Ποιος είναι ο καλύτερος δορυφόρος για free κανάλια;

arma

AVClub Addicted Member
4 January 2012
1,812
ας μου πουνε οι γνωστες λιγο, ποιος ειναι ο καλυτερος δορυφορος για free καναλια? δε μ ενδιαφερει η ποσοτητα αλλα η ποιοτητα..................πειτε μου αν γνωριζετε πραγματικα και τους εχετε δοκιμσει 1-2 δορυφορους, ευχαριστω εκ των προτερων!

GeorgePap

Established Member
27 August 2011
166
Αυτός που μου έρχεται με την πρώτη, είναι ο Astra 19.2E. Πολλά ελεύθερα HD κανάλια με αρκετά καλό περιεχόμενο. Μπορείς να τα δεις εδώ http://en.kingofsat.net/pos-19.2E.php . Πρόβλημα μπορεί να είναι η γλώσσα, επί το πλείστον Γερμανικά. Εξαιρετικά αγγλικά κανάλια έχει ο Astra 28.2E, αλλά είναι πολύ δύσκολος στην λήψη του. Ας μας ενημερώσει κάποιος που έχει καταφέρει να τον πιάσει. Όσο για τον Hotbird (13E), έχει μερικά ειδησεογραφικά κανάλια στα Αγγλικά και τα ιταλικά της Rai και της Mediaset (σημαντικότερα). Είναι κυρίως δορυφόρος με συνδρομητικά.

arma

AVClub Addicted Member
4 January 2012
1,812
καλημερα σ ευχαριστω πολυ.................ας μας πει και καποιος αλλος την γνωμη του.

Last edited by a moderator:

jimitsis

Supreme Member
20 June 2011
3,379
Aπό τους 3 δορυφόρους που γνωρίζω (Hotbird 13, Astra 19.2, Εurobird 9), μακράν ο Astra.

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
Όταν λες "ποιότητα" τι εννοείς; Τι ψάχνεις να δεις;

Πολλά ελεύθερα κανάλια έχουν οι αραβικοί και τούρκικοι δορυφόροι. Ειδικά οι αραβικοί έχουν και κανάλια ταινιών με αγγλική γλώσσα και αραβικούς υπότιτλους, ενώ στους τούρκικους θα βρεις αρκετά ελεύθερα αθλητικά.

petersty

Established Member
27 July 2006
145
Θεσσαλονίκη
Αυτός που μου έρχεται με την πρώτη, είναι ο Astra 19.2E. Πολλά ελεύθερα HD κανάλια με αρκετά καλό περιεχόμενο. Μπορείς να τα δεις εδώ http://en.kingofsat.net/pos-19.2E.php . Πρόβλημα μπορεί να είναι η γλώσσα, επί το πλείστον Γερμανικά. Εξαιρετικά αγγλικά κανάλια έχει ο Astra 28.2E, αλλά είναι πολύ δύσκολος στην λήψη του. Ας μας ενημερώσει κάποιος που έχει καταφέρει να τον πιάσει. Όσο για τον Hotbird (13E), έχει μερικά ειδησεογραφικά κανάλια στα Αγγλικά και τα ιταλικά της Rai και της Mediaset (σημαντικότερα). Είναι κυρίως δορυφόρος με συνδρομητικά.

Συμφωνώ και επαυξάνω !!!
Ο Astra 28.2E, όμως δεν είναι πολύ δύσκολος στην λήψη του σε όλες τις συχνότητες. Με 1,20 πιάτο δεν έχω ιδιαίτερα προβλήματα στα βασικά κανάλια (παιδικά, μουσικά, ινδικά-bollywood).
Σίγουρα η λήψη του Astra 19.2E είναι ευκολότερη αλλά στην θέση 28Ε συνυπολόγισε και τη λήψη του Eurobird28,5E και αν βάλεις κι ένα δεύτερο lnb
στο πιάτο θα κατεβάσεις και τον ενδιαφέροντα Badr πρώην Αrabsat στις 26Ε με τα MBC, Dubai sports κλπ.

arma

AVClub Addicted Member
4 January 2012
1,812
Aπό τους 3 δορυφόρους που γνωρίζω (Hotbird 13, Astra 19.2, Εurobird 9), μακράν ο Astra.
μαλιστα.......ευχαριστω φιλε!
Όταν λες "ποιότητα" τι εννοείς; Τι ψάχνεις να δεις;

Πολλά ελεύθερα κανάλια έχουν οι αραβικοί και τούρκικοι δορυφόροι. Ειδικά οι αραβικοί έχουν και κανάλια ταινιών με αγγλική γλώσσα και αραβικούς υπότιτλους, ενώ στους τούρκικους θα βρεις αρκετά ελεύθερα αθλητικά.
οταν λες αθλητικα στο τουρκικο τι εννοεις? ποδοσφαιρο - μπασκετ ευρωπαικα? πρεπει να πιασω τον turksat σωστα?αν ναι ποιον θα κεντραρω για να εχω και hellas sat? εχω 1 μετρο πιατο.............. τα αραβικα σε ποιον δορυφορα ειναι? ευχαριστω πολυ!!

Συμφωνώ και επαυξάνω !!!
Ο Astra 28.2E, όμως δεν είναι πολύ δύσκολος στην λήψη του σε όλες τις συχνότητες. Με 1,20 πιάτο δεν έχω ιδιαίτερα προβλήματα στα βασικά κανάλια (παιδικά, μουσικά, ινδικά-bollywood).
Σίγουρα η λήψη του Astra 19.2E είναι ευκολότερη αλλά στην θέση 28Ε συνυπολόγισε και τη λήψη του Eurobird28,5E και αν βάλεις κι ένα δεύτερο lnb
στο πιάτο θα κατεβάσεις και τον ενδιαφέροντα Badr πρώην Αrabsat στις 26Ε με τα MBC, Dubai sports κλπ.

ενα μετρο ειναι το πιατο, με αυτο μπορω να κανω δουλεια στης 28 η θα εχω προβλημα? μενω βορεια δυτικη μακεδονια, εχω και δευτερο lnb αλλα χωραει να ερθει τοσο κοντα 28 με 26? πως θα γινει? στης 26 με το dubai sports εχει πολλα καναλια? δειχνει ευρωπαικους αγωνες? ποδοσφαιρο-μπασκετ? αν υπαρχει προβλημα για τον 28 αξιζει να βαλω μονο τον badr?? ευχαριστω και παλι !!

GeorgePap

Established Member
27 August 2011
166
Συμφωνώ και επαυξάνω !!!

Με το UK beam (BBC, ITV κτλ) τι γίνεται; Χρειάζεται 2 μέτρα+; Αυτά είναι πραγματικά πολύ καλά κανάλια.

petersty

Established Member
27 July 2006
145
Θεσσαλονίκη
ενα μετρο ειναι το πιατο, με αυτο μπορω να κανω δουλεια στης 28 η θα εχω προβλημα? μενω βορεια δυτικη μακεδονια, εχω και δευτερο lnb αλλα χωραει να ερθει τοσο κοντα 28 με 26? πως θα γινει? στης 26 με το dubai sports εχει πολλα καναλια? δειχνει ευρωπαικους αγωνες? ποδοσφαιρο-μπασκετ? αν υπαρχει προβλημα για τον 28 αξιζει να βαλω μονο τον badr?? ευχαριστω και παλι !!

1. H βορειοδυτικη Μακεδονια και η Ηπειρος- Β. Ιόνιο είναι οι καλύτερς περιοχές για τον ASTRA 28E
2. Το 1μ. δεν είναι απαγορευτικό κατά τη γνώμη μου.
3. Μελέτησε λίγο τα διαγράμματα κάλυψης κια κάνε κλικ στον χάρτη για να δεις απαιτούμενη διάσταση πιάτου εδώ
HTML:
http://www.satbeams.com/footprints
4. Τα αράβικα αθλητικά έδειχναν περυσι κυρίως bundesliga

arma

AVClub Addicted Member
4 January 2012
1,812
μπηκα στο λινκ που μου εδωσες και μου βγαζει οτι χρειαζετε 1.20 , αλλα σε οποια περιοχη της Ελλαδος κ να το εβαλα 1.20 βγαζει

petersty

Established Member
27 July 2006
145
Θεσσαλονίκη
Πρόσεξε...
Μπήκες και είδες μόνον την πρώτη από τις 13 δέσμες του δορυφόρου. Πάτα και δεξιότερα στα εικονίδια επάνω

Last edited by a moderator:

sakis.kom

Supreme Member
3 August 2006
3,643
Athens - Greece
Το σωστό όταν ρωτάει κάποιος για τον δορυφόρο που προτείνουμε, είναι να μας λέτε και το τι θεματολογία καναλιών σας ενδιαφέρει.
Η πρόταση μου είναι για ASTRA1 για Γερμανικά... ΑSTRA2 για Αγγλικά με μουσική και ταινίες... Hotbird για μουσικά κυρίως Πολωνικά και για διάφορα γενικά από διάφορες χώρες.
Επίσης Αραβικά από 26E ή 7W. Για Ρώσικα είναι διάφορες άλλες τροχιακές θέσεις. 16Ε για Βαλκανικά κανάλια.
Κλπ.............

arma

AVClub Addicted Member
4 January 2012
1,812
sakis για ποδοσφαιρο-μπασκετ και για μουσικη ενδιαφερομαι, τωρα με 1 μετρο πιατο θα βγαλω τον 28??? εχω και 2 lnb, κατα την αποψη σου τι ειναι καλυτερα να βαλω?

dimios77

Established Member
24 December 2011
261
Δεν έχεις πρόβλημα με τον 28.5 στην περιοχή σου. Θα κοιτάς της δέσμες S1 και fixed που έχουν τα ελεύθερα κανάλια
Και τον 2Α south θα πιάνεις ενώ τον 2Α north μάλλον οριακά.(εδώ θα σου πει κάποιος από την περιοχή). Ο 2Α έχει συνδρομητικά κανάλια εκτός 4-5 μουσικά.
Από τον 26 μάλλον μόνο τον badr4.
Σκέψου και την λύση του μοτερ.

jimmy0077

AVClub Addicted Member
15 January 2013
2,488
Αθήνα
O 2A είναι πολύ δυνατός δορυφόρος.
Στην Αθήνα βγαίνουν και των 2 beams του(south-north) με 70% σήμα με πιάτο του ενός μέτρου.

dimios77

Established Member
24 December 2011
261
Ναι και τον 2Α north θα πιάνει. Είχα την εντύπωση ότι η "γλώσσα" έπιανε μόνο την κεντρική Ελλάδα.

arma

AVClub Addicted Member
4 January 2012
1,812
φιλε dimios εσυ προτεινεις για 28,5???? πως κοιτω την δεσμη S1???? γνωριζω μερικα πραγματα αλλα οχι τελεια, ο τροπος που ψαχνω εγω τα καναλια ειναι ο εξης, βαζω στο δεκτη astra ας πουμε και μπαινω σ ενα καναλι του και ρυθμιζω το πιατο, υπαρχει καλυτερος τροπος? ευχαριστω

sakis.kom

Supreme Member
3 August 2006
3,643
Athens - Greece
Όταν λες 1 μέτρο εννοείς 100x110 ή 90x100 ? Αν είναι το δεύτερο... για 28.5Ε δεν σε βλέπω καλά.
Για τα δύο LNB, οπωσδήποτε τον 28.5Ε θα τον βάλεις στο κέντρο. Το άλλο θα βρούμε που θα μπει.

Τα μουσικά είναι πλέον πολλλλλλά στον δορυφόρο, υπάρχει όμως θέμα, είναι σε κάπως περίεργες/δύσκολες δέσμες.
Ακόμα και εγώ που έχω 1.25x1.35 στην Αθήνα, τώρα που καλοκαίριασε έπεσε το σήμα και έχασα συχνότητες!

βαζω στο δεκτη astra ας πουμε και μπαινω σ ενα καναλι του και ρυθμιζω το πιατο, υπαρχει καλυτερος τροπος?
Άλλοι κάνουν κόλπα με κινητό... δεν το έχω ψάξει πως γίνεται. Άλλη λύση είναι να δώσεις από 100~150 ευρώ και να πάρεις μηχάνημα.
Αν με τα παραπάνω... δεν... ο τρόπος σου είναι ο "κλασικός" και όλοι που δεν έχουν κάποιο μηχάνημα, έτσι "δουλεύουν".

Last edited: