Ποιον SSD?

@Λάκης,
Από το magician, για αρχή, επέλεξε για OS Optimization "Maximum Performance".
Πάλι από το magician κάνε ένα performance optimization.
Kατέβασε από εδώ το AS-SSD και ανέβασε το αποτέλεσμα.
Ανεβάζω κι εγώ ένα δικό μου. Δες στη γωνία πάνω δεξιά τα δύο OK που δείχνω με το βελάκι.
View attachment 110868
Έχεις ενεργοποιήσει το "Over Provisioning" ?

τι ειναι το "Over Provisioning" ;
Επειδη εχω στο πισι τον 840 δεν εχει νοημα να τρεξω το μπεντσμαρκ,γιατι η μητρικη δεν υποστηριζει AHCI.
Αλλα το ετρεξα στο λαπτοπ με τον Kingston και ιδου:

kingston.jpg

τι ειναι το "Over Provisioning" ;
Επειδη εχω στο πισι τον 840 δεν εχει νοημα να τρεξω το μπεντσμαρκ,γιατι η μητρικη δεν υποστηριζει AHCI.
Αλλα το ετρεξα στο λαπτοπ με τον Kingston και ιδου:
View attachment 110940
Το over provisioning γίνεται μέσα από το magician. Αφήνεις δηλαδή το 10% του δίσκου unallocated για να αυξήσεις το χρόνο ζωής του δίσκου αλλά και την απόδοσή του. Διάβασε περισσότερα εδώ.
Ο δίσκος αυτός χαραμίζεται στη μητρική που τον έχεις.
Στη θέση σου θα τον ξαναέβαζα στο laptop και θα προσπαθούσα πάλι. Το net είναι γεμάτο οδηγίες για το πως θα τον σετάρεις σωστά. Τι λειτουργικό έχεις βάλει ?
Βλέπω επίσης και το screen shot που ανέβασες από τον kingston και τα νούμερα δεν είναι καλά. Ο δίσκος σου δουλεύει στο 1/3 των ονομαστικών επιδόσεων.
Μήπως έχεις κάποιο περίεργο power management για χαμηλή κατανάλωση ή κανένα περίεργο antivirus ?
Σίγουρα υπάρχει κάτι λάθος στο setup του μηχανήματός σου. Δεν φταίει ο δίσκος.

Το over provisioning γίνεται μέσα από το magician. Αφήνεις δηλαδή το 10% του δίσκου unallocated για να αυξήσεις το χρόνο ζωής του δίσκου αλλά και την απόδοσή του. Διάβασε περισσότερα εδώ.
Ο δίσκος αυτός χαραμίζεται στη μητρική που τον έχεις.
Στη θέση σου θα τον ξαναέβαζα στο laptop και θα προσπαθούσα πάλι. Το net είναι γεμάτο οδηγίες για το πως θα τον σετάρεις σωστά. Τι λειτουργικό έχεις βάλει ?
Βλέπω επίσης και το screen shot που ανέβασες από τον kingston και τα νούμερα δεν είναι καλά. Ο δίσκος σου δουλεύει στο 1/3 των ονομαστικών επιδόσεων.
Μήπως έχεις κάποιο περίεργο power management για χαμηλή κατανάλωση ή κανένα περίεργο antivirus ?
Σίγουρα υπάρχει κάτι λάθος στο setup του μηχανήματός σου. Δεν φταίει ο δίσκος.

ευχαριστω για τις πληροφοριες,αλλαξα το power management σε βελτιστη αποδοση(δε βλεπω σοβαρη αλλαγη),αντιβαιρους εχω το AVG,λειτουργικο windows 7 64.

Φανταζομαι ο 850 που εβγαλε η samsung να μην εχει προβληματα!
Ειμαι και εγω στην αναζητηση για εναν 250αρη για ενα imac.
Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη

Re: Απάντηση: Re: Ποιον SSD?

Για να μην ανοιγω αλλο θεμα ηθελα να ρωτησω το εξης,σε imac του 2009 θελω να βαλω εναν ssd στη θεση του cd για το λειτουργικο και τις εφαρμογες μονο,εχετε να μου προτεινετε καποιον, και ποσα gb ειναι αρκετα;
ευχαριστω πολυ.

http://avclub.gr/forum/showthread.php/83651-SSD-σε-Macbook-pro-Μαγεια!

ρώτα και στην mac :-)

Φανταζομαι ο 850 που εβγαλε η samsung να μην εχει προβληματα!
Ειμαι και εγω στην αναζητηση για εναν 250αρη για ενα imac.
Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη

οχι ο 850 δεν έχει πρόβλημα

Παρέλαβα σήμερα τον Samsung.Προκειμένου να τον εγκαταστήσω στο laptop,αρκεί να βγάλω τον παλιό σκληρό,έχοντας προηγουμένως κάψει recovery disks,να βάλω τον SSD και να κάνω boot απο τα recovery?
Πολύ απλό μου φαίνεται για να είναι έτσι ε;

Πιο απλά. Κατεβάζειs το samsung migration tool. Βάζεις τον ssd σα δεύτερο δίσκο, τρέχεις το migration και είσαι έτοιμος σε 20 λεπτά. Σκατζάρεις τους δίσκους και τελείωσες. Ούτε recovery ουτε τίποτα. Το μόνο που πρέπει μα προσέξεις είναι να γίνουν σωστα τα partitions στον SSD, αφήνοντας 10% του ssd δίσκου unallocated.
http://www.samsung.com/global/busin.../SSD/global/html/whitepaper/whitepaper11.html
Αυτά ισχύουν για windows. Για mac δεν ξέρω.

Σ´ευχαριστώ πολύ.Πως θα γίνουν σωστά τα partitions στον SSD?

edit.
Δυστυχως στις οδηγίες εγκατάστασης για laptop,αναφέρει ότι πρέπει να έχω ένα καλώδιο το οποίο συνδέει αρχικά μέσω usb τον SSD και δεν το έχω..

Last edited:
Σ´ευχαριστώ πολύ.Πως θα γίνουν σωστά τα partitions στον SSD?

edit.
Δυστυχως στις οδηγίες εγκατάστασης για laptop,αναφέρει ότι πρέπει να έχω ένα καλώδιο το οποίο συνδέει αρχικά μέσω usb τον SSD και δεν το έχω.
Αν είσαι Αθήνα μπορω να σου δανείσω ένα icy box να κάνεις τη δουλειά σου. Εξαιρετικά χρήσιμη συσκευή.
Θα σου στείλω pm για το alignment σε λίγο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

@Λάκης, στο registry, τι γράφει στο laptop σου σε αυτό: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\services\msahci\Start
?

Last edited:
Kοίτα να δεις τι έγινε τώρα!!!
Γράφοντάς μου για Ice Box,το μυαλό μου υπέθεσε ότι μπορεί να εννοείς κουτιά που βάζεις μέσα σκληρούς δίσκους για να τους κάνεις λειτουργικούς.
Τέτοια κουτιά λοιπόν έχω 3 και μέσα τους 3 σκληρούς.
Ανοίγω λοιπόν ένα από αυτά,βγάζω τον σκληρό και βλέπω ότι οι 2 φίσσες που έχει μέσα το κουτί,κουμπώνουν στον ssd!!!

@Λάκης,
Από το magician, για αρχή, επέλεξε για OS Optimization "Maximum Performance".
Πάλι από το magician κάνε ένα performance optimization.
Kατέβασε από εδώ το AS-SSD και ανέβασε το αποτέλεσμα.
Ανεβάζω κι εγώ ένα δικό μου. Δες στη γωνία πάνω δεξιά τα δύο OK που δείχνω με το βελάκι.
View attachment 110868
Έχεις ενεργοποιήσει το "Over Provisioning" ?
Τωρα το δικό μου είναι καλό ή κακό;

Αυτό το 30,33 MB/s read στα 4Κ δεν είναι πολύ χαμηλό;

edit
Έκανα enable το Rapid και στο optimization επελεξα στην τυχη το Maximum Capacity.
Καλορίζικος ο δίσκος.
Κι έτσι πετάς!
Στο δικό μου 840 Pro (2 ετών) με rapid & Maximum Performance:
View attachment 111055

Αν είσαι Αθήνα μπορω να σου δανείσω ένα icy box να κάνεις τη δουλειά σου. Εξαιρετικά χρήσιμη συσκευή.
Θα σου στείλω pm για το alignment σε λίγο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

@Λάκης, στο registry, τι γράφει στο laptop σου σε αυτό: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\services\msahci\Start
?

θα το κοιταξω το βραδυ και θα σου πω.