Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Πήρα τον ariva τ750 πριν λίγες ημέρες και ήδη έχω τον τ650i (προηγούμενη έκδοση) στο εξοχικό. Τηλεκοντρολ και αλλαγή καναλιών 10/10. Το wifi ντονγκλ δουλεύει οκ, καλύτερα απ' τον 650. Με εγγραφές σε usb δεν έχω ασχοληθεί.

Ως αντικαταστάτη του Crypto Redi 250 MP τι προτείνεται; Προτιμώ καλή ποιότητα κατασκευής σε μεταλικό κουτί, μεγαλό τηλεχειριστήριο και γρήγορη ανταπόκριση του δέκτη αν και καλή θα ήταν και υποστήριξη τουλάχιστον AC3 αν και χρησιμοποιώ ξεχωριστό media player. Ανάμεσα στις επιλογές μου είναι οι Ferguson Ariva T20 και Crypto ReDi 216.

Απάντηση: Re: Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ως αντικαταστάτη του Crypto Redi 250 MP τι προτείνεται; Προτιμώ καλή ποιότητα κατασκευής σε μεταλικό κουτί, μεγαλό τηλεχειριστήριο και γρήγορη ανταπόκριση του δέκτη αν και καλή θα ήταν και υποστήριξη τουλάχιστον AC3 αν και χρησιμοποιώ ξεχωριστό media player. Ανάμεσα στις επιλογές μου είναι οι Ferguson Ariva T20 και Crypto ReDi 216.

ariva τ750

Osio OST-7082U

Έχει δοκιμάσει κάποιος τον πιο πάνω δέκτη; Στη συσκευασία γράφει ότι υποστηρίζει H.264 MPEG-4/AVC και Surround Sound. Τι είναι οι δυνατότητες του media player; Το τηλεχειριστήριο του υποστηρίζει και TV που είναι χρήσιμο.

O 750 πως τα πάει σαν media player? Παίζει άνετα τους υπότιτλους ή θα έχω πρόβλημα με κωδικοποίηση και είδος αρχείου?
Ευχαριστώ.

Re: Ferguson Ariva T20

Επίσης στο εγχειρίδιο γράφει ότι υποστηρίζει δίσκους μόνο μέχρι 500GB και μόνο με εξωτερική τροφοδοσία. Το δεύτερο δεν ακούγεται σωστό αφού έτσι αποκλείονται όλοι οι 2.5" δίσκοι. Αλλά και το 500GB είναι μικρό μέγεθος. Τι ισχύει για τον Ferguson Ariva T750i;

V-Tech digital Z-2016 Τ2

Τυχαία βρήκα τον πιο πάνω δέκτη και στην συσκευασία γράφει ότι υποστηρίζει Dolby, Dolby Digital Plus και σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω WiFi και YouTube. Τον έχει δοκιμάσει κάποιος;

Και επειδή δεν μπορώ να βρω τον κατασκευαστή του V-Tech digital Z-2016 Τ2 γνωρίζει κάποιος αν ο εισαγωγέας προσφέρει υποστήριξη όπως firmware;

O KII pro με custom firmware υποστηριζει dolby και dts, αλλα πας σε αλλα επιπεδο δεκτη και τιμης.

Κανένας αποκωδικοποιητης που να παίζει και αρχεία H265/HEVC ή και Η264/10bit και που να έχει παρουσιαστεί εδώ γνωρίζει κάποιος???
Ευχαριστώ.

Re: Απάντηση: Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλησπέρα,
Ψάχνω για PCI Tv Tuner. Μπορείτε να προτείνεται κάτι καλό;
Αν είναι και διπλό tv tuner ακόμα καλύτερα. Κάποιο value for money.
Βλέπω συνέχεια για τις κάρτες της hauppauge, αλλά ξεφεύγουν πολύ σε τιμή. $120-130

Ευχαριστώ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δέκτης με καλή ευαισθησία λήψης

Γεια σας, καινουριος και καλως σας βρηκα
Ξεθαβω το θεμα γιατι ειμαι σε περιοχη Τρουμπετα (Δουκαδες) Κερκυρα (κατω απο το βουνο σε λακο) και δεν περναει σημα με τιποτα απο γυρω

Και μια μικρη περιπληψη γιατι ειμαι καινουριο μελος
Για ληψη απο Φαρμακοβουνι εχω μεγαλο αρχοντικο σπιτι μπροστα πολυ πιο μεγαλο και ψηλο, το ξεχναω
Απο Ροδα σημα δεν φτανει ουτε στο χαρτη

Παλαιοκαστριτσα ειναι βουνο στη μεση, δεν ειμαι μεσα στο οριο σηματος (σημα δεν ερχεται βαση χαρη, αλλα γυρισα και κεραια και επιανα, αλλα την περισσοτερη μερα δεν ειχα σημα)

Παντοκρατορας (η αλλη λυση που δοκιμαζω τωρα) ερχεται λιγο σημα δοκιμασμενο με μια απλη κεραια πλεγμα 8-10db τοποθετημενη πολυ χαμηλα (προχειρα) και ενισχυτη 15db ... η ΕΡΤ φυσαει και χωρις ενισχυτη, αλλα οι διαυλοι των ΑΝΤ / ΣΚΑΙ εχουν σπασιμο σηματος ολη μερα

Aκαρνανικα, εκει εχω σχεδον καλο σημα, με κεραια ENGEL AN6002C MAX-50HD & mistral 40db τον παλιο, οχι με το F connector ... αλλα επειδη ειναι 165 χιλ μακρυα ξερω οτι δεν υπαρχει εγγυηση σηματος 27/7 με αποτελεσμα καποιες στιγμες (απο 5 λεπτα - 2 ωρες , οι 2 ωρες απο καλοκαιρι που μαλλον δεν υπαρχει υγρασια) να μην ερχεται σημα, ενω ολες τις αλλες φορες φυσαει, δειχνει και 100% ποιοτητα σχεδον παντα

Μπορειτε να συστησετε καποιον με ευαισθητο tuner? (εκτος του ανφερομενου στο εδω topic ... ξερω η λυση μου δεν ειναι αυτη, αλλα πιστευω εκει που ο συγκεκριμενος κανει σπασιματα πχ για μιση ωρα, με ενα ποιο ευαισθητο να ειναι πιο λιγο, κατι ειναι και αυτο

Εχω ενα crystal audio prime hd ...
(εχω ενα απλο πεδιομετρο των 60 ευρω που δειχνει σημα και ποιοτητα)

Απο Παντοκρατορα σε κεραια πανελ πλεγμα 8-10db και ενισχυτη 15 db και χμηλα τοποθετημα (για δοκιμη αφου τα εχω), ANT/SKAI ερχεται σημα 17-21% και ποιητητα απο 16-32% (τις 3 μερες που μετραω) ... βλεπω, δεν χανονται τα καναλια οπως απο Ακαρνανικα, αλλα εχει σπασιματα ολη μερα και καποιες φορες χανεται ο ηχος για δευτερολεπτα, σιγουρα να παει ποιο ψηλά κατα 2 μετρα θα ειναι καλυτερα, ισως και το διπλο σημα

ευχαριστω

Re: Δέκτης με καλή ευαισθησία λήψης

Αλλη μια ερωτηση (μετα απο μια μικρη ευρευνα) η δεκτες με ali chipset ειναι οντως πιο ευαισθητοι σε σημα? ευχαριστω

Τελικα απανταω στο ερωτημα μου για το θεμα ευαισθησιας δεκτη

Οι εμπειροι και επαγγελματιες θα τα ξερουν αυτα, αλλα για εμας τους ασχετους ειναι μια ιδεα τι παιζεται με τα σηματα

Η διαφορα chipset υπαρχει αλλα νομιζω ειναι μηδαμινη ... πιο πολυ ρολο παιζει ρολο ο συντονισμος κεραιας (και φυσικα καλα καλωδια κλπ σε περιοχες με χαμηλο σημα)
Η δοκιμη εγινε με κεραια πλεμγα 8-10 db των 10 ευρω (χαμηλα τοποθετιμενη) και ενισχυτη στα 15db

Το πεδιομετρο (ενα φτηνο) μου εδειχνε 17 - 21% σημα και ποιοτητα απο 19 - 32% στον διαυλο του ΑΝΤ
Η κεραια επιανε σε 3 σημεια πιο δυνατο σημα / ποιοτητα στη συγκεκριμενη συχνοτητα ... ας πουμε το ενα σημειο αριστερα της εκπομπης του κεντρου (δεν εχω οπτικη επαφη, απλα ετσι το ονομαζω σαν μια ιδεα) το αλλο στη μεση και το τριτο δεξια (σημαδι με μαρκαδορο και στα 3)
Επειδη ομως το συγκεκριμενο πεδιομετρο δεν δειχνει ber, mer, snr, erros κλπ (που θα ξεκαθαριζε απο την αρχη ποιο σημειο θα ηταν καλυτερο απο τα 3, δειχνοντας ποιο εχει τα ποιο λιγα λαθη) εκανα το εξης ... συντονισα αριστερα και μια μερα παρακολουθουσα το συγκεκριμενο καναλι και εβλεπα τα σπασιματα εικονας και ηχου με τα ποσοστα στην τηλεοραση
Μετα το ιδιο με το σημειο 2 & 3
Τελικα στην περιπτωση μου το δεξι σημειο (3) ηταν το καλυτερο, εκει με μολις ποιοτητα 0-20% στην τελεοραση πλεον, εβλεπα και εικονα και ηχο με τα πιο λιγα σπασιματα που νομιζω αλλοι δεκτες αν δεν εχουν καλο συντονισμα κεραιας αρχιζουν να σπανε τα καναλια απο 30-50% ποιoτητα

Καθαρα με 0-20% ποιοτητα να βλεπω με μικρα σπασιματα και με ηχο, αποδεικνειει οτι τελικα η ευαισθησια ειναι στην κεραια (ποιοτητα κατασκευης, gain και σχημα αναλογα την περιπτωση, ειναι βασικα) ποση ληψη θα κανει, ειναι το πιο βασικο (σωστος συντονισμος)

Η φωτο δειχνει 13% ποιοτητα χωρις σπασιμο
2017-04-08-0500.jpg

Ο δεκτης ειναι ενας prime hd, αλλα δοκιμασα και εναν Osio OST-7080HD (απο τους γερους)
Η διαφορα ηταν οτι ο Osio ειχε ενα ελαχιστο πιο σπασιματα (πχ ο prime εκανε σπασιμο χρωματων και στα 30-40% σε μερικες περιπτωσεις, ενω ο osio αρχιζε απο τα 20-30%) αλλα ο osio στα 10% εχανε σημα ... ενω ο prime πηγαινε στο 0% ακομα εβλεπα εικονα αλλα με πολλα χρωματα και ξυσιματα (σε 0% δεν καταλαβαινα εικονα γιατι ειχε μονο χρωματα)

Δεν ειμαι επαγγελματιας και δεν κερδιζω κατι, απλα οι συγκεκριμενοι δεκτες που αναφερω ηταν στην κατοχη μου ... παρτε αφοβα οποιον νομιζετε απο θεμα ευαισθησιας ... η κεραια καθαρα παιζει τον ποιο μεγαλο ρολο

Το πεδιομετρο παιζει πολυ μεγαλο ρολο, και καλο θα ειναι να δεινχει snr, errors κλπ, αλλα επειδη δεν συντονιζω καθε μερα κεραιες για να παρω ακριβο, ενα να εχει και τουλαχιστον & ποιοτητα ειναι must ... χρειαστηκε ενα πολυ μκρο τικ χιλιοστου ή δυο για να πιασει ποιοτητα πχ απο 24% σε 26% και στα 3 σημεια, που βοηθησαν στο ποιο λιγο σπασιμο εικονας, που δεν θα το καταλαβαινα αν εβλεπα ποιτητα απο τον μετρητη της τηλεορασης γιατι επαιζε πανω κατω παρα πολυ την ποιοτητα ο συγκεκριμενος prime δεκτης

Last edited:
Διπλος δεκτης DVB-T ?

Ξερει κανενας κανεναν διπλο δεκτη DVB-T με καλα ελληνικα και PVR?
Εχω εναν Xoro 8300 ο οποιος ειναι πολυ καλος αλλα θελω να παρω αλλο εναν
και ο xoro τωρα πια ειναι δυσευρευτος

Re: Διπλος δεκτης DVB-T ?

Καλησπέρα σε όλους!

Ψάχνω για νεο δέκτη χωρίς πολλά εξτρα.

Είμαι πλήρως ικανοποιημένος απο τους Opticum HD T90 που εχουμε εξοπλιστει σαν οικογένεια (5 στο σύνολο) οπότε παμε σε κάτι τουλάχιστον το ίδιο καλο.

Το πρόβλημα είναι πως σε διάστημα ενός χρόνου ο ένας πέθανε ξαφνικά και ο δευτερος ξεκίνησε με προβλήματα στον ήχο και πεθανε χθές.

ΒΑΣΙΚΟ είναι να παραμείνω σε Ali, η ταχύτητα στο ζαπινγκ ειναι το νο1 κριτηριο.

Επόμενο είνα να μην χρειάζεται να στοχευείς τόσο στον δέκτη, να εχει καλή λήψη του σήματος.

Πιστευετε πως αξίζει να πάω στο νεότερο μοντέλο της εταιρείας (Opticum HD T90 N6) ή να πάρω ακόμη έναν ίδιο με τους παλιους;

Θα δω διαφορά ή να προτιμήσω την εξοικείωση που υπάρχει με το μενου των παλιών;

Αξίζει μήπως να πάω σε κάτι άλλο; Βλεπω θετικά σχόλια για τον Crypto ReDi 216.

Υπάρχει κάτι άλλο;

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια!