Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Αν και δεν ειμαι ο πλέον έμπειρος θα σου πω οτι δεν εχουν ολοι την δυνατότητα να προγραμματίζουν μια εγγραφή.
Ο digitalbox hdt-380 ας πουμε που έπεσε στα χέρια μου για τρεις μερες εκανε εγγραφη μονο τη στιγμη που πάταγες το REC.
Ακόμη και οι SD δέκτες του 2009 έχουν αυτή την δυνατότητα, οπότε ίσως είναι λίγο κριμένη στον δικό σου δέκτη.
Αν έχεις διάθεση, κάνε ένα νέο θέμα για τον δέκτη με λίγες φωτογραφίες του (τηλεχειριστήριο, μπρος-πίσω μεριά, μενού (π.χ. την οθόνη πληροφοριών/έκδοσης και του EPG) κι αν γίνεται και μία της πλακέτας του.
Έτσι ίσως μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε αν βασίζεται σε γνωστό τσιπ, αλλά και όσοι ενδιαφέρονται για τον δέκτη θα μπορούν να μάθουν περισσότερα αλλά και να ρωτήσουν για τις όποιες απορίες τους. :smile:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ακόμη και οι SD δέκτες του 2009 έχουν αυτή την δυνατότητα, οπότε ίσως είναι λίγο κριμένη στον δικό σου δέκτη.
Αν έχεις διάθεση, κάνε ένα νέο θέμα για τον δέκτη με λίγες φωτογραφίες του (τηλεχειριστήριο, μπρος-πίσω μεριά, μενού (π.χ. την οθόνη πληροφοριών/έκδοσης και του EPG) κι αν γίνεται και μία της πλακέτας του.
Έτσι ίσως μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε αν βασίζεται σε γνωστό τσιπ, αλλά και όσοι ενδιαφέρονται για τον δέκτη θα μπορούν να μάθουν περισσότερα αλλά και να ρωτήσουν για τις όποιες απορίες τους. :smile:
Πολυ ευχαρίστως να το έκανα αλλα οπως ειπα ο δεκτης έπεσε στα χέρια μου μονο για τρεις μερες. Τον αντικατέστησα με τον globo T90 γιατι ειχε πρόβλημα με την ρύθμιση OSD.

Μέχρι τώρα ήξερα για δέκτες που δεν έχουν πλήκτρο REC και γράφουν μόνο με προγραμματισμό.
Νομίζω με δουλεύεις..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Πολυ ευχαρίστως να το έκανα αλλα οπως ειπα ο δεκτης έπεσε στα χέρια μου μονο για τρεις μερες. Τον αντικατέστησα με τον globo T90 γιατι ειχε πρόβλημα με την ρύθμιση OSD.
Φτου! Ατυχία... :smile:

Νομίζω με δουλεύεις..
Καθόλου. Ο AMTC 290 δεν είχε το πλήκτρο αυτό στο τηλεχειριστήριό του, αν και υπήρχε η επαφή στην πλακέτα (επειδή δινόταν σε άλλες εταιρίες με αυτό το πλήκτρο). Υπάρχει και μήνυμα στο θέμα του δέκτη όπου περιγράφεται ο τρόπος που μπορεί κάποιος να τοποθετήσει σε εκείνη την θέση πλήκτρο.

Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

οκ, δεκτη η απαντηση κ σεβαστη, ισως αν καναμε αυτη την κουβεντα πριν την αγορα μου να ηταν πιο εποικοδομητική (οχι οτι τωρα δεν ειναι, καλα κανεις κ τα γραφεις, γιατι προφανως μπαινουν ενδιαφερομενοι που μην περιμενεις να διαβασουν φυσικα 318 σελιδες),
αλλα εγω πηγα σε sd του 20αρικου σκεπτομενος κ την ποσοτητα (4 τον αριθμο οπως προειπα) κ οτι ηθελα κατι παντελως απλο, απλα μονο κ μονο τα καναλια να παιζει, ουτε media player με ενδιεφερε/ενδιαφερει, ουτε καμια αλλη δυνατοτητα για εκει που προοριζοταν
εγω αν επαιρνα για μενα θα παιρνα μαλλον αυτον
Πληροφοριακά μιλάμε, ότι με λίγα ευρώ παραπάνω παίρνεις δέκτη με περισσότερα χαρακτηριστικά. Αλλά δεν είναι καθόλου περίεργο κάποιος να διαλέξει δέκτη SD. Και εγώ που μιλάω για HD, στην ηλικιωμένη γειτόνισσα που ανέφερα, εγώ της είχα πάρει τον SD δέκτη που ανέφερα. Δεν είχε ιδέα από δέκτες. Και σκέφτηκα ότι με έναν SD δέκτη κάνει μία χαρά την δουλειά της, για την χρήση που θέλει. Δεν έκανες δηλαδή καμία περίεργη επιλογή. Είναι η πρώτη σκέψη.
Αν ήξερα το θέμα με το παράθυρο για το λάθος κανάλι, μάλλον δεν θα της τον έπαιρνα. Αλλά αρχικά ήθελα να της κάνω οικονομία.
Πάντως εγώ παίρνω HD δέκτες για μένα και για έναν άλλον λόγω. Οι SD δέκτες μόνο μέχρι 576i ανάλυση φτάνουν. Ότι εκπέμπουν τα κανάλια δηλαδή. Αλλά στους σύγχρονους HD δέκτες, ειδικά με επεξεργαστή ALI 3801, μου αρέσει να τους βάζω να κάνουν upscaling. Δίνει πολύ βάθος στην εικόνα. Ένα είδος ψευδοτρισδιάστατης εικόνας. Αν και αυξάνει λίγο ο ψηφιακός θόρυβος.
Αλλά ακόμα και στην φυσική ανάλυση 576i να τους αφήσεις, μόνο και μόνο λόγω της σύνδεσης HDMI δίνουν καλύτερη εικόνα από ότι με σύνδεση scart. Ακόμα και στην ίδια ανάλυση.

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Γειά σας
Με´τα από πολλές ώρες περιπλάνησης σ' αυτόν τον ωκεανό πληροφοριών αυτού του νήματος κατέληξα στο συμπέρασμα πως δεν μπορώ να βγάλω άκρη.
Η έλλειψη γνώσεων πάνω στο θέμα με αναγκάζει να ζητήσω την βοήθειά σας. Θέλω έναν δέκτη τύπου scart ( η TV κρέμεται από βάση οροφής γι' αυτό scart) να είναι Hi Def και να προσφέρει έναν Media Player της προκοπής.
Πρόκειτε γιά μια TV plasma υπνοδωματίου 32". Είχα έναν DVB-T HDT 990 ο οποίος παρέδωσε ξαφνικά το πνεύμα μετά από περίπου 2 χρόνια.
Θέμα τιμής δεν υπάρχει.
Κάθε συμβουλή - υπόδειξη είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ.

Δε θα σου πω για δέκτη, πάντως με SCART, δε θα βλέπεις Hi Def (HD κανάλια). Χρειάζεσαι σύνδεση HDMI μεταξύ TV και δέκτη.
Αλήθεια, τί σχέση έχει η βάση οροφής με τη σύνδεση SCART?

Γιάννη, υπαρχουν και HD μοντέλα. Στηρίζονται στην scart αλλα έχουν και HDMI.

Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Γειά σας
Με´τα από πολλές ώρες περιπλάνησης σ' αυτόν τον ωκεανό πληροφοριών αυτού του νήματος κατέληξα στο συμπέρασμα πως δεν μπορώ να βγάλω άκρη.
Η έλλειψη γνώσεων πάνω στο θέμα με αναγκάζει να ζητήσω την βοήθειά σας. Θέλω έναν δέκτη τύπου scart ( η TV κρέμεται από βάση οροφής γι' αυτό scart) να είναι Hi Def και να προσφέρει έναν Media Player της προκοπής.
Πρόκειτε γιά μια TV plasma υπνοδωματίου 32". Είχα έναν DVB-T HDT 990 ο οποίος παρέδωσε ξαφνικά το πνεύμα μετά από περίπου 2 χρόνια.
Θέμα τιμής δεν υπάρχει.
Κάθε συμβουλή - υπόδειξη είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ.
PowerPlus 100 mini.
Κι αν τον επιλέξεις, γράψε μας αν θέλεις τις εντυπώσεις σου και ίσως να μου λύσεις λίγες απορίες μιας και θα τον έχεις στα χέρια σου. :smile:

Ευχαριστώ γιά την ανταπόκριση παιδιά.
Στον φίλο Γιάννη
Σίγουρα θέλει HDMI λέγοντας scart εννοώ αυτούς που μπαίνουν πίσω απ' την TV λόγω του τρόπου που είναι αναρτημένη η τηλεόραση.
Αν γίνει διπλή σύνδεση δηλ. scart & HDMI τότε δεν σημαίνει λήψη και SD και HD;
Στον φίλο talos_2000
Μάλλον στην πρότασή σου θα καταλήξω.
Έχω μιά απορία ο PowerPlus 100 mini είναι καλύτερός απ' τον DVB-T HDT 990 που είχα;
Ευχαριστώ και πάλι παιδιά.

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Νεότερο λογισμικό κυρίως πρέπει να έχει, ίσως διαφορές και σε modulator chip κτλ.
Βασικά είναι μονόδρομος στους scart και θέλω πληροφορίες μπας και πείσω τον εισαγωγέα για αναβάθμιση.

Πάντως παιδιά σχετικά με τη σύνδεση scart και τα κανάλια HD, έχω την εντύπωση ότι όταν λέμε δέκτης HD εννοούμε την δυνατότητα αποδικωποίησης του τηλεοπτικού σήματος που έρχεται από το κανάλι. Τώρα σε τι ανάλυση και με πιο τρόπο (hdmi, scart) το προβάλει στην τηλεόραση αυτό που έχει αποκωδικοποιήσει είναι άλλο τσιπάκι υπεύθυνο και δεν έχει να κάνει με την λήψη του σήματος.

Με μια μικρή διόρθωση ότι το ίδιο τσιπάκι αναλαμβάνει και την προβολή (δεν έχει σημασία βεβαίως), τα είπες πολύ σωστά.

Ειχα παρει τον smart-sd απο crystal audio και χαλασε μεσα σε μια week αλλα αντικαταστήθηκε. Θέλω και ένα δευτερο και σκέφτομαι για HD μοντέλο.Να πάρω πάλι crystal; Βλέπω διαφορες επιλογές που αναφέρονται εδω αλλα δε ξέρω ποιος αξίζει .

Καλησπέρα σε όλους!
Πριν μια εβδομάδα αγόρασα απο eshop τον crypto 211D,απο την αρχή είχα προβλήματα στην λήψη και ξαφνικά σήμερα σταμάτησε εντελώς...
Τον επέστρεψα στο eshop Ελληνικού και εκπληκτος άκουσα οτι πρέπει πρώτα να ελεγθεί στο service και μετά να πιστωθεί ο λογαριαμός μου!!
Και θα πάρει,λόγω 15Αυγουστου μια βδομάδα!!Καταρχήν υπάρχει DOA 7 ημερων και κατά δευτερον Ευρωπαικη οδηγία για δοκιμαστική περιοδο 14 ημερών και επιστροφή χρημάτων,κάναν το κορόιδο...
Είμαι μεταξύ του crystal audio Premium HD και του Ferguson t650,ποιόν προτείνετε?
Ευχαριστώ πολύ!

PowerPlus 100 mini.
Κι αν τον επιλέξεις, γράψε μας αν θέλεις τις εντυπώσεις σου και ίσως να μου λύσεις λίγες απορίες μιας και θα τον έχεις στα χέρια σου. :smile:

Έχω τον F&U MPFD3838HS που εξωτερικά φαίνεται πανομοιότυπος.

Όπως τον πήρα (από το Praktiker, 27.99EUR) είχε κάποιες ελλείψεις που έχουν αναφερθεί ξανά για δέκτες με επεξεργαστή Mstar: Δεν ρυθμιζόταν η διαφάνεια των OSD και η διάρκεια της Information bar, δεν είχε ρυθμίσεις για την ψηφιακή έξοδο ήχου και ενδεχομένως και άλλες που δεν πρόλαβα να δω. Μετά την αναβάθμιση με το firmware από την ιστοσελίδα του αντιπροσώπου, τα παραπάνω προβλήματα λύθηκαν. Ωστόσο κατά διαστήματα «ξεχνάει» τη ρύθμιση για τη διαφάνεια του OSD. Δεν έχω δοκιμάσει καθόλου μέχρι στιγμής την εγγραφή και αναπαραγωγή αρχείων. Στη σύνδεση HDMI έχει σχετικά χαμηλή στάθμη ήχου, αλλά αυτό αντιμετωπίζεται ανεβάζοντας τη στάθμη ήχου της τηλεόρασης. Η συμπεριφορά και τα μενού του είναι γενικά ίδια με του Doop HDMP-200 από το Πλαίσιο. Ακόμη και τα τηλεκοντρόλ είναι ίδια, εκτός από το σήμα F&U αντι για Doop.

Ποιον να διαλεξω???

παιδες το διαβασα όλο 3 φορες, δεν την παλευω άλλο και θα παρω την ευκολη μεθοδο να δεν σας πειραζει......... βασικα αυτό με τις CI ισχυει ακομα για την αναξιοπιστια τους (διαθετω μοντελο samsung LE37B651T3W) γιατι αν είναι να παρω εξωτερικο δέκτη.... οσον αφορα τον δέκτη υπάρχει μια θολουρα μεσα στο μυαλο μου όχι ότι φταιει ο οδηγος αλλα μαλλον φταιω εγω και περναω στα ''θελω'' μου .... θα ηθελα έναν HD δέκτη αψογο media Player χωρις προβλήματα με υποτιτλους και ματροσκες, γρηγορη εναλλαγη καναλιων, να μην χάνονται τα καναλια,ευχρηστο και ανετο τηλεχειριστηριο που να μην χρειαζεται να κανω διατάσεις για να πιασει ,ευκολο μενου και γενικως τον θελω πληρη (αν υπαρχει κατι τετοιο βεβαίως βεβαίως) στο μέτρο του δυνατου. η τιμή δεν με νοιαζει τοσο αρκει να μην ξεφυγουμε....... :BDGBDGB53:

http://www.e-shop.gr/legent-hd-tuner-max-p-PER.603596
[url]http://www.e-shop.gr/crystal-audio-premium-hd-dvb-t-hd-with-media-player-p-PER.807192

http://www.e-shop.gr/ferguson-ariva-t650i-dvb-t-mpeg4-hd-wifi-stick-p-PER.705374[/URL]

Να διευκρινίσω οι η τιμή δεν με αφορά στα συγκεκριμένα.

Last edited by a moderator:

Με μια επιφύλαξη για συσγκεκριμένο πρόβλημα σε κάποια SD βιντεάκια, σου προτείνω τον Τ650.

Ενδιαφερομαι αμεσα για αγορα ενος δεκτη για εγγραφη τηλεοπτικων προγραμματων (PVR). Θελω να ειναι αξιοπιστος και σωστος στον προγραμματισμο. Τιμη δεν με νοιαζει φτανη να ειναι καλος. Θα με ενδιεφερε και με διπλο TUNER. Σας ευχαριστω για την βοηθεια