Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

... Να ρωτησω ομως γιατι εχουν κλειδωσει ολα τα threads που αφορουν τους crystal audio δεκτες; Υπαρχει κανενα ειδικο section με απαντησεις απο τον εκπροσωπο τους;

Παιδια, καμια απαντηση σε αυτο; Απαγορευεται να σχολιαστουν αυτοι οι δεκτες στο forum; Και αν ναι γιατι κατι τετοιο; Αιτημα του εκπροσωπου τους;

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

:( Κοίταξε το τελευταίο μήνυμα του θέματος του του Prime-HD.

Επίσης, να παρακαλέσω να μην φύγουμε εκτός θέματος.

Απάντηση: Osio OST 6190 DUR

Καλησπέρα,εκτός από τον συγκεκριμένο OSIO που το τηλεκοντρόλ του χειρίζεται και την TV,υπάρχει άλλος,σε OSIO ή άλλη μάρκα που να κάνει το ίδιο...;
ευχαριστών εκ'των προτέρων.

Αν τον παίρνεις για να βλέπεις βιντεάκια, πάρε τον Α2. Αλλιώς και ο Libra είναι καλή επιλογή και μάλλον με καλύτερη λήψη.

Και οι δύο έχουν τον ίδιο επεξεργαστή ALI 3801. Αλλά είναι διαφορετικού κινέζου κατασκευαστή, και έχουν διαφορετική υλοποίηση.
Το μεγάλο πρόβλημα του E Space είναι ότι δεν υποστηρίζει Dolby (AC3) οπότε δεν είναι τόσο καλός για media player. Αυτό εννοεί ο talos_2002 όταν λέει πάρε τον Lifeview Α2 αν τον θες για ταινίες.
Επίσης δεν ξέρουμε καθόλου λεπτομέρειες για το επίπεδο που έχει το λογισμικό του Espace. Ο εισαγωγέας του έχει δώσει λογισμικό οπότε μπορεί να είναι ίδιου επιπέδου. Ο Lifeview A2 ξέρουμε ότι έχει λογισμικό και είναι σε καλό επίπεδο.
Αν υποθέσουμε ότι έχουν ίδιου επιπέδου λογισμικό, τότε η υλοποίηση του E Space είναι καλύτερη. Έχει πιο πολλά χαρακτηριστικά. Εκτός βέβαια από την έλλειψη του Dolby.
Εμείς ξέρουμε έναν (περίπου) κλώνο του E Space. Τον Lifeview A1. Είναι πολύ καλύτερος δέκτης από τον Lifeview A2, αλλά έχει πολύ χειρότερο λογισμικό που τον αφήνει πολύ πίσω.
Οπότε όλα εξαρτώνται από το επίπεδο λογισμικού του E Space, το οποίο δεν γνωρίζουμε.
Και φυσικά όπως είπα ο Espace δεν έχει Dolby.

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Αν τον παίρνεις για να βλέπεις βιντεάκια, πάρε τον Α2. Αλλιώς και ο Libra είναι καλή επιλογή και μάλλον με καλύτερη λήψη.

Και οι δύο έχουν τον ίδιο επεξεργαστή ALI 3801. Αλλά είναι διαφορετικού κινέζου κατασκευαστή, και έχουν διαφορετική υλοποίηση.
Το μεγάλο πρόβλημα του E Space είναι ότι δεν υποστηρίζει Dolby (AC3) οπότε δεν είναι τόσο καλός για media player. Αυτό εννοεί ο talos_2002 όταν λέει πάρε τον Lifeview Α2 αν τον θες για ταινίες.
Επίσης δεν ξέρουμε καθόλου λεπτομέρειες για το επίπεδο που έχει το λογισμικό του Espace. Ο εισαγωγέας του έχει δώσει λογισμικό οπότε μπορεί να είναι ίδιου επιπέδου. Ο Lifeview A2 ξέρουμε ότι έχει λογισμικό και είναι σε καλό επίπεδο.
Αν υποθέσουμε ότι έχουν ίδιου επιπέδου λογισμικό, τότε η υλοποίηση του E Space είναι καλύτερη. Έχει πιο πολλά χαρακτηριστικά. Εκτός βέβαια από την έλλειψη του Dolby.
Εμείς ξέρουμε έναν (περίπου) κλώνο του E Space. Τον Lifeview A1. Είναι πολύ καλύτερος δέκτης από τον Lifeview A2, αλλά έχει πολύ χειρότερο λογισμικό που τον αφήνει πολύ πίσω.
Οπότε όλα εξαρτώνται από το επίπεδο λογισμικού του E Space, το οποίο δεν γνωρίζουμε.
Και φυσικά όπως είπα ο Espace δεν έχει Dolby.
Ευχαριστήσω πολύ... πιθανότατα θα πάρω τον Lifeview A2

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

ο Lifeview LV6TBOXHD που ειχα παρεδωσε πνευμα δεν αναβει πλεον και το πηγα στο e shop οπου θα μου τον αντικαταστησουν. σκεφτομαι τα δυο παρακατω μοντελα. με το συγκεκριμενο ημουν ευχαριστημενος. τον χρησιμοποιουσα και σαν media player.

http://www.e-shop.gr/lifeview-lv6tboxhda2-set-top-dvb-t-mpeg4-hd-p-PER.702537

http://www.e-shop.gr/crypto-dvb-t-receiver-redi-211d-p-PER.603582

τον crypto τον σκεφτομαι και λογω οτι δεχεται Format FAT32 ή NTFS και λογω DOLBY DIGITAL SUPPORT που νομιζω δεν υποστηριζει ο lifeview.
τι μου προτεινετε?

Κατα 99% είναι το ίδιο μηχάνημα. NTFS και Dolby υποστηρίζουν και οι δύο.

ποιον προτεινετε ομως απο τους δυο?

Αποκλείεται να δούμε άλλη αναβάθμιση από την Lifeview. Από την Crypto είχαμε μόνο μία, αλλά αν τον ελέγξει τον δέκτη κάποιος ιδιοκτήτης, ίσως προκύψει κάποια ακόμη στο μέλλον.
Οπότε μάλλον Crypto.

αναβαθμιση στο μοντελο εννοεις? σαν χαρακτηριστικα και δυνατοτητες ειναι ιδιοι?

Σαν αναβάθμιση στο λογισμικό του δέκτη (firmware).

Δεν είναι εντελώς ίδιοι, έχουν ελάχιστες διαφορές. Παράδειγμα είναι κάποιες ρυθμίσεις χρώματος που έχει ο 211D.

Από περιέργεια, ο 211D κάνει τον ενοχλητικό (για μένα) θόρυβο στην αναμονή;

Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

ο Lifeview LV6TBOXHD που ειχα παρεδωσε πνευμα δεν αναβει πλεον και το πηγα στο e shop οπου θα μου τον αντικαταστησουν. σκεφτομαι τα δυο παρακατω μοντελα. με το συγκεκριμενο ημουν ευχαριστημενος. τον χρησιμοποιουσα και σαν media player.

http://www.e-shop.gr/lifeview-lv6tboxhda2-set-top-dvb-t-mpeg4-hd-p-PER.702537

http://www.e-shop.gr/crypto-dvb-t-receiver-redi-211d-p-PER.603582

τον crypto τον σκεφτομαι και λογω οτι δεχεται Format FAT32 ή NTFS και λογω DOLBY DIGITAL SUPPORT που νομιζω δεν υποστηριζει ο lifeview.
τι μου προτεινετε?

Κατα 99% είναι το ίδιο μηχάνημα. NTFS και Dolby υποστηρίζουν και οι δύο.

Είναι περίπου η ίδια περίπτωση με τον E Space Libra που γράφεται παραπάνω. Ο Lifeview A2 είναι της Panodic. Ενώ ο 211D και ο E Space είναι της Giec, δηλαδή περίπου κλώνοι του Lifeview A1. Όλοι με Ali 3801. Από όλους αυτούς ο E space είναι ο μόνος που δεν έχει Dolby.
Η υλοποίηση της Giec φαίνεται να είναι καλύτερη, αλλά πάλι όλα είναι θέμα λογισμικού. Για τον Α2 δεν νομίζω να βγει άλλο λογισμικό, και το τελευταίο είναι σε καλό επίπεδο. Για τον 211D αποκλείεται να δώσει λογισμικό η Crypto αφού έχει πολλούς μήνες να δώσει λογισμικό για δέκτη της. Δυστυχώς ούτε για το λογισμικό του 211D έχουμε πολλές πληροφορίες, αν και λίγο περισσότερες από του E Space. Αν το λογισμικό του είναι καλό, τότε μάλλον θα είναι καλύτερος του Α2. Αλλά αν έχει το παραμικρό πρόβλημα, αποκλείεται να το λύσει η Crypto με νέο λογισμικό.

Βασικά δεν ξέρω για την Crypto. Θέλω να ελπίζω ότι θα ασχοληθούν και θα πάρουν αναβάθμιση από την GIEC αν τους δοθούν κάποια αξιόλογα προβλήματα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλημέρα. Ψάχνω για αποκωδικοποιητές και θα ήθελα λίγη βοήθεια. Οι απαιτήσεις είναι οι εξής:

TV1 (CRT με SCART)
Καλός media player με υποστήριξη ελληνικών srt υποτίτλων. Θα ήθελα να παίζει και .mkv 720p με DTS/AC3 για να γλιτώσω τις μετατροπές, αλλα μάλλον είναι δύσκολο σε τέτοιες κατηγορίες τιμής...
Γρήγορη αλλαγή καναλιών θα ήταν ευπρόσδεκτη.
Με λίγο ψάξιμο έχω καταλήξει σε Lifeview LV6TBOXHD v2 ή XORO HRT 7520.
Τιμή: Μέχρι 30 ευρώ

TV1 (CRT με SCART)
Θα χρησιμοποιηθεί για απλή αναπαραγωγή. Επειδή είναι 14ων ιντσών θα ήθελα καθαρά και ευανάγνωστα μενού.
Γρήγορη αλλαγή καναλιών θα συνεκτιμηθεί επίσης.
Τιμή: Όσο πιο χαμηλή γίνεται.

Η αγορά θα γίνει online από ελληνικό κατάστημα.

Για την πρώτη περίπτωση, Lifeview, όχι όμως τον v2 (που δεν υπάρχει στην αγορά, έτσι κι αλλιώς) αλλά τον Α2.

Για την 14άρα, Legent SD Tuner Max ή Lifeview LV6TBOX4SD
Ηλίθια απορία αλλά με ΝΕΡΙΤ ΣΠΟΡΤ (SD/HD) τι ακριβώς γίνεται; Θέλω να πω για να βλέπω αθλητικά στις 14αρες χρειάζομαι HD αποκωδικοποιητή ή υπάρχει το ίδιο πρόγραμμα σε SD;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ηλίθια απορία αλλά με ΝΕΡΙΤ ΣΠΟΡΤ (SD/HD) τι ακριβώς γίνεται; Θέλω να πω για να βλέπω αθλητικά στις 14αρες χρειάζομαι HD αποκωδικοποιητή ή υπάρχει το ίδιο πρόγραμμα σε SD;
Δεν ξέρω αν θα παίζουν το ίδιο πρόγραμμα τα δύο κανάλια. Αυτό που ξέρω είναι οτι οι SD δέκτες παίζουν μόνο ήχο όταν συντονίζονται σε HD κανάλια.

Βασικά δεν ξέρω για την Crypto. Θέλω να ελπίζω ότι θα ασχοληθούν και θα πάρουν αναβάθμιση από την GIEC αν τους δοθούν κάποια αξιόλογα προβλήματα.
Μακάρι, αλλά δεν μου άρεσε όταν είδα ότι αφαίρεσαν και τα λογισμικά που είχαν ήδη δώσει. Όπως το λογισμικό για τον 210AD που είχα, που ξαφνικά το αφαίρεσαν από το site. Τότε το θώρησα σαν σινιάλο, ότι λογισμικά...τέλος. Και πράγματι, δεν έχουν ανεβάσει λογισμικό από τότε. Αν και εδώ και αρκετό καιρό δεν ξέρω τι έχουν κάνει γιατί έχω σταματήσει να μπαίνω. Ελπίζω να έχουν αλλάξει άποψη.