Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Παιδια πηρα το Legent HD Max και ξενερωσα... καθε μηνα καινουργιο λογισμικο αλλα το καθε ενα εχει και ενα προβλημα. Το τελευταιο τωρα εχει κολλημα οταν συνδεεις σκληρο δισκο να μην παει τους φακελους προς τα πισω. Αναγκαστικα πατας Exit και παλι απο την αρχη... Μιλησα με την εταιρια και μου λενε οτι περιμενουμε οοοοταν βγει το καινουργιο λογισμικο. Κλαην Μαην δλδ. Αν τον θες για να βλεπεις ομως απλα ειναι μια χαρα.
Πηρα το DIGITAL LINE HDT-380 και ολα δουλευουν μια χαρα χωρις αναβαθμισεις τπτ... Επισης δοκιμασα και το OPTIMUSS TERES HD της Edision. Πολυ καλος και αυτος...
Απλοι και οι δυο, στα 25 με 30 ευρω τα κανουν ολα.
Ο Teres και ο 380, δίνουν ήχο όταν παίζουν αρχεία βίντεο με ήχο AC3 (Dolby Digital);

Ο Legent δεν έχει αναβαθμίσεις. Είχε μόνο μία και η δεύτερη βγήκε αφού τους το ζήτησα για να προσθέσουν κάποια βασικά πράματα που δεν είχε ούτε με την ως τότε αναβάθμιση.

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Αν έχει κάποιος πληροφορία : i) Δέκτης HD με component (YPbPr) έξοδο για παλιότερη τηλεόραση (επίγειος ή και sat/terestrial)
ii) Αν κάποιος HD δέκτης συνδεθεί με Scart τι ανάλυση βγάζει στην TV και σε τι ανάλυση γράφει ;(αν και αυτά τα δύο πρέπει να είναι άσχετα μεταξύ τους). Ευχαριστώ πολύ

Αν κάποιος ψάχνεται σαν εμένα και δεν θέλει να σουτάρει τις παλιές HD Ready τηλεοράσεις του, βρήκα λύση σε λογική τιμή και καρφώνεις στην HDMI ότι θέλεις από δέκτη,meda player,xbox κ.τλ.
Υπάρχει και από USA αλλά μπλέκεις με τελωνείο...Το περιμένω τέλος Σεπτεμβρίου
http://www.amazon.co.uk/gp/product/...act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A1XCZIZ45GM7DH

Καλησπέρα σε όλους, μια μικρή βοήθεια παρακαλώ γιατί ως κάτοικοι Δράμας έχουμε μπει στη ψηφιακή εποχή και εμείς από εχθές! Τα δεδομένα είναι τα εξής: α) Παλιός αποκωδικοποιητής HUMAX (δίχως κωδικό μοντέλου), τύπου DVB-T μόνο, αγορασμένος προ οκταετίας περίπου για τη Θεσσαλονίκη, ώστε να βλέπω ΕΡΤ Ψηφιακή τότε. β) Δορυφορικό πιάτο στο σπίτι με δέκτη HUMAX HDCI-2000, τοποθετήθηκαν πακέτο εν έτει 2008 και τέλος γ) τηλεόραση HD ready, αγορασμένη επίσης προ οκταετίας περίπου, SONY Bravia, μοντέλο KLV-V32A10E. Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε μόνο ήχο και όχι εικόνα, σε όλα τα κανάλια με τον παλιό HUMAX! Τι θα προτείνατε ως λύση, η αγορά καινούργιου δέκτη mpeg 4 είναι μονόδρομος? Να σημειώσω απλώς ότι στον HDCI-2000, ανοίγοντας το πορτάκι του από μπροστά, αποκαλύπτεται και μια υποδοχή για κάρτα, μήπως με αγορά κάρτας που θα παίζει το ρόλο του δέκτη στον HDCI υπάρχει λύση, ή τέλος πάντων, μου αρκεί ο HDCI ή είναι άσχετος με digea, mpeg 4 κλπ; Ευχαριστώ πολύ!

Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλησπέρα σε όλους, μια μικρή βοήθεια παρακαλώ γιατί ως κάτοικοι Δράμας έχουμε μπει στη ψηφιακή εποχή και εμείς από εχθές! Τα δεδομένα είναι τα εξής: α) Παλιός αποκωδικοποιητής HUMAX (δίχως κωδικό μοντέλου), τύπου DVB-T μόνο, αγορασμένος προ οκταετίας περίπου για τη Θεσσαλονίκη, ώστε να βλέπω ΕΡΤ Ψηφιακή τότε. β) Δορυφορικό πιάτο στο σπίτι με δέκτη HUMAX HDCI-2000, τοποθετήθηκαν πακέτο εν έτει 2008 και τέλος γ) τηλεόραση HD ready, αγορασμένη επίσης προ οκταετίας περίπου, SONY Bravia, μοντέλο KLV-V32A10E. Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε μόνο ήχο και όχι εικόνα, σε όλα τα κανάλια με τον παλιό HUMAX! Τι θα προτείνατε ως λύση, η αγορά καινούργιου δέκτη mpeg 4 είναι μονόδρομος? Να σημειώσω απλώς ότι στον HDCI-2000, ανοίγοντας το πορτάκι του από μπροστά, αποκαλύπτεται και μια υποδοχή για κάρτα, μήπως με αγορά κάρτας που θα παίζει το ρόλο του δέκτη στον HDCI υπάρχει λύση, ή τέλος πάντων, μου αρκεί ο HDCI ή είναι άσχετος με digea, mpeg 4 κλπ; Ευχαριστώ πολύ!
Ο παλιός HUMAX είναι σίγουρα μόνο MPEG2 αφού είναι τόσο παλιός. Αν προσπαθήσεις να παίξεις κανάλι MPEG4 σε δέκτη MPEG2 θα πάρεις μόνο ήχο, χωρίς εικόνα. Αυτό που γίνεται σε εσένα δηλαδή.
Οι δορυφορικοί δέκτες νομίζω ότι δεν μπορούν να πιάσουν επίγεια κανάλια. Μόνο αν είναι combo και έχουν δύο tuner, ένα επίγειο και ένα δορυφορικό. Άρα και η κάρτα που παίρνει δεν είναι για αυτή την δουλειά.
Με την τηλεόραση λες δεν έχεις καν ήχο. Μάλλον δεν έχει καθόλου ψηφιακό αποκωδικοποιητή, ούτε καν MPEG2. Εκείνη την εποχή όσες τηλεοράσεις είχαν, ήταν μόνο MPEG2. Αλλά τσέκαρε το εδώ, στο manual.
http://www.sony.gr/support/el/product/KLV-V32A10E
Οπότε και στις 3 περιπτώσεις πας για δέκτη MPEG4.

Re: Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ο Teres και ο 380, δίνουν ήχο όταν παίζουν αρχεία βίντεο με ήχο AC3 (Dolby Digital);

Ο Legent δεν έχει αναβαθμίσεις. Είχε μόνο μία και η δεύτερη βγήκε αφού τους το ζήτησα για να προσθέσουν κάποια βασικά πράματα που δεν είχε ούτε με την ως τότε αναβάθμιση.

Αδερφε δεν δοκιμασα κατι σε AC3 ακομη. Θα δοκιμασω και θα ενημερωσω....

Καλημέρα σε όλους...

...την πάτησα κι εγώ, νόμιζα πως και οι 2 τηλεοράσεις μου είχαν αποκωδικοποιητή mpeg4 αλλά... έφαγα άκυρο από την μία. Ήταν ένα θέμα που δεν θα ήθελα να ασχοληθώ ιδιαίτερα, αλλά αναγκάζομαι κι επειδιή δεν έχω ιδέα, καλό θα ήταν οι ειδικοί να βοηθήσετε αφενός εμένα και αφετέρου όλους τους υπόλοιπους που θα γεμίσουν αυτό το section του forum προσεχώς. Μπαίνω στο ψητό!

α) Γιατί υπάρχουν τόσο μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές των αποκωδικοποιητών; Κάνουν διαφορετική δουλειά τα ακριβά μοντέλα;

β) Σε αυτή τη φάση έχει νόημα ο fullhd αποκωδικοποιητής; Αν όχι, υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ανάγκη για fullhd στα προσεχή χρόνια;

γ) Τι πρέπει να προσέξουμε για την αγορά; Διάβασα διαφορές στην ταχύτητα πχ για επιλογή καναλιού, υπάρχουν κι άλλα θέματα;

δ) Υπάρχουν φτηνοί, καλοί αποκωδικοποιητές, μέχρι 30ευρώ πχ, για χρήση....'μαμάς' και 'γιαγιάς' που όμως θα είναι full-featured και δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα; Έχω δει αυτούς της Crystal Audio, αλλά το μόνο θέμα είναι για το fullhd που ρωτάω παραπάνω.

http://www.skroutz.gr/s/2405229/Crystal-Audio-Prime-HD.html

Επίσης αυτούς, που είναι fullhd, αλλά από ποιότητα δε φαίνονται και πολύ σόι...

http://www.skroutz.gr/s/3493885/TV-Star-T1030-HD-USB-PVR.html

ε) Αυτό μάλλον κοτσάνα, αλλά λέω να ρωτήσω όπως και νά χει. Υπάρει περίπτωση να πάρεις hd ή fullhd αποκωδικοποιητή και να μη συνδέεται με crt τηλεόραση;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας!

Last edited by a moderator:
Θα σου απαντησω με προσωπικη γνωμη.

Αν εχεις τηλεορασεις crt παρε δεκτη sd.To μονο που δεν θα βλεπεις ειναι το NEPΙΤ HD ή καποια αλλα HD στο μελλον.

Για τηλεοραση νεοτερη παρε HD θα βλεπεις και ταινιες απο το usb.

Oλοι οι hd δεκτες εκτος απο HDMI εχουν και SCART ή RCA.

Πανω κατω ολοι οι δεκτες ειναι ολοι ιδιοι.Φτιαχνονται στην Κινα και βασιζονται σε 2 chip ALI και ΜSTAR , εκει παιζει η ταχυτητα αλλαγης καναλιων που λες.

Λεπτομερειες θα διαβασεις στα thread που σου λεω παραπανω.

Τελος σημαντικο ρολο παιζουν και οι αναβαθμισεις που κανει η καθε εταιρια για να φτιαξει τυχον προβληματα.

Καλο διαβασμα !!!

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Παιδιά θέλω γνώμες για τον Digi+plus dhd 5450 τον βρήκα στη Χίο 40 και με ενδιαφέρει αν παίζει σωστά ταινίες ac3 dts κλπ

Σε τι υπερτερεί ο Ferguson σε σχέση με τον Crystal Audio premium HD και προτείνεται σαν 1η επιλογή; Ποιες οι διαφορές τους σε σχέση με την ταχύτητα αλλαγής καναλιών, ποιότητας εικόνας;

Ευχαριστώ!

Αν εχεις τηλεορασεις crt παρε δεκτη sd.To μονο που δεν θα βλεπεις ειναι το NEPΙΤ HD ή καποια αλλα HD στο μελλον.

Για τηλεοραση νεοτερη παρε HD θα βλεπεις και ταινιες απο το usb.
Εγώ θα έλεγα να πάρει HD για να βλέπει ταινίες και στην CRT. Την έπαθα και ξέρω. Πήρα SD για την ακριβή CRT των γονιών μου και τώρα κουβαλάω HD δέκτη όποτε θέλω να δούνε κάποιο αρχείο βίντεο. Οι SD είναι για καμιά 14αρα CRT που θα παίζει μόνο κανάλια.

Παιδιά θέλω γνώμες για τον Digi+plus dhd 5450 τον βρήκα στη Χίο 40 και με ενδιαφέρει αν παίζει σωστά ταινίες ac3 dts κλπ
Δεν τον αγοράζεις να μας διαφωτίσεις; :)

Δέκτης-μυστήριο. Ο εισαγωγέας λέει οτι έχει τσιπ NEC (καλό αυτό), κάτοχοι ανέφεραν οτι έχει Mstar (συνηθισμένο). Άλλος λέει οτι δεν παίζει AC3.
Φαίνεται πάντως καλοφτιαγμένος, με πολύ καλό τηλεκοντρόλ. Διάβασε: http://avclub.gr/forum/showthread.php/102722-DigiPlus-DHD-5450

Σε τι υπερτερεί ο Ferguson σε σχέση με τον Crystal Audio premium HD και προτείνεται σαν 1η επιλογή; Ποιες οι διαφορές τους σε σχέση με την ταχύτητα αλλαγής καναλιών, ποιότητας εικόνας;

Ευχαριστώ!
Ο Ferguson υπερτερεί στην γενική εμπειρία χρήσης: όμορφο περιβάλλον με ευκολίες και βολικότατο τηλεκοντρόλ που δεν έχουν πολλοί δέκτες. Στην εικόνα δεν έχουν ιδιαίτερες διαφορές, ο Ferguson όμως έχει ρυθμίσεις για να την φέρεις στο επίπεδο που θέλεις.

Με την ταχύτητα αλλαγής καναλιών δεν ασχολούμαι πλέον. Τα δέκατα του δευτερολέπτου αφορούν περισσότερο τους δρομείς 100 μέτρων ;)

Το θέμα Κώστα είναι μην τον πάρω και φάω καμιά ήττα . Σάιτ κατασκευαστή για αναβάθμιση δεν βρήκα . Στα υπέρ βρήκα την έξοδο οπτικής που δεν βρίσκεις σε άλλους .
Λόγο ότι τον θέλω σαν media player περισσότερο θέλω να πάω στα σίγουρα ..
Αν δεκτή το κατάστημα να τον πάρω για τεστ και αν μου κάνει να τιν κρατήσω καλά θα είναι.

Μακάρι να μπορούσα να σου πω κάτι πιο συγκεκριμένο. Ακόμα και απο κάποιες φωτογραφίες που βρήκα δεν μπόρεσα να βγάλω συμπέρασμα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πάντως αν δεν χρειάζεσαι οπωσδήποτε την οπτική, υπάρχουν πολύ πιο δοκιμασμένες λύσεις για media player\δέκτη.

Με βολεύει ο οπτική γιατί ο ενισχυτής μου έχει μία coaxial και είναι πάνω ο pace.
Μάλλον θα πάω σε Crystal audio ή t650i όταν φέρει στοκ το eshop.
Έχεις κάποιον άλλον στα υπόψιν;;

Καλημέρα σε όλους...

...την πάτησα κι εγώ, νόμιζα πως και οι 2 τηλεοράσεις μου είχαν αποκωδικοποιητή mpeg4 αλλά... έφαγα άκυρο από την μία. Ήταν ένα θέμα που δεν θα ήθελα να ασχοληθώ ιδιαίτερα, αλλά αναγκάζομαι κι επειδιή δεν έχω ιδέα, καλό θα ήταν οι ειδικοί να βοηθήσετε αφενός εμένα και αφετέρου όλους τους υπόλοιπους που θα γεμίσουν αυτό το section του forum προσεχώς. Μπαίνω στο ψητό!

α) Γιατί υπάρχουν τόσο μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές των αποκωδικοποιητών; Κάνουν διαφορετική δουλειά τα ακριβά μοντέλα;

β) Σε αυτή τη φάση έχει νόημα ο fullhd αποκωδικοποιητής; Αν όχι, υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ανάγκη για fullhd στα προσεχή χρόνια;

γ) Τι πρέπει να προσέξουμε για την αγορά; Διάβασα διαφορές στην ταχύτητα πχ για επιλογή καναλιού, υπάρχουν κι άλλα θέματα;

δ) Υπάρχουν φτηνοί, καλοί αποκωδικοποιητές, μέχρι 30ευρώ πχ, για χρήση....'μαμάς' και 'γιαγιάς' που όμως θα είναι full-featured και δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα; Έχω δει αυτούς της Crystal Audio, αλλά το μόνο θέμα είναι για το fullhd που ρωτάω παραπάνω.

http://www.skroutz.gr/s/2405229/Crystal-Audio-Prime-HD.html

Επίσης αυτούς, που είναι fullhd, αλλά από ποιότητα δε φαίνονται και πολύ σόι...

http://www.skroutz.gr/s/3493885/TV-Star-T1030-HD-USB-PVR.html

ε) Αυτό μάλλον κοτσάνα, αλλά λέω να ρωτήσω όπως και νά χει. Υπάρει περίπτωση να πάρεις hd ή fullhd αποκωδικοποιητή και να μη συνδέεται με crt τηλεόραση;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας!
α). Συνήθως όχι. Είναι η τιμολογιακή πολιτική της κάθε εταιρίας και τα έτη εγγύησης που πληρώνεις. Π.χ. ο Edision mini triton 2 HD είναι μεν μεταλλικός, αλλά το λογισμικό του είναι μάλλον κάπως πίσω, ενώ το τηλεχειριστήριο πια δεν είναι παρά μόνο μετριότατο... Οπότε πληρώνεις μόνο τα 5 έτη εγγύησης.

β) Δεν συστήνω SD λόγω ποιότητας εικόνας και πολύ μικρής διαφοράς τιμής με αξιόλογους HD, όπως π.χ. ο Lifeview LV6TBOXHDA2.

γ) Πλέον, όχι μεγάλες.
Κατά τα άλλα κοιτάς η εταιρία να ενημερώνει το λογισμικό της, δηλαδή να νοιάζεται για αναφορές προβλημάτων. Κάποιοι δίνουν βαρύτητα στο τηλεχειριστήριο και στην μεταλλική κατασκευή (για μακροζωία).

δ) Ναι, όπως π.χ. ο Lifeview LV6TBOXHDA2 και ο Crystal Premium-HD.
Μακριά από TV Star!

ε) Όχι, επειδή όλοι έχουν scart για να συνδέονται με κάθε τηλεόραση.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν υπάρχει δέκτη που αποκωδικοποιεί DTS.
Κι εγώ θα ήθελα να ήξερα λίγα πράματα για αυτόν τον δέκτη, και βάσει αυτών να στέλναμε mail στην Majar για αναβάθμιση. Πάντως, σίγουρα έχει τσιπ MStar.

Last edited:

Νομίζω θα εκτιμήσεις αυτή την δοκιμή, κυρίως γιατί έχει φωτογραφία της πλακέτας! Πρώτη φορά το βλέπω αυτό σε δοκιμή περιοδικού ή site.
http://www.fullhd.gr/item/15467-digiplus-dhd-5450.html
Κάποιες πληροφορίες έχει και το site του αντιπρόσωπου MAJAR, όπως το φυλάδιο. Επίσης αν ανεβεί λογισμικό, θα είναι εκεί.
http://www.majar.gr/product/Digiplus-DHD-5450.aspx

Καλημέρα σας

Επιτέλους ήρθε και η ψηφιακή στη Μυτιλήνη
Έχω βρει τον OSIO OST-7060HD HD DVB-T MPEG-4/USB DIGITAL RECEIVER ο οποίος έχει και διπλό τηλεκοντρόλ.
Ποια είναι η γνώμη σας από θέμα ποιότητας κατασκευής, κοντρόλ, μενού, εικόνας και αναπαραγωγής βίντεο από το usd.
Είναι ισάξιος του CRYSTAL AUDIO PREMIUM-HD ?

Ευχαριστώ

Καλησπερα.Θα χρειαστω ενα δεκτη για παππουδες μιας και σε λιγες μερες ερχετε το ψηφιακο σημα στη Χαλκιδικη.Θα μπει σε μια τηλεοραση lg 32αρα full hd.Ο δεκτης θελω να εχει μεγαλο και ευχρηστο τηλεκοντρολ και να εχει καλη αποκριση στις εναλλαγες καναλιων.Budget max 30-35 ευρω για κατι πολυ καλο.Ευχαριστω