Ποιος ειναι ο καλυτερος τελικος στον πλανητη?

Αφού πολλοί εκτέθηκαν με τις απαντήσεις τους, νομίζω ότι τώρα πια
είναι ώρα να δοθεί και η σωστή.

Ο δικός μου !!!

_amplifiers_x600_5.jpg

Eγραψα ποιοί λαμπάτοι μου αρέσουν.Δεν έγραψα όμως ποιοί τρανζιστοράτοι.Βέβαια οι Pass Labs.

Χ 600.5,Χ 1000.5,ΧΑ 200...

Απάντηση: Re: Ποιος ειναι ο καλυτερος τελικος στον πλανητη?

τι εννοείτσι Κύριε Κόγια (περί set)

Eννοει οτι οντας τεχνοκρατικα κολλημενος δεν αφησει ποτε την καρδια του και το συναισθημα να υπερισχυσει της λογικης του. Δεν ειναι ο μονος...
Και ειναι κριμα.

Όντως. Οι τρίοδοι χρησιμοποιούνται πλέον μονάχα στο, χμ, γκουχ γκουχ, high end.

Electron-Tube-Triode-3CX15000A7-.jpg

Πρόσεχε μη σε δαγκώσει...

και επειδή κάτι τέτοιες, καμιά φορά είναι και φουσκωμένες με κάτι περίεργα αέρια πρόσεχε και για τίποτα άλλο.

Το παρακάτω όμως, άμα το θες, γίνεται και με λάμπες και με solid state δεν υπάρχει θέμα.

http://sound.westhost.com/7053705.pdf

Last edited:
Πρόσεχε μη σε δαγκώσει...

και επειδή κάτι τέτοιες, καμιά φορά είναι και φουσκωμένες με κάτι περίεργα αέρια πρόσεχε και για τίποτα άλλο.

Το παρακάτω όμως, άμα το θες, γίνεται και με λάμπες και με solid state δεν υπάρχει θέμα.

http://sound.westhost.com/7053705.pdf

Αυτοί που φτιάχνουν καλά μεγάφωνα (Tymphany) σκέφτηκαν να το κατοχυρώσουν κιόλας... (τέλος πάντων).

Όντως. Οι τρίοδοι χρησιμοποιούνται πλέον μονάχα στο, χμ, γκουχ γκουχ, high end.

Electron-Tube-Triode-3CX15000A7-.jpg

Παντως η παραπανω στην εικονα κεραμικη τριοδος της σειρας 3CX.. χρησιμοποιηται κυριως σαν broadcast tube, περα απο οτι σαν SE audio θα παρειχε 10-15 ΚW RMS σε ταξη Α .
Τωρα για την αληθεια.. δεν υπαρχει ενεργο εξαρτημα με χαρακτηριστικες γραμμικοτητας καλυτερες απο τις τριοδους λυχνιες..ακομα και τα mosfet ειναι σαν μετριες πεντοδους,,,Και τριοδος δεν σημαινει αναγκαστικα single ended..ουτε high end..:guitarist:

Re: Απάντηση: Ποιος ειναι ο καλυτερος τελικος στον πλανητη?

View attachment 31398

Eγραψα ποιοί λαμπάτοι μου αρέσουν.Δεν έγραψα όμως ποιοί τρανζιστοράτοι.Βέβαια οι Pass Labs.

Χ 600.5,Χ 1000.5,ΧΑ 200...
Mπραβο Διονυσιε.............Επαυξανω και γω για τα συγκεκριμενα ενισχυτικα!!!!!!!!!!!!Μακαρι να ειχα τα φραγκα για τα μονοπλοκια και ας καθομουν μαζι τους για χρονιααααααα!!!!!!-bye--bye-

Tωρα βεβαια θα μπορουσα επισης να τα περασω καλα μαζι τους με ωραια ηχητικα γλεντια....βεβαια και τα 25000 που ζητανε....... ειναι πολλα τα λεφτα Βλαση!!!!!!!!!
Τα εχει καλος φιλος στην Στουτγκαρδη με ηχεια της Tidal κατι γκοντζιλες και το μονο που μπορω να πω ειναι οτι παθαινεις σοκ με συνοδεια ακουστικης παρακρουσης οταν ακους το σεταπι!!!!!!!!!!
Ρημαδια ευρα.....κακοχρονο να εχετε σουστικα!!!!!!!!!

Attachments

• OmegaMono-detail.jpg
    OmegaMono-detail.jpg
    49 KB · Views: 48
Πάντως εγώ, να πω την αμαρτία μου, θα έπρεπε να είχα πάρα μα πάρα μα πάρα πολλά λεφτά για να διέθετα κάτι πάνω από 10 - 15 χιλιάρικα ευρώ αποκλειστικά για τον ήχο!
Ξέρω ότι θα "ξενερώσω" μερικούς, αν όχι και αρκετούς, από εδώ αλλά έτσι το βλέπω.

Είμαι απόλυτα σίγουρος πως θα πάθω πλάκα αν τύχει και ακούσω κατάλληλα, μηχανήματα που σε σύνολο θα ξεπερνούν και τα 200 χιλιαρικά ευρώ αλλά σε καμία περίπτωση δε θα διέθετα τέτοια ποσά ώστε να τα έχω και σε προσωπική χρήση. Πώς να το κάνω;! Τα θεωρώ υπερβολικά λεφτά για τέτοιο σκοπό όσα κι αν είχα!

Είμαι αντίστοιχα απόλυτα σίγουρος πως με 10 - 15 χιλιαρικάκια (πάλι αν είχα πολύ περισσότερα βέβαια) θα ήμουν τουλάχιστον κατά 98% ικανοποιημένος από το ηχητικό αποτέλεσμα! Ό,τι παραπάνω, για εμένα είναι απλώς υπερβολή!

Re: Απάντηση: Ποιος ειναι ο καλυτερος τελικος στον πλανητη?

Πάντως εγώ, να πω την αμαρτία μου, θα έπρεπε να είχα πάρα μα πάρα μα πάρα πολλά λεφτά για να διέθετα κάτι πάνω από 10 - 15 χιλιάρικα ευρώ αποκλειστικά για τον ήχο!
Ξέρω ότι θα "ξενερώσω" μερικούς, αν όχι και αρκετούς, από εδώ αλλά έτσι το βλέπω.

Είμαι απόλυτα σίγουρος πως θα πάθω πλάκα αν τύχει και ακούσω κατάλληλα, μηχανήματα που σε σύνολο θα ξεπερνούν και τα 200 χιλιαρικά ευρώ αλλά σε καμία περίπτωση δε θα διέθετα τέτοια ποσά ώστε να τα έχω και σε προσωπική χρήση. Πώς να το κάνω;! Τα θεωρώ υπερβολικά λεφτά για τέτοιο σκοπό όσα κι αν είχα!

Είμαι αντίστοιχα απόλυτα σίγουρος πως με 10 - 15 χιλιαρικάκια (πάλι αν είχα πολύ περισσότερα βέβαια) θα ήμουν τουλάχιστον κατά 98% ικανοποιημένος από το ηχητικό αποτέλεσμα! Ό,τι παραπάνω, για εμένα είναι απλώς υπερβολή!

Tοτε μαλλον γραφετε σε λαθος κατηγορια!-bye-

Προσωπικά αν είχα τα χρήματα θα πήγαινα στον κορυφαίο της Bryston, όπως ειπώθηκε κ παραπάνω από συνφορουμίτη.
Έχω έναν μικρό Bryston 4bst κ ο ήχος του είναι αυτό που θέλουν τα αυτιά μου. Οπότε ότι μεγαλύτερο, προφανώς κ καλύτερο.
Τα ακούσματα μου δεν είναι κ τα κορυφαία, κρίνω εν ολίγοις με τα λίγα που έχω κάνει, σε χρήματα το πολύ τα 10.000 ευρώ να ήταν το κάθε κομμάτι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιος ειναι ο καλυτερος τελικος στον πλανητη?

Tοτε μαλλον γραφετε σε λαθος κατηγορια!-bye-
Δεν παρεξηγώ την φιλική σου υπόδειξη αλλά και δε πιστεύω πως πράγματι γράφω σε λάθος κατηγορία.

Δεν είναι ότι δε θαυμάζω κι εγώ όλα αυτά τα μεγαθύρια του χώρου. Προς Θεού δηλαδή! Τί άλλο από θαυμασμό μπορεί κανείς να έχει για τέτοια κατασκευάσματα! Είναι απίστευτα καλά μηχανήματα και σαφώς παίζουν στην δική τους κατηγορία που είναι πολύ πάνω από όποια άλλη! Μακάρι να τα είχα κι εγώ εδώ και τώρα! Αλλά μόνο αν μου τα χάριζαν ή έστω μου έκαναν μια τόοοοσο καλή προσφορά στα λεφτά που προανέφερα.
Απλώς θεωρώ υπερβολικά διογκωμένα τα ποσά που κοστίζουν σε σχέση με το τι τελικά σου προσφέρουν. Όχι δηλαδή σε σχέση με το πόσο αξίζουν σα κατασκευές και μελέτη και απόδοση. Μπορεί και να δικαιολογούν τελικά το κόστος τους, δε λέω (αν και πάλι επιφυλάσσομαι σοβαρά), ωστόσο αυτό που τελικά θα σου δώσουν θεωρώ ότι δεν αξίζει να το πληρώσει κανείς τόσο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιος ειναι ο καλυτερος τελικος στον πλανητη?

Δεν παρεξηγώ την φιλική σου υπόδειξη αλλά και δε πιστεύω πως πράγματι γράφω σε λάθος κατηγορία.

Δεν είναι ότι δε θαυμάζω κι εγώ όλα αυτά τα μεγαθύρια του χώρου. Προς Θεού δηλαδή! Τί άλλο από θαυμασμό μπορεί κανείς να έχει για τέτοια κατασκευάσματα! Είναι απίστευτα καλά μηχανήματα και σαφώς παίζουν στην δική τους κατηγορία που είναι πολύ πάνω από όποια άλλη! Μακάρι να τα είχα κι εγώ εδώ και τώρα! Αλλά μόνο αν μου τα χάριζαν ή έστω μου έκαναν μια τόοοοσο καλή προσφορά στα λεφτά που προανέφερα.
Απλώς θεωρώ υπερβολικά διογκωμένα τα ποσά που κοστίζουν σε σχέση με το τι τελικά σου προσφέρουν. Όχι δηλαδή σε σχέση με το πόσο αξίζουν σα κατασκευές και μελέτη και απόδοση. Μπορεί και να δικαιολογούν τελικά το κόστος τους, δε λέω (αν και πάλι επιφυλάσσομαι σοβαρά), ωστόσο αυτό που τελικά θα σου δώσουν θεωρώ ότι δεν αξίζει να το πληρώσει κανείς τόσο.
Νομίζω ότι αυτή είναι συζήτηση για άλλο θέμα, όχι του παρόντος κ μάλλον για άλλη κατηγορία, όχι την high-end.
Πάντως, υπάρχουν για όλες τις τσέπες μηχανήματα. Αυτό είναι άλλωστε για όλα τα προϊόντα, ανεξερτήτως είδους, πράγματα για όλα τα βαλάντια.:a0210:

τι εννοείτσι Κύριε Κόγια (περί set)

Εννοώ πως οι αναιμικοί ενισχυτές των ολίγων βατ και τοπολογίας SET είναι απλώς μια διαστροφή που ταλανίζει τη βιοτεχνία καταναλωτικών ηλεκτρονικών, συνεπικουρούμενη από μια συγκεκριμένη ομάδα αμαθών ή ημιμαθών δημοσιογραφούντων ανά τον πλανήτη, και μια κάπως πολυπληθέστερη ομάδα θυμάτων που τους αγοράζουν. Οι τρίοδοι λυχνίες είναι προπολεμική τεχνολογία και έχουν εγκαταλειφθεί παντού, προς χάριν των τετρόδων και άνω, σε όλους τους τομείς, εξαιρουμένης, βεβαίως, της εν λόγω διαστροφής. Κάτι δηλαδή σαν αυτά τα πρωτόγονα, άτεχνα και αναιμικά μοτέρ της Harley Davidson. Τα τριοδικά SET είναι κάτι μεταξύ κακόγουστου αστείου και μόδας και τίποτε παραπάνω.

ρε δε πάνα λέτε ότι θετε μετά από 39 χιλιάδες ενισχυτές που άκουσα και είχα μόνο τα set παίζουν μουσική .. τα άλλα είναι για καμιά discotheque η για καμιά πανήγυρη

Τς, τς, τς... Είσαι ισοπεδωτικός! Δηλαδή, αυτοί που γουστάρουν να χορεύουν born to be alive κι έτσι, στο πηγάδι κατούρησαν; Δεν έχουν δικαίωμα αυτοί στο high end;