Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

ξεκινάω με την παραδοχή ότι αν και όταν θα αλλάξουμε μετάδοση, θα πάρω καινούριο δεκτή. Νομίζω ότι ισχύει το "η φιλοδοξία να επιζήσει μέχρι να αλλάξει το σήμα είναι υπεραισιόδοξη"

Από εκεί και πέρα θα διάλεγα τον edision μόνο και μόνο για το εξωτερικό τροφοδοτικό του. Ο άλλος δεν ξέρω αν έχει ενσωματωμένο ή όχι

Πήρα τελικά αυτόν, σύντομα εντυπώσεις στο ανάλογο thread... Λες ότι το εξωτερικό τροφοδοτικό σημαίνει μεγαλύτερη βιωσιμότητα ε;
Χειμώνα έχουμε αλλά παρατηρώ σημαντική διαφορά σε σχέση με τον Legent που άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο πρόσφατα, έψηνες αυγό πάνω του, αυτός είναι ψιλοδροσερός.

μαλλον εννοει οτι αν τυχει κατι με το τροφοδοτικο (που υπαρχουν εδω μεσα αναφορες σε μερικες περιπτωσεις που αλλαξαν και παιξει ξανα οκ ο οποιος δεκτης) ευκολα αλλαζουμε αλλο, γιατι αν ειναι ενσωματωμενο, παει αχρηστος ολος ο δεκτης

Ναι αυτό.
Η πιο συχνή βλάβη είναι να φουσκώσουν οι πυκνωτές του τροφοδοτικού. Και γενικά να χαλάσει το τροφοδοτικό. Αν δεν είναι ενσωματωμένο στην πλακέτα, το αλλάζεις εύκολα.
Εγώ έχω ένα edision με ένα 2Α φορτιστή samsung

Ναι αυτό.
Η πιο συχνή βλάβη είναι να φουσκώσουν οι πυκνωτές του τροφοδοτικού. Και γενικά να χαλάσει το τροφοδοτικό. Αν δεν είναι ενσωματωμένο στην πλακέτα, το αλλάζεις εύκολα.
Εγώ έχω ένα edision με ένα 2Α φορτιστή samsung
Μάλλον αυτό θα έπαθε ο τελευταίος Legent που είχα. Πήγαινε να ανοίξει και έκλεινε, αναβόσβηνε το πράσινο φωτάκι προοδευτικά όλο και περισσότερο μέχρι που στο τέλος έγινε strobelight και παρέδωσε πνεύμα ο δέκτης. Καλή φάση τότε!

Χρησιμοποιεί κάποιος ψηφιακό δέκτη με οθόνη Η/Υ σε picture-in-picture; Έχω κάποια προβλήματα και διερωτάμε αν φταίει ο δέκτης ή η οθόνη.

Ο δέκτης σε picture-in-picture δουλεύει μια χαρά στο δικό του παράθυρο, αλλά ταυτόχρονα τα windows (στο υπόλοιπο παράθυρο) αναβοσβήνουν κάθε μερικά λεπτά.

Οπότε μιλάμε για δέκτη USB σε Windows, 7 ή 10 ?
Μπορείς να μας ανεβάσεις 2 φωτογραφίες με το σωστό αλλά και το πρόβλημα? Κυρίως να δούμε το τι αναβοσβήνει.
Kάρτα γραφικών έχεις ενσωματωμένη ή κάποια ανεξάρτητη RADEON, NVIDIA?

Όχι USB, αλλά δέκτη και κάρτα γραφικών Radeon σε διαφορετικές θήρες HDMI στην οθόνη και εναλλάσσοντας μεταξύ των δύο. Η οθόνη αρχίζει και αναβοσβήνει όταν έχω τον δέκτη σε πλήρη οθόνη και μετά γυρίσω σε windows σε πλήρη οθόνη, ή windows σε πλήρη οθόνη όταν έχω τον δέκτη σε μικρό παράθυρο picture-in-picture. Δύσκολο για φωτογραφίες επειδή δεν έχω πλέον τον δέκτη.

Μάλλον είναι τα Hz. Το PC σου πιθανόν βγάζει 60 και ο δέκτης 50 και δεν μπορούν τα αυτά τα δύο να συνυπάρξουν.
Με αλλαγή της ανάλυσης του PC σε 50Hz, πολύ πιθανόν να έφτιαχνε το πρόβλημα.

Είχα δοκιμάσει με ενσωματωμένα γραφικά στα 30Hz (το μέγιστο) και δεν έκανε το πρόβλημα, αλλά με την κάρτα γραφικών στα 50Hz αν θυμάμαι καλά το έκανε.

Να σου έβγαζε 30i ? 30Hz για refresh rate είναι όμως χαμηλό για PC.
Να δοκιμαζόταν τότε ο δέκτης σε άλλη ανάλυση, για να τεστάρεις συμβατότητα.

Θέμα Hz βλέπω να είναι το θέμα. Δεν έχει η οθόνη κάποιο πρόβλημα.
Μπορεί να έχει κάποια ασυμβατότητα σε σχέση με κάποια άλλη που είχε PIP, αλλά αυτό δεν έχουμε δυνατότητα να το τεστάρουμε.

Παιδια καλημερα. Δεν ειμαι γνωστης του θεματος γι αυτο αποφασισα να ρωτησω εδω. Εχετε να μου προτεινετε καποιον αξιοπιστο δεκτη μεχρι 50Ε που να εχει δυνατοτητα συνδεσης μεσω WiFi, αλλα να διατιθενται και αναβαθμισεις? (Ο Ferguson Ariva T760i δεν με ενδιαφερει).

Ποιός ο λόγος να δοκιμάσω άλλη (χαμηλότερη) ανάλυση, αφού το πρόβλημα το κάνει στην recommended; Ίσως να ξαναδοκίμαζα κάθε refresh rate, αλλά αν το κάνει και σε 50Hz δεν νομίζω να μένουν άλλες επιλογές.

Μάλλον είναι τα Hz. Το PC σου πιθανόν βγάζει 60 και ο δέκτης 50 και δεν μπορούν τα αυτά τα δύο να συνυπάρξουν.
Με αλλαγή της ανάλυσης του PC σε 50Hz, πολύ πιθανόν να έφτιαχνε το πρόβλημα.
Το ίδιο προβλημα το κάνει και με το PC στα 50Hz. Και δεν υπάρχει άλλη επιλογή πιο κάτω εκτός από τα 30Hz για να δοκιμάσω.

Εδώ και μερικές μέρες έχω συνδέσει δέκτη σε παλιά οθόνη υπολογιστή. Όχι σε υπολογιστή όπως εσύ, αλλά σε σκέτη οθόνη. Ο πρώτος δέκτης που δοκίμασα δεν έβγαλε εικόνα. Αλλά ευτυχώς είχα και έναν δέκτη με πολλές επιλογές εικόνας, που είχαν αφαιρεθεί από νεότερους ανάλογους δέκτες. Εκεί λοιπόν υπήρχε και η μαγική επιλογή για 60Hz. Συγκεκριμένα η 720p/60. Η εικόνα είναι άψογη. Σε 50Hz είχε πολλά προβλήματα, όπως επίσης και σε διαφορετική ανάλυση. 480 και 1080 δεν έπαιξε καθόλου.

Άστο. Πάμε πολλά χρόνια πίσω. Lifeview A1. 8 χρόνια πίσω. Και μία ή δύο γενιές ALI δεκτών πίσω. Από τους πρώτους δέκτες με επεξεργαστή ALI 3801. Τόσες πολλές επιλογές σε ρυθμό ανανέωσης είχαν και όλοι σχεδόν οι προηγούμενοι ALI, με ALI 3601. Από τον Lifeview A1 και μετά έκοψαν τα 60Hz και οι ALI. Πήρα άλλους τρεις ALI μετά τον Α1, αλλά κανείς δεν είχε 60Hz πια.
Επίσης είχα δοκιμάσει παλιότερα σε άλλη οθόνη υπολογιστή και άλλους δύο παλιούς δέκτες εκείνης της εποχής που έχω. Έναν με τον επίσης αρχαίο επεξεργαστή M-Star 7828 και τον θρυλικό F&U 2205 με επεξεργαστή NEC. Ούτε και αυτοί μου έδωσαν εικόνα.
Μόνο με ALI δέκτη έκανα δουλειά. Αν και τώρα που το σκέφτομαι, στην παλιότερη οθόνη είχα δοκιμάσει και τον νεότερο Crypto 216, πάλι με ALI 3801. Χωρίς να έχει 60 Hz όμως και αυτός, σαν νεώτερος ALI που ήταν. Μία χαρά εικόνα μου είχε δώσει τότε. Τώρα που το σκέφτομαι, ότι ALI έχω δοκιμάσει και στις δύο οθόνες που έχω προσπαθήσει, μου έδωσαν κανονικά εικόνα. Τον F&U με NEC τον είχα δοκιμάσει και στις δύο οθόνες αλλά δεν μου έδωσε πουθενά εικόνα, στη παλιά οθόνη είχα δοκιμάσει και τον M-Star 7828 όπως είπα χωρίς αποτέλεσμα. Ότι ALI έχω δοκιμάσει, με ή χωρίς 60 Hz, μου έδωσαν κανονικά εικόνα.
Ο Lifeview A1, με την νεότερη οθόνη, τα 3 ανταπτοράκια που χρειάζονται για να πάρω εικόνα και ήχο, ένα παλιό ζευγάρι ηχείων υπολογιστή αφού και η οθόνη δεν έχει ηχεία και η σύνδεση DVI δεν μεταφέρει ήχο και πρέπει να τα πάρω ξεχωριστά, όλα αυτά λοιπόν μαζί με ένα πολύμπριζο αφού όλα αυτά θέλουν 3 μπρίζες, όλα αυτά είναι σε ένα καθιστικό για να βλέπει η μητέρα μου τηλεόραση όταν δεν μπορεί να συμφωνήσει με τον πατέρα μου τι θα δουν. Με τις τηλεοράσεις πια να ξεκινούν από τα 80 ευρώ για 26άρα ή 32άρα τηλεόραση δεν αξίζει τον κόπο. Αλλά αν όπως εγώ έχεις όλα τα υλικά, τότε μου έρχεται τζάμπα, και μία χαρά αξίζει ο κόπος.

Λάθος τελικά. Και οι δύο τελευταίοι δέκτες που έχω πάρει έχουν ρύθμιση εικόνας με 60Hz. Για φαντάσου. Και ο πιο παλιός Ferguson T650 με ALI 3801, και ο τελευταίος προπέρσινος μου Edition Proton T265 με Sunplus. Όμως ομολογώ ότι αυτούς τους δύο δεν τους εχω δοκιμάσει σε οθόνη για να δω τι κάνουν.