Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Όλοι οι δέκτες υποστηρίζουν NTFS.
Κάποιοι κόβουν τις εγγραφές σε αρχεία μικρότερα των 4GB, ανεξαρτήτως συστήματος αρχείων του μέσου αποθήκευσης.
Μπορούν να ενωθούν σε ένα αρχείο με το mkvtoolnix. Θέλει συνήθως 3-10 λεπτά, αναλόγως την ταχύτητα του SSD ή σκληρού δίσκου.

Απάντηση: Υπάρχει δεκτης DVB-T που να μην κοβει την εγγραφη στα 4 GB

ΥΠΑΡΧΕΙ δεκτης DVB-T που να μην κοβει την εγγραφη στα 4 GB
καλημερα,

Θα ηθελα παρακαλω να ρωτησω μηπως γνωριζεται καποιον
δεκτη DVB-T που να μην κοβει την εγγραφη στα 4 GB αρχείο εγγραφής.
Εστω και παλαιοτερο μοντελο.
Με τα κρατικα καναλια δεν υπαρχει προβλημα γιατι εχουν χαμηλη αναληση
και ετσι τα 4 GB εγγραφής αντιστοιχουν σε περισσοτερο απο 2,5 ωρες εγγραφης
και ετσι οποια χρονικη μετατοπηση και αν γινει δεν σου κοβει την ταινια.
Με τα μεγαλα καναλια δεν ισχυουν τα παραπανω και αν κάνεις εγγραφη 2 ωρες ή
περισσοτερο τοτε σιγουρα θα κοπει το εργο και στο σημειο αυτο υπαρχει προβλημα.
ευχαριστώ

Παλιά κουβέντα. Κοίτα εδώ:
http://avclub.gr/forum/showthread.php/96011-Ποιόν-ψηφιακό-δέκτη-να-επιλέξω/page164
Εδώ και πολύ καιρό έχει ατονήσει η κουβέντα αυτή. Έτσι δεν ξέρουμε ποιοι καινούριοι δέκτες δεν κόβουν τις εγγραφές στα 4 GB. Μόνο τον Ferguson T650i έχουμε υπόψιν μας, αλλά μάλλον είναι λίγο δύσκολος και αυτός να βρεθεί. Πρέπει κάποιος να μας πει αν έχει το ίδιο χαρακτηριστικό και ο αντικαταστάτης του Ferguson T750i.
Από παλιότερους δέκτες, δεν έχει νόημα να αναφέρουμε. Έχουν εξαφανιστεί όλοι. Για παράδειγμα οι δέκτες με επεξεργαστή NEC πρώτης γενιάς, όπως ο F&U 2205. Και ορισμένοι M-Star 7828 και M-Star 7818, ανάλογα με το λογισμικό τους, γιατί δεν το έκαναν όλοι. Όπως λέει και η σελίδα του link, αλλά και κάποια ανάλογη κουβέντα που κάναμε για έναν ακόμα παλιότερο M-Star 7828 DigitalWorld HDT-150 που είχε μεγάλη επιτυχία εκείνη την εποχή, 2010 δηλαδή. Αλλά έχουν βγει 2 γενιές M-Star από τότε. Τώρα που το σκέφτομαι, αφού το έχουν κάποιοι από την πρώτη γενιά M-Star, ίσως να το έχουν και κάποιοι από τις επόμενες γενιές. Δεν ξέρω αν έχει αφαιρεθεί αυτή η δυνατότητα από τους M-Star. Αλλά έτσι και αλλιώς και τότε δεν το έκαναν όλοι, και δεν θυμάμαι καμιά τελευταία αναφορά σε M-Star για το θέμα.

Επίγειος ψηφιακός και αναλογικός δέκτης

Ψαχνω να βρω εναν δεκτη που να διαθετει αναλογικο και ψηφιακο tuner για να προβαλω στον βιντεοπροβολεα τοσο τα ψηφιακα της digea οσο και τη nova που ερχεται με το καλωδιο της κεραιασ μεσω modulator.
Yπαρχει καποια προταση για τετοιου ειδους δεκτη???
Εαν τελικα δεν υπαρχει, αφου και εγω δεν βρηκα κατι, μπορει καποιοσ να προτεινει που θα βρω εναν δεκτη με αναλογικο tv tuner, γιατι οσο εψαξα δεν βρηκα ΠΟΥΘΕΝΑ.

Re: Επίγειος ψηφιακός και αναλογικός δέκτης

Προσωπικά δεν έχω δει κάτι τέτοιο.
O προβολέας τι εισόδους δέχεται?
Μήπως σε βόλευε κανένας επιλογέας εισόδων.
Scart ->AV από τον δέκτη της Nova.
Scart -> AV από τον δέκτη της digea
και επιλογή από έναν εξωτερικό επιλογέα εισόδου.
Λέω εγώ τώρα.

Last edited by a moderator:
Re:Επίγειος ψηφιακός και αναλογικός δέκτης

Γιατί δεν περνάς από ένα κατάστημα Forthnet να προμηθευτείς ένα USB που κάνει τον αποκωδικοποιητή της Nova και επίγειο ψηφιακό δέκτη και θα στείλεις στον βιντεοπροβολεα ένα καλώδιο από τον δέκτη της Nova είτε scart είτε RCA είτε HDMI και τελείωσες.

Στο βίντεο προβολέα φτάνει ένα καλώδιο κεραίας μέσα από το οποίο περνάει τόσο το σήμα της digea ψηφιακό όσο και της nova αναλογικά μέσω modulator.

Ο δέκτης της Nova έχει έξοδο RF OUT οπότε απο εκεί μπορείς μέσω του καλωδίου της κεραίας όπως λες να βλέπεις και το πρόγραμμα της Nova αλλά αν πάρεις και το usb για τα ψηφιακά απο ένα κατάστημα Forthnet και να βλέπεις και Digea.

Αγορά δέκτη DVB-T και Media Player

Καλησπέρα στην παρέα!

Νεοαφιχθείς και λίγο άσχετος με το αντικείμενο! Έχω εδώ και καιρό το παρακάτω μηχάνημα: http://www.e-shop.gr/crystal-audio-cdvb-hd-p-PER.808137, και αποκωδικοποιητής και media player. Αρκετά καλό αλλά έχει ένα ελάττωμα, δεν παίζει DTS ήχο.
Ψάχνω λοιπόν ένα μηχάνημα 2 σε 1, και αποκωδικοποιητή για ψηφιακά κανάλια τηλεόρασης και ικανοποιητικό media player. Κατ'αρχήν υπάρχει αυτό που ψάχνω? Και αν ναι, καμία πρόταση?

Δυστυχώς, δεν υπάρχει αποκωδικοποιητής με αποκωδικοποίηση DTS. Πρέπει να μετατρέπεις τον ήχο σε άλλη μορφή. Είναι σχετικά σύντομη διαδικασία.

Καλημερα παιδια.

Θελω ενα HD δεκτη+media player για 47ara CINEOS LCD Ambilight Philips 8ετιας δεν εχει DVB_T MPEG4 HD. Aν και ειχε τον καλυτερο αναλογικο δεκτη που εχει βγει, μαπα το καρπουζι πλεον !

Ψαχνω οτι καλυτερο υπαρχει σε media player (avi DivX, mkv 1080p), και εχω τελικα βρει τα παρακατω :

1) LifeView LVTBOXHDA2 (DVB-T ALi 3801)
2) Ferguson Ariva T650i (DVB-T Ali 3801)
3) Ferguson Ariva T750i (DVB-T2 Ali 3821)

O 750 εχει αρκετα προβληματα και παιδικες ασθενιες ? , ο 650 κανει παραμορφωση σε καποιες ταινιες λενε στο νημα του κατω δεξια (overscan >)...Oi Ferguson παιζουν ΑC3 ?

Αρα αναγκαστικα μου μενει ο A2, ακομα και ενα εχει μαπα τηλεκοντρολ και κανει και ενα buzz οταν ειναι σβηστο....

Τι λετε ?

Last edited:
Thx, super φαση to Κ1-plus media player...

αλλα τωρα εγω ηθελα κατι 2ndary αμεσα, φτηνο, για το υπνοδωματιο, που να μη καθηστερει και με boot-up/ menus, klp... αλλα τσακ μπαμ να παιζει τα HD-TV καναλια και να τα αλλαζει και σε 1-2 sec.

Κοιταζα μονο Αli3801 και 3821...Τελικες επιλογες ηταν απο το κιτρινο μαγαζι :

1) Lifeview LV6TBOXHDA2 (Ο καλύτερος Ali 3801, DVB-T)
2) Crypto Redi216 (Ali 3821, DVB-T2)

Αγόρασα τον Α2, ηρθε με την εκδοση V1.0.9.
O Redi216 ισως να ηταν καλύτερη αγορά , αλλα επειδη ειναι καινουργιος και δεν εχει και αναλυτικα δοκιμαστει και στο φορουμ, δεν ηθελα να ρισκαρω με παιδικες ασθενιες τυπου Ferguson 750i, και προβληματα στο media player τυπου Ferguson 650i, (overscans κλπ).

Ειμαι απόλυτα ευχαριστημενος, ο δέκτης ειναι πολυ καλος. PVR / REC δεν με ενδιαφερουν, αλλα παιζω πολυ με το media player..

Αλλαξα firmware σε V1.0.8, κυριως γιατι η 1.0.9 δεν κραταει το ιχνος της ταινιας που παιζεις απο το USB, δηλαδη αν κανεις στοπ, σε ξεκινα απο την αρχη, ενω η 1.0.8 σε ρωτα και συνεχιζει απο κει που την αφησες. Επισης μου ειπαν πως η 1.0.8 ειναι η καλυτερη.

Το προβλημα καθε λιγο να βγαζει "Ανιχνευτικαν καινουργιες υπηρεσιες. Θελετε να ξανακανετε σαρωση", εξαφανιζεται ασχετως firmware, αν......
σκαναρετε τα παντα 2 φορες, και ΔΕΝ σβηστει μέτα κανενα κανάλι, ταξινομεις αυτα που θες και τα βαζεις Favorite1, διλαγεις λιστα Fav1 και μετα εχεις μονο αυτα.

MKV H264 AC3 1080p OK (ΒRips 2-6GB, εντυπωσιαστικα, δεν το περιμενα) , μια χαρα και πολλαπλα external .SRT.

Original BR Demux 20GB or BDRips 8-12GB δεν τα αντεχει, αλλα και κανενα ΑLi 3801 δε νομιζω να παιζει πχ Αvatar ασυμπιεστο true 1080p 1920x1080(Aspect 1.73:1)
Aυτα τα παιζει στο σαλονι ενας ΝΤR-82, καθως και μια 60αρα Samsung.....αλλα ρε παιδια ο ΝΤR ειχε 300 κασταρικα, και η Samsung με τον media player που ειναι απο αλλο πλανητη, 2 χιλιαρικα και..

Και δω εχεις ενα πλαστικο κουτι που κανει 25 ευρω, και στεκεται σχεδον "ισαξια...

Επισης μεγαλους δισκους> 2-3ΤΒ νομιζω δεν τους βλέπει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Εχει κανεις ιδέα αν πρεπει το input του δέκτη προς την τηλεοραση να το εχω 1080i@50Hz η 1080p@50Hz ??

Λογω PAL ξερω οτι τα 60Ηz ΔΕΝ τα βάζουμε.

Το interlaced μηπως ειναι καλυτερα για TV, και το progressive σαν media player ?
Aν και δεν νομιζω οτι βλεπω διαφορα, θα το μετατεπει σε p, το εχω 1080p παντα, αφου αυτο μονο θεωρουν True Full HD, το 720p και το 1080ι ειναι απλα HD.

Last edited:
Καλησπέρα στους Κυρίους του παρόντος νήματος.
Θέλω να αγοράσω για τα πεθερικά μου ένα ψηφιακό δέκτη για τα κανάλια της Digea. Η τηλεόραση είναι μια παλιά sony crt
Επειδή είναι και κάποιας ηλικίας θέλω κάποιον που να έχει ευανάγνωστο τηλεχηριστήριο και φυσικά ο δέκτης να έχει καλή λήψη.
Media Player, εγγραφές, θύρες USB κ.λ.π. όπως καταλαβαίνεται δεν είναι απαραίτητα, καλή λήψη και καλό τηλεχηριστήριο, όχι μετά από 2-3 μήνες τα κουμπάκια του να έχουν χαλάσει.
Ακούω τις προτάσεις σας, ευχαριστώ !!

Καλησπέρα σε όλους.

Προχθές ο δικός μου Crystal Audio Premium HD, αγορασμένος πριν περίπου ενάμισι χρόνο, μάλλον μετά από μια διακοπή ρεύματος και επαναφορά της τάσης, νέκρωσε. Λέω "μάλλον" γιατί δεν ήμουν σπίτι, αλλά κάποιες ενδείξεις συνηγορούσαν υπέρ αυτής της πιθανότητας, π.χ. το ρολόι της κουζίνας (της συσκευής, εννοώ) είχε αλλάξει ώρα και αναβόσβηνε, σημάδι ότι ήθελε ξανά ρύθμιση, πράγμα που συμβαίνει συνήθως μετά από διακοπή.

Πάνω στην πρεμούρα μου να δω τους τελικούς της Ευρωλίγκας σε άλλη τηλεόραση, όταν οι δικοί μου θέλανε να δούνε άλλα προγράμματα, έκανα το λάθος να ανοίξω το καπάκι του και να ψάξω για καμιά καμένη ασφάλεια, μη προσέχοντας την ταινία ασφαλείας που υπήρχε στο κάτω άκρο, καταστρέφοντας έτσι τη δυνατότητα χρήσης της εγγύησης. Μάλιστα, επικοινώνησα σήμερα με την Crystal Audio και μου εξήγησαν με απόλυτο και αδιαπραγμάτευτο τρόπο ότι αυτού του είδους η παρέμβαση αυτόματα καθιστά την εγγύηση ανενεργή.

Αφού ο συγκεκριμένος δέκτης είχε αγοραστεί 30 ευρώ, μου είναι αδιανόητο να χαλάσω έστω και 15 για επισκευή του.

Επομένως, αναζητώ κάποιον άλλο, ανάλογης ποιότητας και προσιτό (κάτι μεταξύ 15 και 25 ευρώ), ώστε να αντικαταστήσει το νεκρωμένο Premium HD.

Θα εκτιμήσω τις προτάσεις σας.
Ευχαριστώ.

Καλησπέρα σε όλους.

Προχθές ο δικός μου Crystal Audio Premium HD, αγορασμένος πριν περίπου ενάμισι χρόνο, μάλλον μετά από μια διακοπή ρεύματος και επαναφορά της τάσης, νέκρωσε. Λέω "μάλλον" γιατί δεν ήμουν σπίτι, αλλά κάποιες ενδείξεις συνηγορούσαν υπέρ αυτής της πιθανότητας, π.χ. το ρολόι της κουζίνας (της συσκευής, εννοώ) είχε αλλάξει ώρα και αναβόσβηνε, σημάδι ότι ήθελε ξανά ρύθμιση, πράγμα που συμβαίνει συνήθως μετά από διακοπή.

Πάνω στην πρεμούρα μου να δω τους τελικούς της Ευρωλίγκας σε άλλη τηλεόραση, όταν οι δικοί μου θέλανε να δούνε άλλα προγράμματα, έκανα το λάθος να ανοίξω το καπάκι του και να ψάξω για καμιά καμένη ασφάλεια, μη προσέχοντας την ταινία ασφαλείας που υπήρχε στο κάτω άκρο, καταστρέφοντας έτσι τη δυνατότητα χρήσης της εγγύησης. Μάλιστα, επικοινώνησα σήμερα με την Crystal Audio και μου εξήγησαν με απόλυτο και αδιαπραγμάτευτο τρόπο ότι αυτού του είδους η παρέμβαση αυτόματα καθιστά την εγγύηση ανενεργή.

Αφού ο συγκεκριμένος δέκτης είχε αγοραστεί 30 ευρώ, μου είναι αδιανόητο να χαλάσω έστω και 15 για επισκευή του.

Επομένως, αναζητώ κάποιον άλλο, ανάλογης ποιότητας και προσιτό (κάτι μεταξύ 15 και 25 ευρώ), ώστε να αντικαταστήσει το νεκρωμένο Premium HD.

Θα εκτιμήσω τις προτάσεις σας.
Ευχαριστώ.

Για δες εδώ, ξεφεύγει βέβαια λίγο σε τιμή αλλά έχει καλές κριτικές
http://www.e-shop.gr/edision-mini-triton-2-mpeg4-hd-p-PER.603751

Παναγιώτη, πας μόνο σε HD δέκτη. Εντός του προϋπολογισμού σου είναι ο Legent HD4.
Αν τον θέλεις και για αναπαραγωγή αρχείων βίντεο (mkv, avi, mp4 κτλ), κοίτα τον LV6TBOXHDA2. Αρκεί να μην κοιμάσαι κοντά του, επειδή τα ηλεκτρονικά του κάνουν ένα ελαφρύ σφύριγμα που ίσως το ακούς εάν έχεις πολλή ησυχία το βράδυ.

Θα μπορούσες να ανεβάσεις 2-3 καθαρές φωτογραφίες τις πλακέτας του Premium-HD στο θέμα του, σε παρακαλώ;

Για δες εδώ, ξεφεύγει βέβαια λίγο σε τιμή αλλά έχει καλές κριτικές
http://www.e-shop.gr/edision-mini-triton-2-mpeg4-hd-p-PER.603751

Παναγιώτη, πας μόνο σε HD δέκτη. Εντός του προϋπολογισμού σου είναι ο Legent HD4.
Αν τον θέλεις και για αναπαραγωγή αρχείων βίντεο (mkv, avi, mp4 κτλ), κοίτα τον LV6TBOXHDA2. Αρκεί να μην κοιμάσαι κοντά του, επειδή τα ηλεκτρονικά του κάνουν ένα ελαφρύ σφύριγμα που ίσως το ακούς εάν έχεις πολλή ησυχία το βράδυ.

Θα μπορούσες να ανεβάσεις 2-3 καθαρές φωτογραφίες τις πλακέτας του Premium-HD στο θέμα του, σε παρακαλώ;

Σας ευχαριστώ και τους δύο.

Τις φωτογραφίες της πλακέτας του Crystal Audio θα τις ανεβάσω σύντομα, ίσως και εντός της ημέρας. Επί του προκειμένου, και αφού έτσι κι αλλιώς έχασα την εγγύηση με την ενέργειά μου να ανοίξω το καπάκι, τον πήγα χθες σε ένα αρκετά αξιόπιστο εργαστήριο στη γειτονιά μου και ο τεχνικός που του έριξε μια ματιά, με πληροφόρησε ότι μάλλον τη ζημιά την έχει ένα ολοκληρωμένο, που αναλαμβάνει την τροφοδοσία του δέκτη, μετατρέπει δηλαδή το 220V AC σε 12V DC. Είπε ότι θα ψάξει να δει αν υπάρχει τέτοιο ολοκληρωμένο στην αγορά και αν είναι προσιτό, αλλιώς δεν αξίζει τον κόπο. Μόλις τον παραλάβω, θα τραβήξω τις φωτογραφίες και θα τις ανεβάσω.

Να προσθέσω ότι βρήκα στις αγγελίες - εκτός φόρουμ, φυσικά - έναν παλιότερο Crystal Audio HD, ποιό ακριβώς μοντέλο δεν φαίνεται καθαρά, είναι μάλλον ο Prime HD, στα 15 Ευρώ.

Τι λέτε, αξίζει να κάνω το βήμα;
Ευχαριστώ.

.....Να προσθέσω ότι βρήκα στις αγγελίες - εκτός φόρουμ, φυσικά - έναν παλιότερο Crystal Audio HD, ποιό ακριβώς μοντέλο δεν φαίνεται καθαρά, είναι μάλλον ο Prime HD, στα 15 Ευρώ.

Τι λέτε, αξίζει να κάνω το βήμα;
Ευχαριστώ.

Άκυρο. Μίλησα με τον αγγελιοδότη και με πληροφόρησε ότι πουλήθηκε.

Πάω για άλλον, τελικά.
-