Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλημέρα. Ψάχνω για αποκωδικοποιητές και θα ήθελα λίγη βοήθεια. Οι απαιτήσεις είναι οι εξής:

TV1 (CRT με SCART)
Καλός media player με υποστήριξη ελληνικών srt υποτίτλων. Θα ήθελα να παίζει και .mkv 720p με DTS/AC3 για να γλιτώσω τις μετατροπές, αλλα μάλλον είναι δύσκολο σε τέτοιες κατηγορίες τιμής...
Γρήγορη αλλαγή καναλιών θα ήταν ευπρόσδεκτη.
Με λίγο ψάξιμο έχω καταλήξει σε Lifeview LV6TBOXHD v2 ή XORO HRT 7520.
Τιμή: Μέχρι 30 ευρώ

TV1 (CRT με SCART)
Θα χρησιμοποιηθεί για απλή αναπαραγωγή. Επειδή είναι 14ων ιντσών θα ήθελα καθαρά και ευανάγνωστα μενού.
Γρήγορη αλλαγή καναλιών θα συνεκτιμηθεί επίσης.
Τιμή: Όσο πιο χαμηλή γίνεται.

Η αγορά θα γίνει online από ελληνικό κατάστημα.

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Και οι δύο δέκτες που έχεις γράψει φίλε railway δεν υπάρχουν πια στην αγορά. Δεν ξέρω πως κατέληξες σε αυτούς τους δύο, αλλά ελπίζω να μην σε μπέρδεψε κάτι που διάβασες εδώ, χωρίς να διευκρινίζεται ότι οι δέκτες δεν υπάρχουν πια. Εκτός βέβαια αν εσύ τους βρήκες κάπου ξεχασμένους, αλλά έτσι και αλλιώς είναι ξεπερασμένοι.
Ακολούθησε τις προτάσεις του Kosta_Y.

Έχετε δίκιο, μπερδεύτηκα λίγο με τόσα μοντέλα. Θα έχω υπόψιν τις προτάσεις του Kostas_Y και θα παρακολουθώ τις ενότητες μήπως βγει κάτι καλύτερο μέχρι τη μετάβαση στις 30/5.
Μετά τον ReDi 250MP δεν βγήκε κάτι άλλο με DTS downmix;

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Παιδιά καλησπέρα και συγχαρητήρια για τις πολύτιμες συμβουλές σας. Θέλω να πάρω έναν αποκωδικοποιητή διότι εδώ και ένα μήνα η TV μου άρχισε να κάνει νερά και να Pixeliaζει έντονα την εικόνα σε άτακτα χρονικά διαστήματα και κυρίως όταν είχε σκούρο φόντο από πίσω.
Έχω μια 32αρα Toshiba Regza HD Ready από το 2010. Έψαξα λίγο και άκρη δεν βρήκα και δε θέλω να την πάω στο service γτ θα μου ζητήσουν παπάδες μόνο και μόνο με το να την κοιτάξουν. Δανείστηκα από ένα φίλο έναν δέκτη της πλάκας που έχει για να δω αν είναι θέμα αποκωδικοποιητή και όντως δούλεψε 4-5 ώρες χωρίς κανένα πρόβλημα.

Οπότε είπα αφού θα πάρω, να πάρω έναν καλό και σαν media player.
Θέλω να παίζει και mkv,avi,mp4 και ελληνικούς υπότιτλους χωρίς να τους μετατρέπω για να μπορώ να τους πειράξω. Η σύνδεση θα είναι με HDMI.
Κατέληξα στους Lifeview LV6TBOXHDA2, Ferguson ARIVA T650I (που απ'ότι κατάλαβα είναι μάλλον οι 2 καλύτεροι) και μου κέντρισε το ενδιαφέρον και ο Crypto Redi 211D.
Ποιον προτείνεται; Υπ'οψιν θα τον χειρίζεται και η μητέρα μου οπότε αρχικά θέλω καλή λειτουργία σαν δέκτη και καλές αποκρίσεις. Σας ευχαριστώ!

Ουσιαστικά διάλεξες τρεις φορές τον ίδιο δέκτη σε διαφορετικό κουτί :)
(Εντάξει, δύο φορές, ο Τ650 είναι πιο ειδική περίπτωση.)

Και οι τρεις έχουν το ίδιο τσιπ με πάνω-κάτω τις ίδιες δυνατότητες στην αναπαραγωγή αρχείων. Οι Lifeview & Crypto ελάχιστες διαφορές έχουν και μοιράζονται το ίδιο απαράδεκτο τηλεκοντρόλ.

Χρησιμοποιώντας συχνά Lifeview και Ferguson σαν media players, το μεγαλύτερο μειονέκτημα του πρώτου είναι ο τρόπος που εμφανίζει τις λίστες αρχείων. Φαίνονται λίγα γράμματα απο το όνομα αρχείου και τις περισσότερες φορές δεν είναι διαφωτιστικό. Φαντάσου να έχεις επεισόδια μιας σειράς και να μην βλέπεις τον αριθμό επεισοδίου.
Ο Τ650 χρησιμοποιεί άλλη γραμματοσειρά και κύλιση κειμένου.

Γενικά η εμπειρία χρήσης του Τ650 είναι καλύτερη και τον προτείνω, αν δεν σε πειράζει η "τσιμπημένη" τιμή του.

Έχετε δίκιο, μπερδεύτηκα λίγο με τόσα μοντέλα. Θα έχω υπόψιν τις προτάσεις του Kostas_Y και θα παρακολουθώ τις ενότητες μήπως βγει κάτι καλύτερο μέχρι τη μετάβαση στις 30/5.
Μετά τον ReDi 250MP δεν βγήκε κάτι άλλο με DTS downmix;
Μην απολογείσαι. Δεν ήθελα να σε μαλώσω. Απλά εννοούσα ότι μάλλον από κάποιο thread θα το διάβασες. Αλλά πολλά thread έχουν κίνηση ενώ οι δέκτες στους οποίους αναφέρονται δεν υπάρχουν πια στην αγορά. Αλλά οι χρήστες τους συνεχίζουν να γράφουν γιατί μπορεί να θέλουν να λύσουν κάποιο πρόβλημα, ή προέκυψε κάποιο νέο λογισμικό, κτλ. Οπότε πριν κάποιος φίλος αρχίσει να διαβάζει ολόκληρο το thread ας κάνει πρώτα ένα γκουγκλάρισμα αν ο δέκτης συνεχίζει να πωλείται ακόμα.
Καλό παράδειγμα είναι ο Crypto 250 που ανέφερες. Εξαντλήθηκε αμέσως αλλά για πολύ καιρό μετά υπήρχε κίνηση στο thread του. Και δυστυχώς ήταν ο μόνος δέκτης της κατηγορίας που είχε DTS υποστήριξη.

Ουσιαστικά διάλεξες τρεις φορές τον ίδιο δέκτη σε διαφορετικό κουτί :)
(Εντάξει, δύο φορές, ο Τ650 είναι πιο ειδική περίπτωση.)

Και οι τρεις έχουν το ίδιο τσιπ με πάνω-κάτω τις ίδιες δυνατότητες στην αναπαραγωγή αρχείων. Οι Lifeview & Crypto ελάχιστες διαφορές έχουν και μοιράζονται το ίδιο απαράδεκτο τηλεκοντρόλ.

Χρησιμοποιώντας συχνά Lifeview και Ferguson σαν media players, το μεγαλύτερο μειονέκτημα του πρώτου είναι ο τρόπος που εμφανίζει τις λίστες αρχείων. Φαίνονται λίγα γράμματα απο το όνομα αρχείου και τις περισσότερες φορές δεν είναι διαφωτιστικό. Φαντάσου να έχεις επεισόδια μιας σειράς και να μην βλέπεις τον αριθμό επεισοδίου.
Ο Τ650 χρησιμοποιεί άλλη γραμματοσειρά και κύλιση κειμένου.

Γενικά η εμπειρία χρήσης του Τ650 είναι καλύτερη και τον προτείνω, αν δεν σε πειράζει η "τσιμπημένη" τιμή του.
Ευχαριστώ πολύ Κώστα. Δεν έχω πρόβλημα με την τιμή και μάλλον για Ferguson προσανατολίζομαι.
Δύο τελευταία.
1) Το wifi stick που δίνει παίζει μόνο συγκεκριμένες σελίδες; Youtube,dailymotion κλπ
2) Φαντάζομαι αναβαθμίσεις λογισμικού κανονικά από τη σελίδα του κατασκευαστή, σωστά;

Ευχαριστώ πολύ Κώστα. Δεν έχω πρόβλημα με την τιμή και μάλλον για Ferguson προσανατολίζομαι.
Δύο τελευταία.
1) Το wifi stick που δίνει παίζει μόνο συγκεκριμένες σελίδες; Youtube,dailymotion κλπ
2) Φαντάζομαι αναβαθμίσεις λογισμικού κανονικά από τη σελίδα του κατασκευαστή, σωστά;
Ναι, και στα δύο.

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Μην απολογείσαι. Δεν ήθελα να σε μαλώσω. Απλά εννοούσα ότι μάλλον από κάποιο thread θα το διάβασες. Αλλά πολλά thread έχουν κίνηση ενώ οι δέκτες στους οποίους αναφέρονται δεν υπάρχουν πια στην αγορά. Αλλά οι χρήστες τους συνεχίζουν να γράφουν γιατί μπορεί να θέλουν να λύσουν κάποιο πρόβλημα, ή προέκυψε κάποιο νέο λογισμικό, κτλ. Οπότε πριν κάποιος φίλος αρχίσει να διαβάζει ολόκληρο το thread ας κάνει πρώτα ένα γκουγκλάρισμα αν ο δέκτης συνεχίζει να πωλείται ακόμα.
Καλό παράδειγμα είναι ο Crypto 250 που ανέφερες. Εξαντλήθηκε αμέσως αλλά για πολύ καιρό μετά υπήρχε κίνηση στο thread του. Και δυστυχώς ήταν ο μόνος δέκτης της κατηγορίας που είχε DTS υποστήριξη.

Sorry που ρωτάω αλλα.... ''μεχρι τη μετάβαση στις 30/5''????? Δλδ?

Και για να προσθέσω. Η γνωμη σας για Crystal Audio με έμφαση στις δυνατότητες ως media player αλλα και ταχύτητα αλλαγής καναλιών?

Ευχαριστώ

Last edited:

Πρόκειται για το switch off στην Πελοπόννησο. Γίνεται στις 30 Μαίου.
Κοίτα εδώ. Το βίντεο αρκεί για να καταλάβεις.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/57319-Επίγεια-Ψηφιακή-TV-Νέα-Εξελίξεις/page265

Για τον Crystal Audio: Δύο είναι οι κυρίαρχες τάσεις στους HD επίγειους ψηφιακούς δέκτες. Και έχει σχέση με τον επεξεργαστή που έχουν. Δηλαδή ALI 3801 εναντίον M-Star 7818. Κάθε κατηγορία έχει αρκετούς καλούς δέκτες, αλλά οι καλύτεροι εκπρόσωποι είναι ο Ferguson Ariva Τ650i για τον επεξεργαστή ALI 3801, και ο Crystal Audio Prime HD για τον επεξεργαστή M-Star 7818.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/103909-Ferguson-Ariva-T650i
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/100192-Crystal-Audio-Prime-HD
Ας γράψει κάποιος κάτι στο thread του Prime HD γιατί το thread του έχει πέσει στην τρίτη σελίδα των δεκτών, και κανείς καινούριος φίλος δεν θα φτάσει μέχρι εκεί ψάχνοντας.
Οι διαφορές τους: Οι διαφορές των δύο επεξεργαστών. Δηλαδή σχεδόν όλο το συγκεκριμένο κομμάτι του forum. Καλύτερα διάβασε λίγο τα δύο thread των δεκτών.

Για την πρώτη περίπτωση, Lifeview, όχι όμως τον v2 (που δεν υπάρχει στην αγορά, έτσι κι αλλιώς) αλλά τον Α2.

Για την 14άρα, Legent SD Tuner Max ή Lifeview LV6TBOX4SD

Να ρωτησω κατι σχετικα με τον δευτερο. Μπορουν γενικα οι sd αποκωδικοποιητες να αναπαραγουν hd 720p αρχεια (φυσικα σε downscale) σε τετοιες τηλεορασεις πχ. οπως η 14αρα crt ή αντιμετωπιζουν προβλημα;

Όχι, οι SD δέκτες δεν παίζουν HD αναλύσεις. Οι HD δέκτες όμως μπορούν να κάνουν downscale και να βγάλουν εικόνα στο scart.

Μην ξεχνάς και τον ήχο: δεν θυμάμαι SD δέκτη που να μπορεί να παίξει ήχο Dolby Digital (για DTS δεν το συζητάμε καν, αυτό δεν το παίζουν ούτε οι HD).

Η πολύ μικρή πια διαφορά τιμής μεταξύ SD και HD δεκτών, καθιστούν τους πρώτους ασύμφορους λόγω της διαφοράς στην ποιότητα εικόνας αλλά και στις πολυμεσικές δυνατότητες.
Δηλαδή, εκτός και αν τον βρεις να έχει κάποια αξιόλογη διαφορά τιμής, ο SD δέκτης δεν αξίζει πια ούτε για μικρές ή παλιές τηλεοράσεις.

Καλησπέρα στο φόρουμ. Είμαι στη γύρα για επίγειο δέκτη HD με όριο τα 30Ε. Σκέφτομαι τον LIFEVIEW LV6TBOXHDA2 ή τον EDISION MINI-TRITON MPEG4 + HD. Κλίνω προς τον δεύτερο λόγω της 5ετούς εγγύησής του. Μήπως είναι όμως αρκετά υποδεέστερος ώστε να αξίζει να πάρω τον πρώτο; Ή μήπως υπάρχει άλλη καλύτερη επιλογή; Θέλω να χρησιμοποιείται και σαν media player. Ευχαριστώ.

Ο 2ος είναι παμπάλαιος, ο πρώτος έχει κάποια κρούσματα που κάηκε και σε συνδυασμό με το ότι το πλαστικό περίβλημα αντικειμενικά είναι μείον στην απαγωγή της θερμότητας δε θα τον αγόραζα για μένα.

Όχι, οι SD δέκτες δεν παίζουν HD αναλύσεις. Οι HD δέκτες όμως μπορούν να κάνουν downscale και να βγάλουν εικόνα στο scart.

Μην ξεχνάς και τον ήχο: δεν θυμάμαι SD δέκτη που να μπορεί να παίξει ήχο Dolby Digital (για DTS δεν το συζητάμε καν, αυτό δεν το παίζουν ούτε οι HD).

Η πολύ μικρή πια διαφορά τιμής μεταξύ SD και HD δεκτών, καθιστούν τους πρώτους ασύμφορους λόγω της διαφοράς στην ποιότητα εικόνας αλλά και στις πολυμεσικές δυνατότητες.
Δηλαδή, εκτός και αν τον βρεις να έχει κάποια αξιόλογη διαφορά τιμής, ο SD δέκτης δεν αξίζει πια ούτε για μικρές ή παλιές τηλεοράσεις.

Μαλιστα, σας ευχαριστω για τις απαντησεις. Συνεπως δεν εχει νοημα να κοιταει καποιος για sd δεκτη ακομα και για 14" οθονη γιατι μια φορα να θελησει να αναπαραγει ενα hd αρχειο απο εκει, δεν θα μπορει να το κανει.

Ειχα παρει πριν 2 χρονια τον lifeview HD_2 o οποιος λειτουργει ακομα αλλα ακουω τωρα για τα βουητα του καινουριου μοντελου A2 και ψαχνω για εναλλακτικη.

Ο 2ος είναι παμπάλαιος, ο πρώτος έχει κάποια κρούσματα που κάηκε και σε συνδυασμό με το ότι το πλαστικό περίβλημα αντικειμενικά είναι μείον στην απαγωγή της θερμότητας δε θα τον αγόραζα για μένα.

Η εναλλακτικη στο 30αρι ποια θα ηταν λοιπον; Γιατι σε αυτα τα χρηματα ολοι μπορει να στερουνται απο κατι. Αλλος απο πληκτρολογιο, αλλος απο πλαστικο περιβλημα, αλλος απο εγγυηση, αλλος απο media player κλπ.

Crystal Audio HD παίζει τπτ κάτω από 30 ευρώ;

Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Μπα, όχι. Premium-HD κατευθείαν αγορασμένος από την Crystal με 35 , συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης στο σπίτι.

Καλησπέρα στο φόρουμ. Είμαι στη γύρα για επίγειο δέκτη HD με όριο τα 30Ε. Σκέφτομαι τον LIFEVIEW LV6TBOXHDA2 ή τον EDISION MINI-TRITON MPEG4 + HD. Κλίνω προς τον δεύτερο λόγω της 5ετούς εγγύησής του. Μήπως είναι όμως αρκετά υποδεέστερος ώστε να αξίζει να πάρω τον πρώτο; Ή μήπως υπάρχει άλλη καλύτερη επιλογή; Θέλω να χρησιμοποιείται και σαν media player. Ευχαριστώ.
Α2, αρκεί να μην κοιμάσαι δίπλα του. Έχουν βγει αρκετοί που έχουν ένα ελαφρύ βουητό που ακούγεται στην ησυχία.

Re: Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Θα ριξω μια ματια και στον crystal audio. Ευχαριστω. Hδη διαβασα το thread του premium. Να ρωτησω ομως γιατι εχουν κλειδωσει ολα τα threads που αφορουν τους crystal audio δεκτες; Υπαρχει κανενα ειδικο section με απαντησεις απο τον εκπροσωπο τους;