Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Και αν δεν τον βρίσκεις πουθενά, τον παραγγέλνεις απο την "μαμά πατρίδα" (Πολωνία).
Μπορεί να σου βγει και λίγο πιο φθηνά...

Σας ευχαριστώ πολύ!!!

Last edited by a moderator:

Παιδιά δεν βλέπω να υπάρχει thread για τον EDISION OPTIMUSS TERES HD. Έχει κανείς άποψη για τον συγκεκριμένο αποκωδικοποιητή; Μερικές προτάσεις για αποκωδικοποιητές HD από 25-30;

Ο Optimuss, αν και εξωτερικά μοιάζει με τον E-space Libra, εσωτερικά είναι εντελώς διαφορετικός με τσιπ Mstar.
Με μια ματιά δεν βλέπω κάτι εξαιρετικό που να τον κάνει να ξεχωρίζει. Δυστυχώς η Edision σταμάτησε να δίνει το καλό τηλεκοντρόλ των προηγούμενων δεκτών της και προτίμησε το κακό τηλεκοντρόλ που έχουν οι Lifeview.

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Αν μου στείλει κάποιος το άρθρο του DigitalTVinfo περί επιδιόρθωσης των δεκτών με Mstar, θα δοκιμάσω το λογισμικό του στον BOX μου (και όποιο άλλο σχετικά νέο λογισμικό βρω για δέκτη με Mstar 7818).

Ευχαριστώ...Οπότε πάω για τον Lifeview

Παιδιά δεν βλέπω να υπάρχει thread για τον EDISION OPTIMUSS TERES HD. Έχει κανείς άποψη για τον συγκεκριμένο αποκωδικοποιητή; Μερικές προτάσεις για αποκωδικοποιητές HD από 25-30;

Ο Optimuss, αν και εξωτερικά μοιάζει με τον E-space Libra, εσωτερικά είναι εντελώς διαφορετικός με τσιπ Mstar.
H Edision έχει βαλθεί να μας τρελάνει. Δεύτερος δέκτης που μοιάζει με ALi3801 αλλα δεν είναι. Ο Mini-Triton 2 HD έχει το κουτί του Ferguson T650i αλλα είναι Mstar με χειρότερο τηλεκοντρόλ, και αυτός.

Υπάρχει κανείς που να δοκίμασε Android ΤV-BOX με ενσωματωμένο δέκτη DVB-T , αντί για σκέτο δέκτη από τους ευρείας κυκλοφορίας ?

Αναφέρομαι σε αυτό το στύλ συσκευής, ένα από τα παραδείγματα που κυκλοφορούν στο ebay/aliexpress κλπ...

Είναι κάτι ενδιάμεσο μεταξύ απλού δέκτη και εξελιγμένου media player...

Αν έχει κάνει κάποιος αντίστοιχη αγορά θα το εκτιμούσα αν μπορούσε να γράψει δυο λόγια...

To σκεφτόμουν για καιρό αλλα δεν προχώρησα για δύο λόγους:

- Διάβασα οτι έχουν προβλήματα λήψης και προβλήματα με χαμένα καρέ στην κίνηση
- Δεν βλέπω στα χαρακτηριστικά δυνατότατα εγγραφής.

αν και από θέμα συνολικού κόστους δεν ξέρω αν αξίζει θα μπορούσες να συνδυάσεις οποιοδήποτε android media player με αυτό. Προσωπικά έχω το nano και το pico, παίζουν άψογα στο κιν και tablet με ελληνικό epg και rec

To σκεφτόμουν για καιρό αλλα δεν προχώρησα για δύο λόγους:

- Διάβασα οτι έχουν προβλήματα λήψης και προβλήματα με χαμένα καρέ στην κίνηση
- Δεν βλέπω στα χαρακτηριστικά δυνατότατα εγγραφής.

Δεν βρήκα κάτι στο freaktab ή σε κάποιο άλλο site, έχεις κάτι σχετικό να διαβάσω, ή δεν έχεις κρατήσει τα links ?

αν και από θέμα συνολικού κόστους δεν ξέρω αν αξίζει θα μπορούσες να συνδυάσεις οποιοδήποτε android media player με αυτό. Προσωπικά έχω το nano και το pico, παίζουν άψογα στο κιν και tablet με ελληνικό epg και rec

Καλή ιδέα αυτό ομολογουμένως, ο μόνος δέκτης τέτοιου είδους είναι στο pc ένα δώρο που μου χαν κάνει, αλλά ψιλοέχανε καρέ και δεν με είχε ενθουσιάσει...θα το ψάξω όμως...

Σας ευχαριστώ και τους 2 για τις απαντήσεις σας....:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

υπαρχει δέκτης που να διαβάζει exFAT ?

Πολυ χρήσιμο . Κανένα περιορισμό του φατ32 , φιλικό με win/ mac ...
ExFat είχαν οι δέκτες με επεξεργαστή NEC. Ο F&U 2205 ήταν ο καλύτερος από αυτούς (από άποψη λογισμικού) αλλά υπήρχαν και αρκετοί κλώνοι που δέχονταν το λογισμικό του. Αλλά ακόμα και ο F&U ήταν αρκετά καλός σε παρακολούθηση καναλιών, με αρκετά προβλήματα σε εγγραφές, και απαράδεκτος ως media player. Φαντάσου δηλαδή τι γινόταν στους κλώνους. Σε μερικούς δεν υπήρχε καν το exFAT αφού σε όλους ήταν κατοπινή προσθήκη σαν πρόσθετο στο αρχικό FAT32 που είχαν ξεκινήσει όλοι. Αλλά δέχονταν το λογισμικό του F&U. Δηλαδή αν υπήρχαν ακόμα οι δέκτες αυτοί, δεν θα τολμούσα να τους προτείνω. Αλλά δεν υπάρχουν καν. Έχουν φύγει εδώ και πάνω από 1μιση χρόνο.
Υπάρχουν δέκτες με δεύτερης γενιάς επεξεργαστή NEC, αλλά δεν έχουν έρθει στην Ελλάδα. Και δεν ξέρω αν έχουν και αυτοί exFAT. Άλλοι δέκτες δεν νομίζω να υπάρχουν με exFAT.

Ο Α2 δεν είναι κάτι ιδιαίτερο ως προς την λήψη.
Ο Tuner Max πλασάρεται ως καλός, αλλά ένα μέλος έγραψε ότι ο sd Lifeview LV6TBOX4SD είχε καλύτερη, οπότε ίσως και να μην ισχύει.
Νομίζω ότι ο Α2 είναι λίγο πάνω από τον μέσο όρο. Έχει πολύ καλύτερη λήψη από πχ τον πολύ παλιό μου Crypto 210A, και απλά καλύτερη λήψη από τον απλά παλιό μου Digiview DV-913. Αλλά δεν συγκρίνεται με τον Lifeview A1 που είναι ότι πιο ισχυρό έχω δει σε αυτόν τον τομέα.
Ο Α1 δεν υπάρχει πια, αλλά υπάρχει ο κλώνος του Crypto 211D, αν και έχει διαφορετική εξωτερική εμφάνιση. Αναρωτιέμαι αν έχει το ίδιο ισχυρό tuner.

Τους γνωρίζετε όλους αυτούς τους δέκτες;
http://www.kalemisbros.gr/category-93/category-189/
Δεν λέω για τους πρώτους στην αρχή της σελίδας που είναι από διάφορες κατηγορίες, όσο για αρκετούς από την μέση της σελίδας και κάτω που ανήκουν περισσότερο στην κατηγορία που εξετάζουμε. Δεν τους γνωρίζω όλους.

Hi all!

Παιδιά δέκτης HD με wifi εξακολουθεί να είναι μόνο ο Ferguson Ariva T650i? (σε τιμές μέχρι 50 ευρώ)

Επίσης ξέρετε αν θα διατηρηθεί από τη Πάρνηθα και αναλογικό σήμα παράλληλα με το ψηφιακό; Νομίζω πως είχα διαβάσει κάποια στιγμή πως είναι υποχρεωμένοι να έχουν από κάπου και αναλογικό σήμα...

Και κάτι τελευταίο... Ο Lifeview LV6TBOXHDA2 είναι ali?

Hi all!

Παιδιά δέκτης HD με wifi εξακολουθεί να είναι μόνο ο Ferguson Ariva T650i? (σε τιμές μέχρι 50 ευρώ)
Υπάρχει και αυτός. Οι "ιντερνετικές" του δυνατότητες είναι ίσως καλύτερες απο αυτές του Τ650 αλλα κατά τ' άλλα...κλάφτα Χαράλαμπε.
Επίσης ξέρετε αν θα διατηρηθεί από τη Πάρνηθα και αναλογικό σήμα παράλληλα με το ψηφιακό; Νομίζω πως είχα διαβάσει κάποια στιγμή πως είναι υποχρεωμένοι να έχουν από κάπου και αναλογικό σήμα...
Analog Switch Off το λένε οπότε...αναλογικό πάπαλα! Για αυτό γίνεται η φασαρία, για να καθαρίσει το φάσμα συχνοτήτων. Στη Θεσσαλονίκη π.χ. δε νομίζω να εκπέμπει κάποιος αναλογικά. Τελευταία φορά που κοίταξα πριν μήνες, μόνο το η δημοτική τηλεόραση έβγαινε.

Και κάτι τελευταίο... Ο Lifeview LV6TBOXHDA2 είναι ali?

Ναι, Ali3801.

Καλησπερα, θα ηθελα την γνωμη σας για επιλογη δεκτη.
Τα δεδομενα ειναι κατι σε SD γιατι θα μπει σε παλια crt με μονη εισοδο scart.
Kριτηριο η χαμηλη τιμη, αλλα κατι δοκιμασμενο που δεν βγαζει προβληματα, γιατι ενδιαφερομαι για γειτονα που δεν θα ηθελα να εμπλακω σε after market περιπετειες.
Τι λετε;

Διαβάζοντας τις τελευταίες σελίδες βλέπω πως προτείνεται ο Τ650,υπάρχει κάτι καλύτερο ή μια χαρά είμαστε με αυτόν;

Οκ ευχαριστω.
Κάτι τελευταίο,τελικά wifi stick περιλαμβάνεται στην συσκευασία ή όχι ;
Γιατί εδώ http://digitalnet.gr/content/ferguson-ariva-t650 γράφει πως δεν περιλαμβανεται,και ήθελα σε λίγο να περάσω από εκεί να τον πάρω επειδή φεύγω ταξιδι....