Ποιον software player προτιματε?

Το AudioGate το έχετε συγκρίνει με το jriver ή το foobar?

Έχει διαφορετική προσέγγιση από το foobar και δεν έχω καταλήξει...

Νομίζω ότι υπερταιρεί στα DSD κατ αρχήν. Επίσης αν καταλαβαίνω καλά, εφόσον ορίσεις στα settings 24/96 ανεβάζει τα πάντα σε αυτό στέλνοντας πάντα στο DAC 24/96 ανεξάρτητα από τη native δειγματοληψία του κομματιού...

Σαν ήχο τώρα μου ακούγεται πιο δυναμικό/ γεμάτο με άκρα πιο έντονα. Ώρες ώρες μου λείπει αυτό το laid back του foobar...

Αυτά με λίγες δοκιμές που έκανα, οπότε με επιφύλαξη...

Το δοκίμασα σήμερα και σίγουρα έχει πιο δυναμικά άκρα από τα άλλα και γενικά πιο γεμάτο ήχο και ίσως πιο αναλυτικό.
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν κλειδώνει πουθενά παρά μονο στο 44.1.
Υπάρχει κάποιο κόλπο να κλειδώσει και στα 96 ή 192?

Το AudiGate εννοώ.

Last edited by a moderator:
Από τις αντίστοιχες ρυθμίσεις ορίζεις που θέλεις να κλειδώσει.
Αν η κάρτα ήχου/interface ή DAC που χρησιμοποιείς έχει ASIO Drivers να τους δηλώσεις. Εάν δεν έχει, δεν θα κλειδώσει αυτόματα και θα κρατήσει την τρέχουσα ρύθμιση. Θα πρέπει τότε να ρυθμίζεις προηγουμένως από τη κάρτα ήχου την επιθυμητή συχνότητα δειγματοληψίας.

Μιλάμε πάντα για την πλατφόρμα των Windows. Για Mac δε μπορώ να σου απαντήσω.

Με την ευκαιρία ποιά κάρτα ήχου/DAC χρησιμοποιείς;

Με Wasapi έχει μόνη επιλογή το 44.1 Με Direct Sound έχει όλες τις επιλογές αλλά το Dac κλειδώνει μόνο στο 44.1 ενώ το AudioGate δείχνει πχ 96. Με το Foobar και το Jriver 17 δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Το Dac που χρησιμοποιώ είναι το Northstar Design Usb32.
Παίζω με Windows

Εγώ χρησιμοποιώ στο Laptop σε περιβάλλον XP τον Foobar2000 με πρόσθετο Kernel Streaming support αλλά περισσότερο ακούω από τον Samplitude Pro X suite που είναι D.A.W. (Didital Audio Workstation) Αν και δεν είναι ότι πιο πρακτικό ηχητικά είναι ανώτερο από τον foobar.

Στο Desktop σε περιβάλλον 7 πάλι foobar αλλά με Asio drivers beta που υποστηρίζει αναπαραγωγή αρχείων έως 24-192. Αλλά πάλι κι εδώ προτιμώ το DAW Samplitude Pro X.

Εγώ χρησιμοποιώ στο Laptop σε περιβάλλον XP τον Foobar2000 με πρόσθετο Kernel Streaming support αλλά περισσότερο ακούω από τον Samplitude Pro X suite που είναι D.A.W. (Didital Audio Workstation) Αν και δεν είναι ότι πιο πρακτικό ηχητικά είναι ανώτερο από τον foobar.

Στο Desktop σε περιβάλλον 7 πάλι foobar αλλά με Asio drivers beta που υποστηρίζει αναπαραγωγή αρχείων έως 24-192. Αλλά πάλι κι εδώ προτιμώ το DAW Samplitude Pro X.
Η ανωτερότητα των DAW's είναι επιβεβλημένη, αν πρόκειται να κάνουν τη δουλειά για την οποία είναι φτιαγμένοι, να παράγουν και να επεξεργάζονται μουσική. Το σημαντικό εδώ είναι η πλήρης υποστήριξη των ASIO 2.0 drivers.

Δεν είναι όμως players. Ούτε και αντικαθιστούν τους players κατά τη γνώμη μου. Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που απλά θέλεις ν' ακούσεις μουσική να την εισάγεις σε κάποιας μορφής project, διότι αυτό ακριβώς γίνεται. Ούτε μπορεί να έχει την ευελιξία ενός player. Που σε διευκολύνει να ακούς συνέχεια μουσική. Και σε διευκολύνει να κάνεις συγκρίσεις και ν' αξιολογήσεις και τη μουσική που έχεις παραγάγει μέσα από ένα DAW...

Last edited:
Η ανωτερότητα των DAW's είναι επιβεβλημένη, αν πρόκειται να κάνουν τη δουλειά για την οποία είναι φτιαγμένοι, να παράγουν και να επεξεργάζονται μουσική. Το σημαντικό εδώ είναι η πλήρης υποστήριξη των ASIO 2.0 drivers.

Δεν είναι όμως players. Ούτε και αντικαθιστούν τους players κατά τη γνώμη μου. Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που απλά θέλεις ν' ακούσεις μουσική να την εισάγεις σε κάποιας μορφής project, διότι αυτό ακριβώς γίνεται. Ούτε μπορεί να έχει την ευελιξία ενός player. Που σε διευκολύνει να ακούς συνέχεια μουσική. Και σε διευκολύνει να κάνεις συγκρίσεις και ν' αξιολογήσεις και τη μουσική που έχεις παραγάγει μέσα από ένα DAW...

Δεν εισάγω project ποτέ! Με ένα ''κουμπί'', του Samplitude στον browser των μουσικών αρχείων, κλειδώνουν τα κομμάτια και απλά τα κάνει αναπαραγωγή χωρίς να τα φορτώνει, να δημιουργεί επισυναπτόμενα αρχεία, η να δημιουργεί project. Είναι απλά ανώτερος ηχητικά!

Δεν εισάγω project ποτέ! Με ένα ''κουμπί'', του Samplitude στον browser των μουσικών αρχείων, κλειδώνουν τα κομμάτια και απλά τα κάνει αναπαραγωγή χωρίς να τα φορτώνει, να δημιουργεί επισυναπτόμενα αρχεία, η να δημιουργεί project. Είναι απλά ανώτερος ηχητικά!
Ενδιαφέρον και πολύ ευχάριστο!
Θα το ψάξω σύντομα. Δεν έχω δουλέψει με το Samplitude, έχω δουλέψει και δουλεύω με άλλους DAW's.

Είχα σκοπό να ξεκινήσω, τώρα μάλλον θα επιταχύνω...
Ευχαριστώ για την ανταπόκριση... :music-smiley-005:

Απάντηση: Re: Ποιον software player προτιματε?

Δεν ξερω αν ειναι off topic αλλα σκοπευα να αγορασω το Pure Music και μου εκανε εντυπωση οτι το site που αναλαμβανει την πληρωμη χρεωνει ΦΠΑ Ελλαδας. Υπαρχει πραγματι μηχανισμος ωστε μια εταιρια απο το εξωτερικο να αποδιδει ΦΠΑ στο Ελληνικο κρατος? Και πως ελεγχεται αυτο? Μηπως απλα βαζουν τα λεφτα στην τσεπη? Λιγο υποπτο μου φανηκε. Μηπως γνωριζει κανεις?

Foobar 2000, μέχρι πριν λίγες μέρες που ανακάλυψα ότι έχει πρόβλημα στο shuffle με τα τραγούδια και παίζει μονο καμια 15 αρια συνεχεια από τα 200 στην λιστα.
Οποτε back στο Winamp.

Μετά από εκτενέστατες ακροάσεις... το απόλυτο plug in, είτε με Foobar, είτε με Jriver, είτε με iTunes... είναι το Jplay... http://jplay.eu/

Επειδή έχω συνηθίσει foobar, αλλά και με πειράματα με Jriver 17 έδωσε παρόμοια αποτελέσματα...

Απλά απολαύστε το... τσούζουνε όμως τα 100 ευρώ ανά άδεια... δείτε και τα reviews... http://jplay.eu/reviews/

Το Audiogate το εχω μονο για εγγραφες,
Εχω την εντυπωση, πως ειναι οτι καλυτερο.
Αυτο που με εκνευριζει ομως ειναι οτι δεν μπορω να βρω (αν υπαρχει βεβαια), που δειχνει συνολικα τα γιγα ή την ωρα για τα εγγραφομενα κομματια
Το καταλαβαινεις μονο την τελευταια στιγμη, οταν πατας το create και σου βγαζει το μήνυμα οτι δεν χωρανε στο δισκακι:twoguns:
Και αντε ξανα πισω να αφαιρεις και ξαναμανα αν θελει να βγαλεις και αλλα!!!

Συμφωνώ για το Audio Gate. Κορυφαίο. Δεν θα το έλεγα player, αλλά επαγγελματικό εργαλείο. Έχεις δίκιο όμως, δεν έχει κάποια ένδειξη που να προϋπολογίζει το συνολικό χρόνο των κομματιών που θες να γράψεις, Θα πρέπει να το κάνεις πιο πριν προσθέτοντας τους χρόνους των κομματιών.
Απλή αριθμητική! :lehrer:

Το Audirvana Plus αναβαθμίστηκε στην 1.4 σταθερή του εκδοαση πλέον και με direct mode! Η beta εκδοσή είχε φτάσει μέχρι και 1.3.9.11
Οσοι το χρησιμοποιήτε κάντε update...

Μετά από εκτενέστατες ακροάσεις... το απόλυτο plug in, είτε με Foobar, είτε με Jriver, είτε με iTunes... είναι το Jplay... http://jplay.eu/

Επειδή έχω συνηθίσει foobar, αλλά και με πειράματα με Jriver 17 έδωσε παρόμοια αποτελέσματα...

Απλά απολαύστε το... τσούζουνε όμως τα 100 ευρώ ανά άδεια... δείτε και τα reviews... http://jplay.eu/reviews/

Απλά απίστευτο.. Πολύ αναλογικό αποτέλεσμα!!

Απλά απίστευτο.. Πολύ αναλογικό αποτέλεσμα!!

Φιρί φιρί το πάτε να με βγάλετε από έξοδα....

Όταν μιλάμε για plug in καταλαβαίνω πως δουλεύει πάνω στη πλατφόρμα του εκάστοτε προγράμματος? σωστά?

Και ρε παιδιά υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο Foobar και στο Jriver, με το jplay? γιατί σκέτα τα προγράμματα, η ζυγαριά γέρνει προς το jriver πάντα κατά τη γνώμη μου...πάντα καθαρά audio μιλάμε άσε τις υπόλοιπες ευκολίες στην άκρη....

Φιρί φιρί το πάτε να με βγάλετε από έξοδα....

Όταν μιλάμε για plug in καταλαβαίνω πως δουλεύει πάνω στη πλατφόρμα του εκάστοτε προγράμματος? σωστά?

Και ρε παιδιά υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο Foobar και στο Jriver, με το jplay? γιατί σκέτα τα προγράμματα, η ζυγαριά γέρνει προς το jriver πάντα κατά τη γνώμη μου...πάντα καθαρά audio μιλάμε άσε τις υπόλοιπες ευκολίες στην άκρη....

Δεν θα το μετανιώσεις πίστεψε με..
Το jplay μπορεί να παίξει είτε με το δικό του player τα αρχεία σου δηλαδή με το jplay mini είτε να παίξει μέσω jriver ή foobar..
Δεν έχω δοκιμάσει αν έχει σε κάποιο από τα 2 καλύτερο αποτέλεσμα αλλά μέχρι στιγμής μου αρέσει και παίζω με το jplay mini λόγω απλότητας..
Δεν έχει πολλές ευκολίες και έτσι με κάνει να επικεντρώνομαι περισσότερο στην μουσική!! Σαν να βάζω τον δίσκο και να κάθομαι στον καναπέ να τον ακούσω..(περίπου)
Μάλλον αυτό το κάνει πιο αναλογικό! Αστειεύομαι φυσικά..
Κατέβασε το trial και δοκίμασε το, αν σου αρέσει δίνεις τα 100.

Απάντηση: Re: Ποιον software player προτιματε?

Σχετικά με το Jplay, η ομάδα ανάπτυξης του foobar 2000 αποφάσισε μετά από σχολαστικούς ελέγχους να συμπεριλάβει το ακόλουθο μήνυμα στο roubleshooter εργαλείο του foobar:

foobar2000 troubleshooter
The following components found on your system are known to be problematic and should be either uninstalled or updated to their latest versions:

foo_jplay.dll : JPLAY
Reason: "Audiophile" scam