Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Απάντηση: Re: Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

δεν εχει επιλογη μεγεθους υποτιτλων
Πληροφοριακά μόνο, επειδή κάποια πράγματα χάνονται με τον καιρό, όταν παρουσίασα τον Edision T265 είχα γράψει για τους υπότιτλους του:
Edision Proton T265...Δεν έχει ρυθμίσεις στους υπότιτλους. Τουλάχιστον εγώ δεν βρήκα τρόπο να επέμβεις. Αλλά δεν χρειάζεται! Οι υπότιτλοι είναι άψογοι. Μεγάλοι, μόνο άσπρο χρώμα είδα ότι τους είχε όλους, αλλά με μαύρο πλαίσιο ξεχωριστά σε κάθε γράμμα για να μην υπάρχει πρόβλημα ότι χρώμα και να έχει η εικόνα από πίσω. Όπως είναι οι υπότιτλοι στην τηλεόραση! Άψογοι...Και από μέγεθος, μόνο ένα μέγεθος έχει ο Edision, όλοι μεγάλοι όπως της τηλεόρασης. Και για τους εξωτερικούς srt που δοκίμασα, και για τους εσωτερικούς...Επίσης με το πλήκτρο Ch+ ή Ch- οι υπότιτλοι αλλάζουν θέση, από ψηλά στην οθόνη μέχρι στο κάτω μέρος όπως στα κανάλια.

Απάντηση: Re: Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλησπέρα.
Να ρωτήσω και κάτι ακόμα...
Με αρχεία mkv έχει κάποιος από τους προαναφερόμενους δέκτες πρόβλημα;
Επίσης, έχει κάποιος ασυμβατότητα με τα φορμάτ ήχου; Dts downmix υποστηρίζουν;

αν εχεις καποιο sample με dts downmix (video ή ηχο) να το ανεβασεις καπου, μπορω να το δοκιμασω σε edision τ265 που εχω, επισης με αυτον το δεκτη ξεχασα να αναφερω μου επαιξε και .sub υποτιτλους (εκτος το .srt) που τους κατεβασα απο web για ταινια (για δοκιμη) στο media ... 2 ferguson δεν τους βλεπει

Οπως τα ειπε ο φιλος ... εγω κατεβασα απο εδω το πρωτο dts
https://thedigitaltheater.com/dts-trailers/
και παιζει κανονικα & πεντακαθαρα το mkv sample στον edision t265 αλλα δεν εχει ηχο dts ... o ferguson t265 ουτε καν ξεκιναει το sample (που ειχα πριν επανω)
2019-11-25-4210.jpg

edit ... τωρα εβαλα επανω και τον ferguson t760i ουτε αυτος παιζει τον ηχο, ενω η εικονα κρυσταλο

ξεχασα, το λογισμικο στον edision ειναι παλιο (1.1.07) πανω απο 1+μισο χρονο, αλλα δεν νομιζω να αλλαξαν κατι στο τελευταιο τους λογισμικο .. ο ferguson t265 πριν 2+ χρονια λογισμικο .. o ferguson t760i με το τελευταιο (περιπου 4 μηνες)

ξανα παλι με αλλη δοκιμη, ετσι για να ξερουμε ... ο φορητος innovator d9 παιζει το dts file ανετα (και δεν το περιμενα)

https://avclub.gr/forum/showthread.php/168530-Innovator-D9-φορητή-9-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια

στο video το innovator d9 sample dts παιζει ανετα καθως αφηνω και το επομενο sample που ειναι μικρο hevc test αρχειο

https://youtu.be/N_MYT8wIIjQ

επισης να αναφερω μιας και ειναι γενικο topic δεκτων (αν και αυτος ειναι φορητος πιο πολυ tv) ... ο innovator d9 κλειδωνει 33 καναλια hevc dvb-t2 ... απο το tring tv που εβαλαν εδω χαμηλα και σε σημεια περνανε νοτια κεκρυρα ... αλλα τα 2 ελευθερα που εχουν ειναι σε mpeg4 ... δυστυχως οι Αλβανοι ολα τα 31 hevc ειναι κλειδωμενα, επρεπε να αφηναν ενα hevc ελευθερο ετσι να δουμε πως πανε οι δεκτες μας, πρεπει να τα παιζει μιας και το media παιζει hevc και σε δεκτη που τα διαβαζει, βλεπει την αναλυση ηχου εικονας, βγαζει epg & τα κλειδωνει ολα κανονικα

https://youtu.be/pUpmlxpYA-A

Οπως τα ειπε ο φιλος ... εγω κατεβασα απο εδω το πρωτο dts
https://thedigitaltheater.com/dts-trailers/
και παιζει κανονικα & πεντακαθαρα το mkv sample στον edision t265 αλλα δεν εχει ηχο dts ... o ferguson t265 ουτε καν ξεκιναει το sample (που ειχα πριν επανω)
View attachment 166439

edit ... τωρα εβαλα επανω και τον ferguson t760i ουτε αυτος παιζει τον ηχο, ενω η εικονα κρυσταλο

Άρα δεν κάνει downmix τον ήχο dts. Σε ευχαριστώ .

Ξεχάστε ήχο DTS στα μηχανήματα αυτής της κατηγορίας. Ένας μόνο δέκτης είχε εμφανιστεί στην αγορά με ήχο DTS, Crypto 250 αν θυμάμαι καλά τον κωδικό του, και αυτό ήταν πριν πολλά χρόνια. Ίσως 7-8 χρόνια πριν. Φυσικά έχει εξαφανιστεί από την αγορά εδώ και χρόνια, τώρα πια θα ήταν έτσι και αλλιώς ξεπερασμένος, με εξαίρεση το DTS φυσικά.

Καλησπέρα.
Μετά από όσα διάβασα εδώ και σε συνδυασμό με την τιμή του, προσανατολίζομαι προς την αγορά ενός Legent και μάλλον του HD8, που είναι νεότερο μοντέλο από τον HD7.
Δεν έχω καταλάβει, όμως, εάν λύθηκε το θέμα με την αναίτια αλλαγή ανάλυσης...
Μπορεί κάποιος να μου πει εάν αυτό ξεπεράστηκε μέσω κάποιας ρύθμισης ή αναβάθμισης;

Καλησπέρα.
Μετά από όσα διάβασα εδώ και σε συνδυασμό με την τιμή του, προσανατολίζομαι προς την αγορά ενός Legent και μάλλον του HD8, που είναι νεότερο μοντέλο από τον HD7.
Δεν έχω καταλάβει, όμως, εάν λύθηκε το θέμα με την αναίτια αλλαγή ανάλυσης...
Μπορεί κάποιος να μου πει εάν αυτό ξεπεράστηκε μέσω κάποιας ρύθμισης ή αναβάθμισης;

Η αλήθεια είναι ότι οι θετικές εντυπώσεις ενός παλαιότερου F&U, που δούλεψε ακατάπαυστα για σχεδόν 8 χρόνια, με κάνουν να σκεφτώ και τον MPF3574HU ή τον MPF3473HU...

Χρειάζομαι έναν δέκτη να βάλω σε μια παλιά CRT για απλή θέαση (λυπάμαι να επιβαρύνεται με τόσες ώρες η βασική για χρήση τύπου "απλά αφήνω την TV να παίζει") και κυρίως εγγραφή. Είχα παλιά έναν Lifeview και πρόσφατα παρέδωσε πνεύμα ένας LEGENT HD TUNER MAX, αναβοσβήνει το φωτάκι σαν strobelight, μάλλον μας άφησε κάποιος πυκνωτής...
Σκεφτόμουν να πάω για κάποιον με υποστήριξη HEVC μιας που αγοράζω καινούργιο, μην γίνει κανα αστείο και γυρίσει η μετάδοση σε 1-2 χρόνια και δεν την υποστηρίζει η Samsung 5ετίας που έχω... Οι επιλογές είναι αρκετά περιορισμένες, αρχικά σκεφτόμουν τον MAX T2 H.265 DVB-T2 HEVC αλλά ο 1 χρόνος εγγύηση (τι φάση, δεν είναι υποχρεωτικά τα 2 χρόνια βάση Ευρωπαϊκής Ένωσης; ) όσο και το οτι δεν φαίνεται να τους έχει δοκιμάσει κάποιος από εδώ μέσα με προβληματίζει, για τον ίδιο λόγο μάλλον αποκλείω και τον αντίστοιχο της Legent (εγγύηση+είδα κάπου ότι χωρίζει τις εγγραφές κάθε 1GB=απαράδεκτο). Οπότε μόνη επιλογή φαντάζει ο Edision proton T265 LED (ο μη LED δεν έχει Scart οπότε δεν θα μπαίνει στην CRT) ο οποίος πάει στα 30 ευρώ αλλά τουλάχιστον δίνει 2 χρόνια (τα 5 φαίνονται στα site των μαγαζιών αλλά τα κατάργησε η Edision ).
Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω/καμιά καλύτερη εναλλακτική ή είναι μονόδρομος; Μήπως απλά είναι όλοι κινεζιές για κλωτσίες και η φιλοδοξία να επιζήσει μέχρι να αλλάξει το σήμα είναι υπεραισιόδοξη οπότε δεν αξίζει τα 10 ευρώ έξτρα και να πάω για κάποιον της MAX;

Χρειάζομαι έναν δέκτη να βάλω σε μια παλιά CRT για απλή θέαση (λυπάμαι να επιβαρύνεται με τόσες ώρες η βασική για χρήση τύπου "απλά αφήνω την TV να παίζει") και κυρίως εγγραφή. Είχα παλιά έναν Lifeview και πρόσφατα παρέδωσε πνεύμα ένας LEGENT HD TUNER MAX, αναβοσβήνει το φωτάκι σαν strobelight, μάλλον μας άφησε κάποιος πυκνωτής...
Σκεφτόμουν να πάω για κάποιον με υποστήριξη HEVC μιας που αγοράζω καινούργιο, μην γίνει κανα αστείο και γυρίσει η μετάδοση σε 1-2 χρόνια και δεν την υποστηρίζει η Samsung 5ετίας που έχω... Οι επιλογές είναι αρκετά περιορισμένες, αρχικά σκεφτόμουν τον MAX T2 H.265 DVB-T2 HEVC αλλά ο 1 χρόνος εγγύηση (τι φάση, δεν είναι υποχρεωτικά τα 2 χρόνια βάση Ευρωπαϊκής Ένωσης; ) όσο και το οτι δεν φαίνεται να τους έχει δοκιμάσει κάποιος από εδώ μέσα με προβληματίζει, για τον ίδιο λόγο μάλλον αποκλείω και τον αντίστοιχο της Legent (εγγύηση+είδα κάπου ότι χωρίζει τις εγγραφές κάθε 1GB=απαράδεκτο). Οπότε μόνη επιλογή φαντάζει ο Edision proton T265 LED (ο μη LED δεν έχει Scart οπότε δεν θα μπαίνει στην CRT) ο οποίος πάει στα 30 ευρώ αλλά τουλάχιστον δίνει 2 χρόνια (τα 5 φαίνονται στα site των μαγαζιών αλλά τα κατάργησε η Edision ).
Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω/καμιά καλύτερη εναλλακτική ή είναι μονόδρομος; Μήπως απλά είναι όλοι κινεζιές για κλωτσίες και η φιλοδοξία να επιζήσει μέχρι να αλλάξει το σήμα είναι υπεραισιόδοξη οπότε δεν αξίζει τα 10 ευρώ έξτρα και να πάω για κάποιον της MAX;
Δεν μπορώ να κάνω edit αλλά μόλις έπεσα σε μήνυμα που έλεγε ο babis3g πως οι edision γράφουν σε .TSV που αν κατάλαβα καλά δεν μπορώ να το δω και να το κάνω edit στο pc πχ; Οπότε είναι σαν drm και παίζει μόνο στον ίδιο τον δέκτη; Γιατί αν είναι έτσι προφανώς και πρέπει να στραφώ αλλού...

Ναι σωστα σε .TSV μου τα βγαζει και τα παιζει ανετα ο vlc player ... δεν τα κανει drm ...

σε drm τα βγαζουν οι 2 ferguson που εχω Τ265 & Τ760ι, δηλαδη οι ferguson βγαζουν την ιδια εγρραφη σε .TS & drm ... οχι το edision T265...

δεν δοκιμαα ποτε να τα κανω edit γιατι δεν χρειαστηκα, καποιες φορες που ανεβασα κλιπακια απο dvb-t2 (Aλβανιας) στο youtube δεν ανεβαζει TSV & τα εκανα μετατροπη σε mp4 με tool

Ναι σωστα σε .TSV μου τα βγαζει και τα παιζει ανετα ο vlc player ... δεν τα κανει drm ...

σε drm τα βγαζουν οι 2 ferguson που εχω Τ265 & Τ760ι, δηλαδη οι ferguson βγαζουν την ιδια εγρραφη σε .TS & drm ... οχι το edision T265...

δεν δοκιμαα ποτε να τα κανω edit γιατι δεν χρειαστηκα, καποιες φορες που ανεβασα κλιπακια απο dvb-t2 (Aλβανιας) στο youtube δεν ανεβαζει TSV & τα εκανα μετατροπη σε mp4 με tool

Ευχαριστώ για την απάντηση. Καλό αυτό. Ελπίζω να ισχύει το ίδιο και για τον LED γιατί ο απλός δεν έχει scart.
Αν είναι απλό TS που απλά έχει άλλο extension παίζει και επεξεργάζεται άνετα, άντε το πολύ πολύ να χρειαστεί κανά mux (όχι recode/μετατροπή) με κανά εργαλέιο (πχ mkvtoolnix).
Θα μπορούσες σε παρακαλώ να ανεβάσεις ένα από τα .tsv που βγάζει, έστω 5-10 sec εγγραφή να του ρίξω μια ματιά μήπως; Γενικά θα τον πρότεινες για απλή θέαση να καίει πολλές ώρες και εγγραφές ; Η άλλη εναλλακτική μου είναι Legent ή ΜΑΧ αλλά δίνουν μόνο ένα χρόνο και φαίνονται λιγότερο αξιόπιστοι από τον Edision....

οι εγραφες θα παιουν μονο σε αυτον, δεν νομιζω αλλοι να διαβαζουν TSV ... οπως ειπα στις ρυθμισεις pvr παιρνει μεχρι 23 ωρες εγραφης, απλα αν ειναι hd θα σου κανει σαν παραδειγμα 10 αρχεια στο ιδιο καναλι για 10 ωρες ... δεν το εχω δοκιμασει τοσο πολυ σε γραψιμο, παρα μεχρι 3+ ωρες ισα ισα να δω αν χωριζει τα αρχεια ... εδω βαζω 4 πολυ μικρες εγραφες, το klan hd ειναι dvbt2, και βλεπω μετα απο καιρο που τον εβαλα ξανα επανω μου βγαζει διπλα και PTL file, δεν ξερω τι εγινε, επισης για καποιο λογο ο vlc δεν παιζει την εγραφη του star ενω ο δεκτης το παιζζει, μαλλον κατι παιζει με το στικακι πριν επαιζε και απο οταν μπηκαν τα dvbt2 μου ζηταει συνεχεια permission για να τα ανοιξω στο pc ... τωρα τι να σου πω να μην σε παρρω στο λαιμο μου, μαλλον κατι με το στικακι γιατι κανει θεμα και σε αλλον δεκτη
https://ufile.io/o8ddskch

υποψην εγω ακομα το 1.1.07, επειδη ειναι λιγο καλυτερο στην ληψη θεμα δεκτη ... δεν ξερω σιγουρα τι εχουν φτιαξει με το 1.3.09

ξεκινάω με την παραδοχή ότι αν και όταν θα αλλάξουμε μετάδοση, θα πάρω καινούριο δεκτή. Νομίζω ότι ισχύει το "η φιλοδοξία να επιζήσει μέχρι να αλλάξει το σήμα είναι υπεραισιόδοξη"

Από εκεί και πέρα θα διάλεγα τον edision μόνο και μόνο για το εξωτερικό τροφοδοτικό του. Ο άλλος δεν ξέρω αν έχει ενσωματωμένο ή όχι