Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Τώρα που ακρίβυνε ο Crystal-HD, δες τον OSIO OST-7080HD που φαίνεται ότι είναι κλώνος του.

Τι εννοείς ακρίβυνε, φίλε Κώστα; Η τιμή του Crystal-HD δεν έχει αλλάξει, άσε που στην αγορά ο Crystal-HD είναι κατά τι φτηνότερος του OSIO OST-7080HD, τουλάχιστο στον Σκρουτζ που κοίταξα. Και βέβαια τον OSIO δεν τον γνωρίζω και δεν τον κρίνω, αλλά όσον αφορά στον Crystal-HD ξέρεις καλά τι προσπάθεια γίνεται κατά τη σχεδίαση, την παραγωγή, αλλά και μετά την πώληση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ήδη εμφανίστηκαν κλώνοι του Crystal-HD. (Ως γνωστόν οι Κινέζοι επωφελούνται από το development των πελατών τους και σε χρόνο μηδέν φτιάχνουν κλώνους όσων από τις συσκευές που τους έχει ανατεθεί να κατασκευάζουν είναι επιτυχημένες).

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Εγώ είμαι ο Κώστας :)

Ακρίβυνε σε ένα συγκεκριμένο μαγαζί που είχε απο τις φθηνότερες τιμές της αγοράς.

Όσο για τον κλώνο, μπορείς να μας εξηγήσεις γιατί στις πληροφορίες λογισμικού του Crystal αναφέρεται ο Osio;;
Λογικό κι επόμενο να συμπεράνουμε οτι είναι οι ίδιοι δέκτες.

Εγώ είμαι ο Κώστας :)

Ακρίβυνε σε ένα συγκεκριμένο μαγαζί που είχε απο τις φθηνότερες τιμές της αγοράς.

Όσο για τον κλώνο, μπορείς να μας εξηγήσεις γιατί στις πληροφορίες λογισμικού του Crystal αναφέρεται ο Osio;;
Λογικό κι επόμενο να συμπεράνουμε οτι είναι οι ίδιοι δέκτες.

χαχα, μα σε σένα απάντησα. Που ακριβώς αναφέρεται το OSIO, γιατί το είδα κάπου να το λέτε αυτό στο φόρουμ, αλλά δεν νομίζω να ισχύει, τουλάχιστο έτσι με διαβεβαίωσαν οι μηχανικοί που σχεδιάσανε το λογισμικό του Crystal HD. Πραγματικά θα βοηθήσεις να μας πεις που ακριβώς το είδες.

πολλά φιλιά από δω χάμω (lol)

ΥΓ. η αλήθεια είναι ότι έχουμε χαθεί τον τελευταίο καιρό, λόγω φόρτου εργασίας

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Διπλός πράκτορας-developer. :D

Τι εννοείς ακρίβυνε, φίλε Κώστα; Η τιμή του Crystal-HD δεν έχει αλλάξει, άσε που στην αγορά ο Crystal-HD είναι κατά τι φτηνότερος του OSIO OST-7080HD, τουλάχιστο στον Σκρουτζ που κοίταξα. Και βέβαια τον OSIO δεν τον γνωρίζω και δεν τον κρίνω, αλλά όσον αφορά στον Crystal-HD ξέρεις καλά τι προσπάθεια γίνεται κατά τη σχεδίαση, την παραγωγή, αλλά και μετά την πώληση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ήδη εμφανίστηκαν κλώνοι του Crystal-HD. (Ως γνωστόν οι Κινέζοι επωφελούνται από το development των πελατών τους και σε χρόνο μηδέν φτιάχνουν κλώνους όσων από τις συσκευές που τους έχει ανατεθεί να κατασκευάζουν είναι επιτυχημένες).
Και μιας και εγώ είμαι εκείνος που έγραψε το μήνυμα που παρέθεσες, ας απαντήσω.
Το e-shop.gr έδινε τον δέκτη σε πολύ καλή τιμή, στα πλαίσια προσφοράς του καταστήματος. Μετά την λήξη της και ως και σήμερα, ο Osio παραμένει φθηνότερος στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Για μετά την πώληση γνωρίζουμε ότι είσαστε πολύ καλοί.
Δεν ξέρουμε καν αν γίνεται οποιαδήποτε προσπάθεια κατά την σχεδίαση. Φυσικά ούτε για την παραγωγή. Ως τώρα μόνο τα διατείνεστε, αλλά δεν δώσατε κανένα στοιχείο που να το δείχνει, παρότι ζητήθηκαν.
Τα πιο κάτω τα θεωρώ ειρωνεία και μαρκετινίστικο ψέμα. Αν είναι δυνατόν! Κι αν μπορείς, επιτέλους απόδειξέ με λάθος.

Φιλικά,
Άγγελος

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλησπέρα.

Σκέφτομαι να αγοράσω έναν απο τους ακόλουθους:
1. Ferguson Ariva T650i
2. Ferguson Ariva T70
3. Crystal Audio Crystal-HD

α. Παίζουν και οι 3 videos με ηχο κωδικοποιημένο σε AAC?
b. Στο επίσημο site, φαινεται οτι ο Crystal Audio δεν υποστηρίζει ανάλυση 720p. Από 576i πάει κατευθείαν σε 1080p.
Ρωτάω γιατι θα τον χρησιμοποιήσω σε σχετικά παλιά Sony HD ready TV.
c. Τείνω προς Τ650i λόγω ωραιότερου menu και υποστήριξης wifi με συμβατο wifi dongle.
Με προβληματίζει ότι ο Τ70 έχει λιγότερη μνήμη στα hardware specs του. Αλλά από ό,τι λέγεται δίνει καλύτερα χρώματα.
Για Ταχύτητα εναλλαγής καναλιών θα ήταν πολύ χρήσιμο να ανέβουν σχετικά videos στο Youtube.

Ευπρόσδεκτα όποια σχόλια έχετε οι πιο έμπειροι.

Ευχαριστώ!

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Με κλειστά τα μάτια Τ650i
Και με τη τιμή που τον έχει το e-shop είναι όλα τα λεφτά.
Έχω και τον Crystal Audio Crystal-HD, αλλά καμία σχέση για εμένα.

Οκ, ευχαριστώ! Μάλλον για αυτό πάω!

Έχεις δοκιμάσει @sevtalis να παιξεις στον Τ650i videos από YIFY? Αυτά συνήθως είναι σε AAC audio. Το manual δεν αναφέρει αν το υποστηρίζει αυτό το audio format.

Κανένα πρόβλημα με το AAC. Χθες π.χ. έπαιξα αυτό:

Format : MPEG-4
Format profile : Base Media
Codec ID : isom
File size : 1.44 GiB
Duration : 1h 39mn
Overall bit rate mode : Variable
Overall bit rate : 2 075 Kbps
Encoded date : UTC 2014-07-03 10:14:00
Tagged date : UTC 2014-07-03 10:14:00

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 4 frames
Codec ID : avc1
Codec ID/Info : Advanced Video Coding
Bit rate : 1 977 Kbps
Maximum bit rate : 6 074 Kbps
Width : 1 488 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 1.378
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 23.976 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.051
Stream size : 1.37 GiB (95%)
Writing library : x264 core 142 r2409 d6b4e63
Encoding settings : cabac=1 / ref=4 / deblock=1:-1:-1 / analyse=0x3:0x133 / me=umh / subme=9 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.15 / mixed_ref=1 / me_range=24 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=0 / chroma_qp_offset=-3 / threads=60 / lookahead_threads=5 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / bluray_compat=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=2 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=3 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=250 / keyint_min=23 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=60 / rc=2pass / mbtree=1 / bitrate=1977 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=0 / qpmax=69 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / vbv_maxrate=31250 / vbv_bufsize=31250 / nal_hrd=none / filler=0 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00
Encoded date : UTC 2014-07-03 10:14:00
Tagged date : UTC 2014-07-03 10:14:09
Color primaries : BT.709
Matrix coefficients : BT.709

Audio
ID : 2
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec

Format profile : LC
Codec ID : 40
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 94.0 Kbps
Maximum bit rate : 97.3 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 48.0 KHz
Compression mode : Lossy
Stream size : 66.7 MiB (5%)
Language : English
Encoded date : UTC 2014-07-03 10:14:08
Tagged date : UTC 2014-07-03 10:14:09

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ολα τα mp4 τα εχω σε AAC ακομα και οταν τα μετατρεπω απο MKV σε MP4 οποτε παιζουν μια χαρα σιγουρα

Οι δέκτες HD θέλουν καποια ρύθμιση για να ‛παίξουν‛ σε CRT TV ή ’παιζουν‛ κατευθειαν;
Ρωτάω γιατί από αύριο θα έχουμε ψηφιακό σήμα στην περιοχή μας και σύνδεσα ενα Ferguson Ariva T650i στην τηλεόραση του πεθερού μου με scart και επιλέγοντας απο το κοντρόλ της τηλεόρασης τα κανάλια AV δεν μου έβγαλε κάποιο σήμα.
Λογικά δεν θα έπρεπε να βλέπω το μενού του δέκτη; Το ίδιο αποτέλεσμα είχα και όταν σύνδεσα ένα Crystal Audio Crystal-HD.
Ευχαριστώ.

Λύση βρέθηκε , λίγα λεπτά για να φάω και επιστρέφω να σας την γράψω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Λοιπόν , σύνδεσα τους δέκτες μέσω HDMI στην τηλεόρασή μου (42 LED HD) και απο εκεί μπήκα στα μενού τους και τους κατέβασα την ανάλυση στα 576i και το σήμα εικόνας σε RGB. Αυτό ήταν , τώρα και οι δυο δείχνουν κανονικά.

Απάντηση: Ferguson Ariva T70

Καλησπέρα μάγκες,
Να αγοράσω t650 ή t70? Τι συστήνουν οι πιο έμπειροι και γιατί.
ΧΙΛΙΑ ευχαριστώ.:worshippy:

Απάντηση: Ferguson Ariva T70

Έχει αναφερθεί πολλάκις στο θέμα επιλογής επίγειου ψηφιακού δέκτη: t650i ο πιο ολοκληρωμένος αυτή τη στιγμή.