Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Βλέπω πολλοί είναι διστακτικοί να πάρουν HD δέκτη για SD τηλεόραση, ίσως μη γνωρίζοντας ότι η διαφορά στην τιμή μεταξύ του φθηνότερου SD και του φθηνότερου HD με Dolby είναι 3 ευρώ.

Υποστηρίζω την αγορά HD δέκτη σε κάθε -μα κάθε- περίπτωση για τους ακόλουθους λόγους:
α) Δυνατότητας παρακολούθησης του καναλιού N HD που δίνει καλύτερα χρώματα και ήχο από την φύση του σε οποιαδήποτε τηλεόραση.
β) Καλύτερη εικόνα σε όλα τα κανάλια, καθώς έχει δυνατότερο τσιπ για επεξεργασία της εικόνας.
γ) Ουσιαστικές (αν και βασικές) πολυμεσικές δυνατότητες. Μία φορά αν παίξει ένα παιδικό για έναν πιτσιρικά που έτσι θα ησυχάσει, έχει βγάλει τα λεφτά του. Δεν το συζητώ αν δείξετε έναν γάμο συγγενούς σε ηλικιωμένο συγγενή.
δ) Σε περίπτωση αγοράς νέας τηλεόρασης (σας εύχομαι όλους μια Panasonic plasma!), θα παρακολουθείτε τις εγγραφές σας σε καλύτερη ποιότητα εικόνας, καθώς θα έχετε δυνατότητα σύνδεσης HDMI.
ε) Δεν θα αντιμετωπίζετε εσείς και -κυρίως- οι ηλικιωμένοι συγγενείς το πρόβλημα των SD αν πληκτρολογηθεί αριθμός καναλιού που δεν υπάρχει, όπου εμφανίζεται μήνυμα λάθους που δεν φεύγει αν δεν πατήσετε «ΟΚ» ούτε καταλαβαίνουν οι ηλικιωμένοι περί του τι πρόκειται, οπότε σας τηλεφωνούν για βοήθεια.

Natalie, σίγουρα έχει compnent η τηλεόρασή σου και όχι composite; Αν πάντως δεν θέλεις να χάσεις καθόλου από ποιότητα, το HDMI switch είναι μονόδρομος.

Καλησπέρα, μια βοήθεια θα ήθελα παιδιά. Έχω μια SONY tv με mpg4 ενσωματωμένο όμως δείχνει με σπασίματα τα κανάλια τις νεριτ. Σε tv με εξωτερικό ψηφιακό δεκτη σε διπλανό δωμάτιο όμως παίζουν χωρίς πρόβλημα. Έτσι έβαλα τον ψηφιακό δεκτη (turbox sd1000) με scart στην sony και τα κανάλια της νεριτ έπαιξαν χωρίς προβλήματα !!!.

Το εύκολο συμπέρασμα είναι ότι έχει αδύναμο δεκτη η sony. Η εύκολη λύση που μου ηρθε στο μυαλό είναι να αγοράσω έναν εξωτερικό ψηφιακό δεκτη και να τον συνδέσω με την sony.

Έτσι θα ήθελα την βοήθεια σας να μου προτείνεται ψηφιακό δεκτη που να έχει ισχυρό δεκτη, να έχει HDMI για σύνδεση με την tv, να υποστηρίζει 1080 ανάλυση για βλέπω το κανάλι νεριτ HD, να δείχνει καλή ζωντανή εικόνα και να υπάρχει πάνω στον δεκτη κουμπάκι με το on/off. Ότι άλλο έχει ευπρόσδεκτο και εννοείτε σε όσο πιο οικονομική τιμή γίνετε :)

Ευχάριστων εκ των προτερων για την βοήθεια σας και τον χρόνο σας.
Αντιμετωπίζω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα. Έχει κανείς κάποια πρόταση να κάνει? Ο crystal audio premium HD θα με καλύψει?

Ευχαριστώ πολύ.
Οι τηλεοράσεις έχουν πολύ δυνατότερο δέκτη από τους κινέζικους αποκωδικοποιητές, οπότε μάλλον δεν φταίει το σήμα. Οπότε μήπως είναι πολύ δυνατό το σήμα ή μήπως κάποιο καλώδιο ή βύσμα έχει πρόβλημα;
Επίσης θα κοιτούσα μήπως υπάρχει αναβάθμιση λογισμικού για την τηλεόραση και θα την έλεγχα στο άλλο δωμάτιο.

Αν πρέπει όμως να αγορασθεί δέκτης, από τους ελάχιστους με πλήκτρο αναμονής ξεχωρίζουν ο μεταλλικός Crystal Audio Premium-HD και ο πλαστικός LifeView LV6TBOXHDA2.

Αυτά τα switches, όταν αλλάζει η πηγή, αλλάζουν αυτόματα;
Όχι. Υπάρχουν τα χειροκίνητα, με κουμπάκια, όπου επιλέγεις εσύ ποια πηγή θα δίνει εικόνα. Έτσι είναι αυτά που πόσταρα, που έχω και εγώ, αλλά με 4 εισόδους. Υπάρχουν και ακριβότερα, με τηλεκοντρόλ.
Εγώ επειδή έχω χειροκίνητο, έχω βάλει στην μία θύρα HDMI της τηλεόρασης τον έναν δέκτη που είναι πάντα ο κύριος. Αυτή την στιγμή κύριος είναι ο Lifeview A2. Και στην άλλη θύρα της τηλεόρασης (έχει μόνο δύο) έχω βάλει το switch. Που αρχικά είναι επιλεγμένη η θύρα του δεύτερου δέκτη, που αυτή την στιγμή είναι ο Digiview 913. Έτσι η αλλαγή γίνεται από το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης με εναλλαγή της θύρας της τηλεόρασης. Πιο σπάνιο είναι να χρειαστώ κάτι άλλο (πχ έναν τρίτο δέκτη ή το DVD) οπότε πρέπει να σηκωθώ και να επιλέξω άλλη είσοδο στο switch. Αλλά όπως είπα υπάρχουν και με τηλεκοντρόλ.
Κάτι άλλο που έχει σημασία είναι το αν το switch υποστηρίζει HDCP. Το πρώτο switch IQ δεν είχε τέτοια υποστήριξη. Και δεν ξέρω αν αυτό έχει σχέση με το ότι χάλασε, γιατί δείχνει σαν να μην μπορεί να κλειδώσει στην ανάλυση των δύο από τις τέσσερις συσκευές.
Το δεύτερο (το Konig) έχει τέτοια υποστήριξη. Αυτό σημαίνει επικοινωνία μεταξύ των συσκευών. Ίσως αυτό σημαίνει ότι δεν θα χάσει την ανάλυση όπως το πρώτο. Αλλά έχει αρκετές παρενέργειες. Σε μένα δείχνει ότι δεν χωνεύει τις ανενεργές συσκευές. Λόγω της επικοινωνίας μεταξύ των συσκευών πρέπει οι συσκευές να είναι στην μπρίζα.
Αλλιώς ότι δεν είναι στην μπρίζα ανοίγει μόλις δουλέψει κάποια από τις άλλες συσκευές! Ανάβουν τα λαμπάκια του σαν να το έβαλα στην μπρίζα. Αν είναι στην μπρίζα και αν είναι έστω στην αναμονή, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά δεν είναι η μόνη παρενέργεια που μπορεί να υπάρξει.
http://www.hdcabling.co.za/hdcp_hdmi_handshake_troubleshooting_guidelines.php
Handshake (χειραψία) σημαίνει η επικοινωνία μεταξύ των συσκευών που συνεπάγεται το πρότυπο HDCP και είναι το ζουμί της υπόθεσης.

Last edited:
Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Βλέπω πολλοί είναι διστακτικοί να πάρουν HD δέκτη για SD τηλεόραση, ίσως μη γνωρίζοντας ότι η διαφορά στην τιμή μεταξύ του φθηνότερου SD και του φθηνότερου HD με Dolby είναι 3 ευρώ.

Υποστηρίζω την αγορά HD δέκτη σε κάθε -μα κάθε- περίπτωση για τους ακόλουθους λόγους:
α) Δυνατότητας παρακολούθησης του καναλιού N HD που δίνει καλύτερα χρώματα και ήχο από την φύση του σε οποιαδήποτε τηλεόραση.
β) Καλύτερη εικόνα σε όλα τα κανάλια, καθώς έχει δυνατότερο τσιπ για επεξεργασία της εικόνας.
γ) Ουσιαστικές (αν και βασικές) πολυμεσικές δυνατότητες. Μία φορά αν παίξει ένα παιδικό για έναν πιτσιρικά που έτσι θα ησυχάσει, έχει βγάλει τα λεφτά του. Δεν το συζητώ αν δείξετε έναν γάμο συγγενούς σε ηλικιωμένο συγγενή.
δ) Σε περίπτωση αγοράς νέας τηλεόρασης (σας εύχομαι όλους μια Panasonic plasma!), θα παρακολουθείτε τις εγγραφές σας σε καλύτερη ποιότητα εικόνας, καθώς θα έχετε δυνατότητα σύνδεσης HDMI.
ε) Δεν θα αντιμετωπίζετε εσείς και -κυρίως- οι ηλικιωμένοι συγγενείς το πρόβλημα των SD αν πληκτρολογηθεί αριθμός καναλιού που δεν υπάρχει, όπου εμφανίζεται μήνυμα λάθους που δεν φεύγει αν δεν πατήσετε «ΟΚ» ούτε καταλαβαίνουν οι ηλικιωμένοι περί του τι πρόκειται, οπότε σας τηλεφωνούν για βοήθεια.

θα διαφωνησω σε ολα, πρωτα απ ολα δεν διαβασα ουτε ενα πειστικο επιχειρημα, δευτερον:
1) η διαφορα δεν ειναι 3 ευρω, αλλα κανα 10αρικο, γιατι προφανως κ δεν θα θες να παρεις τον πιο φτηνο hd δεκτη, αλλα κατι καλουτσικο, εγω εκανα την δουλεια μου με τον lifeview τον sd στα 20,90
2) δεν πηρα εναν δεκτη μονο, δυστυχως, αλλα 4, αρα πιστευω πως η διαφορα ειναι 4 επι 10 = 40 ευρω
3) δεν το χανει κανεις το N HD, θα παιζει κ σε απλο νεριτ πιστευω, οπως εκανε εως σμρ, αν καποιον τον ενδιεφερε η εικονα κι ο ηχος, θα ειχε κ τηλεοραση της προκοπης κ δεν θα περιμενε απο τον αποκωδικοποιητη
4) σε περιπτωση αγορας νεας τηλεορασης δεν θα χρειαζεται καν ο αποκωδικοποιητης προφανως, ειναι πιθανο να εχει και pvr
5) "αστειο" επιχειρημα, σορυ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Bρε παιδια, υπαρχει κανενας με rf out σε καλη τιμη;
Εβλεπα καποιον triton γυρω στα 30, εχει δει κανεις καποιον φτηνοτερο;
Αν ειναι και hd ακομα καλυτερα, οχι για την ποιοτητα αλλα για τα hd καναλια.

Talos_2002 από ότι είδα η τηλεόρασή μου έχει component. Όντως η καλύτερη λύση είναι ένα HDMI switch.
Πάντως παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και τις συμβουλές που μου δώσατε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

θα διαφωνησω σε ολα, πρωτα απ ολα δεν διαβασα ουτε ενα πειστικο επιχειρημα, δευτερον:
1) η διαφορα δεν ειναι 3 ευρω, αλλα κανα 10αρικο, γιατι προφανως κ δεν θα θες να παρεις τον πιο φτηνο hd δεκτη, αλλα κατι καλουτσικο, εγω εκανα την δουλεια μου με τον lifeview τον sd στα 20,90
2) δεν πηρα εναν δεκτη μονο, δυστυχως, αλλα 4, αρα πιστευω πως η διαφορα ειναι 4 επι 10 = 40 ευρω
3) δεν το χανει κανεις το N HD, θα παιζει κ σε απλο νεριτ πιστευω, οπως εκανε εως σμρ, αν καποιον τον ενδιεφερε η εικονα κι ο ηχος, θα ειχε κ τηλεοραση της προκοπης κ δεν θα περιμενε απο τον αποκωδικοποιητη
4) σε περιπτωση αγορας νεας τηλεορασης δεν θα χρειαζεται καν ο αποκωδικοποιητης προφανως, ειναι πιθανο να εχει και pvr
5) "αστειο" επιχειρημα, σορυ
1) Υπάρχουν προσφορές στα καταστήματα HD δεκτών με 23-24 ευρώ. Τις κυνηγάμε πολύ εδώ μέσα. Είναι δέκτες που κοστίζουν παραπάνω, αλλά για μερικές μέρες δίνονται σε προσφορά. Οπότε η διαφορά είναι όντως 3-4 ευρώ.
2) Δεν έχει νόημα αυτό. Εσύ μπορεί να έχεις πάρει 100 δέκτες. Η διαφορά μετριέται στην μονάδα.
3) Όντως μπορεί κάποιος να δει το N HD στο Ν Sport. Όποιος έχει δει το μουντιάλ στο N HD όμως ξέρει τι έχει χάσει βλέποντας το στο Ν Sport. Και αυτό με 23-24 ευρώ όπως είπαμε. Η τηλεόραση της προκοπής έχει κάποιες εκατοντάδες ευρώ. Για κάποιους όλα φαίνονται πολύ εύκολα.
4) Μάλλον δεν έχεις υπόψη σου πόσοι εδώ μέσα έχουν σύγχρονη τηλεόραση με pvr, media player κτλ, αλλά έχουν και δέκτη. Κανέναν δεν χαλάει να έχει έναν δέκτη ή την τηλεόραση να γράφει, και έναν άλλον να παρακολουθεί κάτι άλλο εκείνη την ώρα.
5) Το "αστείο" επιχείρημα όπως λες έκανε μία ηλικιωμένη γειτόνισσα μου να περιμένει αρκετή ώρα μέχρι να γυρίσω σπίτι για να δω τι έπαθε η τηλεόραση της με εξωτερικό δέκτη που είχε. Και αυτό που είχε πάθει ήταν ότι λόγω ηλικίας και δύσκαμπτων δακτύλων είχε πατήσει 44 αντί για 4. Ο δέκτης είχε βγάλει το παράθυρο που αναφέρει το "αστείο" επιχείρημα, η γειτόνισσα δεν ήξερε τι ήταν αυτό και πως φεύγει. Δεν το είχε προσέξει καν αυτό το πράγμα. Απλά είδε ότι δεν μπορούσε να αλλάξει κανάλι. Και όπως είπα περίμενε αρκετή ώρα μέχρι να γυρίσω και να της εξηγήσω τι είχε γίνει, και τι να κάνει αν ξαναβγεί αυτό το παράθυρο.
Και ένα 6ο) οι υποτιμητικές εκφράσεις δεν είναι επιχείρημα. Πολύ καλύτερη είναι μία σοβαρή άποψη που αναιρεί το επιχείρημα που θεωρούμε λάθος.

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

δεν ειχα προθεση να υποτιμησω κανεναν, ουτε σε ξερω, ουτε με ξερεις, δεν καταλαβαινω γιατι το εκανες προσωπικο... τεσπα...

κ φυσικα εξακολουθω να διαφωνω, δεν εχει νοημα να γραψω παλι τα ιδια, εγω οσο το εψαξα κ επειδη χρειαζομουν τους δεκτες τωρα κ οχι οταν βγει προσφορα,
αν επαιρνα δεκτη hd θα πληρωνα κανα 30αρι (τον εναν, ξαναλεω), στα 23-24 που λες, δεν βρηκα..

κι αλλο ενα που ξεχασα να πω, φιλος μου ειπε τι θα γινει αν τα καναλια γινουν hd; θα παρεις αλλους δεκτες; αλλα επειδη απ οτι εχω διαβασει, ειναι τεραστιο το κοστος για να γινει καναλι hd, κ επειδη εχουμε κριση, σιγα μην πληρωσει ο κυριακου κ ο καθε κυριακου τοσα λεφτα για να κανει το καναλι του hd,

αυτα...

Last edited by a moderator:

Επιβεβαιώνω ότι είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα για ηλικιωμένους το πατήστε οκ για έξοδο που ζητάνε SD αποκωδικοποιητές και σοβαρός λόγος να προτιμηθεί HD δέκτης.

Καθόλου αστείο λοιπόν

καλα ντε, μην βαρατε, θα σας πω κ εγω για την δικη μου περιπτωση, για την ωρα δεν εχω ακουσει κατι

Re: Απάντηση: Opticum HD T90 - N2 (Series 2)

Το USB 8G σε FAT 32 το ειδε κανονικα.
Μετα εβαλα ενα δισκο 250G, NTFS, 2.5 σε κουτι USB3 και μου εβγαλε κι εμενα το μήνυμα "βραχυκύκλωμα usb"
Μετα εβαλα εναν αλλο 2Τ, NTFS τον οποιο δεν τον ειδε καθολου (ισως αν τον αφηνα λιγο ακομα να τον εβλεπε, γιατι τον συγκεκριμενο και το media player που εχω αργει να τον δει).

Οι παλιότεροι Opticum/Globo είχαν χαμηλή ένταση στην USB και δεν λειτουργούσαν με δίσκους USB3 ή χωρίς ξεχωριστή τροφοδοσία και γενικότερα με όσους δεν είχαν χαμηλές απαιτήσεις σε ρεύμα.
Έτσι θα δικαιολογούσα το μήνυμα βραχυκυκλώματος, αλλά δεν υπάρχει λόγος εμφάνισής του σε στικάκι, εκτός κι αν συνδέονται μέσω κακής ποιότητας USB καλωδίου επέκτασης.

Μετα απο δοκιμές που έκανα σε άλλον globo και με βάση τα παραπάνω που λετε συμπεραίνω οτι δυστυχώς το μηχανάκι δεν σηκώνει δίσκο usb παραπάνω απο 8GB.
Το παραπάνω πρόβλημα το εχουν ολοι οι δεκτες της αγορας ή έτυχα στην περίπτωση?

και κάτι ακόμα...
Επειδή το dvd recorder που εχω πλέον δεν μπορεί να προγραμματίζει εγγραφή απο ψηφιακό σήμα, σκέπτομαι να αγοράσω εναν δέκτη μόνο για εγγραφές με δυνατότητα να προγραμματίζει την εγγραφή. Δηλαδη να ανοίγει, να γράφει και να κλείνει.
Αυτη την δυνατότητα την εχει ο globo αλλά μας τα χαλάσει στο usb. Εχω διαβάσει οτι δυνατότητα προγραμματισμού εγγραφής εχουν οι crystal audio και οι crypto...
Έχετε να προτείνετε κάποιον αλλο δεκτη με αυτη τη δυνατότητα?

Έγινε ένα ξεκαθάρισμα στα σημερινά μηνύματα. Αύγουστο μήνα, κανείς δεν έχει όρεξη για κόντρες...

Εχοντας τα προηγουμενα χρονια εναν δεκτη crystal audio CDVB-HD οπου χαλασε και μου τον αντικατεστησαν με τον micro-HD, παει χαλασε και αυτος. (σβηστο το πορτοκαλι λαμπακι και που και που μονος του προσπαθει να κανει επανεκκινησεις. Βλεπω στιγμιαια πορτοκαλι λαμπακι και το logo, αλλα μετα παλι τα ιδια χωρις εικονα)

Οποτε μαλλον ηρθε η ωρα για αντικατασταση. Τον δεκτη (και οποιον παρω) θα τον κανω χρηση μονο για τα τηλεοπτικα καναλια.
Ουτε εγγραφες, ουτε σαν player.

Οποτε το μονο που με νοιαζει ειναι να παιζει καλα τα καναλια, και οτιδηποτε αφορα τη χρηση του. (καλο τηλεκοντρολ, γρηγορη αλλαγη καναλιων και τετοια πραγματα)
Και φυσικα να ειναι παλι HD.

Επειδη δεν παρακολουθω την αγορα απο νεα μοντελα και αν αξιζει να στραφω σε καποιο συγκεκριμενο, να ξανα παρω την ιδια μαρκα ή καποια αλλη. ?
Βεβαια αυτο που μου αρεσε στο τελευταιο firmware του CA ηταν οτι δεν εχανε την ταξινομηση των καναλιων. Δεν ξερω εαν το κανουν κι αλλοι.

Ξερω, θα μου πειτε παρε τον ιδιο, αλλα θεωρω οτι απο θεμα αξιοπιστιας (2 χαλασμενα πλεον) δεν με συγκινει και τους ψιλο φοβαμαι πλεον.
(δεν ξερω αν και οι αλλες μαρκες μετα απο κανα δυο χρονια τα ιδια κανουν ή ειναι πιο σκυλια.)

Σε ποιον να στραφω λετε. ?

Θα έλεγα να δεις τον Ferguson T650 και μόνο αυτόν.
Υπάρχει στο e-shop.gr και σε διάφορα άλλα καταστήματα, όπως και στον εισαγωγέα Beskas.gr

Εχω διαβάσει οτι δυνατότητα προγραμματισμού εγγραφής εχουν οι crystal audio και οι crypto...
Έχετε να προτείνετε κάποιον αλλο δεκτη με αυτη τη δυνατότητα?
Όλοι οι δέκτες έχουν αυτή την δυνατότητα :smile:

Όλοι οι δέκτες έχουν αυτή την δυνατότητα :smile:

Αν και δεν ειμαι ο πλέον έμπειρος θα σου πω οτι δεν εχουν ολοι την δυνατότητα να προγραμματίζουν μια εγγραφή.
Ο digitalbox hdt-380 ας πουμε που έπεσε στα χέρια μου για τρεις μερες εκανε εγγραφη μονο τη στιγμη που πάταγες το REC.

Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

δεν ειχα προθεση να υποτιμησω κανεναν, ουτε σε ξερω, ουτε με ξερεις, δεν καταλαβαινω γιατι το εκανες προσωπικο... τεσπα...

κ φυσικα εξακολουθω να διαφωνω, δεν εχει νοημα να γραψω παλι τα ιδια, εγω οσο το εψαξα κ επειδη χρειαζομουν τους δεκτες τωρα κ οχι οταν βγει προσφορα,
αν επαιρνα δεκτη hd θα πληρωνα κανα 30αρι (τον εναν, ξαναλεω), στα 23-24 που λες, δεν βρηκα..

κι αλλο ενα που ξεχασα να πω, φιλος μου ειπε τι θα γινει αν τα καναλια γινουν hd; θα παρεις αλλους δεκτες; αλλα επειδη απ οτι εχω διαβασει, ειναι τεραστιο το κοστος για να γινει καναλι hd, κ επειδη εχουμε κριση, σιγα μην πληρωσει ο κυριακου κ ο καθε κυριακου τοσα λεφτα για να κανει το καναλι του hd,

αυτα...
Φυσικά δεν είναι προσωπικό. Πρώτα από όλα δεν αναφερόσουν σε εμένα για να το πάρω προσωπικά. Απλά πολλές φορές το ύφος των γραφόμενων προκαλεί κάποιες αντιδράσεις. Αλλά συνήθως μία απλή διαφωνία προκαλείται. Ποιος έχει όρεξη για καυγά καλοκαιριάτικα; Και χωρίς λόγο μάλιστα.
Αλλά θα επισημάνω και κάτι ακόμα που αναφέρει ο talos_2002 και δεν σχολιάστηκε. Οι HD δέκτες έχουν πολύ καλύτερον media player. Παίζουν πολύ περισσότερα είδη αρχείων και παίζουν αρχεία υψηλής ανάλυσης που δεν παίζουν οι SD δέκτες, αφού έχουν περιορισμό στην ανάλυση των αρχείων που μπορούν να προβάλλουν.
Επίσης τι δέκτη και τι μάρκα εμπιστεύεται ο καθένας είναι προσωπικό. Δηλαδή μπορεί να μην σου αρέσουν οι δέκτες που θα αναφέρω, αλλά δείχνουν ότι υπάρχουν δέκτες κάτω από 25 ευρώ. Άντε, δεν βρήκα τώρα δέκτη HD 23 ευρώ, αλλά τον πρώτον, τον Lifeview A2 εγώ τον είχα πάρει τότε 22,90. Τώρα η προσφορά είναι στα 25,90 αλλά δείχνει ότι υπάρχουν αρκετές προσφορές. Φαίνεται και η αρχική τιμή δίπλα για κάθε δέκτη.
http://www.e-shop.gr/lifeview-lv6tboxhda2-set-top-dvb-t-mpeg4-hd-p-PER.702537
http://www.e-shop.gr/crypto-dvb-t-receiver-redi-211-hdmi-p-PER.603571
http://www.e-shop.gr/edision-optimuss-teres-hd-dvb-t-p-PER.603681
http://www.eshopelectric.gr/product...apodikopoihths-mpeg4-full-hd?ref=bestprice.gr
Υπάρχουν και άλλοι με λίγο ψάξιμο, αλλά τέτοια ώρα...
Επίσης στην νέα ταξινόμηση των συχνοτήτων, κυρίως στην Digea αναφέρεται ο χώρος που αφήνουν για τα μελλοντικά HD κανάλια. Και γράφονται μάλιστα γενικά και κανάλια που αρχίζουν να ετοιμάζονται. Δηλαδή μπορεί να μην είναι τόσο μακρινό ενδεχόμενο. Αν και όντως δεν έχουμε ακόμα τίποτα σίγουρο.

Last edited:

οκ, δεκτη η απαντηση κ σεβαστη, ισως αν καναμε αυτη την κουβεντα πριν την αγορα μου να ηταν πιο εποικοδομητική (οχι οτι τωρα δεν ειναι, καλα κανεις κ τα γραφεις, γιατι προφανως μπαινουν ενδιαφερομενοι που μην περιμενεις να διαβασουν φυσικα 318 σελιδες),
αλλα εγω πηγα σε sd του 20αρικου σκεπτομενος κ την ποσοτητα (4 τον αριθμο οπως προειπα) κ οτι ηθελα κατι παντελως απλο, απλα μονο κ μονο τα καναλια να παιζει, ουτε media player με ενδιεφερε/ενδιαφερει, ουτε καμια αλλη δυνατοτητα για εκει που προοριζοταν
εγω αν επαιρνα για μενα θα παιρνα μαλλον αυτον

Αν και δεν ειμαι ο πλέον έμπειρος θα σου πω οτι δεν εχουν ολοι την δυνατότητα να προγραμματίζουν μια εγγραφή.
Ο digitalbox hdt-380 ας πουμε που έπεσε στα χέρια μου για τρεις μερες εκανε εγγραφη μονο τη στιγμη που πάταγες το REC.

Για αυτό είναι "πολυσυζητημένος" όπως γράφει το δελτίο τύπου που δημοσιεύουν τα περιοδικά του χώρου; :p

Μέχρι τώρα ήξερα για δέκτες που δεν έχουν πλήκτρο REC και γράφουν μόνο με προγραμματισμό. To πιθανότερο είναι οτι ο 380 μπορεί να κάνει προγραμματισμένη εγγραφή αλλά δεν θα είναι σαφής ο τρόπος.