Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Μήπως τα 25 είναι χωρίς το Wifi stick και χωρίς φπα ?

edit:

Αντιγράφω από την σελίδα τους: "All prices are retail without tax. The minimum order value is 500 EUR (net)"

Αν προσπεράσουμε ότι θέλει ελάχιστη παραγγελία τα 500 ευρώ, αν προσθέσουμε το φπα, τα έξοδα αποστολής και ένα Wifi Stick, μπορεί να είναι ακριβότερο και αν τύχει και καμιά στραβή και θέλει και εγγύηση, άντε να βγάλεις άκρη. Γενικά οι τιμές πια στην Ελλάδα δεν έχουν τεράστιες διαφορές με το εξωτερικό, ειδικά σε φθηνές συσκευές.

Last edited:
Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Το e-shop θα έπρεπε να τον πουλάει και χωρίς το stick σε μια τιμή γύρω στα 33 (προσωπική γνώμη).

θελω ενα hd δεκτακι,με καλο συνεχομενο εβδομαδιαιο προγραμματισμο.
δηλαδη να του πω απο δευτερα εως παρασκευη και καθε εβδομαδα να γραφει ασταματητα.
εχουμε κατι σιγουρο,ή θα μας κατσαδιασει η συζυγος στην πρωτη απωλεια επεισοδιου..?:slapface:
εννοηται και οσο φθηνοτερος γινεται...

Δημήτρη, ξεχνάς τους δέκτες με MStar 7818 επειδή αν τους απενεργοποιήσεις σε κανάλι χωρίς EPG δε θα κάνουν την εγγραφή.
Από τους δέκτες με ALi 3801 μόνο οι Opticum και ο Ferguson T650 σου κάνουν, οπότε μάλλον πας σε Ferguson.

antreas9, καλύτερα να συζητηθεί στο νήμα του δέκτη που έχεις. Αλλά αφού γράφω, του επαναφέρεις τις εργοστασιακές ρυθμίσεις και τον αναβαθμίζεις (αν υπάρχει αναβάθμιση).

Και στο εξωτερικό μόλις 25 ευρώ! Και εμείς εδώ τον αγοράζουμε σε "προσφορά" 40 ευρώ και λέμε και ευχαριστώ!
http://www.dipolnet.com/dvb-t_receiver_ferguson_ariva_t650i_A99312.htm

Τον έφερα απο την Πολωνία με τελική τιμή περίπου 38 ( 28 + 10 τα μεταφορικά)
Το WiFi stick εκεί κοστίζει γύρω στα 10.

Όπως βλέπεις, η τιμή του ελληνικού καταστήματος είναι καλή.

Ανέβασα αυτό το post στις Προσφορές (ίσως σε λάθος νήμα):
Στην αναζήτηση αποκωδικοποιητή για συγγενή βρήκα αυτόν.

Είναι μεν LV6TBOXHDA2 αλλά ελαφρώς μεταχειρισμένος. Τι εννοεί ο ποιητής;
Αξίζει το ρίσκο ή να πάμε για τον Crystal Audio (27,90) ή άλλον;
αλλά θα ήθελα τις συμβουλές σας για ξάδελφο (χθες από το πρωί επανασυντόνιζα τις τηλεοράσεις και τους αποκωδικοποιητές όλων των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας !!!) ο οποίος έχει 3 παλιές τηλεοράσεις, χωρίς αποκωδικοποιητή, και ξαφνικά έμεινε χωρίς εικόνα !!! Πήγα χθες το απόγευμα και οι άνθρωποι ήταν σε απόγνωση αφού δεν μπορούσαν να δουν τις σειρές. Τέτοια εξάρτηση ...

Σκέφτομαι για 1 ή 2 SD και 1 HD αφού οι απαιτήσεις είναι πολύ απλές, δεδομένου ότι δεν ασχολούνται με εγγραφές, pvr, mp κλπ
Υπάρχουν προτάσεις;

Last edited by a moderator:

Καλησπέρα, μια βοήθεια θα ήθελα παιδιά. Έχω μια SONY tv με mpg4 ενσωματωμένο όμως δείχνει με σπασίματα τα κανάλια τις νεριτ. Σε tv με εξωτερικό ψηφιακό δεκτη σε διπλανό δωμάτιο όμως παίζουν χωρίς πρόβλημα. Έτσι έβαλα τον ψηφιακό δεκτη (turbox sd1000) με scart στην sony και τα κανάλια της νεριτ έπαιξαν χωρίς προβλήματα !!!.

Το εύκολο συμπέρασμα είναι ότι έχει αδύναμο δεκτη η sony. Η εύκολη λύση που μου ηρθε στο μυαλό είναι να αγοράσω έναν εξωτερικό ψηφιακό δεκτη και να τον συνδέσω με την sony.

Έτσι θα ήθελα την βοήθεια σας να μου προτείνεται ψηφιακό δεκτη που να έχει ισχυρό δεκτη, να έχει HDMI για σύνδεση με την tv, να υποστηρίζει 1080 ανάλυση για βλέπω το κανάλι νεριτ HD, να δείχνει καλή ζωντανή εικόνα και να υπάρχει πάνω στον δεκτη κουμπάκι με το on/off. Ότι άλλο έχει ευπρόσδεκτο και εννοείτε σε όσο πιο οικονομική τιμή γίνετε :)

Ευχάριστων εκ των προτερων για την βοήθεια σας και τον χρόνο σας.

Καλησπέρα κι από εμένα. Έχω 3 παλιές τηλεοράσεις με τους εξής δέκτες πάνω:

1) LG 40άρα TFT με mpeg2 > Crystal Audio MicroSD
2) Sony 40άρα TFT με mpeg2 > Crystal Audio PrimeSD
3) Μάρκα μ' έκαψες CRT, μικρές ίντσες > - (έπαιζε με αναλογικό)

Δοκίμασα τον PrimeSD στην (3) και παίζει καμπάνα. Οπότε λέω να πάρω στην (2) έναν καινούργιο HD και να αφήσω τον SD στην (3). Το θέμα είναι ποιον;

Έχω πολύ καλή εμπειρία με αυτούς της Crystal Audio μιας και η εταιρεία προσφέρει πολύ καλή after market υποστήριξη και γενικώς βγάζει αξιόλογα μηχανήματα. Έτσι σκέφτομαι να πάρω τον νέο PremiumHD τους. Μου αρέσει πολύ το τσιπάκι και το FW του MicroHD και θέλω να ξέρω αν και ο Premium είναι τέτοιος.

Αν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση στο 30άρι ή επιπλέον πληροφορίες για τον PremiumHD, ευπρόσδεκτες. Ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα. :)

Micro & Premium έχουν περίπου το ίδιο λογισμικό. Η μεγάλη διαφορά είναι οτι ο δεύτερος κάνει αποκωδικοποίηση ήχου Dolby Digital.
Αν έμεινες ευχαριστημένος, δεν βλέπω λόγο να αλλάξεις "στρατόπεδο".

Περισσότερα εδώ: http://avclub.gr/forum/showthread.php/108951-Crystal-Audio-Premium-HD

Ούτε εγώ βλέπω λόγο. Και μιας και το e-shop τον έχει βγάλει στην φθηνότερη τιμή που τον βρίσκω και είναι και κοντά στο σπίτι μου λέω να τον χτυπήσω.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Last edited:

Έχω (για την ακρίβεια τα πεθερικά μου έχουν) δύο παλιές CRT με είσοδο scart.

Τι δέκτη να επιλέξω που να είναι απλά SD (και με δυνατότητες media player καλό θα ήταν-όχι απαραίτητο όμως) και αξιόπιστος;

Εγώ έχω ένα Crystal Audio Premium HD από τον οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος, αλλά να πάρω τον ίδιο και να πάω να σκάσω 30+30=60ευρώ για CRT τηλεοράσεις και για μηχάνημα με δυνατότητες που δεν θα χρησιμοποιηθούν ούτε στο 10%; Αμαρτία δεν είναι; Κάτι φτηνότερο και αξιόπιστο;

Ανέβασα αυτό το post στις Προσφορές (ίσως σε λάθος νήμα):
Δυστυχώς quote στο quote δεν γίνεται, οπότε δεν εμφανίζεται το παράθυρο με το μήνυμα. Αλλά είναι φανερό ότι ο δέκτης έχει επιστραφεί στο eshop σαν προβληματικός. Και στο eshop ελέγχθηκε χωρίς να βρουν πρόβλημα. Αλλά δεν ξέρουμε για ποιο λόγο επιστράφηκε. Μπορεί όντως να έχει πρόβλημα που με μία πρώτη ματιά δεν είδαν στο eshop. Αλλά μπορεί να μην υπάρχει καν πρόβλημα. Μπορεί πχ ο προηγούμενος να μην είχε σήμα (δηλαδή πρόβλημα κεραίας) και να τον επέστρεψε λέγοντας ότι δεν πιάνει κανένα κανάλι. Δεν μπορεί να ξέρεις τι πρόβλημα είχε ο προηγούμενος, και αν όντως ήταν πρόβλημα.
Πάντως δεν ήταν επιστροφή πχ μέσω doa 7 ημερών γιατί δεν του άρεσε ή δεν τον βόλευε, γιατί τέτοια επιστροφή δεν γίνεται χωρίς να υπάρχει ακέραια η συσκευασία. Και εδώ λέει για έλεγχο, και ότι δεν υπάρχει συσκευασία.
http://www.e-shop.gr/show_used.phtml?id=PER.702537&oem=LV6TBHDA2130404347

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλησπέρα παιδιά!
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: χρειάζομαι έναν αποκωδικοποιητή και είμαι ανάμεσα στον Crypto Redi 215A και τον CRYSTAL AUDIO PREMIUM-HD. Σχετικά με τον Crypto στο site της εταιρείας δεν γράφει ότι υποστηρίζει Dolby Digital ενώ στο site του Public γράφει ότι υποστηρίζει. Γνωρίζετε τι ισχύει από τα δύο? Ρωτάω γιατί από ότι έχω δει αν μία ταινία έχει Dolby Digital ήχο και ο αποκωδικοποιητής δεν το υποστηρίζει τότε η ταινία παίζει στο βουβό. Γενικά στα κανάλια της τηλεόρασης το πρόγραμμα που παίζουν μπορεί να έχει κανένα Dolby Digital ήχο ή να καθιερώσουν στο μέλλον να έχουν?
Συγνώμη για τη χαζή ερώτηση αλλά είμαι τελείως άσχετη.

Όχι, ο 215Α δεν υποστηρίζει Dolby Digital.

Προς το παρόν, μόνο το κρατικό HD κανάλι έχει τέτοιο ήχο.

Απο τη στιγμή που μιλάμε για αποκωδικοποίηση\downmix, αυτό είναι καλό. Στέρεο παίρνει ο δέκτης, στέρεο βγάζει.

Το πρόβλημα είναι οτι το DD είναι πρώτο κανάλι ήχου και ένας δέκτης χωρίς υποστήριξη DD είναι πολύ πιθανό να μην παίξει καθόλου ήχο αν δεν επιλεγεί χειροκίνητα το σωστό κανάλι.