε πως το προϊον που πουλησαν εχει και υποστηριξη, καθως και οτι ενδιαφερονται για αυτο που πουλανε.
Και θα εφτιαχναν και ονομα, οχι θα χαλουσαν και αυτο που εχουν.

Και κοιταξε ποσο ευκολο ειναι να φτιαξεις ονομα. Χιλιαδες κομματια πουληθηκαν, τα περισσοτερα με αστεια τηλεχειριστηρια και προβληματα.
Μπροστα στις ανυπαρκτες μαρκες, που δεν υφιστανται καν, θα μπορουσες να φτιαξεις ενα ονομα. Αυριο να βλεπουν ψηφιακη κορνιζα ή οτιδηποτε αλλο με το ονομα σου και να το αγοραζουν οχι να το προσπερνανε...
Αλλά το αρπα κολλα παει συνεφο.

Εδώ και 10 χρόνια αυτή η εταιρία έχει φτιάξει "όνομα" σε όσους είχαν την ατυχία να αγοράσουν κάτι crypto. Όνομα συνώνυμο με ανύπαρκτή υποστήριξη, με αγένεια και αδιαφορία προς τον πελάτη...

Με το service τους δεν είχα πρόβλημα. Δύο φορές που το χρειάστηκα με εξυπηρέτησαν, και με ευγένεια. Αλλά δυστυχώς διστάζω να αγοράσω προιόν τους όταν ξέρω ότι δεν πρόκειται να μου δώσουν λογισμικό, και αν το προιόν τους έχει ένα άσχημο χαρακτηριστικό δεν πρόκειται να διορθωθεί. Βέβαια αρκετοί έχουν αναφέρει ότι όταν ζήτησαν λογισμικό απευθείας από την εταιρία τους το έδωσαν. Και νεότερο από αυτό που είχαν οι συσκευές τους. Αλλά δεν το ανεβάζουν στο site τους. Πάντως ένα mp3 player που μου αντικατάστησαν πρόσφατα λόγω προβλήματος, μου το αντικατέστησαν χωρίς πίεση. Είδα όμως ότι έχει ορισμένα διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτό που είχα. Αλλά λογισμικό στο site δεν ανέβηκε. Μπορεί να μην το ξέρουν καν ότι σε νεότερες παρτίδες του mp3 player έχουν μπει νεότερα λογισμικά.

Καλησπερα,μπορειτε να μου προτηνετε καποιους δεκτες HD μεχρι 40 ευρω που πιστευετε οτι ειναι πολυ καλοι για τα λεφτα τους?(καθοτι και λιγο ασχετος με τους δεκτες).Να πω οτι πρεπει να εχει λειτουργια NTSC γιατι μονο ετσι συνεργαζετε στην οθονη του υπολογιστη μου οπου κ θα εγκατασταθει.Η συνδεση θα γινει με καλωδιο HDMI σε DVI

Καλησπερα,μπορειτε να μου προτηνετε καποιους δεκτες HD μεχρι 40 ευρω που πιστευετε οτι ειναι πολυ καλοι για τα λεφτα τους?(καθοτι και λιγο ασχετος με τους δεκτες).Να πω οτι πρεπει να εχει λειτουργια NTSC γιατι μονο ετσι συνεργαζετε στην οθονη του υπολογιστη μου οπου κ θα εγκατασταθει.Η συνδεση θα γινει με καλωδιο HDMI σε DVI

Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι οτι οι δέκτες με NTSC θα συνεργαστούν με την οθόνη. NTSC έχουν οι περισσότεροι αλλα οι δέκτες με ALi προσφέρουν περισσότερες επιλογές ανάλυσης\συχνότητας.

Δες τον Lifeview LV6TBOXHDA1, στα 28 αυτή την εβδομάδα απο το e-shop.

Καποιος αλλος με ALi?Ο Ferguson t65?Οταν καποιοι δεκτες γραφουν στα χαρακτηρηστικα τους "αυτοματη εναλλαγη PAL/NTSC" μου κανει?

Last edited:

Καποιος αλλος με ALi?Ο Ferguson t65?Οταν καποιοι δεκτες γραφουν στα χαρακτηρηστικα τους "αυτοματη εναλλαγη PAL/NTSC" μου κανει?
Νομίζω και οι Opticum με ALi έχουν την ίδια ποικιλία αναλύσεων. Ο Ferguson δίνει 480p & 1080p60.

Ποιος δέκτης έχει αυτόματη εναλλαγή;

Να πω οτι πρεπει να εχει λειτουργια NTSC γιατι μονο ετσι συνεργαζετε στην οθονη του υπολογιστη μου οπου κ θα εγκατασταθει.Η συνδεση θα γινει με καλωδιο HDMI σε DVI
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/97149-Ψηφιακός-δέκτης-σε-monitor-με-DVI-(HDCP)

Καλησπέρα σε όλους είμαι καινούργιος και έχω μιά καινούργια LG με απωδικοποιητή αλλά όχι PVR και θα ήθελα να αγοράσω απωδικοποιητή ώστε να μπορώ να κάνω εγγραφή σε hard disk.
Σκεφτομαι για αυτόν εδώ DIGITALWORLD HDT-990 SCART HD και θα ήθελα την άποψη σας.
Ευχαριστώ.

Για χρηση PVR παρε εναν Opticum STB HD N1.
Επιπλεον θα σε καλυψει και το καλο τηλεχειριστηριο του.

Για χρηση PVR παρε εναν Opticum STB HD N1.
Επιπλεον θα σε καλυψει και το καλο τηλεχειριστηριο του.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση θα προτιμούσα όμως κάτι σε μορφή SCART και όχι κουτί.
Έχεις μήπως άποψη για αυτό που ρώτησα?
Και πάλι ευχαριστώ.

Δεν γνωρίζουμε από κάποιο μέλος τον 990. Είναι σχετικά καινούριος, οπότε μάλλον θα έχει καλό λογισμικό.
Για κάτι δοκιμασμένο, δες τον Ferguson Τ65 mini. Είναι από τις καλύτερες επιλογές της αγοράς.

Καλησπερα
ψάχνω για εναν δεκτη για την κυρίως τηλεόραση του σπιτιού με καλο media player ,καλο pvr και το usb απο μπροστά ,τη θα προτεινατε ?
μεχρι τωρα αυτος που εχω ειναι ο edision mini triton SD ,και θελω να τον μεταφέρω σε μικροτερη τηλεοραση για να δοκιμασω καποιον καλυτερο .

Καλός media player υπάρχει μόνο στους HD. Από αυτούς που έχουν εμπρός την USB, ξεχωρίζω τον Crystal Prime-HD.

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Εννοείτε οτι για ΗD θέλω να πάρω να βλέπω και το ψηφιακό της ερτ , παρόλο που η πλάσμα μου είναι λίγο παλιά και δεν εχει HDMI :(
O crystal audio είναι όντως μια απο της επιλογές ( δεν ξερω απο τηλεχειριστήριο πως τα παει ?)