Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ψάχνω έναν καλό αποκωδικοποιητή για τηλεοπτικά προγράμματα αλλά εξίσου καλό και για media player. Έχω καταλήξει στον T650i ή στον Τ70. Έχω ενισχυτή και θέλω να τον συνδέσω και εκεί. Υπάρχει κάτι που πρέπει να ξέρω όσον αφορά τις εξόδους που πρέπει να έχει ο αποκωδικοποιητής; Υπάρχει κάποιος που να είναι καλύτερος από τους 2 παραπάνω για την δουλειά που τους θέλω;

Διάβασε τη σελίδα 362.

Ευχαριστώ για την υπόδειξη αλλά δεν υπάρχει κάτι εκεί που να με διαφωτίζει όσον αφορά την σύνδεση με ενισχυτή A/V.
Το μόνο που αναφέρει είναι ότι τα τσιπ της Ali δείχνουν μικρούς τους ενσωματωμένους υποτίτλους σε mkv.
Που όμως δεν έχω σχεδόν κανένα

Re: Σύντομος οδηγός αποκωδικοποιητών της αγοράς

Καλησπέρα στο forum μια απάντση θέλω ορθά κοφτά χωρίς πολλές λεπτομέριες,
υπάρχει αποκωδ/της που να υποστιρίζει αρχεία ήχου DTS αν ναι ποιός είναι και πόσο στοιχίζει ευχαριστώ.

Μόνο ο Maxell MMB 200.

bilham, τί ακριβώς θέλεις να μάθεις για τις εξόδους;
Θα έπαιρνα τον Τ70 επειδή οι δέκτες με MStar συνήθως έχουν επιλογή να δίνουν ταυτοχρόνως pcm στην HDMI και raw στην coaxial.

bilham, τί ακριβώς θέλεις να μάθεις για τις εξόδους;
Θα έπαιρνα τον Τ70 επειδή οι δέκτες με MStar συνήθως έχουν επιλογή να δίνουν ταυτοχρόνως pcm στην HDMI και raw στην coaxial.

Αυτό που θέλω να ξέρω είναι πώς θα κάνω την σύνδεση. Hdmi θα πάει από τον αποκωδικοποιητή στην TV ή στον ενισχυτή;
Και αν πάει στην TV τι άλλη έξοδο πρέπει να έχει ο αποκωδικοποιητής για να πάει ψηφιακός ήχος στον ενισχυτή;
Και ποιος τύπος είναι καλύτερος σε αυτό το σημείο; (ΟΚ Mstar είπες)
Επίσης νομίζω ότι δεν έχουν όλοι οι αποκωδικοποιητές αυτή την δυνατότητα για όλα τα φορμά ήχου

Όλοι την έχουν την δυνατότητα. Και όλοι υποστηρίζουν τις ίδιες ψηφιακές συνδέσεις. Αυτές δεν εξαρτώνται από τον δέκτη αλλά από τις υποδοχές του λοιπού εξοπλισμού.
Τα υπόλοιπα είναι εκτός θέματος :smile:

Όλοι την έχουν την δυνατότητα. Και όλοι υποστηρίζουν τις ίδιες ψηφιακές συνδέσεις. Αυτές δεν εξαρτώνται από τον δέκτη αλλά από τις υποδοχές του λοιπού εξοπλισμού.
Τα υπόλοιπα είναι εκτός θέματος :smile:

Μάλλον δεν κατάλαβα εγώ καλά τότε. Είχα την εντύπωση ότι δεν δίνουν όλοι π.χ. DTS στην έξοδο
Για τον Τ70 που μου είπες, έχει ξεπεράσει τις νεανικές ασθένειες;

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Σωστή εντύπωση έχεις: δεν βγάζουν όλοι DTS στην ψηφιακή. Οι δέκτες με τσιπ της ALi είναι λίγο κορώνα-γράμματα αν θα έχουν αυτό το χαρακτηριστικό.
Οι δέκτες με Mstar το έχουν στον "βασικό εξοπλισμό"

Σε ποιές αναφέρεσαι;

Το πρόβλημα με την αργή κίνηση, πρόβλημα συγχρονισμού σε mp4, η μη ομαλή κίνηση (καρέδιασμα) όχι μόνο σε mp4

Σωστή εντύπωση έχεις: δεν βγάζουν όλοι DTS στην ψηφιακή. Οι δέκτες με τσιπ της ALi είναι λίγο κορώνα-γράμματα αν θα έχουν αυτό το χαρακτηριστικό.
Οι δέκτες με Mstar το έχουν στον "βασικό εξοπλισμό"

o T650i το έχει όμως, σωστά;

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Σε μια CRT trinitron 29' υπάρχει λόγος να βάλω δεκτη HD ή να πάω στον απλό?

4) Φυσικά υπάρχει λόγος, δίνουν καλύτερη ποιότητα εικόνας.

Όλοι οι δέκτες που αναφέρεις είναι καλοί, αν και δεν θα συμπεριελάμβανα τους F&U.
Αν υπάρχει κάποιος με καλύτερη εικόνα από τους άλλους, αυτός είναι ο Ferguson T650i.
Δηλ πέραν της καλυτερης εικόνας, θα έχω εικόνα και απο N HD παρόλο που μιλάμε για σύνδεση με Scart σε CRT?
Oxι βέβαια HD, απλά εικόνα...

Δηλ πέραν της καλυτερης εικόνας, θα έχω εικόνα και απο N HD παρόλο που μιλάμε για σύνδεση με Scart σε CRT?
Oxι βέβαια HD, απλά εικόνα...

Ναι, οι δέκτες κατεβάζουν την ανάλυση και έχεις εικόνα απο scart. Ίσως και λίγο καλύτερη απο τα SD κανάλια.

Σε 29αρα τηλεόραση εννοείται οτι θα βάλεις HD δέκτη.

σε καποιες περιπτωσεις που κλεινει και η tv μαζι με το κλεισιμο του δεκτη απο το τηλεχειριστήριο ειναι θεμα δεκτη, τηλεορασης ή συνδεσης scart/hdmi?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλημέρα από Ιωάννινα. Επιτέλους μπήκαμε στην ψηφιακή τηλεόραση :music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005: Είμαι στο ψάξιμο όπως πολλοί άλλοι για δέκτη. Με ενδιαφέρει όμως κ το media player. Μελέτησα λίγο παραπίσω κ είμαι ανάμεσα σε αυτούς
http://www.e-shop.gr/maxell-mmb-200-dvb-t-hd-usb-twin-tuner-p-PER.705409
http://www.e-shop.gr/ferguson-ariva-t650i-dvb-t-mpeg4-hd-p-PER.705374
ή τον crystal audio hd 29,9e έχει από γνωστό κατάστημα.
Τι μου προτέινετε?Θεωρώ ότι θα είναι καλό να βγαίνουν αναβαθμίσεις. Θα χρησιμοποιηθεί σε lh ready 32''. Ευχαριστώ. Κάθε άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη :7SFGSFG::7SFGSFG:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

σε καποιες περιπτωσεις που κλεινει και η tv μαζι με το κλεισιμο του δεκτη απο το τηλεχειριστήριο ειναι θεμα δεκτη, τηλεορασης ή συνδεσης scart/hdmi?
Όλα τα παραπάνω :)
Πρέπει να στέλνει ο δέκτης το σωστό σήμα, να το μεταφέρει σωστά το καλώδιο και να το καταλαβαίνει η τηλεόραση. Πιθανότερο είναι να δουλέψει με scart.

Καλημέρα από Ιωάννινα. Επιτέλους μπήκαμε στην ψηφιακή τηλεόραση :music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005: Είμαι στο ψάξιμο όπως πολλοί άλλοι για δέκτη. Με ενδιαφέρει όμως κ το media player. Μελέτησα λίγο παραπίσω κ είμαι ανάμεσα σε αυτούς
Τι μου προτέινετε?Θεωρώ ότι θα είναι καλό να βγαίνουν αναβαθμίσεις. Θα χρησιμοποιηθεί σε lh ready 32''. Ευχαριστώ. Κάθε άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη

Ο ΜΜΒ 200, αν και είναι πολύ φθηνός για τον διπλό δέκτη που έχει, είναι παλιό μοντέλο και έχει προβλήματα (κυρίως στον media player) που δεν πρόκειται να λυθούν.

Οι άλλοι δύο είναι καλοί, με τον Τ650 να αναβαθμίζεται τακτικά.

Το πρόβλημα με την αργή κίνηση, πρόβλημα συγχρονισμού σε mp4, η μη ομαλή κίνηση (καρέδιασμα) όχι μόνο σε mp4

o T650i το έχει όμως, σωστά;
Όλοι οι Ferguson δίνουν DTS στην ψηφιακή έξοδο.
Η αργή κίνηση κατά το πρώτο 1-1,5 δευτερόλεπτο της αλλαγής καναλιού υπάρχει ακόμα.
Πρόβλημα σε αρχεία ΜΡ4 είχε μόνο ένας και μόνο σε 3 συγκεκριμένα.
Μόνο ο ίδιος ανέφερε πρόβλημα σε αναπαραγωγή άλλων αρχείων.

Για τις συνδέσεις scart είναι θέμα τηλεόρασης. Έχω δοκιμάσει σε Hitachi, Sony, LG, Panasonic και κάποιες κινέζικες (BluSky, Schaub Lorenz) και δεν ενεργοποιούνταν/απενεργοποιούνταν καμία με το σήμα από την είσοδο scart. Οι μόνες που δούλεψαν όπως πρέπει είναι οι Telefunken.
Σε συνδέσεις HDMI, είναι κυρίως του δέκτη. Σχεδόν κανείς τους δεν υποστηρίζει HDMI-CEC, μόνο ο Τ650. Ούτε οι τηλεοράσεις πάνε τόσο καλά σε αυτό, καθώς οι εταιρίες δεν έχουν κάνει την καλύτερη υλοποίηση.

Τι μου προτέινετε?Θεωρώ ότι θα είναι καλό να βγαίνουν αναβαθμίσεις. Θα χρησιμοποιηθεί σε lh ready 32''. Ευχαριστώ. Κάθε άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη :7SFGSFG::7SFGSFG:
Για τον Crystal δεν είμαι πολύ αισιόδοξος για αναβαθμίσεις.
Για τον Maxell, αποκωδικοποιεί DTS, αλλά μέχρι τώρα δεν λέγονται τα καλύτερα λόγια για την εμφάνιση υποτίτλων. Κι αν δεν πέσει στα χέρια κάποιου που θα τον ξεζουμίσει ώστε να δούμε αν υπάρχει κάποιο κόλπο, είναι ρίσκο. Αλλά για ταυτόχρονες εγγραφές διαφορετικών καναλιών, είναι ο κατάλληλος.
Αυτή την στιγμή, ο Τ650 θα ήταν η επιλογή μου.

τέλεια :a0210:
δεν απαντήθηκε όμως το ποιοι δέκτες έχουν 2in1 τηλεκοντρόλ ? (ή αν θέλετε οπως τα universal)

τέλεια :a0210:
δεν απαντήθηκε όμως το ποιοι δέκτες έχουν 2in1 τηλεκοντρόλ ? (ή αν θέλετε οπως τα universal)

Ο Crystal Audio Crystal-HD, o Osio OST-7080HD και κάποια μοντέλα DigitalWorld\DigitalLine. Αυτούς μπορώ να θυμηθώ τώρα.

Όλοι οι Ferguson δίνουν DTS στην ψηφιακή έξοδο.
Η αργή κίνηση κατά το πρώτο 1-1,5 δευτερόλεπτο της αλλαγής καναλιού υπάρχει ακόμα.
Πρόβλημα σε αρχεία ΜΡ4 είχε μόνο ένας και μόνο σε 3 συγκεκριμένα.
Μόνο ο ίδιος ανέφερε πρόβλημα σε αναπαραγωγή άλλων αρχείων.

Για τις συνδέσεις scart είναι θέμα τηλεόρασης. Έχω δοκιμάσει σε Hitachi, Sony, LG, Panasonic και κάποιες κινέζικες (BluSky, Schaub Lorenz) και δεν ενεργοποιούνταν/απενεργοποιούνταν καμία με το σήμα από την είσοδο scart. Οι μόνες που δούλεψαν όπως πρέπει είναι οι Telefunken.
Σε συνδέσεις HDMI, είναι κυρίως του δέκτη. Σχεδόν κανείς τους δεν υποστηρίζει HDMI-CEC, μόνο ο Τ650. Ούτε οι τηλεοράσεις πάνε τόσο καλά σε αυτό, καθώς οι εταιρίες δεν έχουν κάνει την καλύτερη υλοποίηση.

Για τον Crystal δεν είμαι πολύ αισιόδοξος για αναβαθμίσεις.
Για τον Maxell, αποκωδικοποιεί DTS, αλλά μέχρι τώρα δεν λέγονται τα καλύτερα λόγια για την εμφάνιση υποτίτλων. Κι αν δεν πέσει στα χέρια κάποιου που θα τον ξεζουμίσει ώστε να δούμε αν υπάρχει κάποιο κόλπο, είναι ρίσκο. Αλλά για ταυτόχρονες εγγραφές διαφορετικών καναλιών, είναι ο κατάλληλος.
Αυτή την στιγμή, ο Τ650 θα ήταν η επιλογή μου.

Ακόμα στην μελέτη για να αποφασίσω να παραγγείλω...Ο Τ650Ι με τον Τ650 έχουν μεγάλες διαφορές?Τον πρώτο βρίσκω για αυτό ρωτάω. Το πιο καινούργιο μοντέλο Τ70 να μην το προτιμήσω γιατί έχει εντελώς άλλο επεξεργαστή ο οποίο κ παρουσιάζει κάποιοα bugs? Ευχαριστώ κ πάλι

Ο Τ650Ι με τον Τ650 έχουν μεγάλες διαφορές? Τον πρώτο βρίσκω για αυτό ρωτάω.
Το ίδιο είναι, απλά βαριόμαστε να αλλάξουμε γλώσσα στο πληκτρολόγιο για το "i" ;)

Το πιο καινούργιο μοντέλο Τ70 να μην το προτιμήσω γιατί έχει εντελώς άλλο επεξεργαστή ο οποίο κ παρουσιάζει κάποιοα bugs? Ευχαριστώ κ πάλι

Μια χαρά μου φαίνεται ο Τ70 αλλα το feedback είναι περιορισμένο.