Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Απαιτησεις απο ενα δεκτη πολλες οχι μονο να παιζει καλα και στεις 3 εξοδους δε ξερεις αχρηαστη να ειναι η RF, να μην θελει αναβαθμιση γιατι μενω επαρχια .Μου αρεσε επισης και φατσικως ,επισης νομιζω δινει μαζι και το τηλεκοντρολ mini tv B (δεν ειμαι σιγουρος θα το ψαξω ). Δεν ξερω αν επιτρεπεται να αναφερω το καταστημα και την τιμη?

Από αυτούς που μου προτείνετε ξεχώρισα τον Ferguson T650 και τον Thomson 502. Βέβαια τον τελευταίο δεν τον βρίσκω σε κανένα e-shop για να δω την τιμή του. Υπάρχει κάπου;
Όντως δεν τον βλέπω τον 502. Πάρε τον t650i. Είναι πολύ καλός δέκτης.

Καλησπέρα,
μια και ο lifeview LV6TBOXHD (v1) που είχα παρέδωσε πνεύμα μετά από δύο χρόνια, πρέπει να πάρω νέο δέκτη.
Από τον Lifeview έμεινα αρκετά ικανοποιημένος, μια και μ'ενδιαφέρει αρκετά και η χρήση του δέκτη σαν media player.

Διαβάζοντας για τους δέκτες που κυκλοφορούν και προτείνονται από χρήστες θα ήθελα την γνώμη σας για το ποιόν
από τους:
1) Ferguson ariva T70
2) Ferguson ariva T650
3) Crystal audio hd

να αγοράσω.
Ξέρουμε αν κάποιος από αυτούς κάνει dts downmix (με ενδιαφέρει να πάρω και ένα δεύτερο δέκτη
για άλλη τηλεόραση στην οποία δεν χρησιμοποιώ κάποιο ραδιοενισχυτή για τον ήχο).
Υπάρχει ίσως κάποια άλλη πρόταση πέρα από αυτές που αναφέρω;
Ευχαριστώ

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

DTS downmix κάνει μόνο ο Maxell MMB200. Έχει όμως πρόβλημα με ελληνικούς υπότιτλους.

Επειδή προέρχεσαι απο τον ΒΟΧ, ίσως σου "ταιριάζει" ο Τ70.

Καλησπέρα,
μια και ο lifeview LV6TBOXHD (v1) που είχα παρέδωσε πνεύμα μετά από δύο χρόνια, πρέπει να πάρω νέο δέκτη.
Από τον Lifeview έμεινα αρκετά ικανοποιημένος, μια και μ'ενδιαφέρει αρκετά και η χρήση του δέκτη σαν media player.

Διαβάζοντας για τους δέκτες που κυκλοφορούν και προτείνονται από χρήστες θα ήθελα την γνώμη σας για το ποιόν
από τους:
1) Ferguson ariva T70
2) Ferguson ariva T650
3) Crystal audio hd

να αγοράσω.
Ξέρουμε αν κάποιος από αυτούς κάνει dts downmix (με ενδιαφέρει να πάρω και ένα δεύτερο δέκτη
για άλλη τηλεόραση στην οποία δεν χρησιμοποιώ κάποιο ραδιοενισχυτή για τον ήχο).
Υπάρχει ίσως κάποια άλλη πρόταση πέρα από αυτές που αναφέρω;
Ευχαριστώ
Η μόνη πρόταση που μπορώ να προσθέσω είναι ο Lifeview LV6TBOXHDA2.
Δεν θα συμπεριελάμβανα τον Crystal εξαιτίας κάποιων προβλημάτων στα αρχεία υποτίτλων και της σχετικής αδιαφορίας της εταιρίας για τους δέκτες πια.

Απαιτησεις απο ενα δεκτη πολλες οχι μονο να παιζει καλα και στεις 3 εξοδους δε ξερεις αχρηαστη να ειναι η RF, να μην θελει αναβαθμιση γιατι μενω επαρχια .Μου αρεσε επισης και φατσικως ,επισης νομιζω δινει μαζι και το τηλεκοντρολ mini tv B (δεν ειμαι σιγουρος θα το ψαξω ). Δεν ξερω αν επιτρεπεται να αναφερω το καταστημα και την τιμη?
Με μια απλή αναφορά καταστήματος όπου βρήκε καλή τιμή, δεν κάνει κάποιος διαφήμιση :smile:
Οι δέκτες με το νέο τσιπ Mstar 7801/7802 είχαν πρόβλημα στην κίνηση κατά τα πρώτα 1-2 δευτερόλεπτα μετά την αλλαγή καναλιού. Η Mstar το έχει διορθώσει με αναβάθμιση του λογισμικού (firmware), αλλά ούτε το έχουν όλοι οι εισαγωγείς, ούτε όσοι το έχουν το δίνουν δημοσίως. Θα ζητούσα ένα test-drive στο κατάστημα για να βεβαιωθώ ότι είναι οκ.

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλημέρα σε όλους

Έχω μια παλιά SONY LCD KLV-S4010E που κρατάει μια χαρά μέχρι στιγμής. Ένας αποκωδικοποιητής που είχαμε πάρει, παρέδωσε πνεύμα. Ψάχνω λοιπόν να αγοράσω νέο, θέλω κυρίως να παιζει ταινίες mkv (720p ή και 1080p αν γίνεται).

Βλέπω στο φόρουμ πολύ καλές κριτικές για τους εξής

1) Ferguson ariva T70
2) Ferguson ariva T650i
3) Lifeview LV6TBOXHDA2

Τον παλιό δέκτη τον συνδεάμε στην τηλεόραση μέσω scart, θα χρειαστεί να πάρουμε με το νέο δέκτη κάποιο άλλο καλώδιο?

Κάθε συμβουλή δεκτή

Σας Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Κώστας

Όποιον απο τους 3 και να πάρεις δεν θα έχεις πρόβλημα.

Αφού θέλεις να παίζει αρχεία HD, θα χρειαστείς και ένα καλώδιο HDMI. Θα είναι λίγο άσχημο να κρέμεται το καλώδιο απο το πλάι της τηλεόρασης αλλα θα πρέπει να το υποστείς για εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες της τηλεόρασης.

Όποιον απο τους 3 και να πάρεις δεν θα έχεις πρόβλημα.

Αφού θέλεις να παίζει αρχεία HD, θα χρειαστείς και ένα καλώδιο HDMI. Θα είναι λίγο άσχημο να κρέμεται το καλώδιο απο το πλάι της τηλεόρασης αλλα θα πρέπει να το υποστείς για εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες της τηλεόρασης.

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. ΟΚ, έχει έξοδο HDMI η τηλεόραση, οπότε θα την συνδέω με το δέκτη όπως λες και θα καταργήσω το scart.

Αγόρασα καινούρια tv (sony50w805) και η διαδικασία εγγραφών σε αυτή είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Μέχρι που δεν μπορείς να πας σε άλλο κανάλι ίδιας συχνότητας, όταν γίνεται εγγραφή.
Πήρε γνωστός μια SONY 48άρα 4Κ και έκατσα να του την ρυθμίσω. Όπως το είπες. Απαράδεκτη διαδικασία εγγραφών. Όχι και πως σαν player ήταν κάτι σπουδαίο.
Τι με ενόχλησε περισσότερο? Πως για εγγραφή χρειάζεται έναν HDD αποκλειστικά δικό της, φορμαρισμένο από αυτήν, και πως τα αρχεία της δεν παίζουν με κανένα πρόγραμμα στο PC όσο και αν προσπάθησα.

ΥΓ. Συγνώμη για το off topic.

Πήρε γνωστός μια SONY 48άρα 4Κ και έκατσα να του την ρυθμίσω. Όπως το είπες. Απαράδεκτη διαδικασία εγγραφών. Όχι και πως σαν player ήταν κάτι σπουδαίο.
Τι με ενόχλησε περισσότερο? Πως για εγγραφή χρειάζεται έναν HDD αποκλειστικά δικό της, φορμαρισμένο από αυτήν, και πως τα αρχεία της δεν παίζουν με κανένα πρόγραμμα στο PC όσο και αν προσπάθησα.

ΥΓ. Συγνώμη για το off topic.

Το ίδιο πρόβλημα και επίσης σε Samsung. Γενικά όλες οι smart είναι πολύ smart!

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλημέρα σε όλους

Έχω μια παλιά SONY LCD KLV-S4010E που κρατάει μια χαρά μέχρι στιγμής. Ένας αποκωδικοποιητής που είχαμε πάρει, παρέδωσε πνεύμα. Ψάχνω λοιπόν να αγοράσω νέο, θέλω κυρίως να παιζει ταινίες mkv (720p ή και 1080p αν γίνεται).

Βλέπω στο φόρουμ πολύ καλές κριτικές για τους εξής

1) Ferguson ariva T70
2) Ferguson ariva T650i
3) Lifeview LV6TBOXHDA2

Τον παλιό δέκτη τον συνδεάμε στην τηλεόραση μέσω scart, θα χρειαστεί να πάρουμε με το νέο δέκτη κάποιο άλλο καλώδιο?

Κάθε συμβουλή δεκτή

Σας Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Κώστας

Καλησπέρα, ψάχνοντας έχω καταλήξει στους 2 πρώτους της Ferguson: T650i & T70

Ενώ ο Τ70 έχει καλύτερο επεξεργαστή, έχει αναφερθεί παλιότερα στο φορουμ ό,τι ο T650i είναι πιο ολοκληρωμένος.

http://avclub.gr/forum/showthread.p...πιλέξω?p=1057232671&viewfull=1#post1057232671

Διάβασα επίσης ότι ο T650i παίρνει στικάκι για σύνδεση wifi, ενώ ο Τ70 όχι. Επίσης, ψάχνω να βρω εάν ο Τ70 έχει δυνατότητα εγγραφής προγραμμάτων. Τέλος, παρατηρώ ότι ο Τ70 μπορεί να αναπαράγει περισσότερους τύπους αρχείων σε σχέση με το T650i

video: MKV, AVI, XVID, MPEG4, AVC/H.264, TS, TP, TPR, M2TS, MPE, MPEG, MPG, MP4, MOV, VOB , 3GP, ASF, DIVX, FLV, WMV

Το ψάχνουμε το θέμα με τον αδερφό μου και έχουμε μπερδευτεί. Εγώ λέω τον T650i ενώ αυτός τον Τ70. Κάθε συμβουλή-πρόταση-διόρθωση δεκτή

Ευχαριστώ

Φυσικά έχει δυνατότητα εγγραφής ο Τ70.

Όσο για τους τύπους αρχείων που μπορούν να παίξουν, δεν θα βρεις σημαντικές διαφορές. Ο Τ650i παίζει και κάποια FLAC.

Το στικάκι του T650i δεν το θεωρώ λόγο για να προτιμήσεις τον δέκτη. Έχει αρκετά προβλήματα.

Φυσικά έχει δυνατότητα εγγραφής ο Τ70.

Όσο για τους τύπους αρχείων που μπορούν να παίξουν, δεν θα βρεις σημαντικές διαφορές. Ο Τ650i παίζει και κάποια FLAC.

Το στικάκι του T650i δεν το θεωρώ λόγο για να προτιμήσεις τον δέκτη. Έχει αρκετά προβλήματα.

Kostas_Y σε Ευχαριστώ Πολύ για την απάντηση και την ενημέρωση. Για οτιδήποτε άλλο θα ξαναποστάρω.

Ali 3801 είναι. Δεν τον έχει πάρει κάποιος φίλος για να έχουμε πλήρη εικόνα. Η ποιότητα είναι χαρακτηριστικό των δεκτών αυτών πάντως.

Καλησπερα!Ενδιαφερομαι και εγω για αγορα καινουργιου δεκτη mpeg4.Με ενδιαφερει αρκετα να εχει και καλο media player,να παιζει αρκετα φορματ και υποτιτλους καθως και να κανει downmix 5.1 σε στερεο..Εγερνα προς τον crystal audio hd..τι λετε?

Καλησπέρα. Θα χρειαστώ ακόμη μια φορά την βοήθεια σας. Χρειάζομαι εναν δέκτη που να βγάζει ψηφιακό σήμα σε RF, κατά προτίμηση να είναι HD.
Με βολεύει να τον παραγγείλω απο το e-shop. Μέχρι στιγμής βρήκα τον EDISION MINI-TRITON 2 MPEG4 SD, αλλά είναι SD. Μήπως ξέρετε κάποιον άλλο;

Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλησπερα!Ενδιαφερομαι και εγω για αγορα καινουργιου δεκτη mpeg4.Με ενδιαφερει αρκετα να εχει και καλο media player,να παιζει αρκετα φορματ και υποτιτλους καθως και να κανει downmix 5.1 σε στερεο..Εγερνα προς τον crystal audio hd..τι λετε?
Εξαιτίας ενός προβλήματος στους υποττίτλους, δεν μπορώ να τον προτείνω.
Θα έλεγα να δεις τους δέκτες που προτείνονται και στις προηγούμενες σελίδες.

Καλησπέρα παιδιά. Έχω μια samsung crt 32" 1080i και επειδή δεν θέλω να την αποχωριστώ, ψάχνω δέκτη-media player με σωστή υποστίρηξη για ελληνικούς υπότιτλους, που να δίνει hd σήμα, με COMPONENT output αποκλειστικά. Ιδεατά, θα ήθελα κάτι τέτοιο, αλλα να παίζει ελληνικά subs σωστά. Παρακαλώ τα φώτα σας, και καλως σας βρήκα!