Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Για διαφορά στην ευαισθησία έχει επισημανθεί μόνο ο A1 (τουλάχιστον από τους γράφοντες στο forum).

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Δοκιμασμένος στην ίδια κεραία, ο Α1 μπούκωνε απο το δυνατό σήμα ενώ ο Τ650 ήταν νορμάλ.

Για το ευαισθητο tuner των edition αναφερομαι στα post 1040,1046,1049,1055,1073,1074 του topic ferguson t650i.
Απο οτι καταλαβα ομως ολοι οι δεκτες(εκτος του lifeview A1)πανω-κατω ιδιοι ειναι,αλλα το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να βρω καινουργιο τον Α1.

Για HD δέκτη βολεύτηκα με T650I και CrystalAudio, για έναν απλό και φθηνό SD τι μου προτείνετε? (έχω δυνατό σήμα στην περιοχή μου)

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Δηλαδή ο καλύτερος σαν media player είναι ο Τ650i αυτή τη στιγμή?

Επειδή είμαι μεταξύ T650i T70 Τ65 και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μου είναι ο media player. Ποιός απο αυτούς είναι ο καλύτερος? (ή και κάποιο μοντέλο της crystal audio αν είναι καλύτερο). PVR και άλλα features δεν με απασχολούν καν. Απλά να δείχνει τα κανάλια και να έχει όσο λιγότερα προβλήματα σαν media player (.mkv κλπ.)

Παιδιά καλησπέρα. Εντός λίγον ημερών θα καταφθάσει και στα μέρη μας το ψηφιακό σήμα της digea. Ενδιαφέρομαι για 2 αποκωδικοποιητές οικονομικούς και αξιόπιστους με γρήγορο ζαπινγκ, χωρίς πολλά καλούδια και χωρίς να χρειάζεται αναβαθμίσεις κτλ. Δεν με ενδιαφέρει να είναι απαραίτητα και media player γιατί ο παππούς δεν τα κατέχει. Νομίζω ότι η μία τηλεόραση είναι crt οπότε έχει μόνο scart. Έχετε να προτείνεται κάτι; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία σε όλους σας.

Legent HD2. Τον αναβαθμίζεις μία φορά μόνο με την τρέχουσα ενημέρωση και είναι πανέτοιμος και πολύ καλός.

Καλημέρα και χρόνια πολλά!
Χρειάζομαι 2 αποκ/ποιητές ακόμα, οι οποίοι πέραν της κλασσικής τους λειτουργίας για ψηφιακή τηλεόραση, θα έχουν κυρίως χρήση ως media player.
Ως τώρα, είχα πάρει κατά καιρούς όλα τα μοντέλα lifeview, (boxhd, a1, a2), και ο 1ος επαιζε τα πάντα, και οι άλλοι 2, έπαιζαν πολλά.
Ο Α2, ας πούμε, είχε πρόβλημα σε κάποια επεισόδια (τούρκικα, μη γελάτε, δεν τα βλεπω εγω ρε), που δεν τα έπαιζε.
Τώρα, ψάχνω και δεν τους βρίσκω πουθενά (και τα μαγαζιά του σκρουτζ, δεν τους έχουν πραγματικά διαθέσιμους).

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν:
Media player που να παίζει τα πάντα
Μέγεθος υποτίτλων μεγάλο

τι μου συστηνεται, μια που lifeview δεν παίζει?

Οι δέκτες με ALi το έχουν με την μορφή μετάβασης δεξιά/αριστερά στην μπάρα προόδου, χρησιμοποιώντας τα αντίστοιχα πλήκτρα. Δεν έχει ιδιαίτερη ακρίβεια, καθώς μετακινείται ανά σχετικά μεγάλα βήματα (όπως το δει κανείς).

Όταν λες βήματα, εννοείς skip των 15-60 δευτερολέπτων ή μεταβαλλόμενη ταχύτητα x2-x16; Σε κάθε περίπτωση, αν έχω ένα βίντεο 3 ωρών και θέλω να το δω τμηματικά, θα είναι ένα πρόβλημα να πάω π.χ. στο σημείο 2:22:33, σωστά;

Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Σαν να μετακινείς τον δρομέα της μπάρας προόδου με το χέρι, πολλά λεπτά εμπρός-πίσω, σαν να έχει κεφάλαια η ταινία και αν πηγαίνει σε αυτά.
Για να πας σε ακριβές συγκεκριμένο σημείο, θέλεις δέκτη με Mstar.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλημέρα και χρόνια πολλά!
Χρειάζομαι 2 αποκ/ποιητές ακόμα, οι οποίοι πέραν της κλασσικής τους λειτουργίας για ψηφιακή τηλεόραση, θα έχουν κυρίως χρήση ως media player.
Ως τώρα, είχα πάρει κατά καιρούς όλα τα μοντέλα lifeview, (boxhd, a1, a2), και ο 1ος επαιζε τα πάντα, και οι άλλοι 2, έπαιζαν πολλά.
Ο Α2, ας πούμε, είχε πρόβλημα σε κάποια επεισόδια (τούρκικα, μη γελάτε, δεν τα βλεπω εγω ρε), που δεν τα έπαιζε.
Τώρα, ψάχνω και δεν τους βρίσκω πουθενά (και τα μαγαζιά του σκρουτζ, δεν τους έχουν πραγματικά διαθέσιμους).

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν:
Media player που να παίζει τα πάντα
Μέγεθος υποτίτλων μεγάλο

τι μου συστηνεται, μια που lifeview δεν παίζει?
Αφού ήσουν πιο ικανοποιημένος με δέκτη με Mstar, πάρε τον Ferguson T70.

Επειδη ρωτησα και σε πμ, αλλα το πιο σωστο ειναι να σε ρωτησω δημοσια, για να εκμεταλλευτει και καποιος αλλος τη γνωση/αποψη σου!
Διαβασα οτι δεν παιζει srt ansi! (Ο lifeview δεν ειχε τετοιο θεμα)!
Αλλη προταση, λαμβανοντας υποψιν και αυτο το θεμα?

Η μόνη περίπτωση να μη παίζει αρχεία υποτίτλων με κωδικοποίηση κειμένου ANSI, είναι αν ο δέκτης είναι ρυθμισμένος σε διαφορετική γλώσσα. Αυτό ισχύει για όλους τους δέκτες.
Αν οπωσδήποτε πρέπει να χρησιμοποιηθεί Αγγλικό μενού, τότε είναι απαραίτητη η μετατροπή των υποτίτλων σε unicode ή UTF-8, κάτι που απαιτεί 1 διπλό κλικ, 5 μονά και συνολικά 5-6 δευτερόλεπτα :smile:

Εαν ο δεκτης δινει ελλ.μενου, τοτε φυσικα κ θα χρησιμοποιησω το ελληνικο.
δινει τετοια δυνατοτητα?

Thanks a llot! Παραγγελθηκαν ηδη δυο τεμαχια!!

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Legent HD2. Τον αναβαθμίζεις μία φορά μόνο με την τρέχουσα ενημέρωση και είναι πανέτοιμος και πολύ καλός.

Πως γίνεται η αναβάθμιση; Είναι δύσκολο; Μπορώ να το ζητήσω και από το κατάστημα που θα τον αγοράσω;

Βάζεις το αρχείο bin σε φλασάκι διαμορφωμένο σε FAT32. Η διαμόρφωση μπορεί να γίνει μέσω υπολογιστή καθώς και από το μενού του δέκτη.
Πηγαίνεις στην επιλογή του μενού για αναβάθμιση μέσω USB, επιλέγεις το αρχείο και περιμένεις να φτάσει το 100%.
Δες και ένα βιντεάκι:
https://www.youtube.com/watch?v=1b1PGtEbj8o

Re: Ferguson Ariva T650i

Re: Ferguson Ariva T70
καλησπερα σε ολους...ειναι η πρωτη φορα που χρησιμοποιω τις δυνατοτητες του site και θα ηθελα να θέσω το κάτωθι ερώτημα...θελω και εγω να αγορασω αποδωκοποιητη..και εχω κατασταλαξει αναμεσα στον FERGUSON ARIVA T70 DVB-T MPEG4 HD και στον FERGUSON ARIVA T650I DVB-T MPEG4 HD με τρίτη επιλογη τον CRYSTAL AUDIO HD DVB-T...ας επιμενουμε αναμεσα στους δυο πρωτους...αν μπορει καποιος να με βοηθησει (θεωρωντας οτι η διαφορα των 3 ευρω που εχουν δεν παιζει ρολο στο κριτηριο επιλογης) ποιες ειναι οι βασικες διαφορες και εαν τα 3 ευρω τα παραπανω αξιζει καποιος να τα δωσει..επισης στο site του e-shop αναφερει για το πρωτο προιον οτι...Το μενού του δέκτη και το EPG διατίθεται μόνο σε αγγλική γλώσσα...(http://www.e-shop.gr/ferguson-ariva-...R.705410)...αν μπορει καποιος να μου εξηγησει σε τι με επηρεαζει...ευχαριστω πολυ για το χρονο σας και με την ευκαιρια των ημερων χρονια πολλα..χρονια καλα...