Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Δεν νοιώθω ωραία όταν μιλάω με άσχημα λόγια για μια ελληνική εταιρία, αλλά αν χρειαστεί αναβάθμιση ο δέκτης, δύσκολα θα έχουμε από την Crypto.
Με την Lifeview υπάρχει επικοινωνία -κι ας μην είναι άψογη- μου μας έχει δώσει αναβαθμίσεις μετά από αναφορές προβλημάτων ή ελλείψεων που έδωσαν συμφορουμήτες, με την Crypto έχουμε μεγάλες δυσκολίες.
Βέβαια καλύτερα από άλλα μεγάλα ελληνικά ονόματα, που απλώς αγνοούν τα προβλήματα που τους παρουσιάζουμε και δεν απαντούν καν.

Επεξεργασία:
Όσοι έχουν δέκτη Crypto 211/211D, Lifeview BOXHDA1/2 ή άλλον με ALi, αν μπορούν ας με βοηθήσουν σε αυτό:
http://www.avclub.gr/forum/showthre...OXHDA2?p=1056835864&viewfull=1#post1056835864

Last edited:
Μια βοηθεια !!!!!
Θελω να παρω ενα ψηφιακό δεκτη για μια παλια τv που εχουμε στο εξοχικο μας. Εχει μονο scart εισοδο. Αρα να ειναι κατι φθηνο και καλο σε SD. Τι λετε?
Να πω οτι ειανι για μεγαλους σε ηλικια ανθρωπους και δεν με ενδιαφερει να εχει media Player ktl ...

Επεξεργασία:
τελικα αγορασα αυτο http://www.e-shop.gr/product?id=PER.702344

Last edited by a moderator:
Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

τελικα αγορασα αυτο http://www.e-shop.gr/product?id=PER.702344
για μικρες τηλεορασεις που η εισοδος scart ειναι πισω πως ακριβως θα πιανει σημα το τηλεκοντρολ?

αυριο το βραδυ ερχεται και στη κρητη το ψηφιακο σημα και εχω πελαγωσει. σκεφτομαι να παω στο πλαισιο να παρω τον doop hdmp-100 να ξεμπερδευω. μια μικρη 14αρα τηλεοραση εχω στο δωματιο δε θελω κατι παραπανω μονο ενα SD.

για μικρες τηλεορασεις που η εισοδος scart ειναι πισω πως ακριβως θα πιανει σημα το τηλεκοντρολ?
Έχουν ένα ενσύρματο "μάτι" που μπορείς να το φέρεις μπροστά απο την τηλεόραση.

αυριο το βραδυ ερχεται και στη κρητη το ψηφιακο σημα και εχω πελαγωσει. σκεφτομαι να παω στο πλαισιο να παρω τον doop hdmp-100 να ξεμπερδευω. μια μικρη 14αρα τηλεοραση εχω στο δωματιο δε θελω κατι παραπανω μονο ενα SD.

Αν πάρεις δέκτη χωρίς να το πολυψάξεις, μάλλον θα μπλέξεις αντι να ξεμπλέξεις :smile:

Για την 14αρα, δες αυτόν στα 20

Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

... σκεφτομαι να παω στο πλαισιο να παρω τον doop hdmp-100 να ξεμπερδευω.
Μεγάλος μπελάς ο δέκτης αυτός.

Δες τον δέκτη που προτείνει ο Kostas_Y και τον SD της Crystal Audio.

Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Κάτι μου λέει όμως οτι τελικά θα χρησιμοποιείς τον LV6TBOXHDA2 για ταινίες και τον Prime-HD για τηλεοπτικό :)

γιατί το λες αυτό...???

Περισσότερο την δική μου εμπειρία περιέγραφα. :)
Μετά την τελευταία αναβάθμιση των δεκτών της CA (που διορθώνει ενα θεματάκι με τους υπότιτλους UTF), οι δύο δέκτες είναι στο ίδιο επίπεδο.

Re: Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

τελικα και ενω ειχα παραγγειλει τον lifeview μου κανανε μια καλη προσφορα μεσω γνωστου για ενα edision mini triton sd απο τοπικο μικρο μαγαζι και πηρα αυτον
με τον συγκεκριμενο αποκωδικοποιητη εχω ενα δευτερευον αλλα σημαντικο προβλημα θα το ποσταρω στο αντιστοιχο θεμα της συσκευες.

ευχαριστω για τις προτασεις σας :)

Δεν έχουμε ακούσει κανένα σχόλιο. Η μόνη αναφορά είναι αυτή:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/96011-Ποιον-ψηφιακό-δέκτη-να-επιλέξω/page225
Όπως γράφεται εκεί μάλλον έχει τον ίδιο επεξεργαστή με αυτόν:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/103411-Apollo-AHD-121
χωρίς να ξέρουμε όμως αν δουλεύουν το ίδιο αφού θα έχουν διαφορετικό λογισμικό. Μία ιδέα από τα χαρακτηριστικά των Novatek μόνο δίνει.

Οι γνώσεις μου γύρο απο τους δέκτες είναι σχετικές.Κάθε μέρα μαθαίνω και κάτι καινούριο .
O e-space libra έχει και DDR3 RAM ποιοι αλλοι έχουν DDR3 και τι μας λέει αυτό για το media player ?

Δεν μας λέει και πολλά. Απο το 2010 έχουν περάσει κάμποσοι δέκτες απο τα χέρια μου και τη διαφορά την κάνει το λογισμικό και όχι η μνήμη.

Ύστερα απο το στραπάτσο με τον Hyundai HDT3001HDPVR στο media player του ( ελάχιστα αρχεία στην αναπαραγωγη, ασυγχρόνιστος ήχος με το video ύστερα απο κάποια λεπτά αναπαραγωγής , δυσδιάκριτοι μικροί υπότιτλοι με απαράδεκτο background , και το ζουμ στις φότο δεν καλύπτει όλη την 15άρα crt thomson) ψάχνω για το πολή καλύτερο.
Τη μου προτείνετε απο 60 μέχρι 100 euro.

Απο 60 μέχρι 100 euro; Ένα κανονικό media player. Οι δέκτες είναι δέκτες, δεν μπορούν να έχουν τις ίδιες δυνατότητες.

Υποθέτω την πέριμενα αύτην την απάντηση και έχεις δικιο. Παρόλα αυτά ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ/Α που προτίνεις?

Γα να μην έχω χώρια δέκτη και χώρια media player

Αν ψάχνεις τον...μονόφθαλμο ανάμεσα στους τυφλούς, ρίξε μια ματιά στον Ferguson Ariva T650i ή σε άλλους δέκτες με τσιπ ALi3801.

Εγώ θα προσθέσω και τον ολοκαίνουριο Crystal Audio Premium-HD, που ίσως να μην τον βρεις επειδή είναι ελαχίστων ημερών, οπότε μπορείς να πάρεις τον Prime-HD.
Οι διαφορές είναι ότι ο νέος είναι μεταλλικός και έχει βελτιωμένο τροφοδοτικό.

Η ένστασή μου για τον Τ650 είναι ότι δεν έχει ελληνικό EPG, αν και το δουλεύουμε με την βοήθεια όσων τον έχουν εδώ στο φόρουμ και τον εισαγωγέα κο Μπέσκα.

beergdan, ο Hyundai HDT3001HDPVR που έχεις είναι ένα διαμαντάκι. Είναι κλώνος του θρυλικού Lifeview LV6TMPVR4 με επεξεργαστή Mstar MSD7828.
Αν θέλεις φτιάξε ένα θέμα με το όνομα του δέκτη και ανέβασε μερικές φωτογραφίες του, συμπεριλαμβάνοντας πλακέτα, τηλεχειριστήριο και πίσω μεριά. Γράψε και μερικά σχόλια και σκέψεις, κι αν μπορείς γράψε και τι λέει η οθόνη πληροφοριών αν βάλεις ως γλώσσα τα Αγγλικά.
Μετά βάλε την αναβάθμιση της Lifeview και δες τις διαφορές, κι αν έχεις όρεξη γράψε τις ώστε να μπορουν να πληροφορηθούν και άλλοι ιδιοκτήτες του δέκτη.
Είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα που δείχνει ότι ένας κακός δέκτης μπορεί να γίνει κορυφαίος μέσω των αναβαθμίσεων.

Λοιπόν μιας και ήρθε και στα μέρη μας το ψηφιακό θέλω να κάνω μια ερώτηση για την τηλεόραση του δωματίου.
Θέλω ένα δέκτη σε hd ο οποίος να είναι και media player αλλά με την προϋπόθεση να μπορεί να στριμάρει από δίκτυο mkv αρχεία. Δεν ξέρω αν υπάρχει γι' αυτό και ρωτώ εδώ. Οσους έχω δει δέχονται μόνο δίσκο. Ενα ακόμα στοιχείο που θα ήθελα θα ήταν να είναι όσο γίνεται πιο μικρός μιας και η τηλεόραση κρέμεται στον τοίχο και θέλω να τον βολέψω κάπου χωρίς δυσκολία.
Αλήθεια τι γνώμη έχεται για τις slot κάρτες; Δουλεύουν ή είναι μούφα; 'Εχεται να μου προτείνεται καμιά;

Για Streaming πρέπει να δεις κάποιον media player με ενσωματωμένο δέκτη όπως το AppstreamerTV αλλα εκεί πάμε σε τριψήφιες τιμές και σχετικά μεγάλο μέγεθος.

Για τις κάρτες, διάβασε αυτό.