Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Εκτός από τον Ferguson, θα προτείνατε κάποιον άλλο, ίσως οικονομικότερο, για χρήση μόνο ως δέκτη και όχι media player;

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Νομίζω θα επέλεγα κάποιον νέο για απλή χρήση, όπως τον Legent HD3.
Από την άλλη, ο LV6TBOXHDA2 που προτείνει ο master2, είναι αποδεδειγμένη αξία. Μόνο να μην κοιμάσαι δίπλα του, επειδή έχει ένα ελαφρύ βουητό από τα ηλεκτρονικά του όταν είναι σβηστός.

Ο Τ750i εχει προβληματικό software. Αν διορθωθεί και γίνει όπως ήταν ο 650i τοτε θα αξίζει. Για την ώρα όχι

O Ferguson 650i μου μας άφησε χρόνους και ψάχνω αντικαταστάτη κυρίως για media player αλλά χρειάζομαι και εγγραφές. Μιάς και ο 750i είναι ελλατωματικός, ξέρετε κάποιον δέκτη που να έχει το ίδιο καλούς υπότιτλους με τον 650i? Ο 650 είχε 10 μεγέθη και πολύ καλό background που κάλυπτε μόνο τους υπότιτλους.

Σκέφτομαι να αγοράσω το legent hd3, πια η γνώμη σας;; Να προτιμήσω κάτι άλλο μέχρι τα 40ευρώ;

Θα ήθελα έναν ψηφιακό δέκτη (αποκωδικοποιητή) κυρίως για να γράφω από την τηλεόραση...προφανώς hd. Τι προτείνετε?

Ευχαριστώ!

Εγγραφές κάνουν όλοι, το θέμα είναι τι δίσκο ή φλασάκι θα του βάλεις. Προσωπικά κάνω εγγραφές με Ferguson Ariva T650, που είναι πολύ αξιόπιστος στις εγγραφές του, δεν έχω χάσει καμία και μπορεί να γράφει από 2 κανάλια ταυτόχρονα και να παίζει τρίτο αρκεί να ειναι στην ίδια συχνότητα. Του εχω βάλει και USB 2.0 (δεν σηκώνει 3αρι σκληρό δίσκο 2,5 ιντσών, 1 TB, και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Οποιονδήποτε δέκτη πάρεις, αν του βάλεις φλασάκι αντί για σκληρό, να προσέξεις να είναι μάρκας και να είναι γρήγορο στην εγγραφή και την ανάγνωση δεδομένων, εφόσον θελεις να γράφεις από HD κανάλια.

Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλημέρα! Μέχρι χθες είχα τον Lemm hdvb-T 200. Και λέω μέχρι χθες, γιατί εκεί που έκανα ζάπινγκ, ξαφνικά η οθόνη της τηλεόρασης (Samsung) μαύρισε και βγήκε το μήνυμα: "Δεν υποστηρίζεται". Ό,τι κι αν δοκίμασα δεν έπιασε. Τον έβγαλα από την πρίζα, άλλαξα το καλώδιο hdmi, τον συνέδεσα σε άλλη είσοδο της τηλεόρασης, τον δοκίμασα σε άλλη τηλεόραση και με hdmi και με scart, αλλά τίποτε. Αν δεν επιδιορθώνεται, πρέπει να αγοράσω καινούργιο δέκτη, παιδιά. Ποιον θα μου προτείνατε; Εύρος τιμής μέχρι 50 ευρώ.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις!

Να προσθέσω ότι ο Βλάσης θέλει να είναι hd, να παίζει αρχεία .mkv και, ει δυνατόν, ήχο dts. :smile:

Αν εξαιρέσουμε το DTS, που ουσιαστικά ουδείς δέκτης το κάνει, βασικά πράματα που τα κάνουν όλοι οι δέκτες.
Οι Ferguson είναι καλοί, αλλά ο Τ750 δεν έχει και τα καλύτερα σχόλια, ενώ ο Τ650 ίσως βρεθεί δύσκολα, π.χ. στο στοκ επεστραμμένων του e-shop.gr.
Μάλλον θα κοιτούσα τον δοκιμασμένο LV6TBOXHDA2, ίσως και τον ολοκαίνουριο Crypto 216.

Έχεις πολλές επιλογές για καλούς δέκτες, κάποιες απο αυτές ειναι Opticum,Edision,Crystal audio. Όλους αυτούς με ένα ψάξιμο θα τους βρεις στο εύρος τιμής που διαθέτεις.

Να προσθέσω ότι ο Βλάσης θέλει να είναι hd, να παίζει αρχεία .mkv και, ει δυνατόν, ήχο dts. :smile:
Μάλλον θα κοιτούσα τον δοκιμασμένο LV6TBOXHDA2, ίσως και τον ολοκαίνουριο Crypto 216.

Άγγελε, η γνώμη σου για τον Crystal - HD ποια είναι; Αξίζει τον κόπο σε σχέση με τους δύο που μου προτείνεις; Διαβάζω τα χαρακτηριστικά του στην ιστοσελίδα της εταιρείας και, μη σχετικός όπως είμαι, έχω εντυπωσιαστεί. Ο Crystal έχει ρυθμιστικά εικόνας; (Φαντάζομαι πως όχι). Στις απαιτήσεις μου ξέχασα να αναφέρω και κάτι που για μένα είναι σημαντικό: δυνατότητα αλλαγής μεγέθους υποτίτλων και κάθετης μετατόπισής τους. Και κάτι τελευταίο: ως προς την ποιότητα κατασκευής ποιος υπερέχει;

Όλοι είναι κινεζίλες. Ένα συν θα έδινα στους μεταλλικούς, διότι φαίνεται έχουν μεγαλύτερη μακροζωία λόγω της καλύτερη απαγωγής θερμότητας.
Οι Ferguson είναι μεταλλικοί, αλλά έχουν και καλό τηλεχειριστήριο.

Δεν έχουμε πολλές πληροφορίες για τους δέκτες που εμφανίσθηκαν μετά το switch off, καθώς ο κόσμος δεν χρειαζόταν πια να αγοράσει δέκτη και να γράψει εδώ την άποψή του. Έτσι, δεν γνωρίζουμε πολλά και για τον Crystal-HD. Νομίζω ότι έχει, επειδή είναι της Giec με τσιπ ALi, αλλά καλύτερα να κοιτάξεις στο νήμα του.
Ποιά χαρακτηριστικά του σε εντυπωσίασαν;

Για τους υπότιτλους, σε καλύπτει (απ' ότι θυμάμαι) ο παλιός καλός LV6TBOXHDA2, για τον οποίο θα έχουμε και νέο firmware αύριο-μεθαύριο.
Ένα μεγάλο μπράβο για το firmware στον george_naf αλλά και στον nektarios 1451 που τον βοήθησε!

Βασικά, πας λίγο στα τυφλά πια... Κοιτάς για δέκτη που να αποκωδικοποιεί τουλάχιστον Dolby Digital/AC3 και να είναι της Giec με τσιπ ALi για να ρυθμίζονται οι υπότιτλοι.
Δεν θυμάμαι αν είναι ρυθμιζόμενοι και στους Ferguson και Opticum/Globo, αλλά μπορείς να ρωτήσεις στο θέμα του Ferguson και τον natna αντίστοιχα. :smile:

Υπάρχει δεκτης DVB-T που να μην κοβει την εγγραφη στα 4 GB

ΥΠΑΡΧΕΙ δεκτης DVB-T που να μην κοβει την εγγραφη στα 4 GB
καλημερα,

Θα ηθελα παρακαλω να ρωτησω μηπως γνωριζεται καποιον
δεκτη DVB-T που να μην κοβει την εγγραφη στα 4 GB αρχείο εγγραφής.
Εστω και παλαιοτερο μοντελο.
Με τα κρατικα καναλια δεν υπαρχει προβλημα γιατι εχουν χαμηλη αναληση
και ετσι τα 4 GB εγγραφής αντιστοιχουν σε περισσοτερο απο 2,5 ωρες εγγραφης
και ετσι οποια χρονικη μετατοπηση και αν γινει δεν σου κοβει την ταινια.
Με τα μεγαλα καναλια δεν ισχυουν τα παραπανω και αν κάνεις εγγραφη 2 ωρες ή
περισσοτερο τοτε σιγουρα θα κοπει το εργο και στο σημειο αυτο υπαρχει προβλημα.
ευχαριστώ

Re: ΥΠΑΡΧΕΙ δεκτης DVB-T που να μην κοβει την εγγραφη στα 4 GB

Δεν θα ειναι ιδιαιτερα της αρεσκειας σου αλλα αυτος.

Re: ΥΠΑΡΧΕΙ δεκτης DVB-T που να μην κοβει την εγγραφη στα 4 GB

Αν δεν απατώμαι είναι όριο του συστήματος αρχείων FAT32 που χρησιμοποιούν όλοι οι δέκτες. Οπότε, όχι.

Re: Υπάρχει δεκτης DVB-T που να μην κοβει την εγγραφη στα 4 GB

Λογικά αν ο δέκτης σου υποστηρίζει δίσκους με διαμόρφωση NTFS δεν υπάρχει πρόβλημα.