Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Για τον Crystal Audio μπορείς να τον παραγγείλεις απ' τον επίσημο site του, θα στον στείλουν με courier σε 1 μέρα και δεν έχει μεταφορικά.
Ο Premium-HD είναι καταπληκτικός δέκτης, τον έχω απ' το καλοκαίρι.

Οι SD της Crystal Audio δεν είναι καλοί;
Θα σου στείλω βιντεάκι να δεις με την ένωση τι γίνεται..
Είχες γράψει ότι θέλεις δέκτη με Mstar, γι'αυτό σου πρότεινα τους Prime-HD και Premium-HD.
Δεν ξέρω πως συμπεριφέρονται οι δέκτες με ALi 3105 στις εγγραφές, νομίζω ότι κάνουν κι αυτοί πολλά αρχεία.

... το eshop έχει αρκετό καιρό να φέρει Crystal.
Τους ξαναφέρνει. Έχουν μπει οι σελίδες των προϊόντων αλλά και δεν έχουν ακόμη πληροφορίες. Προς το παρόν υπάρχουν οι APPSTREAMER-TV και οι Prime-SD/-HD, μάλλον επειδή υπάρχει στοκ ακόμη.
Προσωπικά προτιμώ τον Prime-HD έναντι του Premium-HD επειδή είναι ο ίδιος επεξεργαστής αλλά σε ελαφρώς μικρότερων διαστάσεων δέκτη.

Στα πάνω του το e-shop στο θέμα των δεκτών, έφερε Crystal, έφερε προσιτό SD με έξοδο rf (Crypto ReDi 45), έφερε τον Ferguson T650i. Eλπίζω να φέρει και τα Cabletech σύντομα, και γιατί όχι και τα νέα Opticum ή Thomson.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ναι, όντως έχει Crystal. Δεν τους είδα χθες ή δεν υπήρχαν χθες; Και ο makisman χθες είπε δεν υπάρχουν. Λες να τους έφερε μετά; Πάντως αφού τώρα υπάρχει ο Prime-HD, είναι μία καλή επιλογή για την περίπτωση του makisman.

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Οντως φαινεται τελειος ο Crystal Audio premium hd αλλα βλεπω πως ειναι hd κι οχι full hd...:///
Ειδα πως εχει κι καποιες υποδοχες gold, μηπως ξερεται ποιες ειναι??

Μέχρι 1080p ανεβάζει, πόσο πιο fullHD να είναι; Το 4Κ αργεί ακόμα...

Last edited:

Ναι βασικα αυτο ηθελα να ρωτησω... στον skroutz λεει πως ειναι hd ενω στις λεπτομεριες αναφερει πως πιανει 1080p το οποιο ειναι full hd...
Τελικα τι παιζει ρε παιδια?? Αν παιζει 1080p που λετε τα παιζει και στα καναλια(που ακομη δν υπαρχουν σε 1080p) αλλα και στις ταινιες απο usb stick ??

Όλες οι αναλύσεις άνω της SD θεωρούνται HD και ορισμός του HD και full HD δεν υπάρχει επισήμως απ'όσο γνωρίζω, οπότε ας αναφερόμαστε σε αναλύσεις. Μάλλον, όλα είναι θέμα marketing (HD ready, full HD κτλ).
Οι Crystal υποστηρίζουν 1080p έξοδο αλλά και αναπαραγωγή αρχείων.
Κανάλια υπάρχουν ως 1080i, και στην Ελλάδα υπήρχε μόνο ένα, το ERT HD, μέχρι που αποφάσισαν ότι είναι δείγμα προόδου οπότε δεν ταιριάζει στον πολιτισμό μας...

Ναι οντως ετσι μαλλον ειναι με τις αναλυσεις...
Να ρωτησω και κατι τελευταιο...
Πηγα σημερα να αγορασω τον crystal audio απο την electronet και ο υπαλληλος μου ειπε πως ο crypto ReDi 211 ειναι κλασης ανωτερος γιατι παιζει περισσοτερες μορφες βιντεο αλλα και υποτιτλων...
Εσεις τι γνωμη εχετε για το crypto υο σιγκεκριμενο??

Καμία σχέση. Πρώτα απ' όλα ο 211 δεν παιζει βιντεο με ήχο AC3 οπότε δεν κάνει για. media player. Η λίστα συμβατότητας βιντεο δεν έχει διαφορες.

Προσωπικά προτιμω τη γραμματοσειρά υποτίτλων στους δέκτες με Mstar. Έχουν και πιο όμορφα μενού

Last edited:
Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

ο υπαλληλος μου ειπε πως ο crypto ReDi 211 ειναι κλασης ανωτερος
:flipout:
Ένας δέκτης που δεν αποκωδικοποιεί Dolby, δεν έχει υποστήριξη από την εταιρία, δεν... δεν...
Η αλήθεια είναι ότι υποστηρίζει περισσότερα είδη υποτίτλων, ssa, smi και άλλα είδη εξωτικών υποτίτλων που πολύ δύσκολα θα τους βρεις. Μόνο οι εξωτερικοί VobSub είναι κάπως χρήσιμοι, αν τους φτιάξεις ο ίδιος. Και πάλι οι Crystal έχουν κάνει βήματα σε αυτούς, που δεν έχει κανένας άλλος MSD7818, ενώ φυσικά παίζει εσωτερικούς VobSub που δεν παίζει ο 211.

Αν η Crypto είχε υποστήριξη για να έχει τις διορθώσεις του 3801, ίσως ο 211D να ήταν μια αξιόλογη επιλογή.

Ναι οντως ειναι σημαντικο πλεονεκτημα οτι παιζει βιντεο με ac3 ηχο μιας και ειναι τοσο συνηθης φαινομενο...αλλαρε παιδια αναφερει σε πολλα site πωλησης οτι παιζει mkv μορφη σε 1080p και αρχισα να ανησυχω μηπως δεν παιζει σε αλλες μορφες οπως mp4 κλπ...

αναφερει σε πολλα site πωλησης οτι παιζει mkv μορφη σε 1080p και αρχισα να ανησυχω μηπως δεν παιζει σε αλλες μορφες οπως mp4 κλπ...
Επειδή είναι το πιο σύνηθες αλλά και το πιο δημοφιλές container για HD περιεχόμενο.

Αα οκ παιδια αφου λυθηκε κι αυτη μου η επιφυλαξη θα παω να τον παρω το απογευμα... :)
Ευχαριστω παιδια...

Kαλημερα,
εχω αυτο τον δεκτη http://www.manta.com.pl/en/dvbt01/ αλλα χανει σχεδον δυο φορες την εβδομαδα την σειρα των καναλιων και ειναι εκνευριστικο.
Σκεφτομαι να παρω καποιον αλλο που να πληρει να εξης κριτηρια
1)Να μην χανει την σειρα των καναλιων
2)Να εχει συνδεση component.
3)Να εχει twin tuner για να μπορω να γραφω καποιο καναλι και συγχρονως να παρακολουθω καποιο αλλο
4)Να εχει ελληνικο EPG.
Eχετε να μου προτεινετε καποιον?
Ευχαριστω.

Kαλημερα,
εχω αυτο τον δεκτη http://www.manta.com.pl/en/dvbt01/ αλλα χανει σχεδον δυο φορες την εβδομαδα την σειρα των καναλιων και ειναι εκνευριστικο.
Σκεφτομαι να παρω καποιον αλλο που να πληρει να εξης κριτηρια
1)Να μην χανει την σειρα των καναλιων
2)Να εχει συνδεση component.
3)Να εχει twin tuner για να μπορω να γραφω καποιο καναλι και συγχρονως να παρακολουθω καποιο αλλο
4)Να εχει ελληνικο EPG.
Eχετε να μου προτεινετε καποιον?
Ευχαριστω.
Μόνο ο Xoro 8300 :smile:

Και γω αυτον σκεφτομουν να αγορασω,ωστοσο σημερα που τον εψαξα ειδα οτι εχει εξαντληθει και απο το e-shop.gr αλλα και απο το skroutz.

Γεια σε όλους.

Θα ηθελα την βοηθεια σας ως νέο μέλος. Λοιπόν, θέλω να πάρω ένα δέκτη. Έχω καταλήξει κατά 98% σε αυτον τον Lifeview LV6TBOXHDA2 μιας και όλοι λέτε ότι είναι απο τις καλύτερες επιλογές και λόγω τιμής (23,5 ευρώ). Όμως έχω ένα Home Cinema (σετ είναι) το οποιο έχει είσοδο ήχου optical και όχι coaxial, και επειδή δεν παίζει αρχεία flac και vob σκέφτηκα να πάρω δέκτη που τα παίζει. Το πρόβλημα ειναι οτι οσους είδα έχουν έξοδο coax μόνο. Τους μόνους (φθηνούς!!) που βρήκα να έχουν optical out είναι αυτος ο Golden Media Mania HD (αλλα φτάνει ψηλά μαζι με μεταφορικά) και αυτός ο Legent HD (πιο προσιτός στα 30 ευρώ). Θα ήθελα να μου πείτε γνώμες αν ξέρετε κάτι για αυτούς. Δεν είναι επιτακτική ανάγκη να παίξω αυτά τα αρχεία οποτε δεν με καίνε οι δύο τελευταίοι, απλά θα ήθελα μια γνώμη για να πάω στο 100%.

Υ.Γ: Ξέρω οτι υπάρχει τρόπος να μετατρέψω optical σε coax αλλά συμπεριλαμβάνει adaptor και καλώδιο και είναι οικονομικά ασύμφορο στα +25 ευρώ.

Υ.Γ 2: Βρήκα και αυτόν τον LEGENT HD TUNER MAX όπου αν και μου φαίνεται ίδιος με τον Legent HD, στο manual του γράφει μόνο για coax.