Ποιον SSD?

Εχω S. 840 και πολλες φορες δεν τον "βλεπει" στην εκκινηση (εννοειται πως ειναι επιλεγμενος ως δισκος εκκινησης), και αναγκαζομαι να αναβοσβηνω 2-3 φορες για να εκκινησει. Τι λετε να τρεχει;

Κάτι λάθος έχεις κάνει. Ο δίσκος πετάει. Εχω τον ίδιο στα 256GB. Στα optimizations ποιο έχεις επιλέξει?

εχω διαλεξει το ''σταθεροτητα'' καπως ετσι νομιζω το λεει στ'αγγλικα.
Δοκιμασα και το ''αποδοση'' και σε συνδιασμο με το rapid mode.

Μόνος σου το παλεύεις ή το είδε και κάποιος με πιο εξειδικευμένες γνώσεις?
υγ:Πάντα υπάρχει ο πιο ειδικός, δεν είναι ντροπή.

δε λεω οτι ειναι ντροπη,εχω ρωτησει και καποιους πιο σχετικους απο μενα,αλλα ακρη δεν εβγαλα.

Σε αντίστοιχο πρόβλημα μέλους του tomshardware,ότι δεν είχε δηλαδή διαφορά στην ταχύτητα,μετά από πολλές προτάσεις,κατέληξαν στο ότι είχε βάλει τον ssd,κοπιάροντας πάνω του τον παλιό σκληρό δίσκο.
Εσύ έκανες καθαρή εγκατάσταση;

ναι και στους δυο δισκους που εχω χρησιμοποιησει μεχρι στιγμης στο λαπ τοπ,η εγκατασταση ηταν νεα.
Η βλακεια ειναι,οτι στον kingston,δεν υπαρχει καποιο βελτιωτικο σοφτγουερ οπως της σαμσουνγκ που το λεει magician.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εχω S. 840 και πολλες φορες δεν τον "βλεπει" στην εκκινηση (εννοειται πως ειναι επιλεγμενος ως δισκος εκκινησης), και αναγκαζομαι να αναβοσβηνω 2-3 φορες για να εκκινησει. Τι λετε να τρεχει;

το καλωδιο πρεπει να φταιει,για δοκιμασε ενα αλλο.

Αυτό εννοώ. Το να ανοίξω σπίτι μου την " αλεπού" ή το office, δεν θα καταλάβω τίποτα ανάμεσα σε ssd. Μετά πάμε σε τιμή, αξιοπιστία.

Μάλιστα ένας φίλος έψαχνε ssd και σύγκρινε κατανάλωση ενέργειας για να κρατά περισσότερο η μπαταρία στο laptop. Γούστα είναι αυτά!
Ουφ!!!Τρομαξα κι εγω.

Bύσμα data ή βύσμα ρεύματος. Τα sata βύσματα, ποιοτικά και κατασκευαστικά είναι γελοία - ειδικά τα data... Με το παραμικρό μπορούν να κουνηθούν απο την θέση τους.

@Λάκης,
Από το magician, για αρχή, επέλεξε για OS Optimization "Maximum Performance".
Πάλι από το magician κάνε ένα performance optimization.
Kατέβασε από εδώ το AS-SSD και ανέβασε το αποτέλεσμα.
Ανεβάζω κι εγώ ένα δικό μου. Δες στη γωνία πάνω δεξιά τα δύο OK που δείχνω με το βελάκι.
View attachment 110868
Έχεις ενεργοποιήσει το "Over Provisioning" ?

Xaxa φίλε αυτό είναι μόνο για τα νούμερα στα bench-οπρογράμματα. Δεν σου δίνει κάτι επιπλέον σε καθημερινή χρήση. To 4k read και write είναι αυτό που παίζει ρόλο...

Τα ok που δείχνει το βελάκι είναι τα σημαντικά για το σωστό config του δίσκου.
Τα νούμερα είναι, για να συγκρίνει με τα δικά του.
Δεν κάνουμε διαγωνισμό iops.

Re: Απάντηση: Ποιον SSD?

To ίδιο θέμα αντιμετώπισα όταν εγκατέστησα τον πρώτο SSD στο Mac..Ενώ είχα ορίσει σαν startup τον ssd, ξεκίναγε από τον παλιό.
Το πρόβλημα λύθηκε κάνοντας κλώνο τον παλαιό δίσκο και στην συνέχεια το αντίστροφο με τον ssd..
Χρειάζεται ενα πρόγραμμα cloning,όμως..Για τον mac χρησιμοποίησα αυτό.
Σίγουρα θα υπάρχει αντίστοιχο για pc.

Το ίδιο ισχύει και σε περιβάλλον mac, Τάσε?

Ναι για τη συγκεκριμένη σειρά 840 evo, το πρόβλημα είναι στο firmware, όχι στο λειτουργικό.

Κανονίστε να το τρέξετε βράδυ το tool να έχετε χρόνο μπροστά σας, καθώς μπορεί να πάρει ώρες ανάλογα με το πόσο γεμάτος είναι ο δίσκος.

(Σε macOS υπάρχουν και άλλα θέματα με μη apple original ssd. Αλλά δεν είναι του παρόντος.)

Οκ, θα το τσεκάρω, αν και δεν εμφανίζεται κάποιο πρόβλημα μέχρι στιγμής..Thanks!

υγ: Υπάρχουν apple original ssd? :hmmmm:

Οκ, θα το τσεκάρω, αν και δεν εμφανίζεται κάποιο πρόβλημα μέχρι στιγμής..Thanks!

υγ: Υπάρχουν apple original ssd? :hmmmm:

Κοίτα αν έχεις 840 evo , έχεις σίγουρα πρόβλημα. Το παραδέχτηκε και η ίδια η εταιρία, δεν είναι θέμα να πιστέψεις εμένα. Κατά τύχη και εγώ είχα βάλει evo σε laptops συγγενών, παρατήρησα το πρόβλημα, και έχω τρέξει και το εργαλείο που επαναφέρει την απόδοση.
Διάβασε για το πρόβλημα, εμφανίζεται με τον καιρό, και στην ουσία αρχεία που είναι γραμμένα μήνες πριν, διαβάζονται πολύ αργά. (λ.χ. αρχεία από την εγκατάσταση του λειτουργικού που έχουν γραφτεί πάνω από μηνα)

Original apple = Αυτοί που αγοράζεις από την ίδια την apple, σε διπλές+ τιμές από ότι της αγοράς…

Κοίτα αν έχεις 840 evo , έχεις σίγουρα πρόβλημα. Το παραδέχτηκε και η ίδια η εταιρία, δεν είναι θέμα να πιστέψεις εμένα. Κατά τύχη και εγώ είχα βάλει evo σε laptops συγγενών, παρατήρησα το πρόβλημα, και έχω τρέξει και το εργαλείο που επαναφέρει την απόδοση.
Διάβασε για το πρόβλημα, εμφανίζεται με τον καιρό, και στην ουσία αρχεία που είναι γραμμένα μήνες πριν, διαβάζονται πολύ αργά. (λ.χ. αρχεία από την εγκατάσταση του λειτουργικού που έχουν γραφτεί πάνω από μηνα)

Original apple = Αυτοί που αγοράζεις από την ίδια την apple, σε διπλές+ τιμές από ότι της αγοράς…

Εχεις δίκιο Τάσε, τα διάβασα...Θα τον περάσω από ιερά εξέταση τον νέο!

Εχεις δίκιο Τάσε, τα διάβασα...Θα τον περάσω από ιερά εξέταση τον νέο!

Σε γεμάτο 500αρι μου πήρε περίπου 4 ώρες, αν και δεν κράτησα ακριβώς χρονόμετρο. Αν έχεις γεμάτο 1ΤΒ , υπολόγιζε να ξεκινάς απόγευμα μπας και μέχρι μεσάνυχτα το δεις να ξεμπερδεύει.
Ευτυχώς δεν έχω διαβάσει για καμία καταστροφή αρχείων ως τώρα. Κάλου κάκου η συμβουλή είναι πάντα backup στα αρχεία μας. Αλλά ευτυχώς όπως προείπα δεν έχω διαβάσει για περίεργα προβλήματα με το εργαλείο.
Άρα εύχομαι καλό βόλι!

Σε γεμάτο 500αρι μου πήρε περίπου 4 ώρες, αν και δεν κράτησα ακριβώς χρονόμετρο. Αν έχεις γεμάτο 1ΤΒ , υπολόγιζε να ξεκινάς απόγευμα μπας και μέχρι μεσάνυχτα το δεις να ξεμπερδεύει.
Ευτυχώς δεν έχω διαβάσει για καμία καταστροφή αρχείων ως τώρα. Κάλου κάκου η συμβουλή είναι πάντα backup στα αρχεία μας. Αλλά ευτυχώς όπως προείπα δεν έχω διαβάσει για περίεργα προβλήματα με το εργαλείο.
Άρα εύχομαι καλό βόλι!

Ευτυχώς δεν είναι γεμάτος..

View attachment 110920

Απάντηση: Re: Ποιον SSD?

Για να μην ανοιγω αλλο θεμα ηθελα να ρωτησω το εξης,σε imac του 2009 θελω να βαλω εναν ssd στη θεση του cd για το λειτουργικο και τις εφαρμογες μονο,εχετε να μου προτεινετε καποιον, και ποσα gb ειναι αρκετα;
ευχαριστω πολυ.