Δεν υποτιμώ την ποιότητα του ήχου που προσφέρει το ΥΤ, μεταφέρω την γνώμη όλων (σχεδόν, μην το πάρετε τοις μετρητοίς) χαριτολογώντας. Εγώ δεν ακούω καν μουσική από ΥΤ, έχω spotify και tidal για αυτό το λόγο. Κακώς έβαλα και τον εαυτό μου μέσα, πιο σωστό θα ήταν μάλλον να έλεγα "ας μην το θάψετε".Δε συμφωνώ με τις απόψεις που υποτιμούν -υπερβολικά θα έλεγα- την ποιότητα ήχου του Youtube, όπως εδώ του φίλου μας Arkanovios:
Μόνο εγώ είμαι ο "περίεργος" που όταν ακούω μουσική δεν θέλω να βλέπω και το video clip?
ΣΩΣΤΑTo youtube θεωρητικά μπορεί να βγάλει πολύ καλό ήχο, με τα codecs και το bitrate που μπορεί να έχει (υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις πάντα).
Εκτος αν τα συνδεσεις με το συστημα σου.Εκεί που χάνει είναι στο ότι συνήθως το βάζεις να παίζει σε ένα laptop ή σε μια τηλεόραση.
Καποιοι εχω δει το υποστηριζουν.Δεν υπάρχουν σοβαρά music streamers που να υποστηρίζουν youtube.
Στα παρακάτω παραδείγματα θα δούμε κορυφαίες μουσικές εκτελέσεις συνδυασμένες με εξαιρετικές από κάθε άποψη ηχογραφήσεις.
Στα παρακάτω παραδείγματα θα δούμε κορυφαίες μουσικές εκτελέσεις συνδυασμένες με εξαιρετικές από κάθε άποψη ηχογραφήσεις. Βάλτε ακουστικά, χρησιμοποιήστε όποια Hi-End μηχανήματα θέλετε, δε θα βρείτε ψεγάδι. Και πιστεύω πως κι' εσείς θα τα απολαύσετε!
Δεν τα βρήκες, διότι όλα είναι live εκτελέσεις προορισμένες για να κυκλοφορήσουν αποκλειστικά στο Youtube. Αυτή είναι η σύγχρονη τάση τώρα που η έκδοση νέων δίσκων σε οποιοδήποτε format τείνει να εξαφανιστεί.Αυτά που έβαλες δεν τα βρήκα.
Ψάχνω φυσικά ακριβώς την ίδια εκτέλεση για να συγκρίνω.
Με ποιά ακουστικά; Από περιέργεια...Βρήκα όμως αυτό στο spotify και το σύγκρινα σε ακουστικά των 50€ και το spotify υπερέχει...
Για το Spotify, στο οποίο έχω απλό και όχι επί πληρωμή λογαριασμό, έχω τη μόνιμη υποψία ότι στη μεγάλη τους πλειοψηφία τα κομμάτια περνάνε από κάποιο Remastering. Ή ότι ανάμεσα στο πλήθος των εκδόσεων προτιμώνται και προωθούνται εκείνες που έχει γίνει Remastering. Και όλοι γνωρίζουμε τις τάσεις για έντονο compression που επικρατούν στο Remastering (Βλ. Loudness Wars). Το οποίοι είναι κάτι που αντιπαθώ. Δεν μπορώ να το αποδείξω, αλλά αυτή είναι η διαίσθηση μου.
Δεν έχει νόημα καν σύγκριση με το Tidal.
Γενικά ότι έβαλα πάντως σε σύγκριση Youtube με Spotify η υπεροχή του Spotify ακούγεται από τα ακουστικά αυτά, όπως αυτό. Δεν συνεχίζω, δεν θα μου τρελάνετε εσείς το spotify με αυτά που με βάζετε να ακούω!![]()
Λογικό, αλλάζει το bitrare.στο spotify άκουσα διαφορά όταν "γύρισα" από απλό σε premium, ακόμα και στο μικρό earfun L !
Δεν έβαλα τα παραδείγματα για να κάνω σύγκριση ανάμεσα στους αλγόριθμους του Spotify και του Youtube, αλλά για να δείξω ότι στο Youtube μπορούμε, αν ψάξουμε, να βρούμε σπουδαίες καλλιτεχνικά εκτελέσεις που είναι ταυτόχρονα και τεχνικά άριστες έως κορυφαίες ηχογραφήσεις.
Με ποιά ακουστικά; Από περιέργεια...
Για το Spotify, στο οποίο έχω απλό και όχι επί πληρωμή λογαριασμό, έχω τη μόνιμη υποψία ότι στη μεγάλη τους πλειοψηφία τα κομμάτια περνάνε από κάποιο Remastering
στο spotify άκουσα διαφορά όταν "γύρισα" από απλό σε premium, ακόμα και στο μικρό earfun L !
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.