Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Γεια χαρά παιδιά! Καιρό έχω να ασχοληθώ με αποκωδικοποιητές και έχω χάσει τη μπάλα. Τυχαίνει τώρα να χρειάζομαι δυο κομμάτια για το χωριό. Τι μου προτείνετε σε κάτι φθηνό? Δεν θέλω HD, οι τηλεοράσεις εκεί είναι της πλάκας.
Αυτό που θέλω:

1. Να μη χάνει τη σειρά των καναλιών (διορθώθηκε αυτό το θέμα των M-Star???)
2. Δυνατότητα για σύνδεση σε κεραία, γιατί νομίζω πως οι τηλεοράσεις έξω δεν έχουν ούτε scart!
3. Να έχει ένα σχετικά αξιοπρεπές media player, αν θέλω κάποια στιγμή να δω μια ταινία από στικάκι

Όσο γίνεται να μη ξεφύγουμε πολύ από τα 20-25 ευρώ... Τι προτείνετε???

Κλεινω 3 χρονια με ενα crystal audio prime-hd και εδω και λιγες ημερες,
μου χτυπαει καμπανακι οτι θα χωρισουν οι δρομοι μας...

Επειδη ειναι ανυποφορο καθε 2-3 χρονια να πετας και ενα 30αρι στα σκουπιδια,
θα ηθελα απο καποιον που εχει μια μακροχρονια λυση δεκτη που να παιζει NTFS
και με τις βασικες λειτουργιες απλης τηλεορασης CRT.

Οποιος εχει μια καλη - δοκιμασμενη ιδεα θα με βοηθουσε πολυ -bye-

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Fanfaras, η τιμή ξεφεύγει από τα 25 λόγω της απουσίας scart που αναφέρεις:
http://www.skroutz.gr/s/3972883/OEM-Digital-Line-HDT-440-RF.html?keyphrase=digital+line+440+rf

http://www.skroutz.gr/c/1793/psifiakoi_dektes.html?keyphrase=edision+mini+triton+2+sd

Dslfan, δεν είναι κακή διάρκεια ζωής 3 χρόνια. Μιλάμε για δέκτες χαμηλής ποιότητας (ως επί το πλείστον). Για να μην πληρώσεις πάλι 30άρι, πρώτα δες μήπως ο δέκτης σου επισκευάζεται από τον ηλεκτρονικό της γειτονιάς σου (αν είναι εκτός εγγύησης) ή από την ίδια την crystal (αν ισχύει η εγγύησή του).

serafeim δεν μου αρεσει να παιρνω σαβουρα,
προτιμω να βρω κατι που ας ειναι και λιγο πιο ακριβο αλλα να ξερω οτι ειναι οντως αξιοπιστο.
Σε αυτο εχεις κατι να προτεινεις?

Οσο για τον crystal audio ειναι ο δευτερος που αλλαζω.
Δεν ξαναπαιρνω τιποτα ξανα απο αυτη την εταιρεια.

Όλοι είναι κινεζίλες. Με στόχο την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη μακροζωία, το μόνο κριτήριο για την αξιοπιστία είναι η μεταλλική κατασκευή. Οι δέκτες με μεταλλικό κουτί απάγουν πολύ καλύτερα την θερμότητα. Οπότε κυρίως κοιτάς τους Ferguson.

το μόνο κριτήριο για την αξιοπιστία είναι η μεταλλική κατασκευή. Οι δέκτες με μεταλλικό κουτί απάγουν πολύ καλύτερα την θερμότητα. Οπότε κυρίως κοιτάς τους Ferguson.
Πολυ σωστος και πολυ καλη τιμη, πηξαμε στην πλαστικουρα
http://www.skroutz.gr/s/7049753/Ferguson-Arriva-T70.html

Καλησπέρα επειδή έχω μια παλιά τηλεόραση χωρίς scart λέω να πάρω τον edision Mini Triton. Είδα όμως ότι βγήκε και καινούρια έκδοση. Ποιον από τους 2 μου προτείνετε; Το παλιό μοντέλο ή το καινούριο;

Περιγράφω τη κατάσταση, πριν φτάσω στην ερώτηση.

Μετακόμισα σ' ένα σπίτι χωρίς δορυφορική εγκατάσταση (απλές πρίζες TV).
Έχω έναν επίγειο LV6TBOXHD (τον έχω μόνο για εγγραφές, αφού οι TV είναι MPEG4), ο οποίος άρχισε να τα παίζει μετά από 5 χρόνια συνεχώς στο ΟΝ. Συγκεκριμένα:
- όταν πατάω το κόκκινο κουμπάκι να σβήσει, σβήνει και αμέσως μετά ξανα-ανάβει.
- δεν καταλαβαίνει ούτε ότι βάζω stick, ούτε ότι βάζω HDD στη USB θύρα του.
- πολλές φορές τελευταία, δεν ανταποκρίνεται στο μειονεκτικό remote control του.

Και τώρα η ερώτηση

Έχω απ' το παλιό σπίτι, ένα Dreambox 800 HD (δορυφορικό), που είναι και PVR.
Τι συμφέρει? Να βρω επίγειο δέκτη για DM 800 HD ώστε να γίνει επίγειος δέκτης (δικτυακός), ή να πάρω άλλο κινεζο-κορεάτικο κουτάκι επίγειο?
Έχει κανείς καμιά ιδέα πόσο κοστίζει ο επίγειος δέκτης για DM 800 HD?

Όλες οι προτάσεις δεκτές, ακόμα και μοντέλα επίγειων.

Ευχαριστώ

Αν τον δορυφορικό τον θελεις για digea από τις 3 μοίρες, και τις εγγραφές σου θέλεις να τις κρατήσεις σε αρχείο και να τις δεις είτε αύριο ή μετά από 5 χρόνια σε υπολογιστή η σε στικακι, δεν θα σου κάνει. Οι δορυφορικοί δέκτες μαζί με το πρόγραμμα γράφουν και την κωδικοποίηση και οι εγγραφές δεν παίζουν σε άλλο δέκτη dvb-t ή -s, ούτε στον υπολογιστή, παρά μόνο στον ίδιο δέκτη που έκανες την εγγραφή. Με τους επίγειους δέκτες, εφόσον τα προγράμματα εκπέμπονται ελευθερα, έχεις αυτή την ευελιξία.

Αν τον δορυφορικό τον θελεις για digea από τις 3 μοίρες, και τις εγγραφές σου θέλεις να τις κρατήσεις σε αρχείο και να τις δεις είτε αύριο ή μετά από 5 χρόνια σε υπολογιστή η σε στικακι, δεν θα σου κάνει. Οι δορυφορικοί δέκτες μαζί με το πρόγραμμα γράφουν και την κωδικοποίηση και οι εγγραφές δεν παίζουν σε άλλο δέκτη dvb-t ή -s, ούτε στον υπολογιστή, παρά μόνο στον ίδιο δέκτη που έκανες την εγγραφή. Με τους επίγειους δέκτες, εφόσον τα προγράμματα εκπέμπονται ελευθερα, έχεις αυτή την ευελιξία.

Δεν κατάλαβες μάλλον.
Τον δορυφορικό DM 800 HD, θέλω να τον κάνω απλώς επίγειο, αλλάζοντας τον εσωτερικό του δέκτη. Έχει αυτή την επιλογή. Επίγειο, για Digea.

Καλησπερα παιδες. Προσφατα παρεδωσε πνευμα ο αποκωδικοποιητης και βρισκομαι σε ερευνα αγορας για τον επομενο..

Απο οσα εχω διαβασει στο θεμα αλλα και σε μερικα threads συγκεκριμενων αποκωδικοποιητων, ξεχωρισα καπως τους:

Crypto redi 211d : Διαβασα πως εχει φοβερο βαθος κανοντας το να εχει απο τις καλυτερες εικονες αν καταλαβα καλα?

Ferguson Arriva T70 : Διαβασα πως ο t 650 θεωρειται πιο ολοκληρωμενος, απλα δεν θα ηθελα να ξεφυγω πολυ απο το ψυχολογικο οριο των 30.

Opticum HD T90 : Αυτον τον συμπαθησα ιδιαιτερα γιατι εχει το ομορφοτερο UI που εχω δει εως τωρα σε αποκωδικοποιητη κατα τη γνωμη μου.

Τωρα βεβαια μπορει και οι συγκεκριμενοι να μην κανουν καθολου για μενα, γι αυτο ειπα να ρωτησω την γνωμη σας καπως πιο συγκεκριμενα, αν ξερετε να μου προτεινεται τις καλυτερες επιλογες συμφωνα με τις αναγκες μου.

Η μονη αδιαπραγματευτη απαιτηση που εχω ειναι να παιζει η να κανει downmix AC3 και DD.
Απο εκει και περα δινω βαρος αρχικα στην ποιοτητα εικονας και ταχυτητα εναλλαγης καναλιων, και να εχει αξιοπρεπεις δυνατοτητες media player ( οσο αξιοπρεπης μπορει να ειναι ενας αποκωδικοποιητης σε αυτον τον τομεα ), δηλαδη να αναπαραγει αρκετους τυπους αρχειων βιντεο και υποτιτλων, και τις στοιχειωδεις ρυθμισεις υποτιτλων (μεγεθος και αν γινεται και συγχρονισμος )

Ποιους αποκωδικοποιητες θα μου προτεινατε ως καλυτερους στην κατηγορια των 20-30 ευρω?

Ψηφιακός δέκτης με media player ή... Αντίστροφα???

Γεια σας παιδιά! Μόλις παράγγειλα ένα προτζέκτορα και σε λίγες μέρες θα φτιάξω το δικό μου home cinema στο σαλόνι. Επειδή δε προτίθεμαι να βάλω κ τηλεόραση θα χρησιμοποιώ τον προτζέκτορα και για θέαση τηλεόρασης και φυσικά για ταινίες και σειρές από media player. Επειδή γενικότερα θέλω να αποφύγω να εχω άπειρα μηχανήματα στο σαλόνι μου(ήδη θα υπάρχει ps4 και ενισχυτής) και φυςικα Σκέφτομαι κ λίγο το οικονομικό...η ερώτηση μου είναι η εξής: τι να προτιμήσω; Έναν ψηφιακό δεκτή τύπου ferguson ή life view me media player ή πιστεύετε ότι είναι απαραίτητος ένας media player;
Ένας ψηφιακός δέκτης με wifi μπορεί να μπει στα site των καναλιων(MEGA,ALPHA κλπ) και να μπορώ να δω επεισόδια;
Τι προσφερει παραπάνω ένας media player; Ποιον θα προτείνατε είτε δεκτή είτε media player και υπάρχει κανένας media player με ψηφιακό δεκτή που να αξίζει;
ελπιζω να μη κούρασα! Περιμένω τη βοήθεια σας!

Εφόσον θέλεις να βλέπεις τηλεόραση (και μάλιστα στις πολλές ίντσες του προβολέα), θα χρειαστείς οπωσδήποτε έναν δέκτη. Παίρνεις έναν λοιπόν και βλέπεις απο εκεί και πέρα αν σε καλύπτει και σαν media player. Μην περιμένεις πολλά καλούδια πάντως.

Αν δεν σε ικανοποιήσει η απόδοση του δέκτη σε αναπαραγωγή ταινιών, μπορείς να πάρεις ένα φθηνό media player με Android.
Με το κατάλληλο λογισμικό, μπορείς να παρακολουθήσεις το πρόγραμμα πολλών καναλιών μέσω internet ή να μπεις στο αρχείο τους για να δεις τις εκπομπές που έχουν διαθέσιμες. Η ποιότητα εικόνας όμως είναι απο ανεκτή έως απαράδεκτη. Ακόμα και 42αρα τηλεόραση που έχω, τα προβλήματα εικόνας είναι εμφανή.

πάρε ενα ferguson για tuner και αν δεν σε καλύψει το media player (οχι ήχος από DTS).
Αν δεν σε καλύψει πάρε ένα med8ter ή σαν δεύτερη λύση WD

Δεκτης θα χρειαστεί σίγουρα. Απο εκεί και πέρα, δε θα εχεις ενα home cinema για τον ηχο σου; Αυτο που εχω στην υπογραφη μου (το οποιο ειναι και αρκετα παλιο ηδη) το χρησιμοποιώ πολυ συχνά και για dlna και για usb απροβληματιστα.

διαβασα πως ο t 650 θεωρειται πιο ολοκληρωμενος, απλα δεν θα ηθελα να ξεφυγω πολυ απο το ψυχολογικο οριο των 30.
Ο t650 θα σε καλύψει. Περνάει κατά 1,83 το όριο που έχεις θέσει.