Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλώς όρισες Palp :smile:
Υπάρχει ο Edision mini-triton (όχι o Mini-Triton+HD) και ο Crypto ReDi 45.
Αν σε ενδιαφέρει να έχει και κάπως καλό τηλεχειριστήριο, προτίμησε τον 1ο, αλλιώς τον 2ο επειδή είναι νέος στην αγορά και θα πρέπει να έρχεται με νεότερο λογισμικό από την ALi (κατασκευάστρια του τσιπ).

Last edited:
Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

καλησπέρα και καλως σας βρήκα...
είμαι παλιός αναγνώστης του forum αλλά ήρθε η ώρα που έγινα και μέλος γιατί έχω μια απορία σχετικά με τον επόμενο μου δέκτη
είμαι κάτοχος ενός Xoro 7520 αν και από τα χέρια μου έχουν περάσει διάφοροι (π.χ. xoro 7600, Turbo-x Sd και HD, LifeView LV6TBOXHDV2, και άλλοι)
αν και έχω διαβάσει πάρα πολλές πληροφορίες για ότι κυκλοφορεί στην αγορά μπορώ να πω ότι απλά παρα-πληροφορήθηκα και πλέον δεν ξέρω προς τα πού να στραφώ!
η μια σκέψη είναι να πάρω τον Crystal Audio prime HD ή τον LifeView LV6TBOXHDV2 αν και ο τελευταίος σε μια αγορά που έκανα για έναν φίλο μέσα σε 2 μήνες χάλασε (συνεχόμενο Boot-loop)
μιας και είμαι ευχαριστημένος από τον Xoro που έχω εσείς τι θα μου προτείνατε;

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ο PrimeHD φαίνεται καλό μηχανάκι, ειδικά αν έχεις συνηθίσει τους MStar.

Μήπως εννοείς τον LV6TBOXHDΑ2 ως εναλλακτική; Ο V2 δεν υπάρχει πια.
Ικανοποιητικός είναι, αν δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις απο τον media player.

Πολύ περιορισμένη η ποικιλία του συγκεκριμένου καταστήματος. Έφυγαν Lifeview & Ferguson ενω μας έχουν εγκαταλείψει εδώ και καιρό οι Opticum.

Τι δυνατότητες σε ενδιαφέρουν περισσότερο;

Ο PrimeHD φαίνεται καλό μηχανάκι, ειδικά αν έχεις συνηθίσει τους MStar.

Μήπως εννοείς τον LV6TBOXHDΑ2 ως εναλλακτική; Ο V2 δεν υπάρχει πια.
Ικανοποιητικός είναι, αν δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις απο τον media player.

ναι έχεις δίκιο τον LV6TBOXHDΑ2 εννοώ...
βέβαια όσο ξαναδιαβάζω τα threads είπαμε τόσο γίνεται ποιο δύσκολη η απόφαση...
επειδή ο νέος αυτός θα συνδεθεί σε μια 47" Phillips FULL HD (που κάνει δυστυχώς μόνο αποκωδικοποίηση MPEG-2) μήπως να περιμένω για τον Opticum HD T90 - N2 (Series 2) μιας και μου άρεσε το metro UI που έχει στα screenshots και φοράει chipset ALI που από άποψη ποιότητας εικόνας είναι καλύτερο από τα MStar;

Ο HD T90 - N2 είναι απο τους δέκτες που περιμένω να δω με ενδιαφέρον.
Προσωπικά δεν μου άρεσε πολύ το UI, καλύπτει μεγάλο μέρος της οθόνης. Το σίγουρο είναι οτι η Opticum θα εκμεταλλευθεί πλήρως το τσιπ ενώ η υποστήριξη είναι σίγουρη.
Δεν ξέρουμε όμως πότε\αν θα έρθει στην Ελλάδα.

Το Ali3801 μου αρέσει, όσο μου αρέσει και το Mstar7818.

Πολύ περιορισμένη η ποικιλία του συγκεκριμένου καταστήματος. Έφυγαν Lifeview & Ferguson ενω μας έχουν εγκαταλείψει εδώ και καιρό οι Opticum.

Τι δυνατότητες σε ενδιαφέρουν περισσότερο;

Καλημερα σας, με ενδιαφερουν τα κλασσικα,
εγραφη σε usb i hdd
timer

δεν ξερω τι αλλες δυνατοτητες εχουν.

Απο τους δέκτες του e-shop, μάλλον οι δύο Crypro (REDI 211 & REDI 211D) σε καλύπτουν. Ο δεύτερος μπορεί να κάνει αποκωδικοποίηση Dolby Digital (AC3), χαρακτηριστικό χρήσιμο αν βλέπεις ταινίες στον media player του δέκτη.

Τι αλλο δεκτη προτεινεται γενικα και απο αλλα ηλεκτρομαγαζα?

Αν θέλεις να κάνεις πολλές εγγραφές, δες τους Opticum. Έχουν το πιο πλήρες σύστημα.

http://www.skroutz.gr/s/2112534/OPTICUM-HD-T90.html

http://www.skroutz.gr/s/2152238/OPTICUM-STB-N1.html

Υπήρχαν και σε γνωστό πολυκατάστημα με είδη εξοπλισμού.

Το μόνο πρόβλημα είναι το σχετικά χαμηλό ρεύμα που βγάζει η USB του. Θα χρειαστείς δίσκο με δική του τροφοδοσία ή USB hub με τροφοδοτικό.

Οι Crypto έχουν νεότερο τσιπάκι (ALi3801 αντί για το ALi3601 των Opticum) αλλά το λογισμικό τους είναι το βασικό που δίνει η ALi, άσε που έχουν χάλια τηλεκοντρόλ.

Σε ποιότητα εικόνας, προτιμώ το ALi3801, οι Opticum όμως έχουν το καλύτερο λογισμικό στην κατηγορίας τους και συνεχή υποστήριξη με αναβαθμίσεις.

Τέλος, ο Τ90 είναι ουσιαστικά ίδιος με τον STB-N1. Η διαφορά τους είναι η οθόνη.

Παρακαλω πολυ,
Θα ηθελα να μου πειτε ποιοι αποκωδικοποιητες θεωρειτε οτι αλλαζουν σχετικα πιο γρηγορα τα καναλια!
Εχω σκεφτει τους CRYPTO DVB-T RECEIVER REDI 211 και SUPRA SDT-90 DVB-T, ειναι λετε καλοι;
Ευχαριστω εκ'των προτερων :-)

Γενικά οι δέκτες με τσιπ της ALi αλλάζουν γρήγορα τα κανάλια. Και οι δύο που σκέφτεσαι έχουν τέτοια τσιπ με τη διαφορά οτι ο Crypto είναι HD ενώ ο Supra όχι.

Σε τι τηλεόραση θα συνδεθεί;

η μια ειναι crt δηλαδη με scart και η αλλη ειναι tft δηλαδη με hdmi. αλλα επειδη εχουν παραπλησιες τιμες σκεφτομαι να παρω δυο REDI 211 να μην μπερδευομαι με τα χειριστηρια
Ευχαριστω για το ενδιαφερον!

O Crypto είναι καλύτερη λύση αλλά δεν υποστηρίζει ήχο AC3\Dolby Digital. Ο REDI 211D παίζει AC3 αλλά είναι ακριβότερος.
Αυτή τη στιγμή το AC3 έχει σημασία μόνο στον media player του δέκτη, κανένα κανάλι δεν εκπέμπει αποκλειστικά με αυτή τη μορφή ήχου.

Ακόμα και με αυτή την έλλειψη, αν ο δέκτης πρόκειται να χρησιμοποιηθεί και σαν media player, ο Crypto είναι μονόδρομος. Έχει καλύτερη συμβατότητα με αρχεία εικόνας και ήχου.

...και αυτος ο 211D, εχει αυτο το ALi να αλλαζει καναλια σχετικα γρηγορα ;