Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

nikospr, αφού θέλεις να διαβάζει αρχεία υποτίτλων, θεωρώ ότι θέλεις να παίζει ταινίες, άρα το χρειάζεσαι.
Εγώ θα πρότεινα τον Strong Prima VIII, ο μόνος με Dolby και στα χρήματά σου. Οι επιλογές σε αποκωδικοποιητή είναι πολύ λίγες πια.

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας.
Βρήκα τον Crypto 216 σε κατάστημα της περιοχής μου στα 26,50 ευρώ και τον παρήγγειλα να ξεμπερδεύω...
Από όσα καταλάβα μου λέτε ότι την κάνει τη δουλειά του...

Καλησπερα .Εχω μια παλια τηλεοραση standard definition 20'' crt .
O αποκωδικοποιητης dvb-t xoro sd που ειχα χαλασε , ετσι ψαχνω εναν νεο αποκωδικοποιητη.
Άν παρω αποκωδικοποιητη hd , θα <<βρισκει>> τα hd καναλια π.χ ετ hd , αλλα το ερωτημα ειναι , θα μπορει να τα στελνει ως sd στην sd crt tv μου;
Δηλαδη τα hd θα τα <<βρισκει>> , αλλα εγω θα τα <<βλέπω>>;
Σήμερα τα καναλια που εκπέμπουν ως hd εκπέμπουν και ώς sd ετσι δεν έχω πρόβλημα αφου δεν χάνω την θέαση καποιου καναλιού .
Η απορια μου ειναι στο αν αξίζει να παρω hd , ώστε αν μελλοντικα υπαρχουν κανάλια μονο hd , αν θα μπορω να τα βλεπω στην sd tv ;
Συγνώμη αλλά δεν είχα χρονο να διαβάσω όλα τα προηγουμενα σχόλια , αν η αποριες μου είναι ηδη καπου απαντημενες , πειτε μου που για να το ψαξω.

Θα τα βλέπεις αφού ο δέκτης θα υποβαθμίζει την εικόνα και θα τα κάνει να φαίνονται σαν sd.
Απλά να μην πειράξεις την ρύθμιση της ανάλυσης εικόνας στο μενού. Να την αφήσεις σε 576i, όπως θα είναι από το εργοστάσιο, μην επιχειρήσεις να επιλέξεις μεγαλύτερη.

Απάντηση: Re: Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλησπερα .Εχω μια παλια τηλεοραση standard definition 20'' crt .
O αποκωδικοποιητης dvb-t xoro sd που ειχα χαλασε , ετσι ψαχνω εναν νεο αποκωδικοποιητη.
Άν παρω αποκωδικοποιητη hd , θα <<βρισκει>> τα hd καναλια π.χ ετ hd , αλλα το ερωτημα ειναι , θα μπορει να τα στελνει ως sd στην sd crt tv μου;
Δηλαδη τα hd θα τα <<βρισκει>> , αλλα εγω θα τα <<βλέπω>>;
Σήμερα τα καναλια που εκπέμπουν ως hd εκπέμπουν και ώς sd ετσι δεν έχω πρόβλημα αφου δεν χάνω την θέαση καποιου καναλιού .
Η απορια μου ειναι στο αν αξίζει να παρω hd , ώστε αν μελλοντικα υπαρχουν κανάλια μονο hd , αν θα μπορω να τα βλεπω στην sd tv ;
Συγνώμη αλλά δεν είχα χρονο να διαβάσω όλα τα προηγουμενα σχόλια , αν η αποριες μου είναι ηδη καπου απαντημενες , πειτε μου που για να το ψαξω.
Ναι, θα πάρεις κανονικά εικόνα. Οι HD δέκτες υποβιβάζουν την ανάλυση και περνάει κανονικά η εικόνα με scart καλώδιο, σε SD ανάλυση βέβαια. Δεν έχεις την καλή HD εικόνα λόγω του υποβιβασμού, αλλά έχεις κανονικά εικόνα.
Άσε που πια οι SD δέκτες βγαίνουν άχρηστοι. Σύμφωνα με τον νέο νόμο για τις άδειες (αν ισχύσει), τα νέα (ή παλιά με νέα άδεια) κανάλια θα είναι HD. Με SD δέκτη δεν θα υπάρχει καθόλου εικόνα. Οι SD δέκτες έχουν μαύρη εικόνα σε HD κανάλι.
Αλλά για να λες για 20" crt, έχω την υποψία ότι μιλάς για οθόνη 4:3. Όσοι έχουν μικρή οθόνη 4:3 συνήθως κάνουν παράπονα ότι θέλουν η εικόνα να γεμίζει όλη την οθόνη. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει παραμόρφωση της εικόνας. Κοντόχοντρες φιγούρες κτλ. Αλλά το προτιμούν από το να έχουν μία μικρή οθόνη με μπάρες πάνω κάτω. Μικραίνει πολύ η ωφέλιμη εικόνα που μένει.
Αλλά δεν το κάνουν όλοι οι δέκτες αυτό. Για παράδειγμα για δέκτες με επεξεργαστή ALI έχουμε παράπονα ότι σε παλιά crt τηλεόραση αρνούνται να κάνουν αυτή την παραμόρφωση. Ή θα έχουν μπάρες πάνω κάτω, ή θα δίνουν εικόνα σε όλη την οθόνη, αλλά από το κέντρο της εικόνας και θα κόβουν κομμάτια της εικόνας αριστερά-δεξιά. Άρα έχει σημασία τι επεξεργαστή θα έχει ο δέκτης που θες να πάρεις. Ρώτα καλύτερα εδώ σε εμάς για κάποιον δέκτη που ενδιαφέρεσαι μήπως ξέρουμε τι επεξεργαστή έχει.
Εκτός αν η τηλεόραση έχει δικά της ρυθμιστικά και μπορεί να παραμορφώσει μόνη της την εικόνα για να καλύψει όλη την οθόνη.

Θα ηθελα να μου προτεινετε μηχανακι προς αντικατασταση του DigitalWorld HDT-990 ο οποιος πραγματικα ειναι απαραδεκτος (τα εχω αναφερει στο αντιστοιχο νημα).Εχω και τον Α2 (τον εχω στο σαλονι) με τον οποιο ειμαι ευχαριστημενος αλλα στην τηλεοραση που χρησιμοποιω τον DigitalWorld HDT-990 δεν ηθελα να χρεωθω και εξτρα καλωδιο scart γι'αυτο και τον προτιμησα.Οποτε αν μπορειτε προτεινετε καποιον scart.Αν δεν υπαρχει καποιος αξιολογος προτεινετε καποιον κανονικο αλλα οχι τον Α2 μιας και τον εχω και δεν εχω προβλημα να χρησιμοποιησω καποιον αλλο που τα κανει τα λεφτα του.

Δεν έχουμε πληροφορίες για τους νέους δέκτες πια. Πλην του Crypto ReDi 216, για τον οποίο γνωρίζουμε ότι είναι εξίσου καλός με τον Α2.
Αν κατάλαβα καλά, προορίζεται για βασική χρήση. Νομίζω πως είναι καλύτερα τότε να πάρεις ότι φθηνότερο βρεις, π.χ. τον Legent HD4 ή κάποιον SD. Αν όχι, θα δοκίμαζα τον Ferguson Ariva T20 επειδή είναι καινούριος με Dolby και DVB-T2, αλλιώς τον Crypto 216 ως δοκιμασμένη επιλογή.

Βασικα δεν θελω να ρισκαρω με "δοκιμες"...Η αληθεια ειναι οτι αφου ο 216 θα ειναι σχεδον ιδιος με τον Α2 (τρεχω την 1.0.7 του redi) με "αναγκαζει" να στραφω σε αυτον μιας και με τον Α2 δεν εχω προβληματα ουτε σαν δεκτης ουτε σαν player.Βεβαια σκεφτομαι και τον legend μιας και βλεπω οτι διαφημιζουν σαν πανισχυρα και το tuner του (η αληθεια ειναι οτι στην κουζινα που θελω να τον δουλεψω σε 14αρα crt με ασθενες σημα λογο εσωτερικης κεραιας, ο Α2 δεν εχει προβλημα εκει που ο digital 990 παιζει μονο την ερτ και αυτη με πολλα κολληματα γι'αυτο και θελω να παρω αλλον) και τον media του.Εσυ τι προτεινεις αναμεσα σε αυτους τους 2;

Ο HD4 δεν έχει τσιπ ALi όπως ο Α2 και ο 216, οπότε αυτή είναι άλλη μια άγνωστη παράμετρος που θα με παρότρυνε προς την επιλογή του 216.

Τον Legent HD4 τον έβαλα σε μια τηλεόραση CRT14 σε ένα χωριό έξω από την Καλαμάτα με εσωτερική κεραία Telco 678 AL η οποία έδινε σήμα σε δυό τηλεοράσεις με αποτέλεσμα πολύ καλή λήψη. Κατασκευή πλαστική. Remote σχετικά καλό χαμηλή τιμή σε προσφορά στο e-shop. Τα κανάλια τα έβλεπα μια χαρά.
Δεν περίμενα περισσότερα στην τιμή του και ούτε εξέτασα τα θέματα ήχου Dolby digital που μάλλον δεν αναπαράγει.

Last edited:
Ο Legend HD4 είναι πραγματικά ό,τι χειρότερο έχω δοκιμάσει για εγγραφές, και όποιος τον θέλει για αυτή τη δουλειά, του συνιστώ να τον αποφύγει. Όσον αφορά πάντως την εικόνα είναι πολύ καλός, οπότε όποιος τον θέλει για παρακολούθηση και μόνο θα μείνει ικανοποιημένος.

Ο Legend HD4 είναι πραγματικά ό,τι χειρότερο έχω δοκιμάσει για εγγραφές, και όποιος τον θέλει για αυτή τη δουλειά, του συνιστώ να τον αποφύγει. Όσον αφορά πάντως την εικόνα είναι πολύ καλός, οπότε όποιος τον θέλει για παρακολούθηση και μόνο θα μείνει ικανοποιημένος.

Δεν με ενδιαφέρουν οι εγγραφές στην συγκεκριμένη περίπτωση. Ήθελα έναν φθηνό δέκτη HD plug and play για να μην έχουμε σύντομα απρόοπτα, δηλαδή να ακούμε και να μην βλέπουμε.
Το έχω υπόψη μου πάντως και καλό είναι να γίνονται σχόλια τέτοια ώστε κάποιοι να αποφεύγουν τέτοιου είδους συσκευές αναλόγως την χρήση τους. Σε ευχαριστώ για τα σχόλια.

Re: Απάντηση: Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Έκανα κάποιες ερωτήσεις εδώ για να μην ανοίγω άλλο θέμα και δεν είδα ενδιαφέρον.
Έχεις δίκιο. Έπρεπε να δώσω απόψεις αν και με τον εξοπλισμό που έχω στο σημείο εγκατάστασης, τηλεοράσεις crt εσωτερική, κεραία για λήψη των καναλιών δεν θα μπορούσα να γράψω αντικειμενικά σχόλια.
Ούτε που κατέβασα την τελευταία αναβάθμιση που υπάρχει στο site αφού έδειχνε χωρίς πρόβλημα τα κανάλια της περιοχής και η ανταπόκριση του τηλεχειριστηρίου ήταν επαρκείς ακόμα και για μη εξοικιωμένους ηλικιομένους κτλ.
Καμία σχέση πάντως η ποιότητα κατασκευής με τους Ferguson Ariva Οι διαφορές φαίνονται στις φωτογραφίες. Άλλη κατηγορία τιμής βέβαια.

:music-smiley-004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Θέλω δέκτη με απαραίτητα α) πολύ καλό tuner β) μεγάλο και εύχρηστο τηλεκοντρόλ (ει δυνατόν και με κουμπιά για τις βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης) γ) έξοδο και scart και hdmi για τους γονείς....απαραίτητα και τα 3
Τι μου προτείνετε;

Ευχαριστω ολους τους κυριους για τα σχολια τους.Μαλλον θα παω στον 216 και λογω ALi και επειδη με ενδιαφερει και η εγγραφη καποιες φορες.Ελπιζω να μην εχω θεμα στην ληψη εκει που θα τον βαλω και με την κεραια που θα συνεργαστει.

Ξεφευγει απο τον προυπολογισμό που κυμαινονται οι περισσοτεροι δεκτες, αλλα παρηγγειλα τον ΚΙΙ pro. Θα γραψω τις εντυπωσεις μου οταν ερθει στα χερια μου.