Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Ferguson Ariva T70

Συμφορουμιτες καλησπερα

Παρακολουθω εδω και καιρο τις συζητησεις στο forum χωρις να κανω καποιο σχολιο αλλα ηρθε τελικα ο καιρος να κανω κανω και γω την δικη μου ερωτηση.

Εχω 2 τηλεορασεις CRT 29' που χρειαζονται επειγοντως αποκωδικοποιητη μετα το τελευταιο swich off. Τις 2 μικρες 20αρες τις βολεψα με δυο δεκτες τις Crystal Audio Prime HD που ειχα παρει παλαιοτερα για media player. Οι δεκτες λειτουργουν εδω και 2 χρονια αθορυβα εχοντας εξαιρετικη ποιοτητα εικονας και ζωντανα χρωματα μεσω scart χωρις κολληματα και καρεδιασματα και παιζουν τα παντα αφου κανουν και downmix. Δυστυχως ομως εχει εξανληθει ολο το stock απο την αγορα και δεν τους βρισκω πλεον.

Πριν μερικες μερες πηρα τους Crystal HD νομιζοντας οτι ειναι μια εξελιξη των προηγουμενων ή εστω κατι αναλογο αλλα αμεσως ηρθε η απογοητευση. Θαμπη εικονα, καμενα χρωματα, χαλια μενου και πιο αργο zapping. Η δοκιμη εγινε στις ιδιες τηλεορασεις και με το ιδιο καλωδιο. Οπως ηταν φυσικο επιστραφηκαν εντος 12 ωρων στο καταστημα απο το οποιο αγοραστηκαν.

Μετα απο πολυ διαβασμα κατεληξα στην γνωμη οτι κυρια αιτια για αυτο το χαλι ηταν η αλλαγη του επεγεργαστη απο Mstar σε ALi. Και υστερα απο ενδελεχη και εμπεριστατωμενη ερευνα (πωπω τι ειπα παλι !) ανακαλυψα οτι 2 μοντελα στη αγορα ειναι αυτα τα οποια αξιζουν την προσοχη μου. Ferguson Ariva T65 και Ferguson Ariva T70.

Τους βρισκω και τους 2 στην ιδια τιμη, ποιον ομως να διαλεξω ; Ο ενας ειναι παλιος δοκιμασμενος με εξαιρετικες κριτικες αλλα και με "ψοφια" χρωματα οπως λεει και ενας συμφορουμιτης εδω μεσα και ο αλλος ολοκαινουριος με καλυτερα χρωματα χειροτερη ποιοτητα κατασκευης και χωρις επισημες αναβαθμισεις μεσω site.

Εχοντας μετρο συγκρισης τους προηγουμενους ζηταω 2 δεκτες με εξαιρετικη ποιοτητα εικονας (κυριως μεσω scart, οχι οτι με χαλαει το upscalling μεσω HDMI γιατι αργοτερα μπορει να γινει media player για την 40αρα στο σαλονι) με ζωντανα χρωματα χωρις κολληματα και καρεδιασματα και media player αναλογο με τους Prime HD.

Η αγορα θα γινει μεσω internet αφου κανενα καταστημα εδω στην επαρχια δεν τους διαθετει και φυσικα μου ειναι αδυνατο να τους τεσταρω και του 2 και να διαλεξω τον καλυτερο. Οποτε βασιζομαι στην κριση και την γνωμη σας για να βγω απο το διλημμα.

Ευχαριστω για την υπομονη σας και περιμενω απαντησεις...

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Τις 2 μικρες 20αρες τις βολεψα με δυο δεκτες τις Crystal Audio Prime HD που ειχα παρει παλαιοτερα για media player. Οι δεκτες λειτουργουν εδω και 2 χρονια αθορυβα εχοντας εξαιρετικη ποιοτητα εικονας και ζωντανα χρωματα μεσω scart χωρις κολληματα και καρεδιασματα και παιζουν τα παντα αφου κανουν και downmix. Δυστυχως ομως εχει εξανληθει ολο το stock απο την αγορα και δεν τους βρισκω πλεον.
Έναν prime μπορείς να τον πάρεις από το stock house του e-shop.

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

O Ferguson T65 έχει MStar7818, όπως και ο PrimeHD. Στα χρώματα είναι ίδιος με τους άλλους δέκτες με ίδιο τσιπ που πέρασαν απο τα χέρια μου. Φαίνονται "ψόφια" σε κάποιον που έρχεται απο δέτκη με ALi, όπως φαίνονται "καμμένα" τα χρώματα του ALi σε κάποιον που έρχεται απο Mstar :D

Ήμουν έτοιμος να πω «τον Legent HD2», αλλά βλέπω δε τον έχουν πια! Πού πήγανε οι Legent;!!

Δυστυχώς, με την αδιαφορία των Ελλήνων εισαγωγέων και με το 7802 να είναι πολύ νέο (άρα να χρειάζεται αναβαθμίσεις), δεν μπορώ να προτείνω άλλον. Ο Τ70 είναι από καλή μάρκα και θα έχει αναβαθμίσεις, αλλά αρκετά ακριβός για μικρή παλιά τηλεόραση.
Γιατί δεν παίρνεις έναν SD;

Και ο παλιός Crypro ReDi 250 MP που έχω, παίζει όλα τα κανάλια κανονικά χωρίς μαύρες μπάρες σε παλιά τηλεόραση CRT 4:3 με σύνδεση scart.
Απ'ότι βλέπω εδώ απο το forum, πολλοί καινούργιοι δέκτες εμφανίζουν μαύρες μπάρες σε παλιές τηλεοράσεις ..

Μετα απο την "αποτυχημένη" αγορά του DIGITALline HDT-360, θα ήθελα να μου προτείνετε ένα καλό δέκτη που να μην χρειάζεται 10 firmware update και να δουλεύει απροβλημάτιστα. Επίσης θα ήθελα να διαθέτη και σχετικά καλό player που να παίζει αρχεία σε AC3 & AAC

Ο δοκιμασμένος Ferguson Τ650i. Ο Τ70 είναι καινούριος και δεν τον ξέρουμε σε βάθος, ενώ ο Crystal-HD έχει ένα μικρό θεματάκι με τους υπότιτλους.
Υπάρχουν και οι Strong 8114/Thomson 504, αλλά δεν τους έχει κάποιος ώστε να έχουμε σίγουρες πληροφορίες.

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ήμουν έτοιμος να πω «τον Legent HD2», αλλά βλέπω δε τον έχουν πια! Πού πήγανε οι Legent;!!

Δυστυχώς, με την αδιαφορία των Ελλήνων εισαγωγέων και με το 7802 να είναι πολύ νέο (άρα να χρειάζεται αναβαθμίσεις), δεν μπορώ να προτείνω άλλον. Ο Τ70 είναι από καλή μάρκα και θα έχει αναβαθμίσεις, αλλά αρκετά ακριβός για μικρή παλιά τηλεόραση.
Γιατί δεν παίρνεις έναν SD;

ποιον sd ομως; γιατι ο crypto redi 40a απ'οτι διαβασα εμφανιζει μαυρες μπαρες

Ρώτα τον gvekiaris να σου πει τι κάνει ο 3383 που έχει. Νομίζω όμως ότι είναι και θέμα ρυθμίσεων τηλεόρασης.

Γεια σας,μπορειτε να μου προτεινεται καποιον δεκτη με υπερευαισθητο-δυνατο tuner???Προοριζεται για περιοχη με οριακη ληψη.

Serafeim τον παραγγειλα ηδη τηλεφωνικα. Δεν ειχα υποψιν μου αυτη την αλλη πλευρα του κιτρινομαγαζου.

Οσο για τον αλλο... Κosta μετα απο την διευκρινηση σου κατεληξα στον T65 γιατι τελικα "αυτον ξερω... αυτον εμπιστευομαι".

Σας ευχαριστω και τους δυο για τις γρηγορες και πολυ κατατοπιστικες απαντησεις.

Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

κατεληξα στον T65 γιατι τελικα "αυτον ξερω... αυτον εμπιστευομαι".
Πολύ καλή επιλογή! Από τους κορυφαίους δέκτες που πέρασαν ποτέ από την ελληνική αγορά. :a0210:

Ελπίζω να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε και άλλους δέκτες σε κορυφαίους.

Η SatSonix ξέμεινε από δέκτες και θα έχει πάλι σε 10 ημέρες, δηλαδή αμέσως μετά τις γιορτές. Υπομονή. :smile:

Ο δοκιμασμένος Ferguson Τ650i. Ο Τ70 είναι καινούριος και δεν τον ξέρουμε σε βάθος, ενώ ο Crystal-HD έχει ένα μικρό θεματάκι με τους υπότιτλους.
Υπάρχουν και οι Strong 8114/Thomson 504, αλλά δεν τους έχει κάποιος ώστε να έχουμε σίγουρες πληροφορίες.

Ευχαριστώ πολύ! Παρήγγειλα τον Ferguson Τ650i. Καλές γιορτές!

Δηλαδή ο καλύτερος σαν media player είναι ο Τ650i αυτή τη στιγμή?

Ευχαριστω για την απαντηση,εχω τον πρωτο hd lifeview που εβγαλαν,αυτον με το εξωτερικο τροφοδοτικο.Ο ιδιος ειναι η να τους παρω τον Α1???
Και κατι τελευταιο.Γνωριζεται ποιοι δεκτες επιτρεπουν την αποθηκευση διπλων καναλιων(π.χ τα καναλια της digea απο Αινο και Αροη) εστω και χειροκινητα???
Ο lifeview το επιτρεπει εαν περασω μια-μια τις συχνοτητες χειροκινητα.Η lg 24αρα που εχω τις κατεβαζει ολες ακομα και με αυτοματο συντονισμο.
Η 40αρα samsung ομως αποθηκευει μονο τις πιο δυνατες συχνοτητες.Ειμαι αναμεσα σε ferguson t650i-t70,crystal audio hd,legend hd2,lifeview A2 και edision mini triton 2.
Ο δεκτης προοριζεται για dvr και backup ληψης επιγειων καναλιων,media player δυνατοτητες δεν με ενδιαφερουν.
Χρονια πολλα και καλες γιορτες σε ολους.

Ευχαριστω για την απαντηση,εχω τον πρωτο hd lifeview που εβγαλαν,αυτον με το εξωτερικο τροφοδοτικο.Ο ιδιος ειναι η να τους παρω τον Α1???
Δεν είναι ο ίδιος.

Για το δεύτερο που λες, ο t650i αποθηκεύει όλες τις συχνότητες.

Σε ευχαριστω και παλι,η παραγγελια για τον 650i εγινε ηδη.Τον Α1 δεν τον βρισκω πουθενα και 30 ευρω για μεταχειρισμενο με 3 μηνες εγγυηση δεν δινω(Ο δεκτης δεν προοριζεται καν για μενα).
Κατι διαβασα εδω για τον edision triton 2,μαλλον προς τα εκει παω.Οι ferguson-crystal audio hd δηλαδη δεν εχουν και τοσο ευαισθητο tuner??