Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Επιγειος δεκτης εγγραφης και ταυτοχρονης παρακ. αλλου καναλιου.

Μια γνωστη μου ενδιαφερετε για εναν δεκτη, που ενω κανεις εγγραφη, να μπορεις ταυτοχρονα να παρακολουθεις αλλο καναλι, μπορειτε να μου προτεινετε καποια καλα μοντελα γι'αυτη την δουλεια? αλλα οχι edition.
Ευχαριστω.

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλησπέρα παιδιά. Θα χρειαστώ ξανα την βοήθειά σας.
Ενας συγγενής μου έχει μια τηλεόραση 14'' CRT κρεμασμένη στον τοίχο. Με φώναξε για να του διαλέξω έναν αποκωδικοποιητή. Κοίταξα πίσω να δω τι θύρες έχει και διαπίστωσα με εκπληξη οτι έχει μόνο την είσοδο της κεραίας!!!!! Ούτε scart, ούτε τίποτε άλλο.
Μπορεί να γίνει κάτι για να πιάσει ψηφιακά κανάλια σ'αυτή την τηλεόραση;

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ψάχνεις για δέκτη με rf modulator. Έχεις τρεις τουλάχιστον επιλογές:

Digital line 440

Strong 8113

Edision mini triton 2 sd

Last edited:
Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Μάλλον θα προτιμήσω τον Digital line 440. Βολεύει να τον παραγγείλω απο το e-shop και καλό είναι να υποστηρίζει HD, η τηλεόραση είναι ήδη πανάρχαια, αν χαλάσει σύντομα να μπορέσει να τον χρησιμοποιήσει σε μια μεγαλύτερη που έχει.
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την γρήγορη απάντηση.

Δηλαδη, μετα παμε εδω?

Και πάλι δεν θα γίνει η δουλειά που θέλετε. Εκτός απο τον πρώτο Xoro 8300, οι άλλοι έχουν μεν δύο tuners αλλά μόνο το ένα είναι για επίγεια ψηφιακά κανάλια.

Καλα, σε ολη την Ελληνικη αγορα μονο ο συγκεκριμενος υπαρχει με 2 επιγεια tuner? (χωρις να σημαινει οτι δεν ειναι καλος).αλλα απ'οτι διαβασα δεν υποστηριζει την Ελληνικη γλωσσα, γνωριζετε αν αυτο ισχυει ακομα?

Last edited:

Ένα κολπάκι που εφαρμόζω εγώ: Όταν διαβάζουμε ένα thread για να πάρουμε πληροφορίες για έναν δέκτη, ξεκινάμε από τις λίγες πρώτες σελίδες όπου αναγράφονται τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δέκτη. Και μετά αρχίζουμε να διαβάζουμε το thread ανάποδα! Δηλαδή από το τέλος προς την αρχή. Και λέω για τα μεγάλα threads με πολλές σελίδες, γιατί συνήθως αυτό σημαίνει πολλές δοκιμές, με πολλά λογισμικά. Όταν αρχίζουμε από το τέλος σημαίνει ότι διαβάζουμε τι γίνεται με το τελευταίο λογισμικό. Οι πρώτες εντυπώσεις για λογισμικά συνήθως αφορούν το πρώτο λογισμικό, και σε ένα μεγάλο thread αυτά που γράφονται στις τελευταίες σελίδες μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με αυτά που γράφονταν στις αρχικές, και αφορούσαν τα πρώτα λογισμικά. Μπορεί να έχει αλλάξει τελείως ο δέκτης με τα επόμενα λογισμικά, και επαναλαμβάνω μιλάω για δέκτες που έχουν δοκιμαστεί αρκετά λογισμικά. Στα μικρά threads συνήθως σημαίνει ότι δεν υπάρχει άλλο λογισμικό, και ότι ήταν να ειπωθεί έχει ήδη ειπωθεί.
Για τον XORO 8300 υπάρχει και επίσημο λογισμικό που έχει υποστήριξη ελληνικών, και έχει βρεθεί και λογισμικό κλώνου.
Έχει κάποια θεματάκια βέβαια ο δέκτης, αλλά όπως λες δεν υπάρχει άλλος.
Εκτός από αυτόν:
http://avclub.gr/forum/showthread.php/120219-Maxell-MMB-200
Maxell MMB 200. Ένας περίεργος δέκτης με διπλό tuner, με πάρα πολλά παράπονα για το λογισμικό του, που αφορά κυρίως τον media player. Για τις εγγραφές δεν έχουν γραφτεί και πολλά. Μπορείς να διαβάσεις τι γράφεται και γιαυτόν, και να κρίνεις.
Πάντως αυτή την στιγμή στην ελληνική αγορά δεν νομίζω να πουλιέται πια άλλος δέκτης με διπλό επίγειο tuner, εκτός από αυτούς τους δύο.

Για τον XORO 8300 υπάρχει και επίσημο λογισμικό που έχει υποστήριξη ελληνικών, και έχει βρεθεί και λογισμικό κλώνου.
Επειδη δεν προκειτε για εμενα, θελω να ξερω αν το συγκεκριμενο update, αλλαζει ολοκληρο το μενου σε Ελληνικα.
Παντως δεν διαβασα ολο το thread, μεχρι τις 3 σελιδες, οσο για τον maxell, εκτος των αλλων, δεν εχει εισοδο scart, οποτε μαλλον απορριπτετε.

Έχω μια 47" με HDMI θύρα. Με ενδιαφέρει ένας ψηφιακός δέκτης (HDMI) που να έχει άψογες media player δυνατότητες. Να μπορεί να παίζει π.χ. .mkv ακόμα και με dual audio ή subtitles που να τα επιλέγεις απο menu ή και ξεχωριστό αρχείο.

Ένα παιδί μου πρότεινε Ferguson Ariva T650i ως μια πολύ καλή επιλογή. Απλά θέλω να επιβεβαιώσω ότι είναι όντως η καλύτερη λύση σαν media player γιατί δεν θέλω να έχω προβλήματα με ασυμβατότητες. Είναι πολύ σπαστικό να κατεβάζεις μια ταινία να δείς και να ανακαλύπτεις όταν έχουμε μαζευτεί όλοι και τρώμε pop corn ότι δεν μπορούμε να δούμε την ταινία στην τηλεόραση.

Ευχαριστώ για την βοήθεια!

O T650 δεν θα σε βολέψει αν έχεις πολλά MKV με ενσωματωμένους υπότιτλους. Η γραμματοσειρά που χρησιμοποιεί για αυτούς είναι αρκετά μικρή και δυσανάγνωστη.

O T650 δεν θα σε βολέψει αν έχεις πολλά MKV με ενσωματωμένους υπότιτλους. Η γραμματοσειρά που χρησιμοποιεί για αυτούς είναι αρκετά μικρή και δυσανάγνωστη.

Ποιός θα ήταν η καλύτερη επιλογή τότε?

Δυστυχώς παρόμοια συμπεριφορά φαίνεται να έχουν όλοι οι δέκτες με το συγκεκριμένο τσιπ.
Καλύτερα να πας σε δέκτη με τσιπ Mstar όπως οι Ferguson T65 και T70.

Δυστυχώς παρόμοια συμπεριφορά φαίνεται να έχουν όλοι οι δέκτες με το συγκεκριμένο τσιπ.
Καλύτερα να πας σε δέκτη με τσιπ Mstar όπως οι Ferguson T65 και T70.

Καλύτερος ο Τ70 ή ο Τ65? Με έναν απο αυτούς τους δύο δηλαδή δεν θα έχω προβλήματα σαν media player?

Για να μην έχεις προβλήματα με τον media player, παίρνεις media player και όχι δέκτη :)

Ο Τ65 είναι παλιό μοντέλο αλλά ώριμο.
Ο Τ70 πάλι είναι πολύ "φρέσκος" και δεν έχω σχηματίσει πλήρη άποψη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Υπάρχει και ο PremiumHD της Crystal Audio.

Για να μην έχεις προβλήματα με τον media player, παίρνεις media player και όχι δέκτη :)

Ο Τ65 είναι παλιό μοντέλο αλλά ώριμο.
Ο Τ70 πάλι είναι πολύ "φρέσκος" και δεν έχω σχηματίσει πλήρη άποψη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Υπάρχει και ο PremiumHD της Crystal Audio.

Σώστό αυτό που λές, αλλά δεν μπορεί να γίνει λόγω χώρου και χρήματος...